رهبرمعظم انقلاب:
آنچه ما وظیفه داریم، این است که خود را #شایسته_انتساب به آن خاندان[اهل بیت]کنیم . . .
ما باید خودمان را به این مرکز نور نزدیک کنیم؛ و نزدیک شدن به مرکز نور، لازمه و خاصیتش، نورانی شدن است. باید با #عمل، و نه با محبت خالی، نورانی بشویم...
ازکم بودن تعدادمان نترسیم . . .
ما باید #زندگی_آنها را در زندگی خود -ولو به صورت ضعیف- نمایش بدهیم...باید تشبّه کنیم. نمیشود در نقطهی مقابل #زندگی_اهلبیت حرکت کنیم، ولی ادعا کنیم که ما جزو #موالیان_اهلبیتیم! چنین چیزی ممکن است؟
ما باید #شایستگی خود را ثابت کنیم. مگر نمیگوییم که #جهیزیه_آن_بزرگوار چیزهایی بود که انسان با شنیدن آنها اشکش جاری میشود؟ مگر نمیگوییم که این زن والامقام[حضرت فاطمه س]، برای دنیا و زیور دنیا هیچ ارزشی قائل نبود؟ مگر میشود که روزبهروز تشریفات و تجملگرایی و زر و زیور و چیزهای پوچ زندگی را بیشتر کنیم . . . و #مهریه_دخترانمان را زیادتر نماییم؟!
اوایل که گاهی بعضیها #مهریه_عقد را یک خرده گران قرار میدادند، ما #شوخی_میکردیم و میگفتیم شما که میخواهید مثلاً فلان قدرسکه قرار بدهید، پس یکباره بگویید۷۲سکه! اما حالا میبینیم که #تعیین_مهریههای_گرانقیمت، واقعی شده است!
واقعاً چه خبر است؟
شما که پدر آن دختر هستید، آیا میتوانید ادعا کنید که #پیرو_پدر_فاطمه(سلاماللهعلیها) هستید؟ اینطوری نمیشود؛ ما باید به حال خودمان فکری بکنیم
۵/۵۱۳۷۰/۱۰/۰۵بیانات در دیدار جمعی از مداحان
May 11
#زنان_و_فرزندان_امیرالمومنین
#علی_علیهالسلام
⁉سوال: آیا حضرت علی(ع) با اسماء همسر ابوبکر و همچنین دختر عثمان ازدواج کرد؟ممکن است لیستی از همسران و فرزندان حضرت علی(ع) برای من ارائه نمائید؟
🌺 جواب: در چند بخش به بیان پاسخ سوال شما میپردازیم:
الف: اسماء بنت عمیس از زنان نامی جهان اسلام همسر حضرت جعفر بن ابی طالب بود که از همان سال های نخست بعثت ایمان آورد و همراه جعفر به حبشه مهاجرت نمود. بعد از شهادت جعفر، در زمان حیات پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، به همسری ابوبکر در آمد و از ایشان محمد بن ابی بکر را داشت و بعد از مرگ ابوبکر به همسری حضرت امیر علیه السلام در آمد و از ایشان یحیی و محمد اصغر را داشت که یحیی در همان زمان حیات حضرت از دنیا رفت.
ب: حضرت علی علیه السلام بنا بر سفارش حضرت فاطمه زهرا علیها السلام بعد از شهادت ایشان با امامه بنت ابی العاص، خواهر زاده حضرت زهرا سلام الله علیها، ازدواج نمود.(امامه دختر زینب بنت رسول الله صلی الله علیه و آله و پدرش ابوالعاص بود که در زمان جاهلیت با زینب ازدواج نموده و بعد از اسلام دو سال بعد از هجرت، پیامبر اکرم، بدون عقد مجدد او را به ابوالعاص بر گرداند.) بنابراین حضرت امیر علیه السلام دختر عثمان را به عقد خود در نیاورده است.
ج: در تعداد زنان و فرزندان حضرت امیر علیه السلام، اختلاف می باشد. ما آن چه رأی مشهورتر است را در این جا می آوریم:
1. امام حسن علیه السلام، امام حسین علیه السلام، حضرت زینب کبری و حضرت زینب صغری(ام کلثوم) و محسن شهید از حضرت فاطمه زهرا که تا حضرت فاطمه(س) زنده بود حضرت علی علیه السلام جز ایشان همسری را اختیار ننمود.
2. محمد که کنیه اش ابوالقاسم بوده است و معروف به ابن حنفیه مادرش خوله حنفیه می باشد.
3. محمد اصغر که کنیه اش ابوبکر بوده و عبدالله. این دو در کربلا شهید شدند. مادرشان لیلی بنت مسعود نهشلیه بوده است.
4. عباس، جعفر، عبدالله، عثمان از ام البنین کلابی که همه در کربلا شهید شدند.
5. یحیی و (بنا بر بر قولی محمد اصغر) از اسماء بنت عمیس.
6. عمر و رقیه که دو قلو بودند و مادر آنان ام حبیب صهبا بنت ربیعه تغلبیه بوده و 85 سال عمر کرده است.
7. ام الحسن و رمله کبری و ام کلثوم صغری که مادر آنان ام سعد بنت عروه بن مسعود ثقفی می باشد.
8. دختر کوچکی از امام که در همان کودکی فوت کرد و مادرش مخبأة الکلبیه بوده است.
9. ام هانی، زینب صغری، رمله صغری، رقیه صغری، فاطمه، امامه، خد، ام الکرام، ام السلمه، ام ابیها، جمانه(ام جعفر)، نفسیه که اینان از مادران مختلفی بوده اند.
لازم به تذکر است که زنان حضرت امیر علیه السلام، غیر از فاطمه زهرا چهار تن بوده اند: امامه، اسماء بنت عمیس، لیلی التمیمی و ام البنین. بقیه همسران آن جناب ام ولد می باشند. (ام ولد همان کنیز است که از شوهر خود بچه دار می شود و بعد از بچه دار شدن از شوهر خود دیگر قابل خرید و فروش و… نیست). نقل است آن امام همام به وقت شهادت چهار همسر دائمی و ۱۳ کنیز داشته اند...
🌺
به نقل از کانال ِ 👇
@chandhamsari_Ormavi
در طرح احکام شرعی در برنامهی پیش از ظهر، باید سفارش کنید که مسائلی گفته بشود که در حواشی آن، برداشت نادرستی صورت نگیرد.
مثلاً گروه نظارت ما گزارشی به من دادند که در یکی از همین برنامهها، موقع طرح یک مسألهی شرعی در خصوص اختلاف زن و مرد در زمینهی مهریه، از تعداد زیاد سکهها مثال زده شده بود؛ مثلاً اگر زن گفت مهریهی من صدوپنجاه سکهی بهار آزادی است، اما مرد گفت نخیر، صد سکهی بهار آزادی است، در اینجا چه باید کرد! اصلاً چرا شما اسم مهریه را با صدوپنجاه سکه میآورید؟! بنده حداکثر چهارده سکه را برای قرائت خطبهی عقد تعیین کردهام؛ اگر یک عدد سکه هم اضافه کنند، خطبهی عقد را نمیخوانم. مگر صدوپنجاه عدد سکه شوخی است؟! اصلاً نباید اسمش را آورد.
مثلاً باید گفت اگر زن ادعای ده سکه داشت، ولی مرد گفت نخیر، نُه سکه است، چه کار باید کنیم
۱۳۷۰/۱۲/۱۳
بیانات در دیدار اعضای گروه ویژه و گروه معارف اسلامی صدای جمهوری اسلامی ایران