از ویژگی های جالب مرحوم آقای حاج سید جواد خامنه ای تقیّدشان به نافله عصر در نماز جماعتشان بود.
چون نوعاً مردم آمادگی ندارند، معمولاً در نمازهای جماعت، نافله عصر خوانده نمی شود.
مرحوم حاج آقای والد، نافله ظهر را قبل از نماز جماعتش می خواند و می گفت: چون برخی به دخول وقت ظهر یقین ندارند، برای این که همه یقین کنند، نافله ظهر را می خوانم. ولی درباره نافله عصر می گفت: چون اشخاص آمادگی ندارند، نمی خوانم.
ایشان بعد از نماز عصر در راه برگشت به منزل نافله عصر را می خواند.
منبع: سایت آیت الله شبیری زنجانی
صفویه و فرصت نشر معارف اهل بیت (ع) برای علمای شیعه
شاهان صفوی اگر نبودند، شاید هیچ گاه تشیّع در میان مردم ایران فراگیر و رسمی نمی شد. شاه سلیمان موقوفه ای را برای استنساخ و نشر بحارالأنوار مرحوم مجلسی قرار داده بود و اینكه كتب مرحوم مجلسی دركشور منتشر و در منازل مردم كتاب های مجلسی وارد شده بود، در سایه حمایت همین شاهان بود و اگر آنها نبودند، این كار عملی نبود.
در سال 1098 شاه سلیمان تصمیم می گیرد مقام شیخ الاسلامی را به مرحوم مجلسی اعطا كند. در «وقائع السنین والأعوام» خاتون آبادی كه در زمان حیات شاه سلیمان نوشته شده، آمده است كه شاه چند مرتبه كلمه التماس را به زبان خود جاری كرد، با اینكه این گونه تعابیر از زبان شاهان به ندرت خارج می شد. همچنین نوشته است كه هندی ها در دولتخانه شاهی بت می پرستیدند و مجلسی حدود دو ماه بعد از تصدّی شیخ الاسلامی، بتخانه آنها را خراب كرد.
در آن زمان مقام شیخ الاسلامی مقام اول روحانی كشور بود كه همه تصرّفات مربوط به امور دینی به دستور او بود و مرحوم مجلسی تصدّی این مقام را پذیرفته بود، مشروط به اینكه مظاهر كفر را از بین ببرد و احكام شرع و تشیّع را بر ایران حاكم كند. در آن اوضاع اگر علمای شیعه و از جمله مرحوم مجلسی شاهان شیعی را تقویت نمی كردند، حكومت عثمانی كه متصل به ایران بود، ایران را نابود می كرد.
شهادت ثالثه هر چند جزء اذان نیست، ولی در عین حال چون شعار شیعه شده، این شعار باید محفوظ بماند. ناصرالدین شاه بعد از اینكه با سختی بسیار شهر هرات را گرفت، همان روز اول دستور داد در آنجا اذان شیعی گفته شود؛ زیرا علامت حیازت آن جا همین اذان شیعی بود.
شاهان قاجار و صفویه، بی دین نبودند و نباید فسادشان سبب شود كه ما بر تمام اعمال آنها خط بطلان بكشیم. در زمانی كه عثمانی می خواست ایران را ببلعد، اگر این علما در صفی، مقابل حكومت قرار می گرفتند یا كوتاه می آمدند و حكومت شیعی را تأیید و تأكید نمی كردند، عثمانی غلبه می كرد. (20 آبان 1383ش)
منبع سایت آیت الله شبیری زنجانی
در مساله ازدواج، در عین که شرع مهریه را مقرر داشته اما در مواردی که قبل از عروسی( آمیزش و دخول) طلاق رخ می دهد، قرآن توصیه می کند که زن با اینکه می تواند نصف مهریه را دریافت کند اما اگر آن را ببخشد بهتر است.
بقره، آیه۲۳۷
و اَن تعفوا اقرب للتقوی و ...
برگرفته از ص ۱۶۹ کتاب جنسیت و دوستی از دکتر سوزنچی
صوت های تدریس کتاب فلسفه مقدماتی اثر استاد عبدالرسول عبودیت ( تلخیصی از کتب فلسفی استاد شهید مطهری) را از این صحفه می توانید بردارید.
منبع برای دانلود:
https://tavallaie.org/?p=695
Falsafeh_Moghadamati_01.mp3
27.67M
جلسهی اول
فلسفهی مقدماتی(اثر استاد عبودیت)
حجت الاسلام تولایی
پیوند برای دریافت فایل صوتی:
http://dl.tavallaie.org/audio/FalsafehMoghadamati/Falsafeh_Moghadamati_01.mp3
پیشینه لفظ فلسفه و فیلسوف
سوفیست: دانشمند. چون این لفظ از معنا تهی شد بدنام شد این لفظ ، لفظ جدیدی استفاده شود:
فیلسوف: دوستداردانش
ارسطو به علوم عقلی می گفت فلسفه.
فلسفه دو بخش دارد
بخش اول هست ها و نیست
بخش دوم در مورد بایدها و نبایدها بحث می کند
فلسفه نظری:
فلسفه اولی، فلسفه وسطی یا ریاضیات، فلسفه سلفی( طبیعات)
فلسفه عملی: سیاست مدن، تدبیر منزل، اخلاق
مجموعه این شش علم می گفتند فلسفه.
چیزی که مورد توجه ماست فلسفه اولی یا متافیزیک است.
این قسم (الهیات: فلسفه اولی)، برهانی تر است، بقیه علوم نیاز به این علم دارند.
آن علمی در مورد مبادی علوم بحث می کند فلسفه اولی ست.
فلسفه در زبان قدما دو استعمال دارد ۱.مطلق علم : یعنی علم غیرنقلی
۲.متافیزیک و الهیات. پرسش فلسفه چیست؟ علمی که در مورد موجود از حیث اینکه موجود است بحث می کنیم
مثلا پزشکی به موجود زنده از جهت زنده بودن بحث می کند اما فلسفه روی موجود و واقعیت بحث می کند از آن جهت که واقعیت دارند و موجود اند.
فلسفه می خواهد وجودشناسی کند از آن جهت که وجود دارند بحث می کند.
بوعلی سینا میگه اینکه ارسطو گفته فلسفه مابعدالطبیعه ست غلطه ، فلسفه(هستی شناسی) باید قبل طبیعتشناسی(فیزیک) باشد چون مقدم بر آنهاست
آیت الکرسی دارای فواید زیاد می باشد.
این آیه را به فرزندان خود تعلیم بدهید
فکرکنم کلاس دوم راهنمایی بودم(میشه الان پایه هشتم) معلم قرآن مان امتیاز و نمره در نطر گرفت برای هرکس که این آیه (به اضافه دو آیه بعدش) را حفظ کند
#آیت_الکرسی