محور مقاومت سرماخورده است!
مجید بهستانی
هنوز روشن نیست چرا حماس با چنین توانی از رزم، عملیات گسترده طوفان الاقصی رو آغاز کرد. با این حال مقاومت خوبی کردن رزمندگان فلسطینی. آبروی از دست رفته ارتشهای بزرگ عربی را در جنگ شش روزه خریدن.
ارتش صهیونیستی در مخمصه بدی گرفتار شدن که ناچار شدن اینطور دیوانهوار غزه را بکوبند، بیمارستان، مدرسه، مسجد، کلیسا، خانه و ساختمانهای خبرنگاران و هلال احمر.
ولی رفتار محور مقاومت و کشورهای ظاهراً حامی، عجیب بود؛ پنج ماه طلایی اخیر را از دست دادن. اگر اسراییل از جبهههای مختلف درگیر میشد فرصت نفس کشیدن نداشت. نتانیاهو سقوط میکرد و قطعا اتفاقات مهم و مثبتی در پی میداشت.
فقط یمنیها به خوبی نقش تاریخی خود را ایفا کردند. آیا لبنان و سوریه گمان کردند با کناره نشستن و پرتاب چند تا موشک، هر از چندی، امنیت فردای خود را تامین کرده اند؟ روسها در تامین امنیت هوایی و نقش اطلاعاتی خویش به نفع جبهه مقاومت کوتاهی ندارند؟ نیروهای نظامی اسلام گرای عراقی کجا قرار دارند؟
با اهمال کاری فضا علیه خودشان تغییر خواهد کرد. لبنان و سوریه قربانیان بعدی خواهند بود.
در عین حال، باید منتظر آتش بازی بعدی بود. بسته به نوع ضربه ایران، شاید معادلات جدیدی رقم بخورد.
https://eitaa.com/mbehestani
سفارتخانه در حکم خاک
مجید بهستانی
مشهور است که اماکن دیپلماتیک مانند سفارتخانهها و کنسولگری ها در حکم خاک کشور میهمان به حساب میآیند. آیا این یک شهرت عرفی یا عامیانه است، یا حقوقی و رسمی است؟
در عرف چند صد ساله روابط دیپلماتیک میان کشورها احترام به سفیر و محل کار و زندگی او همواره مورد توجه بود. در قرن بیستم عرفها به صورت حقوق و قوانین بینالمللی لباس رسمی پوشیدند. از جمله همین مورد. با وجود این، در هیچ مجموعه قانونی عبارت دقیقی مبنی بر این حق مشاهده نمیشود. بلکه در کنوانسیون ۱۹۶۱ وین درباره روابط دیپلماتیک، حرمت اماکن دیپلماتیک محفوظ شده است به طوری که اولا قوانین کشور میهمان حتی الامکان، تا جایی که با مخالفت صریح و رسمی دولت میزبان مواجه نشده باشد، در آن جاری و ساری است، و در ضمن از هر گونه تعرض و تهاجم مصون است. به نحوی که تهاجم نظامی به آن حق دفاع مشروع ایجاد میکند. یا میتواند در مجامع حقوقی طرح دعوا کند.
خاک به جهت حقوقی برای کشور میهمان و به جهت جغراسیائی برای کشور میزبان محسوب میشود. یعنی از مساحت کشور میزبان نه هکتاری کم میشود نه زیاد.
https://eitaa.com/mbehestani
کارنامه سیاه عملیات اسرائیل در خاک ایران
مجید بهستانی
پس از اقدام خلاف عرف و حقوق بین المللی رژیم استثنائی اشغالگر قدس در موشک باران ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و به شهادت رسیدن 7 ایرانی، یک هفته است که ذهنها درگیر این شده پاسخ مقابله به مثل ایران به چه شکل خواهد بود؟ همچنین این مطرح شده است که چون کنسولگری در حکم خاک یک کشور است، عملا به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی جسارت و تجاوز صورت گرفته و به همین خاطر باید مستقیما به خاک اسرائیل ضربه زد. اگر این رخ بدهد، این نخستین بار است که ایران مستقیما در خاک آن رژیم عملیات نظامی انجام خواهد داد. ولی آیا تاکنون اسرائیلی ها به خاک ایران تجاوز کرده یا عملیاتی نظامی مرتکب شده اند، یا آن که تخریب ساختمان کنسولگری و شهادت نظامی های ایرانی برای اولین بار بود؟
باید یادآوری شود که بارها اسرائیلیها در خاک ایران اقداماتی نظامی به انجام رسانده اند که همواره یا با کمک نیروهای نیابتی، یا در خارج از سرزمین اشغالی از سوی ایران پاسخ داده شده است. تنها به چند مورد از آنها اشاره خواهم کرد:
- چندین مورد ترور دانشمندان هسته ای (علی محمدی، شهریاری، احمدی روشن، فخری زاده، ...)
- ترور فرماندهان نظامی (صیاد خدائی، ...)
- نفوذ و سرقت آرشیو پرونده های نظامی در شورآباد
- چندین عملیات خرابکاری فیزیکی و سایبری در تأسیسات هسته ای و نظامی ایران از جمله بدافزار استاکس نت
- چندین مورد حمله پهپادی به مقرهای نظامی در اصفهان، کرج و کرمانشاه
- انفجار لوله اصلی انتقال گاز در استان چهارمحال و بختیاری.
نفتالی بنت نخست وزیر وقت رژیم چند ماه قبل اعتراف کرد که دو بار دستور عملیات نظامی در خاک ایران را در سال 2022 داد. یکی ترور شهید خدائی، و دیگری نابودی کارخانه تولید پهپاد در کرمانشاه.
اگر در پاسخ به ضربه نظامی مستقیم ایران به سرزمینهای اشغالی ، آنها مقابله به مثل کنند، به هیچ عنوان این یک رفتار جدید نیست بلکه حداقل سابقه ای 15 ساله دارد.
https://eitaa.com/mbehestani
چرا تن اسرائیل می خارد؟
مجید بهستانی
تاکنون در محافل مختلف سیاسی و دانشگاهی این تصور به صورت اجماع شکل گرفته بود که رژیم صهیونیستی بچه لوس و ننر نظام بین الملل است که هر کاری دلش بخواهد انجام دهد. اگر پای منافع ملی اش باشد به هیچ هنجار و قاعده جهانی و تاریخی و اخلاقی پایبندی ندارد.
جنگ غزه و تحولات پیرامون آن درک فاجعه بارتری از این نظام سیاسی خطرناک برای جهانیان ایجاد کرده است. به زحمت در طول تاریخ روابط سیاسی کشورها، ثبت شده است که یک کشور متخاصم به سفرا و اماکن دیپلماتیک حمله کرده باشند. در جنگهای جهانی اول و دوم این افراد و اماکن از امن ترین نقاط بودند در حالیکه خارج از آن 75 میلیون انسان کشته شدند. شاید سلطان محمد خوارزمشاه را بتوان مثال زد که با کشتن تجار و سفرای چنگیزخان، زمینه تهاجم همه جانبه مغولان به خاک ایران و سپس ویرانی این آبادانی را فراهم آورد. اسرائیل دوست دارد با تحریک دشمنان و رقبای پیرامون سرزمینی خویش صحنه جنگ را توسعه دهد.
بعد از حمله وحشیانه و خارج از عرف دیپلماسی و جنگ به کنسولگری ایران، این انتظار جهانی برای حق دفاع مشروع ایران جهت پاسخ دهی و مقابله به مثل ایجاد شد. در عین حال، ایران از ابتدای جنگ غزه در برابر شیطنتهای مکرر صهیونیستها، پای خود را از جنگ کنار کشیده است.
حتی در این مورد نیز، با واسطه با اسرائیل و آمریکا پیغام رسانده است که اگر تل آویو با آتش بس دائمی موافقت بکند و از کشتار در رفح و سایر نقاط فلسطین چشم بپوشد، تهران از حق مقابله به مثل خویش دست خواهد شد. ایران اعلام کرد که هیچ علاقه ای برای توسعه درگیری و تداوم جنگ در منطقه ندارد. اگر چه آمریکا این را پسندید، ولی اسرائیلی ها یا بهتر بگویم نتانیاهو مخالفت کردند که هیچ آتش بسی نیست، یعنی منتظر ضربه و انتقام نظامی ایران هستیم. یعنی می خواهیم جنگ ادامه پیدا کند،با طرفهای جدید.
چرا اسرائیل تنش می خارد؟ چرا می خواهد درگیری در منطقه و درون سرزمین اشغالی ادامه پیدا کند؟
https://eitaa.com/mbehestani
آمریکا و اروپا بدشان نمیآید جمهوری اسلامی گوشمالی شود. تا همین جا هم زیاد از حد پای خود را از گلیمش درازتر کرده است، یعنی فراتر از نظم جهانی و مدارهای قدرت. چین و روسیه هم اصلا به قدرتیابی ایران دل خوشی ندارند. تا آنجا خوب است که مقابل غرب قرار بگیرد.
پس در وهله اول موافق زدن ایران از سوی اسرائیل بودن. اگر ایران از سوریه خارج شود هم به نفع غرب هم به نفع شرق است (تداوم سیاست نه غربی نه شرقی). بخشی از بعثی های سوری هم همینطور فکر میکنند.
اما چرا پس از ضربه اسرائیل بلافاصله همه پایتختهای اروپایی و غربی و شرقی به صف شدن که ایران خویشتنداری کند؟ نفرمایید ژست دیپلماتیک! پیغام و پسغام فراوان است که don't!
کوتاه:
۱_ آنها نمی خواهند در باتلاق نتانیاهو گیر بکنند. ۲_ تنش منطقه ای یحتمل به سرعت تنش فرامنطقه ای خواهد شد و آنها نمیخواهند وارد جبهه نظامی سیاسی جدیدی وارد شوند. ۳_ بازار انرژی متلاطم میشود و این بازار داخلی و جهانی را پرریسک میکند. ۴_ برای سرپا نگهداشتن اسرائیل باید هزینههای سنگین سیاسی و اقتصادی متقبل بشوند. این در حالیست که مردم آلمان همچنان دارند به اسرائیل غرامت جنگی جنگ جهانی دوم را سالانه می پردازد. ۵_ ورود ایران شرایط جنگ غزه را پیچیدهتر میکند و آنها نمیتوانند اسراییل را رها کنند. و این یعنی درگیری بیشتر در همه شوونات این رژیم.
بهتر این است که از امشب پایتختهای غربی و شرقی به تل آویو مدام تماس بگیرند که پاسخ ایران را ندهد و از شروع جنگی جدید جلوگیری کنند.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
تنبیه پشیمان کننده جدی جدی شروع شد یا شوخی بود؟
https://eitaa.com/mbehestani
می توان منبر و خطبه و تریبون را تا مدتی تعطیل کرد، تا روند طبیعی دادرسی طی شود، تا طرفین دادگاه مشخص شوند، تا رسیدگی عادلانه انجام گیرد، تا تبرئه شود، ...، بعد منبر و خطبه و تریبون دوباره برقرار شود.
اما هیچگاه نمی توان اسلام و ارزشها و منافع ملی را تعطیل کرد. فرهنگ عذرخواهی در کنار فرهنگ قضایی زیبا میشود نه به تنهایی. افکار عمومی هم حرمت دارد، نه فقط در دوران مدرنیته،
بلکه از صدر اسلام.
همانطور که برخورد قضایی با پسران متهم معاون اول قوه، و سپس استعفای پدر زیباست، کار ستاد جمعه و امثالهم زیبا نیست.
حالا شما میخواهید گوش ندهید.
https://eitaa.com/mbehestani
ما برای آزادی دیگر کشورها جنگیدیم و هزینه دادیم و شهید.
حالا آیا انتظار داریم دیگر کشورها برای ما بجنگند و هزینه بدهند و شهید؟
https://eitaa.com/mbehestani
فرمانده ارشد نظامی الان به بچهها پیام دادن که هر چی زدین برای امشب بسه.
برید انشالله بقیه اش برای فردا.
فقط سر وقت بیایید.😂😂
https://eitaa.com/mbehestani
هر عملیات نظامی جنگ نیست
مجید بهستانی
نماینده ایران در سازمان ملل متحد:
«اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق بود. موضوع را میتوان به نتیجه رسیده تلقی کرد. با این حال، اگر رژیم اسرائیل مرتکب اشتباه دیگری شود، پاسخ ایران به طور قابل توجهی شدیدتر خواهد بود. این درگیری بین ایران و رژیم سرکش اسرائیل است که آمریکا باید از آن دور بماند.»
این یعنی اقدام ایران صرفا پاسخی مستقل در راستای حق دفاع مشروع در مقابل تجاوز طرف اسرائیلی بود و ایران قصد تبدیل آن به یک جنگ ندارد. مگر اینکه اسرائیل بخواهد پاسخ بدهد.
پس تبدیل شدن این واکنش به یک جنگ کاملا وابسته به رفتارهای بعدی رژیم صهیونسیتی است.
https://eitaa.com/mbehestani
در ابتدا خدا قوت به دلاور مردان ایرانی که دیشب یک طراحی عملیاتی نظامی ترکیبی تمیز با همراهی متحدان منطقهای به اجرا گذاشتند. هیمنه رژیم جعلی صهیونیستی در دنیا بار دیگر شکسته شد و تمام جهان اسلام و جبهه مستضعفین عالم تهران را بابت این اقدام ستودند.
در عین حال، اگر می خواستم مشورت بدهم، پیشنهاد میکردم به جای شلیک بیش از ۴۰۰ پهپاد و انواع موشکها، که هیاهوی بسیار داشت و رعب در قلوب دشمنان ایجاد کرد، در عوض دو یا سه عملیات کوچک با هدف هلاکت ۱۰ افسر ارشد نظامی و امنیتی اسرائیلی، طراحی و اجرا میکرد.
این اقدام هم انتقام سخت بود، هم امکان پروپاگاندای بینالمللی اسراییل برای اظهار مظلومیت، و ایجاد حق مشروع پاسخ متقابل جنگی، فراهم نمیکرد.
اگر چه بارها ایران اعلام کرده قصد جنگ ندارد و عملیات نظامی دیشب صرفا پاسخ مشروع به تجاوز به خاک بود، ولی نحوه این عملیات میتواند در نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل دست اسرائیل را باز بگذارد که آن را جنگ یا در حد جنگ، بازنمایی کند و ضمن اخذ محکومیت ایران، زمینه سیاسی و روانی اعلام جنگ علیه ایران یا پاسخی سخت به آن، فراهم سازد.
البته قطعا در اتاقهای طراحی جنگ، از سوی خبرگان نظامی، همه سناریوها بررسی شده و احتمالا برنامه دیشب بیشترین رأی را کسب کرده بود.
https://eitaa.com/mbehestani
راهبرد «مرد عصبانی» در برابر «مرد دیوانه»
مجید بهستانی
رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو در جنگ غزه تلاش کردند که خود را «مرد دیوانه» به تصویر بکشند. این راهبرد یعنی شما به هیچ چیز پایبند نیستی و اگر امنیت ات زیر سئوال برود دست به هر اقدامی می زنی. نه اخلاق، نه قانون، نه حقوق، نه مجازات بعدی؛ هیچ چیز علیه شما بازدارنده نیست. این بارها در سخنان او و اعضای کابینه او مطرح شده است که اگر امنیت اسرائیل تهدید شود هیچ چیز نمی تواند آنها را محدود کند. او با تخریب تقریبا کامل منطقه غزه، کشتار وحشیانه غیرنظامیان، تخریب اماکن محترم عام المنفعه و مقدس مثل بیمارستانها،مدارس، مسجد و کلیسا، اماکن خدمات عمومی، یا ساختمان هلال احمر و نهادهای وابسته به سازمان ملل، و نیز کشتار خبرنگاران، کادر درمان، معلمان و غیره سعی کرد خود را «مرد دیوانه» نشان دهد. تاکنون فشارهای سیاسی و اجتماعی جهانی او را عقب ننشانده، تا آنجا که صدای متحدان دلسوز آنها مثل ترامپ و مکرون و بایدن نیز بلند شده که کشتار بس است!
حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق- که حالا تلاش می کند ثابت کند به دروغ آنجا کنسولگری نبوده است بلکه یک مکان نظامی بود- و شهادت تعدادی از ایرانیان و سوریان، آخرین ضربه آنها به ایران بود تا بلکه کمر مقاومت فلسطینی شکسته شود.
نگاه همه دنیا به ایران بود که چگونه پاسخ خواهد داد؟ نوع پاسخ او، هم عزم او در روابط خارجی مشخص میکرد، هم نوع پاسخ طرف اسرائیلی را تعیین می کرد. ارزیابی ابتدائی تل آویو این بود که مشابه ترورهای قبلی یا طرف ایرانی پاسخی نمی دهد یا بسیار محدود. با این حال، ایران با بکارگیری «مرد عصبانی» هم توان بازدارندگی خویش را به رخ کشید، هم ائتلاف صهیونیستی (اسرائیل، آمریکا، آلمان،فرانسه و انگلستان) را در شوک و بهت فروبرد. در کمتر از 24 ساعت، طرف مقابل اعلام کرد فعلا هیچ پاسخی نخواهد داد. راهبرد مرد عصبانی یعنی فرد به شدت از کوره دررفته است و پاسخ سهمگین می دهد ولی همچنان از عقل و برنامه برخوردار است و به موازین و هنجارها و پیامدها توجه می کند. این نشان داد ایران به عنوان یک بازیگر دینی در روابط بین الملل در اوج عصبانیت و در لحظه تلافی و مقابله به مثل، از حقوق و هنجارهای بین المللی و ارزشهای اسلامی عدول نخواهد کرد. اما آن چنان خشمی از خود نشان خواهد داد که برای امنیت ملی خویش بازدارندگی ایجاد بکند.
https://eitaa.com/mbehestani