👆👆👆
یکی از دوستان مطلع آگاهم کرد که چنین مطلبی کذب است. سیاست فعلی دولت اسرائیل بر سکوت و انکار است.
امام و انرژی خورشیدی
مجید بهستانی
ابتدا نقل زیر را از امام خمینی بخوانید: «...این آقا [محمدرضا شاه] می گوید که باید از خورشید ما چیز [انرژی] بگیریم. تو چراغ نفتی را نمی توانی روشن بکنی، شما می خواهید از خورشید قدرت بگیرید؟! این حرفها چه است؟ این حرفها برای اغفال مردم است...» (صحیفه امام، ج3، 494)
این نقل قول در شبکه های مجازی دست به دست می شود که بگویند شاه از تحولات جهانی و علمی خیلی می فهمید و امام نه. به همین خاطر اصلا متوجه نیست که از خورشید واقعا می توان انرژی و سوخت گرفت. برای این که این حرف تأثیر بیشتری بگذارد، یک تکه از مصاحبه شاه با یک خبرنگار خارجی گذاشته می شود که در آنجا پرسیده می شود طبق تخمینها سی چهل سال دیگر نفت شما به پایان می رسد. توسعه شما با پول نفت انجام می شود. بعداز آن چه می خواهید بکنید؟ شاه می گوید می خواهیم به سراغ سوختهای تجدیدپذیر برویم مثل انرژی خورشیدی.
اما هدف امام از بیان آن سخنان چه بود؟ آیا به دلیل این بود که باور نمی کردند که از خورشید و باد میتوان انرژی گرفت؟ امام ادبیات خاص خودش را دارد.این بیان او را باید مشابه مخالفت او با حق رأی زنان در انقلاب سفید شاه تحلیل کرد. چطور امامی که پس از انقلاب فرمانده سپاه خانم، منصوب می کند، با نمایندگی زنان در مجلس خبرگان و مجلس شورا، و مقامات سیاسی موافقت می کند، زنان را به حضور قوی اجتماعی تشویق می کند، میتواند با حق رأی آنها مخالفت کند؟ راز آنجاست که در زمینه حکومت استبدادی شاه حتی مردان هم حق رأی واقعی ندارند. امام میگوید چگونه باور کنیم نیت شاه از اعطای ازادی سیاسی به زنان به جهت استفاده از رأی آنهاست و نه الگوبرداری صرف از جوامع غربی، یا فریب افکار عمومی داخلی و خارجی برای مدرن نشان دادن حکومت و جامعه ایرانی؟
اما زمینه این سخنان امام چیست؟ 17 مهر 57، روزهای اول حضور در نوفل لوشاتو، و مخاطبان او دانشجویان و ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند. پس مخاطبان افراد ناآگاه و بی سواد نیستند. جملگی تحصیلکردگان دانشگاه های خوب مغرب زمین به شمار می آمدند. در فرانسه در برابر خبرنگارها و جمعیتهای مشتاق خود، امام صریحتر و بی پرواتر شاه را نقد می کردند. محور اصلی این سخنرانی این است که شاه شیرهای نفت را به روی همه قدرتهای جهانی گشوده است تا به همه باج بدهد تا حکومت خود را که از حمایت داخلی محروم است، دوام ببخشد. اگر مصرف عجولانه و بی محابا از چاه های نفتی انجام نگیرد، دهه ها این ثروت ملی برای مردم ایران باقی خواهد ماند. در نتیجه، اشکال امام این نیست که از خورشید و باد می تواند انرژی گرفت یا خیر، بلکه رمزگشائی می کند از سخن شاه که دارد با این ژستهای علمی جلوی خبرنگاران خارجی، بر مفاسد داخلی و قراردادهای خارجی که به غارت منابع ملی منجر می شود لاپوشانی می کند.
https://eitaa.com/mbehestani
در این کتاب نوشتم برخلاف نظریات رایج توسعه سیاسی، رابطه طبقه متوسط جدید با حکومت دینی در ایران نه تنها منفی و ضدیت نبود، بلکه روند همکاری و بده بستان قابل مشاهده است. این پژوهش با رویکرد پولانزاس و دال و استفاده از اطلاعات آماری دقیق و رسمی از انتخاباتها و سایر پدیده های اجتماعی انجام رسیده است.
ولی این رفتار همکاری جویانه تا چه سالی ادامه داشت و آیا همچنان ادامه دارد، در یادداشت بعدی به آن خواهم پرداخت.
https://eitaa.com/mbehestani
وقاحت هم حدی دارد. خصوصا اگر در جائی نشسته باشی که همگی از شما انتظار سلامت و راستی داشته باشند. حالا اگر رسانه دولتی یک کشور باشی و در حد بی بی سی اعتباری جهانی برای خود دست و پا کرده باشی، مخاطبان تا حدی انتظار جانبداری و سوگیری از منافع ملی انگلستان و منافع ممالک محروسه سلطنتی بریتانیا را دارند، ولی وقاحت را به آنجا بکشانی که رسما دروغ به خورد مخاطب بدهی، به آن سوءاستفاده از اعتماد مخاطب گفته می شود. حالا اگر این سوءاستفاده از اعتماد مخاطب، همراه با جعل اسناد دولتی باشد، به مراتب وقیح تر و قبیح تر.
گزارش به اصطلاح تحقیقاتی شبکه بی بی سی جهانی، احتمالا به سفارش سرویس امنیتی موساد یا انتلیجنس سرویس، درباره افشاگری از راز مرگ نیکا شاکرمی از معترضان ضدحجاب سال 1401 در تهران، علاوه بر جعل سند، از دروغ پردازیهای دیگر هم برخوردار است. فقط دو گمانه باقی می ماند: یا رسانه سلطنتی-دولتی انگلستان را کسانی در داخل سر کار گذاشتند، یا او مخاطبان ایرانی را! کسانی که با فضای نهادهای انتظامی، نظامی و بسیج در ایران تجربه زیسته دارند، این دروغ بافیها مسجل است.
1) یک تیم عملیاتی روی نیکا شاکرمی زوم می کنند و با تعقیب و گریز او دستگیر می شود.
نیکا شاکرمی، دختر نوجوان 16 ساله، چه ارزش میدانی یا اطلاعاتی دارد که باید یک «تیم عملیاتی» برای آن کار گذاشت؟ در حالیکه از نظر نهاد امنیتی در خیابانهای ملتهب تهران، لیدرهای اصلی رها هستند و شناسائی و دستگیری آنها هدف اصلی است، چرا باید بخشی از توان نهاد، روی یک عنصر بی ارزش (به جهت عملیاتی یا اطلاعاتی) هدر برود؟ او مثل بسیاری از نوجوانان دیگر، در جو آن شلوغی ها یک روسری آتش زد و جیغ و داد، و تمام. از جمعیت خارج شد. هیچ گاه در هیچ کجای دنیا هیچ نهاد امنیتی یا انتظامی خود را مشغول اینها نمی کند چون مثل او فراوان اند، و زدن آنها فایده ای هم نخواهد داشت.
2) حال این کار بی ارزش روی یک عنصر بی ارزش از سوی چه کسانی انجام شده است؟ نیروی حزب الله! در گزارشات رسمی قضائی و انتظامی اصلا از هواداران میدانی جمهوری اسلامی تحت این عنوان یاد نمی شود. این یک شهرت عمومی در افواه مردم است،و چنین سازمانی وجود خارجی ندارد که حال از سوی مقام قضائی یا بازپرس به آن انتساب شود.
3) اگر این قتل از سوی هواداران ج.ا مسمی به «نیروی حزب الله» انجام شده باشد، چرا باید رفتار خطاآمیز و مجرمانه آنها به عالی ترین مقام سپاه گزارش شود؟ درست تر نبود،که این گزارش خطاب به فرماندهی انتظامی کشور نوشته می شد؟
4) از آنجائی که متهمان نیروی رسمی نظام نیستند، چرا دستگاه قضائی پیگیری پرونده را رها کند؟ این تنها در صورتی که قابل تصور است که یکی از مقامات ارشد نظام، یا یک عنصر اطلاعاتی باارزش، یا چیزی شبیه به این، آن هم با فشارها و وساطتها، درگیر باشد، که طبق این گزارش ارزش این افراد در این سطح نیست. از این گونه افراد، در همین نظام قضائی، آنقدر دستگیر،و محکوم به پرداخت دیه،یا حد قصاص شدند که این داستان بافی مضحک به نظر می رسد.
5) این که گوینده اذعان می کند در زمان اغتشاشات 1401 عنوان «ناجا» به «فراجا» تغییر کرده است و این سلامت گزارش را مخدوش می کند، بیشتر برای فریب مخاطب است تا نشان دهند که بی بی سی اصول حرفه ای خود برای صحت سنجی گزارش های واصله زیر پا نمی گذارد، پس این مستند را چشم و گوش بسته قبول کنید.
6) در خلاصه پرونده بازجویی به مقام عالی نظامی، چه دلیلی دارد هم اسامی متهمان بیاید و هم نقل قولهای انتسابی آورده شود؟ برای مقام عالی تلخیص ماوقع و نتیجه بازجویی مهم است نه جزئیاتی بیش از این.
گافهای این سند، و خود مستند بیش از اینهاست. ولی به همین مقدار اکتفا می شود. اما سئوال مهمتری می ماند که بی بی سی به سفارش چه نهادی، و با چه قصدی در این برهه زمانی دست به فروش اعتبار خود زده است؟
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
بخشی از مصاحبه حجه الاسلام امیری فر:
«...اما شخص احمدینژاد اینطور نبود. ایشان دعای فرج را تکرار میکرد و نمیشود صرف این تاکید و تکرار چنین تهمتی {عضویت در انجمن حجتیه} زد. چنانچه در ساخت و انتشار آن سیدی {ظهور بسیار نزدیک است} هم دولت هیچ نقشی نداشت. ما حتی میدانستیم سرچشمهی آن سیدی از کجاست...اینها آن زمان دستآویزی نداشتند که دولت را بزنند و میخواستند این نسبتها را به دولت بدهند. البته معلوم شد هیچ ربطی به دولت ندارد. اینها گروهی خصوصی بودند که از یک نهادی تغذیه میشدند. دستگیرشان که کردند خودشان اعتراف کردند که کارشان ربطی به شخص دولت یا بنده نداشته است... البته من حدس میزنم یکی از نهادها برای کوبیدن آقای احمدینژاد آنها را تغذیه کرده است... حتی مشخص شد تکثیر آن سیدی در همان نهادی که تولید کرده صورت گرفته است. بعد هم در میدان انقلاب به فروش میرساندند... »
https://eitaa.com/mbehestani
از آنجائیکه رسانه بی بی سی جهانی یک رسانه دولتی محسوب می شود، و این رسانه یک مستند تحقیقاتی مشکوک با عنوان «آخرین لحظات نیکا» حاوی جعل سند دولتی و افترا به جهت انتساب بزه ضد حقوق بشری علیه ایران تهیه و منتشر کرده است، به نظرم ضرورت دارد که دولت ایران نزد دادگاه بین المللی یا دادگاه صالحه در انگلیس، یا شعبه مربوطه در دادگستری تهران جهت اعاده حیثیت طرح دعوا کند.
https://eitaa.com/mbehestani
رفتم #مست_عشق. در مجموع فیلم خوبی است جدای از برخی اشکالات. بهتر است مخاطب به فرهنگ و ادب فارسی و ایرانی آشنا باشد تا بیشتر بفهمد و لذت ببرد، وگرنه کلافگی عارض میشود در نیمههای فیلم.
اما میخواهم به شهاب حسینی، و پارسا پیروزفر، و بالاتر، به حسن فتحی دست مریزاد بگویم که نقش خود را برای ترکی سازی مولوی به خوبی ایفا کردند! کسی اطلاع دارد که اردوغان به تهیهکننده و کارگردان این فیلم جایزه و صله ای جهت عرض تشکر و خدا قوت فرستاده باشد؟ حسن فتحی چرا باید چنین خدمتی به ترکیه بکند که برای دیگر مواریث معنوی ما از جمله ابنسینا چشم طمع دوخته است؟
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
سیستم انتظامی و امنیتی هشیار است؟
دارند ذهن مردم را آماده میکنند که در آشوب بعدی شایعه کنند از افغانها برای سرکوب اعتراضات استفاده شده. یعنی حتی بدنه اجتماعی نظام و سازمان نیروهای مسلح او دیگه برای پراکنده کردن جمعیت یا سرکوب، اطاعت پذیری ندارد. انگاره بکارگیری بیگانگان علیه هموطنان.
نظام آمادگی مقابله با این عملیات روانی را دارد؟ اصلا آمادگی دارد یک آشوب خیابانی بدون خونریزی جمع کند؟ در آخرین مورد، در گزارش رسمی نظام، بالای ۲۰۰ نفر از طرفین درگیری کشته شدند. اصلا ۱۰۰ نفر هم کشته سازی دشمن بود. ۱۰۰ نفر دیگه چی؟
https://eitaa.com/mbehestani
بالاخره تظاهرات دانشجویی در دانشگاه های غربی به پایان خواهد رسید. منتظر تشکیل کمیته حقیقت یاب بی طرف غیرحکومتی برای بیان گزارش آشکار از میزان قانونی بودن برخوردها با تجمعات، تعداد دستگیریها از دانشجویان و اساتید، تعداد زخمیها، تعداد کشتگان، و نحوه برخورد با ماموران و آمران خاطی خواهیم ماند.
مجید بهستانی
https://eitaa.com/mbehestani
درباره اعتراضات دانشجوئی آمریکا
مجید بهستانی
با فاصله بسیار کمی از شروع جنگ اسرائیل علیه ساکنان نوار غزه، اعتراضات دانشگاهی با محوریت دانشجویان در دانشگاه های آمریکا شروع شد. هر چه جلوتر آمد، این اعتراضات وسیعتر و صورت جنبش اجتماعی به خود گرفته است. کم کم از دانشگاه های اروپائی نیز سروصدائی شنیده می شود که این عقب افتادن آنها نیز خودش ارزش مطالعه جداگانه دارد.
اما این جنبش بی هزینه نبوده است. در بعضی دانشگاه ها پلیس واردشده و تظاهرات درون محوطه دانشگاه به شدت سرکوب شده است. نزدیک به 3000 نفر بازداشت شدند که در میان آنها تعدادی استاد دانشگاه دیده می شوند. همان اوایل رؤسای سه دانشگاه معتبر و بزرگ آمریکائی که هویت دانشگاهی جهانی دارند یعنی هاروارد، ام آی تی و استنفورد، به جلسه کنگره فراخوانده و به شدت بازخواست و بازجوئی شده، و تعلیق از کار و برخورد شدید دولتی با این دانشگاه ها مواجه شدند. حرف اصلی آن است که شما فضای یهودی ستیزی در دانشگاه ایجاد می کنید.
در داخل، کسانی این رفتار حکومت و نیروهای انتظامی با تجمعات اعتراضی مسالمت امیز دانشجوئی را با فضای مشابه داخلی مقایسه کرده، و آن را نشانه استاندارد دوگانه غربی در رعایت حقوق بشر و آزادیهای سیاسی و ازادی بیان در دانشگاه خواندند. در مقابل کسان دیگری به تنگناهای بسیار به فعالان دانشجوئی، اخراج اساتید و ستاره دار شدن و کشته های دانشجوئی اشاره کرده و می گویند اصلا هر گونه مقایسه فضای سرکوب داخلی با شرایط اعتراضات دموکراتیک غربی خنده دار و سوءاستفاده گرایانه است. امروز گزارشی از استاد اصلاح طلب جامعه شناسی دانشگاه تهران، دکتر جلائی پور خواندم که به نظرم می تواند به خوانندگان درک بهتری بدهد که تا چه میزان می توان میان نوع برخورد حکومت با جنبشهای دانشجوئی مقایسه کرد؟
آن گزارش کوتاه را اینجا بخوانید: yun.ir/1uh565
https://eitaa.com/mbehestani
هر چند طبق روال طبیعی و تاریخی نسبت به دور اول، نرخ مشارکت دور دوم کاهش چشمگیر می یابد، اما امید میرود نرخ مشارکت خوبی ثبت شود.
۲۰ سال دولتهای مختلف آرزوی اجرای انتخابات تماما الکترونیکی داشتند که بحمدلله در این دوره محقق شد و اگر اشکال اساسی یافت نشود از انتخابات های بعدی بصورت ملی اجرا خواهد شد.
هم برای تیم اجرای، هم تیم نظارت، هم عموم رای دهندگان کار آسان شده است.
https://eitaa.com/mbehestani
اینکه فرمودهاند الناس علی دین ملوکهم، باید از استاد دهباشی پرسید از کدام «ملوک» پیروی میکنی؟
به استثنای خوبان، ملوک سرزمین من یا خودشان یا فرزندان شان، اگر در این دو راهی قرار بگیرند، گرین کارت را انتخاب میکنند.
تو اهل کجایی؟
https://eitaa.com/mbehestani