✅ مروری بر اندیشه سیاسی عاشورا
🇮🇷 مهدی ارجمند
*روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی
🔻بررسی تاریخ انقلابهای دنیا مشابهت های زیادی را در نحوه شکل گیری نهضت ها و خیزش های اجتماعی نشان میدهد. ﻛﺮﻳﻦ ﺑﺮﻳﻨﺘﻮﻥ » ﻭ « ﺍﺩﻭﺍﺭﺩﺑﺘﻰ » اندیشه تاریخ طبیعی انقلابها را تیوریزه نموده و معتقدند ﻛﻪ ﺍﻧﻘﻼﺑﻬﺎﻯ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﻛﻢ ﻭ ﺑﻴﺶ ﺭﻭﻧﺪ ﻣﺸﺎﺑﻬﻰ ﺭﺍ ﻃﻰ ﻛﺮﺩﻩﺍﻧﺪ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﻧﺪ ﺑﺮ ﺁﻳﻨﺪﻯ ﻃﺒﻴﻌﻰ ﻭ ﺍﺟﺘﻨﺎﺏ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ . ﺑﺤﺚ ﻣﺮﺍﺣﻞ ﻳﺎ ﺭﻭﻧﺪ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺩﺭ ﻗﺮﻥ ﺑﻴﺴﺘﻢ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺭﻭﺳﻴﻪ، ﻣﻄﺮﺡ ﺷﺪ . ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻴﺎﻥ ﺑﺮﺧﻰ ﺍﺯ ﻣﺤﻘﻘﻴﻦ ﻏﺮﺑﻰ ﻛﻪ ﭘﺪﻳﺪﻩ، ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺭﺍ ﺑﺮﺭﺳﻰ ﻣﻰﻛﺮﺩﻧﺪ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺷﺪﻧﺪ ﻛﻪ ﺑﻴﻦ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺭﻭﺳﻴﻪ ﻭ ﺍﻧﻘﻼﺑﻬﺎﻯ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ، ﺍﻧﮕﻠﺴﺘﺎﻥ، ﻫﻠﻨﺪ ﻭ ... ﺷﺒﺎﻫﺘﻬﺎﻳﻰ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ. ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﯿﻦ ( ﻉ ) ، ﻣﻈﻬﺮ ﻋﺰﺕ ﻭ ﺍﻓﺘﺨﺎﺭ ﺗﻮﺣﯿﺪﯼ ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻗﯿﺎﻡ ﻭ ﻧﻬﻀﺖ ﺍﻭ مصدﺍﻕ ﺑﯽ ﻧﻘﺺ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﻭﺭﯼ، ﮐﺮﺍﻣﺖ، ﻧﯿﺮﻭﻣﻨﺪﯼ ﻭ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭﯼ ﯾﮏ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﻭ ﺍﻟﮕﻮﯼ ﺗﻤﺎﻡ ﻋﯿﺎﺭ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﯿﻨﺶ ﻫﺎ، ﻣﻨﺶ ﻫﺎ ﻭ ﮐﻨﺶ ﻫﺎﯼ ﻓﺮﺩﯼ ﻭ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ. عموما این انقلابها در جوامع غربی تحت تاثیر اندیشه سیاسی مارکس و ماتریالیسم تاریخی او و برخی فلاسفه غرب چون ژان ژاک روسو و..... و نیز عده ای از سیاسیون غرب به نسخه های مختلفی چون لیبرال دموکراسی, سوسیالیسم, انقلابهای کارگری, لنینیسم و....... ظهور کرده اند. اما انقلاب اسلامی ایران و اندیشه سیاسی امام خمینی ره مبانی متفاوتی از قدرت و حاکمیت سیاسی را در تاریخ انقلابهای دنیا طرح نمودند. بدون تردید, ایدیولوژی حاکم بر انقلاب اسلامی ایران ارتباط گسست ناپذیری سیر تحولات تاریخی تشیع خصوصا عاشورا حادثه کربلا دارد.
🔸چگونه عاشورا به عنوان سمبل آزادگی و آزادیخواهی و حقیقت طلبی در در تاریخ جهان ثبت می گردد و رهبران بزرگ دنیا در کمال خضوع و خشوع از مسلمان و غیر مسلمان به الهام از عاشورا و امام حسین (ع) اقرار نمایند؟از انقلاب حسینی تا انقلاب خمینی،و مهاتما گاندی و جنبش های مقاومت فلسطین و لبنان و سوریه و یمن و...همگی در پرتو تعالیم متعالی عاشورا و مکتب سرخ شهادت به منصه ظهور رسیده اند.شاید به جرأت می توان گفت فلسفه سیاسی عاشورا مترقی ترین فلسفه سیاسی در تاریخ جوامع بشری بوده است که ضرورت تبیین جوانب آن بیش از پیش احساس می شود.بررسی سیره امام خمینی رضوان الله تعالی علیه و تاریخ انقلاب اسلامی نشان می دهد امام خميني(ره) در خرداد سال 1342 و در موقعيتي،نهضت اسلامی مقدس خود را آغاز نمود که حرکت اسلام زدایی استعمار نوین در ممالک اسلامی به اوج خود رسیده بود.اعلام رسمی خط مشی حکومتی لائيسم در ترکیه و تلاش رضاخان و پسرش محمدرضا به منظور اجرای تدریجی این خط مشی در ایران،يعني کانون اصلی تشیع در جهان و دهها توطئه فرهنگی و سیاسی دیگر در گوشه و کنار جهان اسلام گویای ناکارآمدی اصلاحات مقطعی و نصایح پراکنده به منظور تعدیل اوضاع به سود نیروهای ملّی و مذهبی بود.
و بزرگترین رویارویی مکتبی در تاریخ معاصر انقلابهای دنیا را رقم زد.
🔸یکی از مهمترین استراتژی های برگرفته از فلسفه سیاسی تشیع و فرهنگ عاشورایی ارایه تعریف نوینی از قدرت در مفاهیم سیاسی اجتماعی بود.دقیقا در شرایطی که علم سیاسی غربی مبانی قدرت را در مواردی چون توان تسلیحاتی و نظامی،قدرت اقتصادی و منابع مالی و قدرت علم و فناوریهای نوین و تکنولوژی می داند،فلسفه سیاسی شیعی عاشورایی توسط امام (ره)علیه تبیین شد.
🔸در این زمینه امام(ره) چند مسئله را با ظرافت مطرح كرده است که در چهارچوبهای رایج تعریف قدرت نمیگنجد، لکن چنانچه مفهوم عام قدرت را مدِنظر قرار دهیم، این مفاهیم تحول و نگرش جدید به قدرت را نشان میدهد.
این مسائل عبارتند از:
١ــ طرح مسئله شهادت در حكم موتور محرک مبارزه
٢ــ نگرش کیفی به قدرت و طرد دیدگاه کمی و مادی
٣ــ طرح مفهوم جدیدي از شکست و پیروزی (پیروزی خون بر شمشیر و پیروز بودن شهید در عین شکست ظاهری، مصداق روشنی از خرق برداشتهای متداول از مفهوم قدرت است)
٤ــ طرح مسئله پیام رسانی در حكم تكميل كننده اقتدار و پرکننده خلأها و کمبودهای قدرت ظاهری
٥ــ تقدس و اصالت دادن به «عمل سیاسی» و اداي وظیفه و تکلیف(در مقابل حصول به نتیجه)که امروز نظم نوین جهانی در سیاست بین الملل ان را مهمترین چالش ایدیولوژیک و استراتژیک پیش روی خود قلمداد می کند.تفکری که ما حصل آن در هشت سال دوران دفاع مقدس به وضوح دیده شد و امروز نیز در جبهه های حق علیه باطل در جریان است.
🔸این همان روح عدالت خواهی و حقیقت طلبی است که اباعبدالله الحسین(ع) در يك بيان نوراني هدف حركتش را اين گونه بيان فرمود:
اني لم اخرج اشرا و لابطراً و لا مفسداً و لا ظالماً و انما خرجت لطلب الاصلاح في امه جدي
امید است خداوند متعال در پرتو مکتب انسان ساز حسینی توفیق معرفت و بصیرت معارف عاشورایی به همگان عطا فرماید.
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
15.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️لیتیوم چیست و چرا ابرقدرت های جهان از آن میترسند؟! وحشت صهیونیست ها از سلاح محرمانه و استراتژیک لیتیومی ایران
🔹ماده ای استراتژیک تر از بمب هسته ای در اختیار ایران / ۱۰ درصد از لیتیوم جهان در ایران کشف شد
🔹روزنامه صهیونیستی معاریو: کشف ذخایر عظیم لیتیوم در ایران معادلات قدرت در منطقه را تغییر و جایگاه اقتصادی و ژئوپلتیک ایران را تقویت خواهد کرد
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔺ابتکارات جمهوری اسلامی
🔹آنچه #جمهوری_اسلامی دارد، آنچه تاکنون تحصیل کرده است - که با ابتکار خود و با همّت خود تحصیل کرده است و رهین منّت هیچ دولت و هیچ قدرت دیگری نیست - برای #بازدارندگی و برای داشتن #اقتدار_بازدارنده به دست آورده است و تحصیل کرده است، بعد از اینهم در این راه پیش خواهد رفت. ما، بعد از این هم، تا آنجایی که بتوانیم و با همهی همّتمان، با همهی تلاشمان، با همهی استعداد نیروی انسانیمان که کم هم نیست، در راه افزایش قدرت بازدارندگی پیش خواهیم رفت و آن را به کار خواهیم گرفت؛
🔹برای اینکه #دشمن به فکر تعرّض نیفتد، و بداند که اگر چنانچه تعرّض کرد، ضربهی محکمی خواهد خورد، واکنش سختی خواهد دید. من مدّتها قبل گفتم دوران «بزن و دررو» به جمهوری اسلامی دیگر گذشته است؛ اینکه بیا بزن و دررو، [دیگر] اینجوری نیست؛ اگر زدند پایشان گیر میافتد؛ شروع ممکن است با آنها باشد، امّا تمام کردن دیگر با آنها نیست و در اختیار آنها نیست. این همان قدرتی است که #دشمن از آن بیمناک است؛ این همان اقتداری است که دشمن مایل نیست که جمهوری اسلامی آن را داشته باشد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۶/۲/۲۰
منبع: وبسایت دفتر حفظ ونشر آثار معظم له
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔺جنگ شبکه ها با نگاهی به فرآیند تغییر ماهیت بازیگران غیر دولتی
📕برگرفته از کتاب جنگ ترکیبی چگونگی مناقشات در قرن معاصر:
دیگر مزایا و توانمندی که برای بازیگران غیردولتی در محیط جنگ ترکیبی می توان ترسیم کرد آن است که از یک شبکه اجتماعی آزاد بهره می گیرند و بدیهی است پیدا کردن یک شبکه اجتماعی غیردولتی بسیار سختتر از یک سازمان است که نیاز به زیرساختهای ثابت دارد.
◀️ اما شاید در جنگ های ضعیف علیه نیروی قوی شبکه ها به شدت انتقاد پذیر باشند، بنابراین کشتن رهبران و یا حتی از بین بردن ساختار آن ها که بخشهایی از شبکه زیرزمینی محسوب می شود، می تواند عاملی سرنوشتساز جهت معرفی رهبران جدید در مکان های مختلف به شمار آید. به محض این که شبکه به اندازه کافی به سمت "ایدئولوژی و فرهنگ" همراه با آموزش هایی که در گذشته آموخته است کشیده میشود ،شبکه جدید احتمالاً خطرناک تر و بسیار انعطاف پذیرتر از سلف خود خواهد بود .
◀️این اقدام بسیار شبیه به مقاومت باکتری ها در بدن انسان است که می تواند نتیجه اشتباهات مصرف بدون تجویز آنتی بیوتیک ها باشد .
◀️درحقیقت تنها جنبشهای مقاومت در جنگ جهانی دوم این سختی و پایداری را از خود نشان دادند و توانستند در برابر نیروی متجاوز پیروز شوند و ایدئولوژی به مفهوم امروزی سهم چندانی نداشته است.
◀️علاوه بر ساختار شبکه بازیگران غیردولتی در جنگ ترکیبی ویژگی های حاضر در محیط این نوع تهدید نیز حائز اهمیت است اول ماهیت فراملی آنها نقش کلیدی برعهده دارد یک عملیات تروریستی می تواند در افغانستان انجام شود اما برنامه ریزی آن در آلمان و یا در یک کشور ثالث دیگر و در خاورمیانه تامین مالی و معنوی می شود.همانطور که حمله ۱۱ سپتامبر در خاک ایالات متحده به مرحله اجرا در آمد.
◀️در واقع در چنین محیطی هیچ نوع دولتی وجود ندارد که بتوان علیه آن اتهامات را مطرح کرد و نه ملیت مشخص وجود دارد که علیه آنان وارد جنگ شد.
◀️علاوه بر این به دلیل انعطاف پذیری فراوان شبکه هایی همچون القاعده ،قادرند همکاری نزدیکی با سازمانهای قاچاق مواد مخدر در آمریکای لاتین برای دسترسی به مناطق مهم جهت نفوذ و امریکا و کمک به توزیع مواد مخدر بین چنین کشورهایی را دنبال کند.
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
10M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دانشمندی که مقابل چشمان خانوادهاش ترور شد!
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔺اتحادها
🔸اتحادهـا در سراسـر تاریـخ پدیـده ای محـوری در قلمـرو سیاسـت بین الملـل
بوده انـد. امـروزه اتحـاد و همـکاری در عرصـه بین الملـل به دلیـل ارتباطـات
گسـترده میان کشـورها و همچنیـن فرآیند جهانی شـدن اهمیت فزاینـده ای یافته،
لـذا دولتهـا جهـت دسـتیابی بـه اهـداف خـود ناگزیـر از ائتـلاف بـا دیگراننـد. در حالـت مثبـت، دولت هـا بـه یکدیگـر می پیوندنـد تـا توانایی هـای یکدیگـر را تقویـت کننـد. در حالـت منفـی، اتحـاد ابـزاری اسـت جهـت کاهـش قدرت آنتاگونیسـتی کـه اسـتقلال را تهدیـد می کنـد.
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔰 افغانستان، ملت ندارد!
🔻 رک و بدون تعارف، نه افغانستان و نه لبنان و حتی عراق، ملت ندارند و ساکنان این کشورها، خاطرات مشترک تاریخی ندارند و در نتیجه #هویت_ملی شکل نگرفته است!
🔻 آمریکا قبل از حمله به افغانستان، هدف خود را تزریق دموکراسی و #ملتسازی در این کشور، عنوان کرد تا از طریق دولت از بالا و با ایجاد هویت ملی سکولار، این سرزمین مورائیکی و دارای تنوعات قومی، زبانی و دینی را یکشکل کند اما با شکست مواجه و خارج شد.چرا ؟!
چون #سیمان ندارد و گروههای مختلف اجتماعی نقطه مشترکِ خودساخته و مورد توافق ندارند!
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔰 جاسوسانِ پژوهشگر!
🔻غرب آسیا، مورد مطالعه دقیق متفکران علوم اجتماعی غربی قرار گرفته و اطلاعات ریز و درشت و حساسیتهای جوامع آن، برای استفاده دولتها، به شکل پروژه تحقیقاتی و علمی تهیه شده!
♦️غرب آسیا یا همان خاورمیانه (که دیگر نباید بکار ببریم)، یکی از مناطق مهم جهان، به دلیل تنوعات قومی، زبانی و دینی، دارای شکلی #موزاییکی است که بعد از فروپاشی عثمانی، #استعمار، این تنوعات را به موزاییکهای #نچسب تبدیل کرد و شکافهای طبیعی را فعال بجا گذاشت که بتواند در مواقع خاص، از آن برای بینظمی و فشار، بهره ببرد!
🔻مصداق بارز جامعهی نچسب، #لبنان است که حتی زبان مشترک هم توان کنارِ هم گذاشتن مردم آن با ادیان مختلف را نداشته است. با اینکه قانون اساسی لبنان تلاش کرده تا میان 18 دین رسمی که از جمله مارونی و ارتدکس ، مسیحیان، سنی و شیعه و دروزی، تقسیم قدرت را فراهم کند، در عمل شکست خورده است.
لبنان، تحت قیمومیت #فرانسه بوده و فرانسه آن را طوری طراحی کرده که اجماع سیاسی در بیشتر مواقع، با شکست روبرو شود، در تعیین نخست وزیر با مشکل مواجه شده و ساختار سیاسی آن طوری است که روسای جمهور فرانسه در آن اعمال نفوذ می کنند و این امری طبیعی است!
یا مثلا #عراق، با دیکتاتوری و از بالا منسجم بود اما با سقوط صدام، به دلیل ناتوانی در اجماع سیاسی، سالها مورد اشغال قرار گرفت، داعش را به خود دید و تا آستانه نابودی رفت. همچنین کردستان عراق، عملا خودمختار رفتار میکند و برای دولت مرکزی خط و نشان میکشد!
♦️ایران، شرایط متفاوتی دارد...
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔰علی کریمی میخواهد سیمان را بِکند!
🔻جامعه ایران اما، خاص است، بیشتر شکافهای اجتماعی آن طبیعی بوده و مردم آن، از هزار سال پیش تاکنون با #تساهل در کنار هم زیست داشتهاند. هرچند که تلاش هایی برای سواستفاده از این شکافها شده و حتی با اینکه روایت مسلط این است که در دوره پهلوی اول، با چسب قدرت دولت مرکزی از تجزیه جلوگیری شد اما سیاستهای یکدستسازی لباس و فرهنگ، عملا فعال شدن این شکافها را باعث شد. در مجموع زیرساخت اصلی جامعه ایران یعنی دین و ایرانیت اجازه گسست نداد!
جامعه ایران، هم با چسب قدرت مخصوصا #صفویه و هم سیمانِ خودساخته، شکل گرفته طوری که در هر موزاییک و ریزموزاییکها آن، آیینها و مناسک خاص خود را دارد! به عنوان مثال عزاداری #محرم، در هر منطقه، در هر شهر و حتی روستاهای نزدیک بهم مناسک منحصر به فرد خود را داراست!
🔻همه ما میدانیم، این بنده خدایی که اسمش آورده شد، قدرت تشخیص هر از بر را ندارد چه برسد به اینکه بخواهد سیمان، بکند! همان محققان جاسوس، با توجه به برآورد شرایط و محاسبات اجتماعی، به او و امثالهم، خروجیهایی تحت عنوان استوری و... می دهند که در آن لحظه، ضربهای وارد کند. هرچند #نقطهزنی میکنند اما سیمانِ جامعه ایران با خون محکم شده و قوام یافته است و در دستگاههای تحلیلی علوم اجتماعی غرب قابل تجزیه و تحلیل نیست!
محاسبه دقیق اما ناکارآمد...
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔰آتش زدن قرآن؛ چرا در سوئد و کشورهای اسکاندیناوی؟!
(۱) اول از همه باید به بحث قبل رجوع کرده و به موضوع چند فرهنگی در کانادا، پرداخته شود تا به تعریف کنترل و مدیریت و تفاوت آن با هدایت کردن، برسیم و همینطور ببینیم غرب، چگونه کنترل و مدیریت کرده و با شکافهای اجتماعی که حاصل مهاجر پذیری است چه میکند؟! آیا موفق بودهاند؟!
🔻 شما یک پادگان نظامی را در نظر بگیرید که سربازهایی با فرهنگهای مختلف پذیرش میشوند. پادگان برای یکجهت کردن و #مدیریت سربازها، در دوره آموزشی (دوماهه)، قوانین سفت و سختی را تحمیل میکند و کنترلشان را با تنبیهِ همه به علت تخلف یک نفر، انجام میدهد!
🔻حالا کشور کانادا را در نظر بگیرید که از یکسو به جمعیت نیاز دارد تا چرخ اقتصاد خود را بچرخاند و از یکسو به پذیرش افرادی دست میزند که چندفرهنگی هستند چرا که طبیعتا از جوامع همسو با خود نمیتواند جذب کند و تقاضایی هم صورت نمیگیرد!
اما افراد چند فرهنگی به صرف انگیزه رفاه و سود، میتوانند با ایجاد #هویت واحد، به کانادا احساس تعلق کنند و آن را میهن خود بدانند؟! خیر. تجربه فرانسه نشان میدهد که مهاجران نه تنها در فرهنگ تحمیلی از بالا، مقاومت میکنند که فرهنگ خود را به دیگری، منتقل نموده و برای فرهنگ غالب فرانسوی چالش ایجاد کرده اند.
♦️در #سوئد، قرآن سوزی رخ میدهد تا جلوی به چالش کشیده شدن فرهنگ غالب، گرفته شود، مدیریت اتباعش، آسان باشد و آن ها را به سمت مورد نظر خود هدایت کند!
فرد آتشزننده چه ویژگیهایی دارد؟!
مهاجر عراقی، که همجنسباز هم است و قرآن را به عنوان نماد اسلام به آتش میکشد. این عمل سه نشانه دارد. اشاعه همجنسبازی، جامعه را به سمتی هدایت میکند. دوم اینکه اسلام را به عنوان چالشگر اصلی مورد هدف قرار میدهد تا موج اسلامهراسی ایجاد کند و در آخر جوامع غرب آسیا را تستی کرده باشد!
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔰 تا حالا درباره این موضوع فکر کردهاید که کشوری مثل #کانادا، چگونه سالانه چند صد هزار مهاجر با فرهنگهای مختلف را به عنوان شهروند، میپذیرد؟!
چگونه فرهنگها و نژادهای مختلف، سازماندهی میشوند؟!
یکی از دغدغههای مهم در علوم اجتماعی، #مدیریت چندگانگی فرهنگی است که با مورد مطالعاتی کانادا، توضیح داده میشود!
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید
🔰 مورد مطالعاتی کانادا؛
(۲) سالهاست که برخی سیاستمداران بلندپایه کانادایی بر پدیده «چندفرهنگی» و ساخت #ملت کانادایی تاکید دارند. اما آیا کانادا، واقعا جامعهای #متکثر و در عین حال دارای #هویت_واحد است؟ پاسخگویی به این سئوال با در نظر گرفتن واقعیتهای جامعه کانادا ممکن است چندان آسان نباشد.
تصویب #قانون سکولاریسم ( برخی کارکنان دولت را از پوشیدن نمادهای مذهبی منع میکند) یا آزمون ارزشها به این معنی که برای اطمینان از آشنایی متقاضیان مهاجرت به ارزشهای جامعه طراحی شده، از جمله اقداماتی است که کانادا، برای ایجاد ارزشهای زیربنایی (سیمان) انجام داده است!
واژگانی نظیر «ملیگرایی»، «میهندوستی» و «چندفرهنگی» در دنیای توسعهیافتهها بارها و بارها شنیده شده.
اما مشکلی در این میان وجود دارد و آن هم اینکه هر کدام از این کلمات، معانی و تفسیرهایی متفاوت دارند که شاید درک عامه مردم از آنها، با واقعیتها متفاوت باشد.
چندفرهنگی در کانادا بر اساس تعریف دوباره دولت فدرال در سال ۲۰۱۱ دربردارنده «بهبود عملکرد نهادها به منظور تامین نیازهای جمعیت متنوع» است. اما این امر به این سادگیها هم نیست. مطالعات نشان داده که قضات، پیشینه فرهنگی فرد مجرم را به عنوان یکی از عوامل مشدده و یا کاهشدهنده مجازات در نظر میگیرند.
البته این بحثها فقط محدود به کانادا نمیشود. اظهارات بوریس جانسون (نخستوزیر بریتانیا) که گفته بود مهاجران برای اینکه احساس بریتانیایی بودن داشته باشند، به یادگیری زبان انگلیسی بپردازند! جانسون زبان را عامل احساس تعلق به بریتانیا میدانست که البته انگلستان، نتوانسته با این عامل، احساس تعلق را بوجود آورد و با چالش زیادی روبرو است!
همچنین بدون داشتن یک یا دو زبان مشترک و نیز ارزشهای بنیادین مشترکی نظیر برابری جنسیتی، جدایی دین از دولت و نیز وفاداری به نهادهای حاکمیتی، نمیتوان آیندهای یکدست و ادغامشده را تصور کرد.
🔻کانادا کوشیده مردم خود را در یک موزاییک فرهنگی از تنوع و تحمل جای دهد اما سیاستها برای حفظ هویت جمعیت گسترده کانادا، چیزی جز مشکل در سطوح مختلف ایجاد نکرده است.
#جنگ_روایت_ها
#منطقه_ممنوعه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#جنگ_روانی
https://eitaa.com/mc10013
کانال معرف را به دوستان معرفی کنید