همراهان گرامی!
در ادامه پاسخگوی تعدادی از سوالات شما پیرامون #دوره_یادداشتنویسی_رسانهای هستیم ☺️
با ما همراه شوید 👇
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#سوال_شما
❓ #یادداشتنویسی_رسانهای چیست و چه هدفی را به دنبال دارد؟
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#سوال_شما
❓در دورهی #مجازی چگونه مطمئن میشوید که مطالب توسط فرد دنبال میشود؟ آیا در انتها از مطالب ارائه شده، امتحان گرفته میشود؟
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ شنبه
🔅 ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۱۹ ربیعالثانی ۱۴۴۲
🎄 ۵ دسامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸شهادت سرتيپ خلبان احمد كشورى(۱۳۵۹ش)
🔹انتشار فهرست خارج كنندگان ارز(۱۳۵۷ش)
🔸عقب نشينی «ناتو» از خليج فارس (۱۳۶۶ش)
🔹هشدار معمرالقذافی به حاکم ایران (۱۳۵۰ش)
🔸روز حسابدار
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای محمد (ص) ✅ مردِ اول اسلام!! (32) زهد پیامبر (ص) زاهدانه میزیست. در همه عمر، گوشهای
✅ به نام خدای محمد (ص)
✅ مردِ اول اسلام!! (۳۳)
نظم و آراستگی
حبیب خدا (ص) در زندگی بسیار منظم بود. ایشان پس از بنای مسجد، برای هر ستون نامی گذاشت که مشخص شود در کنار ستونها چه کارهایی باید صورت پذیرد؛ ستون وفود (جایگاه هیئتها)، ستون تهجد (جایگاه شبزندهداری) و.... (دلشاد تهرانی، سیره نبوی«منطق عملی»، ج۳، ص۳۵۲) صفهای نماز را چنان مرتب و منظم میکرد که گویی چوبهای تیر را جفت و جور میکند و میفرمود: «بندگان خدا صفوف خود را منظم کنید و گرنه میان دلهایتان اختلاف خواهد افتاد.» (النیسابوری، صحیح مسلم، ج۲، ص۳۱؛ البیهقی، السنن الکبری، ج۲، ص۲۱) در امور زندگی خود نیز منظم بود. اوقات خویش را سه قسمت میکرد؛ بخشی را برای عبادت خدا، بخشی برای خانواده و بخشی را به خود اختصاص میداد. بخش مربوط به خود را نیز میان خود و مردم تقسیم میکرد. (ابن سعد، الطبقات الکبری، ج۱، ص۴۲۳ - الثعالبی، جواهر الحسان فی تفسیر القرآن، ج۴، ص۳۰۶)
پیامبر(ص) در آینه مینگریست، موی سر را صاف میکرد و شانه میزد و نه تنها برای خانواده خود بلکه برای یارانش نیز خود را میآراست. (طبرسی، مکارم اخلاق، قم: شریف رضی، چاپ ششم، ۱۳۹۲، صص۳۵-۳۴) ایشان در مسافرت هم به نظم ظاهری خود توجه داشتند و پیوسته پنج چیز را با خود همراه داشت؛ آیینه، سرمه ¬دان، شانه، مسواک و قیچی. (حلبی، السیرة الحلبیة، بیروت: داالمعرفه، ۱۴۰۰، ج۳، ص۳۵۲)
امّیبودن
پیامبر اُمّی یعنی پیامبری که درس نخوانده و با نوشتن آشنا نیست. (قرشی، قاموس قرآن، ۱۳۷۱ش، ج۱، ص۱۱۹) قرآن اُمی بودن را از صفاتی میداند که پیامبر اسلام در تورات و انجیل به آنها معرفی شده است. (قرشی، تفسیر أحسن الحدیث، ۱۳۷۷ش، ج۴، ص۱۷)
اُمی بودن را در لیست فضائل نبی خدا نوشته اند؛ زیرا پیامبر با اینکه سوادی برای خواندن و نوشتن نداشت اما دارای علم آسمانی بود و عوامل هدایت و رستگاری را برای انسانها فراهم کرد. (مغنیه، تفسیر الكاشف، ۱۴۲۴ق، ج۳، ص۴۰۴) محققان معتقدند آوردن قرآنی که مشتمل بر علوم و حکمتهای مختلف است توسط فردی که نوشتن و خواندن را فرانگرفته، از معجزات الهی به حساب میآید. (ربیعنیا، «امی»، ص۴۰۰)
👈 ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ یکشنبه
🔅 ۱۶ آذر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۲۰ ربیعالثانی ۱۴۴۲
🎄 ۶ دسامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸روز دانشجو(۱۳۳۲)
🔹ولادت «حاج لطفعلی بيگ آذربيگدلی»(۱۱۳۴ق)
🔸ولادت آیةالله «میرزا احمد سیبویه»(۱۳۳۷ق)
🔹وفات آیةالله «شيخ هاشم قزوينی»(۱۴۸۱ق)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای محمد (ص) ✅ مردِ اول اسلام!! (۳۳) نظم و آراستگی حبیب خدا (ص) در زندگی بسیار منظم بود.
✅ به نام خدای محمد (ص)
✅ مردِ اول اسلام!! (۳۴)
به اقتضای نگاشته شدن سیره نبوی (ص) و با اجازه شما که تا به اینجا با عشق و علاقه زندگی نبی و حبیب خدا را پیگیری نموده اید، چند فراز از سخنان گهربار، انسان ساز و انقلاب آفرین ایشان را ذکر می کنیم؛
• «ایمان بیعمل و عمل بیایمان پذیرفته نیست.» (پاینده، نهج الفصاحه، ص ۶۸۴، شماره ۲۵۵۳)
• «سه چیز است که در هر که نباشد کارش سرانجام نگیرد: تقوائی که وی را از گناه باز دارد و اخلاقی که با مردم مدارا کند و حلمی که با آن سبکی سبکسران دفع کند.» (پاینده، نهج الفصاحه، ص ۴۲۴، شماره ۱۲۸۸)
• «با دیگران سهل انگاری کن تا با تو سهل انگاری کنند.» («اسمح یسمح لک». پاینده، نهج الفصاحه، ص ۲۱۱، شماره ۲۹۳)
• «پاداش نیکوکاری و پیوند خویشاوندان از نیکی های دیگر زودتر میرسد و کیفر ستمکاری و بریدن از خویشاوندان از بدی های دیگر سریعتر میرسد.» (پاینده، نهج الفصاحه، ص ۲۱۱، شماره ۲۹۱)
• «آفت دین سه چیز است: دانای بدکار، پیشوای ستمکار و مجتهد نادان.» («آفة الدین ثلاثة: فقیه فاجر و امام جائر و مجتهد جاهل». پاینده، نهج الفصاحه، ص ۱۵۶، شماره ۴)
• «منفورترین چیزهای حلال در پیش خدا طلاق است.» («ابغض الحلال الی الله الطلاق». پاینده، نهج الفصاحه، ص ۱۵۷، شماره ۱۶)
• «با فقرا دوستی کنید زیرا در روز رستاخیز دولتی بزرگ دارند.» (پاینده، نهج الفصاحه، ص ۱۶۰، شماره ۲۹)
• «بهترین بندگان نزد خدا کسی است که خُلقش نیکتر باشد.» (پاینده، نهج الفصاحه، ص ۱۶۹، شماره ۸۴)
• «محبوبترین بندگان خدا نزد خدا کسی است که برای بندگان خدا سودمندتر است.» (پاینده، نهج الفصاحه، ص ۱۶۳، شماره ۸۶)
• «بهترین شما کسانی هستند که برای زنان خود بهتر باشند.» («خیارکم خیارکم لنسائهم» پاینده، نهج الفصاحه، ص ۴۶۵، شماره ۱۴۷۷)
👈 ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ دوشنبه
🔅 ۱۷ آذر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۲۱ ربیعالثانی ۱۴۴۲
🎄 ۷ دسامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸وفات آیةالله «حاج شیخ حسین محمدی لائینی»(۱۴۱۴ق)
🔹وفات آیةالله «محمد نهاوندی»(۱۳۷۱ق)
🔸وفات «میرزا ابوالفضل زاهدی»(۱۳۹۸ق)
🔹وفات آیةالله «حسین محمدی لائینی»(۱۴۱۴ق)
🔸توليد انبوه موشك ضد زره(۱۳۷۸ش)
🔹روز جهانی هواپیمایی
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
#طنز_کرونایی ✅ به نام خالق لبخند ✅ ماجراهای آقا گل و ترمه خانم! (۲) 🔻این قسمت: سایه ماسک - سلام
#طنز_کرونایی
✅ به نام خالق لبخند
✅ ماجراهای آقا گل و ترمه خانم (۳)
- ترمه خانم چی شده! چرا اعصابت خورده؟
- آقا گل از دست بچهها،حرف گوش نمی دهند،بازی گوشی می کنند، سرشان در گوشی و فضای مجازی است، درس نمیخونند... دیگر نمی دونم چه کار کنم. این کرونا هم دست بردار نیست که بچه ها به مدرسه بروند و چند ساعتی نفس راحت بکشم!
- ترمه خانم، غصه نخور، آرام باش، در مدرسه و کتابهای درسی ما هیچ خبری نیست، اگر بچهها ۱۰ سال هم نخوانند چیزی را از دست نمیدهند، چون بچههای الان از یکسالگی و در خونه با کش رفتن گوشی پدر مادرهایشان،خیلی چیزها یاد گرفتند، که پدر مادرها آن چیزها را بلد نیستند! بچههای نسل امروز که شیطان را درس میدهند به آموزشوپرورش ما نیازی ندارند!
- آقا گل نمی خواستم به این زودی بچه ها با فضای مجازی آشنا بشوند...
- ترمه خانم، چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه مخالف باشیم و چه موافق، فضای مجازی بخشی از دنیای واقعی ما تبدیل شده است. درست مثل آش کشک خاله می مونه! ولی باید بچه ها را با خطرات این فضا آشنا کنیم... ناراحت نباش عزیزم،با یک مشاور، صحبت می کنم. حالا بخند! دوست داری بدونی در پارک، با دوستانم چه شوخی هایی می کردیم؟
- بفرما آقاگل، ولی چیزی نباشد،که به خوانندگان بربخورد.!
-اشکال نداره خانم، فقط میخواهم در این اوضاع و احوال کرونایی باهم بخندیم!
اصغر آقا که داشت نرمش میکرد،می گفت: تا قبل از کرونا، میگفتیم خدا رو شکر هیچی تو زندگی نداریم، ولی سلامتی داریم، چینیها این را هم بردند زیر سؤال! با این حال، آن قدر انواع ویتامین ها، بخصوص ویتامین c خوردم که الان هر گلبول سفیدم، یک بُرُوسلیه، وایسادن دارن نانچیکو میزنن، تا کرونا جرات نکنه جلو بیاد!
عمو علی که داشت با الکل دستش را ضد عفونی می کرد،باخندهگفت: اینقدر مردم از ترس کرونا در خیابان الکل به دست و صورت میزنند که اگر یکی فندک روشن کند، کل شهر آتیش می گیره!...
👈 ادامه دارد...
✏️ محمد اعرابی اردکانی
🗓 ۹۹/۹/۹
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای محمد (ص) ✅ مردِ اول اسلام!! (۳۴) به اقتضای نگاشته شدن سیره نبوی (ص) و با اجازه شما ک
✅ به نام خدای محمد (ص)
✅ مردِ اول اسلام!! (۳۵)
منابع روایی از پیامبر (ص)
یکی از برجستگی های نبی خدا (ص) اختصاص کتب مختلف با زوایای دید متفاوت به زندگی ایشان است. امروزه نیز با توجه به وفور کتب نبوی، این امر قابل مشاهده است. دوستداران نبی خدا (ص) جهت تبیین زوایای زندگی این ابَر مرد تاریخ، مداد به دست! در انتظار ثبت نامشان در لیست ناشرین فرهنگ نبوی هستند. به هر ترتیب؛ در بین منابع شیعه، کتابهایی وجود دارد که بعنوان مجامع اولیه و بالادستی مورد توجه همگان است. موارد زیر نمونه هایی از دریای مواج ارادتمندان به ساحت مقدس محمد مصطفی (ص) است؛
1- «تحف العقول عن آل الرسول (ص)» نوشته «ابن شعبه حرانی» از علما و فقهای بزرگ شیعه در قرن چهارم هجری. این کتاب حاوی سخنان و نصایح حضرت رسول خدا (ص) و دیگر اهل بیت (ع) است.
2- «المَجازات النبویة» نوشته «سید رضی». این اثرِ حدیثی به جنبه ادبی، بیان اشارات، تنبیهات، کنایات و تشبیهات سخنان پیامبر اکرم (ص) پرداخته است.
3- «مکاتیب الرسول» اثر «علی احمدی میانجی» است. این کتاب، حاوی نامههای پیامبر (ص) خطاب به پادشاهان، مسئولان، کارگزاران و نوشتارهایی در ارتباط با عهدنامهها، قراردادها و برخی موضوعات متفرقه دیگر است.
4- «سنن النبی» نوشته «علامه طباطبایی». این کتاب به منظور آشنایی با کلیات اخلاق و طرز سیر و سلوک و رفتار و آنچه که مجموعاً «سنّت پیامبر» نامیده میشود تألیف شده است.
5- «نهج الفصاحه» اثر «ابوالقاسم پاینده». این کتاب در دو قسمت احادیث و خطبه ها، تنظیم شده است.
👈 ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ سهشنبه
🔅 ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۲۲ ربیعالثانی ۱۴۴۲
🎄 ۸ دسامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸آغاز انتفاضه(۱۳۶۶ش)
🔹معرفى عراق به عنوان متجاوز از سوى سازمان ملل(۱۳۷۰ش)
🔸وفات موسى مبرقع(۲۹۶ق)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای محمد (ص) ✅ مردِ اول اسلام!! (۳۵) منابع روایی از پیامبر (ص) یکی از برجستگی های نبی خد
✅ به نام خدای محمد (ص)
✅ مردِ اول اسلام!! (۳۶)
جایگاه پیامبر در عقاید شیعه
طبق عقاید شیعه؛ حضرت محمد مصطفی (ص) رسول خدا، نبی اولوالعزم و اولین نفر از چهارده معصوم (ع) است و چون خاتم الانبیاء بوده، هیچ پیامبری بعد از آن حضرت نخواهد آمد. ایشان با وارد نمودن واژه «وحی» در ادبیات بندگی، مسیر ورود به وادی شبهات «ارتباط با ماوراءالطبیعه» را بست.! از همین رو؛ بزرگترین اعجاز تاریخ پیدایش زمین رقم خورد؛ یعنی قرآن کریم.!! علاوه بر این؛ پیامبر خدا (ع) نه فقط در دریافت و ابلاغ وحی بلکه در تمام ساحتهای زندگی، عصمت داشته است.
مسلمانان دنیا، همواره در گفتار و نوشتار با القاب و احترام از محمد امین (ص) یاد میکنند حتی خیلی ها به عشق وی، نام فرزندانشان را «محمد» می گذارند. پیروان نبی مکرم اسلام (ص) با هرگونه تصویر سازی از چهره ایشان مخالف هستند زیرا زیبایی ایشان قابل انعکاس نیست.! در این میان اما؛ عده ای با زیر پا گذاشتن احساسات و عواطف مسلمین، کاریکاتور این شخصیت تراز اول اسلام را به بهانه آزادی بیان! چاپ می کنند.
در پی نشر این کار قبیح و زشت در مطبوعات بی فرهنگ غربی؛ امواج اعتراضات عمومی مسلمانان و واکنشهای رسمی دولتهای اسلامی، با غرب آغاز گردیده است. «آرتور جفری» طی مقالهای به این نکته اشاره میکند؛ «متداولترین رنجشی که مسیحیان در دل مسلمانان نشاندهاند عدم درک حرمت بسیار والای مسلمانان نسبت به پیامبر است.» «آنه ماری شیمل» در مقدمه کتابش، دلیل حذف تصاویر نسخه انگلیسی نسبت به نسخه آلمانی کتاب خود را چنین شرح میدهد: «با آنکه آن تصاویر مربوط به آثار دوره میانه اسلام است، اما نمایاندن شمایل پیامبر، خاطر مسلمانان روزگار ما را رنجه مینماید، مگر آنکه به توصیف لفظی باشد.» (شیمل ، «و محمد رسول او است.»)
در سال ۲۰۰۵ چاپ کاریکاتورهای پیامبر مکرم اسلام (ص) در روزنامه «یولاندز پستن دانمارک»، واکنشهای تندی را در میان مسلمانان به دنبال داشت. تظاهرکنندگان در هندوستان و پاکستان پرچم دانمارک را به آتش کشیدند. چندین کلیسای مسیحیان به آتش کشیده شد. در برخی خیابانها تعدادی از مسیحیان با قمه مورد حمله قرار گرفتند حتی یک مسیحی را داخل تیوپ لاستیکی پر از نفت قرار داده و به آتش کشیدند. در پی این اقدامات از دولت دانمارک خواسته شد؛ بابت چاپ کاریکاتورها، عذرخواهی کند، اما دولت دانمارک با اشاره به اصل آزادی بیان در این کشور حاضر به عذرخواهی نشد. در آمریکا، نروژ، آلمان، فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی به نشان همبستگی با یولاندز پُستن، کاریکاتورها چاپ شد.! همچنین در پی این اقدامات، سفارت خانههای دانمارک مورد حمله قرار گرفتند، کالاهای دانمارکی تحریم و در پی به آتش کشیدن کنسولگری ایتالیا در بنغازی لیبی، ۹ نفر کشته شدند. (داوکینز، "یک مذهبی عمیقا" ، توهم خدا، ص24)
👈 ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc