#تقویم_نگار 🗓
☘ پنجشنبه
🔅 ۷ آذر ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱ ربیعالثانی ۱۴۴۱
🎄 ۲۸ نوامبر ۲۰۱۹
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸رحلت فقیه جلیل آیت الله "شیخ عبدالکریم خویینی زنجانی"(۱۳۳۰ش)
🔹آغاز عملیات "مروارید" از سوی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران(۱۳۵۹ش)
🔸درگذشت "جهانگیر سرتیپپور" از یاران میرزا کوچکخان جنگلی(۱۳۷۱ش)
🔹روز اكو(۱۳۷۱ش)
🔻در پی پيوستن كشورهای تركمنستان، قرقيزستان، ازبكستان، قزّاقستان، تاجيكستان، افغانستان و جمهوری آذربايجان به سازمان اکو، تعداد اعضای اين سازمان به ده كشور رسيد و اين روز به عنوان روز اكو، نامگذاری شد. سازمان اكو در سال ۱۳۶۳ برای افزايش همكاریهای اقتصادی ميان سه كشور پاكستان، ايران و تركيه تأسيس گرديد.
🔸روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
🔹آغاز حملهی "سلطان سنجر" به غزنه و شكست "بهرام شاه"(۵۲۹ق)
🔸درگذشت "محمد بن عبدالرحمن خراسانی" ادیب و فاضل(۵۸۴ق)
🔹رحلت "ملاعلی بن فتحالله نهاوندی" در نجف(۱۳۲۲ق)
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ کلید واژه های نفوذ
🔻به سبک مادرم (1)
مادر بنده یکی از مادرهای متدین و انقلابی است. مادری که خالق ماجراهای شیرین انقلابی است. ماجرای پیش رو یکی از ده ها ماجرایی است که به خواست خدا یادداشت خواهد شد. منتظر شماره های بعدی باشید.
صدای زنگ خانه به صدا در آمد. خانمی با حجابی نامناسب گفت سلام. شما را فلانی معرفی کرده است. برای یادگیری کاربافی (حوله بافی) آمده ام. گفتم بفرما، درست آمده ای. اما نامناسب آمده ای! دانشجوی دانشگاه فرش قدیم و هنرهای تجسمی جدید بود. سریع رفت سر اصل مطلب. گفت برای آموزش چقدر می گیری؟ با تبسم گفتم: هیچی! اما من به خانم بدحجاب آموزش نمی دهم. گفت مشکل شما حجاب من است؟ گفتم: بله! هر موقع حجابت را درست کردی، قدمت روی چشم. رایگان به تو آموزش می دهم. رفت.
بعد از چند روز با حجاب کامل آمد. گفت: چادرم را از دوستم قرض گرفتم. مقداری به او آموزش دادم. وقت تمام شد. وقتی خواست برود یک قواره چادر دوخته نشده به او دادم. گفتم: این یادگار فاطمه زهرا است. خودت باید یکی داشته باشی. رفت.
چند ماه بعد برگشت. با چهره ای خندان، اما چادری! گفت به مادرم جریان شما را گفتم. خیلی خوشحال شد. این چادر همان چادر شماست. گفت: حتما باید او را ببینم و از وی تشکر کنم. آن جلسه گذشت. رفت.
چند ماه بعد با مادر و پدرش آمد، اما چادری! از راه دور آمده بودند. مرا بوسید و بویید و تشکر کرد. گفت ما تا حالا اصلا نمی دانستیم چادر چیست؟!! بعد از کلی صحبت رفتند.
لبخند، هدیه، هدف. رفتار، گفتار، تاثیر. این ها کلید واژه های نفوذ هستند. برای دعوت به خیر و بازداشت از بدی باید نفوذ کرد. لبخند مقدمه نفوذ و هدیه نقطه اوج نفوذ است. هدف هم مدیر جلسه، یعنی هادی نفوذ است.
لبخند و هدیه هدفمند می تواند مسیر زندگی یک انسان را عوض کند. یعنی ما می توانیم با روشی درست یکی از متغیر های (تغییر دهنده) خدای متعال روی زمین باشیم.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 بهار 98
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ جمعه
🔅 ۸ آذر ماه ۱۳۹۸
🌙 ۲ ربیعالثانی ۱۴۴۱
🎄 ۲۹ نوامبر ۲۰۱۹
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸اولتيماتوم چهل و هشت ساعته دولت روس به ايران(۱۲۹۰ش)
🔻در حالی كه اوضاع مالی ايران پس از روی كار آمدن احمد شاه به شدت مختل بود، مجلس شوراي ملی تصميم گرفت تا از آمريكا، كارشناس امور اقتصادي و مالي استخدام نمايد. اين امر به مذاق روسها كه گمرك را در اختيار داشتند خوش نيامد از اين رو، براي اخراج این فرد و توجه به نظر روسها، به مجلس شورای ملی اولتيماتوم دادند.
🔹شهادت "سيد عبدالحسين واحدی" مرد شماره دو فداييان اسلام توسط رژیم پهلوی(۱۳۳۵ش)
🔸لغو تصويب نامه انجمنهای ايالتی و ولايتی در هيئت وزيران(۱۳۴۱ش)
🔻اين اقدام دولت در اثر فشاری بود كه از طرف جامعه روحانيت و پیگيری حضرت امام خمينی(ره) وارد شد و دولت در مقابل حمله و فشار علما، ناچار سرتسليم فرود آورد.
🔹آغاز عملیات بزرگ "طریق القدس" و آزادسازی بُستان(۱۳۶۰ش)
🔸ارتحال فقیه نامدار معاصر حضرت آیت الله العظمی "محمد علی اراکی"(۱۳۷۳ش)
🔹پيروزی تيم فوتبال ايران در برابر استراليا و راهیابی ايران به جام جهانی ۹۸ فرانسه پس از ۲۰ سال(۱۳۷۶ش)
🔸روز جهانی همبستگی با مردم فلسطين
🔹درگذشت "مؤيدالدين محمد ابن علقمی" وزير مستعصم باللَّه(۶۵۶ش)
✏️ @medademan
✅ به نام خدا
✅ تابش در تهران!!
این روزها تابش، در تهران کمرنگ است. مردم اما در تب و تاب گرانی بنزین و اغتشاشات، بیدار و در صحنه حضور دارند. منتظر تابش نیستند و چون سیلی خروشان به سوی آینده ای روشن در حرکت و تکاپو هستند؛ چه تابش باشد، چه نباشد!! این روزها خورشید خانم! تابش خود را از مردم دریغ می کند. تهرانی ها اما به خورشید پشت ابر عادت دارند.
هم آنها و هم ما برای آنها! آرزومند وزش نسیم رحمت الهی هستیم.! نسیمی که جو وارونه را عوض کند. تحلیل برخی از نوزیدن باد، خروج آمریکا از برجام است! اما قطعاً این تحلیل آبکی و تو خالی است.!!
امیدواریم وارونگی تولید داخل با وزیدن نسیم امید و اعتماد به مردم، تمام شود. بامید روز تابشِ خورشیدِ تابانِ تولید و رونق داخل!!!
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پائیز 98
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ شنبه
🔅 ۹ آذر ماه ۱۳۹۸
🌙 ۳ ربیعالثانی ۱۴۴۱
🎄 ۳۰ نوامبر ۲۰۱۹
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸تصویب تاسیس بانک ملی توسط مجلس شورای ملی(۱۲۸۵ش)
🔹صدور و انتشار اعلامیه سران سه کشور متفق در تهران(۱۳۲۲ش)
🔸برقراری مجدد حاکمیت ایران بر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک(۱۳۵۰ش)
🔹برگزاری مراسم چهلم شهادت آیتالله "سید مصطفی خمینی"(۱۳۵۶ش)
🔸انجام عمليات محدود "كاني سخت" در منطقه مهران توسط سپاه(۱۳۶۰ش)
🔹وفات استاد "عبدالباسط محمد عبدالصمد" قاری شهیر قرآن(۱۳۶۷ش)
🔸روز بزرگداشت "شیخ مفید"
🔹رحلت "میرزا ابوالقاسم کلانتری" فقیه و اصولی(۱۲۹۲ق)
🔸عبور نيروهاي روسيه از جلفا جهت سركوبي انقلابيون مشروطه خواه تبريز(۱۳۲۷ق)
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ یکشنبه
🔅 ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۸
🌙 ۴ ربیعالثانی ۱۴۴۱
🎄 ۱ دسامبر ۲۰۱۹
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸لغو قرارداد دارسی مربوط به نفت جنوب توسط ايران(۱۳۱۱ش)
🔻در سال ۱۲۸۰ش ويليام دارسی، سرمايهدار انگليسی، موفق به كسب امتياز بهره برداری و لولهکشی نفت و قير در سراسر ايران، به غير از شمال و شرق كشور، به مدت شصت سال گرديد. صاحب امتياز، در تمام مدت قرارداد، از پرداخت ماليات، عوارض و حقوق گمركی برای كليه اراضی، ماشين آلات و وسايل و مواد لازمی كه وارد كشور میکرد معاف شده بود. فعاليتهای دارسی سرانجام پس از هفت سال منجر به دسترسی به چاه نفت عظيم مسجد سليمان گرديد و سود فراوانی نصيب صاحب امتياز شد.
🔹شهادت عالم نستوه و مجاهد آیت الله "سید حسن مدرس" به دستور رضاخان(۱۳۱۶ش)
🔸اعلام لغو مصوبه انجمنهای ایالتی و ولایتی در روزنامهها به درخواست امام خمینی(ره)(۱۳۴۱ش)
🔹اعلامیه حوزه علمیه قم درباره چگونگی واکنش دولت در برابر اعتراضات مردمی(۱۳۵۶ش)
🔸سرکوب تضاهرات شبانه مردم تهران و کشته و مجروح شدن بیش از هزار نفر(۱۳۵۷ش)
🔹رحلت فقیه بزرگوار آیت الله "میرزا جواد سلطان القُرّائی تبریزی"(۱۳۷۶ش)
🔸روز مجلس شورای اسلامی
🔹تولد حضرت عبدالعظیم حسنی(۱۷۳ق)
🔸تولد "ابوبکر محمد انباری" فقیه و نحوی(۵۱۳ق)
🔹درگذشت "کاتبی قزوینی" دانشمند، حکیم و منجم(۶۷۵ق)
🔸رحلت "تاج العلما" عالم مسلمان هندی(۱۳۱۲ق)
🔹نطق تاریخی "سید حسن مدرس" علیه رضاخان(۱۳۴۳ق)
🔸روز جهانی مبارزه با بیماری ایدز
✏️ @medademan
سلاااام...✋
صبح پاییزیتون پراز نشاط و انرژی و آرامش.. 🍃
❌خبـــــر خوب اینـــکه؛
به امیدِ خدا، دوشنبه و پنجشنبهی هر هفته، مجموعه
#درس_نویسندگی
در جهت ارتقای سطح یادداشتها
تقدیم حضورتون میشه 🌹
همـــراهمون بمونیـــد❤️
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ انتخاب خدا !
آیا تا به حال شده است، کسی از شما بپرسد؛ خدا چه چیزی را دوست دارد؟ از بین این همه اعمال و مخلوقات، کدام برای خدا محبوب تر است؟ قران خواندن؟ نماز؟ علم؟ انفاق؟ اهل بیت (ع)؟ نیکی به پدر و مادر؟ احترام به حقوق یک دیگر؟ عارف شدن؟ نماز شب خواندن؟ استغفار در دل شب؟ با زبان روزه، انفاق کردن؟ در عین نداری، بخشیدن؟ صدقه دادن، آنهم نیمی از زندگی؟ هر سال به حج مشرف شدن؟ کربلا رفتن؟ خشم خود را فرو نشاندن؟ دست روی سر یتیم کشیدن؟ و صدها احتمال دیگر...
به نظر شما کدام یک از موارد نام برده شده یا نام نبرده شده، نزد خدا محبوب تر است؟
آری انتخاب به شدت سخت می باشد؟
به نظر می رسد، باید گزینه ای انتخاب شود که همه موارد را در بر گیرد و جای اما و اگر باقی نگذارد.! گزینه ای که بنیادی باشد و همه چیز را در درون خود داشته باشد، مثل دانه ای که کاشته می شود. البته دانه کوچک است اما در اینده ای نزدیک منبع فیض می شود. شاخه هایش بزرگ، محصولاتش زیاد، برگ هایش سبز و زندگی بخش و سایه اش منزل عابرین خواهد شد.
انتخاب این گزینه از جانب خدا، که حکیم است و علیم، کار آسوده و راحتی است. محبوب ترین چیز نزد خدای متعال «خانواده» است. اگر خانواده ای شکل بگیرد و طبق نقشه رشد پیدا کند تمام موارد بیان شده محقق می گردد. اکثر موارد یاد شده، زیر عنوان تربیت صحیح محقق می شوند؛ که این تربیت صحیح نیز ارمغان خانواده است.
خانواده نهادی مقدس است که با ازدواج زن و مرد، آغاز می شود، با مادر شدن زن و پدر شدن مرد، گرم می شود و با تربیت صحیح فرزندان به نقطه اوج خود می رسد. گرچه مشکلات و گرفتاری ها در سرعت اوج دخالت می کنند اما تنها چیزی که منشا نقطه عطف می گردد و مسیر نمودار را عوض می کند، طلاق است. طلاق نقطه مقابل محبوب ترین، نزد خداست، از این رو طلاق مبغوض ترین چیز نزد خدا می باشد.
امروزه دشمن این محبوب ترین را کشف کرده و با وسایل مختلف در صدد ایجاد نقطه عطف است.
از انجا که محبوبه خدا مشخص شد این نکته حائز اهمیت است که به مقدمات تشکیل آن نیز توجه بسزایی شده است. تشویق به ازدواج و استقبال از نقش مادری و پدری از اولویت های سفارش شده برای ایجاد یک کانون مورد توجه حضرت حق می باشند.
چه قدر زیبا فرمود، رحمت العالمین، محمد امین (ص): «مَا بُنِيَ بِنَاءٌ فِي الْإِسْلَامِ- أَحَبُّ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنَ التَّزْوِيجِ.» « در اسلام هیچ بنایی محبوب تر از ازدواج، نزد خداوند، ایجاد نشده است.»
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 زمستان95
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ اشعار نانوشته مادران(۱)
نخستين میثاق آهنگين و شاعرانه ای که ميان مادر و کودک بسته می شود و اتصال رشته ای نامريی، بین لب های مادر تا گوش های کودک را «لالايی» گویند.
خواب ژرف و آرام کودک، انتقال آرمان ها و آرزوهای صادقانه و بی وسواس مادر به کودک از آثار شگفت انگیز نجواهای مادرانه است. «لالايی» ها از جمله ادبيات شفاهی هر سرزمينی هستند، که انگار لحن ويژه ی آن از روز نخست برای روان مادر تدارک ديده شده است تا رسالت عظیم خود؛ یعنی مادری را به قافله سعادت برساند؛ البته در کنار این ابزار لطیف، عوامل دیگری نیز وجود دارد.
شايد بتوان گفت؛ لالايی ها نوا های رنگارنگی از آرزوها؛ گلایه ها و نیایش های معصومانه مادرانه هستند که سينه به سينه و دهان به دهان از نسل های پيشين، گذشته تا به نسل جدید امروزی رسيده و هنوز هم که هنوز است، طراوت و تازگی خود را حفظ کرده اند، به گونه ای که تا کنون هيچ ترانه ی ديگری نتوانسته جایشان را بگيرد.
لالایی ها از دو بخش درست شده اند؛ آهنگ و شعر.
ضرب آهنگ لالايی از خود شعر مهمتر است؛ چرا که شعر لالايی زبان فاخری ندارد و اگر هم داشته باشد کودک گاهواره ای آن را دريافت نمی کند.
تجربه نشان داده است؛ کودکان با لالايی بزرگ می شوند، اما هرگز شعر آن را ياد نمی گيرند و ذهن خود را موظف به فراگيری آن نمی کنند. زمانی هم که به حرف می آيند، هرگز لالايی را به عنوان ابزار خيال خود به کار نمی گيرند. حتی دختران هم هنگام خواباندن عروسک خود، برايش لالايی نمی خوانند بلکه بيش تر سعی دارند روی او را بپوشانند و به او امنيت بدهند. زيرا در هنگام بازی بيش تر می خواهند عروسک را دريابند، نه اين که او را بخوابانند. اما اگر همين دخترکان بخواهند خواهر يا برادر کوچک تر خود را بخوابانند، بر اساس داشتن روان مادرانه، حتما برايش لالايی می خوانند.
آهنگ لالايی، تناسب مستقيم با نوع گاهواره و وسعت تاب آن دارد و چون نوع گاهواره در شهرهای ايران مختلف است، از اين رو لحن زمزمه ی مادران نيز متناسب با آن متفاوت می شود. مثلا گاهواره هايی که در جنوب و نقاط مرکزی ايران برای خواباندن کودک به کار می رود، «ننو» نام دارد که بی گمان اين واژه از کلمه ی ننه گرفته شده است. (چون گاهواره را مادر دوم کودک نيز می گويند.)
اما گاهواره های شمالی، که به آن ها گاره (گهواره) می گويند، از چوب است و زير آن حالت هلالی دارد و تقريبا هم سطح زمين است. تکان های «گاره» کوتاه و پشت سر هم و مقطع است.
اما شعر لالايی ها از آن مادر است، زيرا مادر با خواندن لالايی در حقيقت با کودک گاهواره ای خود گفت و گو می کند و اگرچه می داند که او سخنش را نمی فهمد، اما همين قدر که کودک به او گوش فرا می دهد برايش کافی است. شعر های لالايی، اگرچه بسيار ساده است و گاهگاهی هم از وزن و قافيه خارج می شود، اما از نظر درون مايه ی احساسی بسيار غنی و همواره حامل آرزوهای دور و نزديک مادر است و از نظر مضمون نيز چندان بی زمينه نيست.
به طور کلی لالايی ها را می توان به شيوه ی زير دسته بندی کرد:
1- معنوی
لالالالا که لالات می کنم من نگا بر قد و بالات می کنم من
لالالالا که لالات بی بلا باد نگهدار شب و روزت خدا باد!
لالاييت می کنم خوابت نمياد بزرگت کردم و يادت نمياد
بزرگت کردم و تا زنده باشی غلام حضرت معصومه باشی
2- باسواد شدن
لالالالا عزيز ترمه پوشم کجا بردی کليد عقل و هوشم
لالالالا که لالات بی بلا باد خودت ملا، قلمدونت طلا باد !
لالالالا عزيز الله قلم دس گير، برو ملا بخوون جزو کلام الله
3- بزرگ شدن
لای لای دييم ياتونجه گؤ زلرم آی باتونچه
سانه رم الدوز لری سن حاصله يتوننچه
4- همدم مادر شدن
*الا لا لا تو را دارم چرا از بی کسی نالم ؟
الا لالا زر در گوش ببر بازار مرا بفروش
به يک من آرد و سی سير گوش (گوشت)
*لالالالا گل آلاله رنگُم لالالالا رفيق روز تنگُم
لالالالا کنم، خووت کنم مو علی بووم و بيارت کنم مو
*گل سرخ منی زنده بمونی ز عشقت می کنم من باغبونی
تو که تا غنچه ای بويی نداری همين که گل شدی از ديگرونی
*لالاييت می کنم با دس پيری که دسّ مادر پيرت بگيری
لالاييت می کنم خوابت نمياد بزرگت می کنم يادت نمياد
👈 ادامه دارد...
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ دوشنبه
🔅 ۱۱ آذر ماه ۱۳۹۸
🌙 ۵ ربیعالثانی ۱۴۴۱
🎄 ۲ دسامبر ۲۰۱۹
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸شهادت "میرزا کوچک خان جنگلی" رهبر قیام مردمی جنگل(۱۳۰۰ش)
🔹درخواست امام خمینی(ره) از سربازان برای فرار از پادگانها(۱۳۵۷ش)
🔸همهپرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران(۱۳۵۸ش)
🔹انتخاب هفت تن از فقهای عظام به عنوان مرجع تقلید توسط جامعه مدرسین(۱۳۷۳ش)
🔸درگذشت "خرقی مرزوی" ریاضیدان(۵۳۲ق)
🔹انتشار روزنامه "وقایع اتفاقیه" به دستور امیرکبیر(۱۲۶۷ق)
🔸روز جهانی لغو بردگی
✏️ @medademan
مداد من
✅ بسم الله الرحمن الرحیم ✅ اشعار نانوشته مادران(۱) نخستين میثاق آهنگين و شاعرانه ای که ميان مادر و
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ اشعار نانوشته مادران(۲)
...
5- گلایه ای (اين لالايی ها گاه لحنی ملامت بار، گاه عصبی و گاه طنز آميز دارد.)
*لالالالا گلم باشی تو درمون دلم باشی
بمونی مونسم باشی بخوابی از سرم واشی
*لالالالا گل پسته شدم از گريه هات خسته ...
لالالالا گل زيره چرا خوابت نمی گيره ؟
*لالالالا لالالايی برو لولوی صحرايی
برو لولو، سياهی تو برو سگ، بی حيايی تو
که رود من پدر داره دوخنجر بر کمر داره
دو خنجر بر کمر هچّی دو قرآن در بغل داره
*برو لولوی صحرايی تو از بچه چه می خواهی ؟
که اين بچه پدر داره که خنجر بر کمر داره
*برو لولوی صحرايی تو از روُدم چه می خواهی؟
که رود من پدر داره کلام الله به بر داره
6- نوازشی
*لالالالا گلم باشی انيس و مونسم باشی
بيارين تشت و آفتابه بشورين روی شهزاده
که شاهزاده خداداده همون اسمش خداداده
7- داستانی
*لالالالا گل نسری (= نسرين) / کوچه م (به کوچه ام) کـَردی درو بسّی (= بستی) / منم رفتم به خاک بازی / دو تا هندو مرا ديدن / مرا بردن به هندسون / به سد نازی بزرگم کرد / به سد عشقی عروسم کرد / پسر دارم ملک جمشيد / دختر دارم ملک خورشيد / ملک جمشيد به شکاره / ملک خورشيد به گهواره / به گهواره ش سه مرواری (مرواريد) / کمربندی طلا کاری / بيا دايه، برو دايه / بيار اين تشت و آفتابه / بشور اين روی مهپاره / که مهپاره خداداده
*لالا لالای لالايی / شبی رفتم به دريايی / درآوردم سه تا ماهی / يکی اکبر، يکی اصغر / يکی داماد پيغمبر / که پيغمبر دعا می کرد / علی ذکر خدا می کرد / علی کنده در خيبر / به حکم خالق اکبر
8- طنزی
*لالالالا گل قالی بابات رفته که جاش خالی
لالالالا گل زيره بابات رفته زنی گيره
*لالالالا گل نازی بابات رفته به سربازی
لالالالا گل نعنا بابات رفته شدم تنها
لالالالا گل پسته بابات رفته کمر بسته
لالالالا گل خاشخاش بابات رفته خدا همراش
لالالالا گل پسته بابات بار سفر بسته
لالالالا گل کيشميش بابات رفته مکن تشويش
اين لالايی ها افزون بر آن که به پيوندهای عاطفی ميان زن و شوهر اشاره می کنند، نشانگر بافت خانوادگی و چگونگی وظايف پدر و مادر در آن زمان ها هم هستند. اين که پدر برای فراهم آوردن هزينه ی زندگی بايد بيرون از خانه باشد و مادر مسوول امور داخل خانه و به ثمر رساندن کودکان است.
9- غمگین
*گلم از دس برفت و خار مونده به من جبر و جفا بسيار مونده
به دستم مونده طفل شيرخواری مرا اين يادگار از يار مونده ...
*لالالالا عزيزم، کبک مستم ميون هرچه بود دل بر تو بستم
لالالالا که بابات رفته اما من بيچاره پابند تو هستم ...
10- محلی؛ مثل لالایی زیر که بلوچی است:
لولی لول ديان لعل ءَ را من فرزند همانند لعل خود را لالايی می دهم
لکّ مراد کسان سالءَ را چون برای او صدها هزار آرزو دارم، و او هنوز کودک است
لولی لول ديان تراوشين واب تو را لالايی می دهم تا در خواب خوش فرو روی
وشّين واب منی دراهين جان خواب خوش ببينی و جان سالم من فدای تو باد ! ای همه ی وجودم
بسياری از شاعران مرد که سعی کرده اند، لالايی بسرايند، در اين زمينه موفق نبوده اند، چرا که لالايی را از اجتماع آغاز کرده اند يا به زبان ساده تر لالايی را دستاويز گفته های اجتماعی خود کرده اند که از خصلت اين ترانه های ساده بيرون است.
در ميان لالايی های سروده شده توسط شاعران مرد که حضور اين خصلت را دريافته اند، می توان تنها به لالايی دکتر «قدمعلی سرامی» شاعر معاصر اشاره کرد که از احساسی شگفت انگيز برخوردار است:
سوزنم شعاع خورشيد و
نَخَم رشته ی بارون
از حرير صبح روشن
می دوزم پيرهن الوون
واسه تو بچه ی شيطون
لالالالا لالالالا
پيشونيت آينه ی روشن
دوتا چشمات،دو تا شمعدون
مثه مهتاب توی ايوون
ديگه چشمات و بخوابون
لالالالا لالالالا
این روان مادرانه است که باعث طراوش لالايی می شود. مادر لالايی را از خود آغاز می کند و در آن لحظه به جز کودک، گهواره و حال دل خويش به چيز ديگر نمی انديشد. او روايت دل خود را بازخوانی می کند. خوشا آن مادری که دلش، اندر حال و هوای محبت اهل بیت (ع) قدم می زند.!
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 بهار 96
✏️ @medademan