مداد من
✅ به نام خدای محمد (ص) ✅ مردِ اول اسلام!! (۲۶) ماجرای غدیر خم در بازگشت به مدینه و در منزل جحفه، آ
✅ به نام خدای محمد (ص)
✅ مردِ اول اسلام!! (۲۷)
رحلت
در اوایل سال ۱۱ق، پیامبر (ص) بیمار شد. چون بیماری وی سخت شد، به منبر رفت و مسلمانان را به مهربانی با یکدیگر سفارش نمود و فرمود: «اگر کسی را حقی بر گردن من است یا بگیرد یا حلال کند و اگر کسی را آزردهام اینک برای تلافی آمادهام.» (ابن سعد، الطبقات الکبری، ج۲، ص۲۵۵)
حدیث دوات
مطابق نقل صحیح بخاری از مهمترین کتابهای اهل سنت، در آخرین روزهای حیات رسول خدا (ص)، در حالی که جمعی از صحابه به عیادت ایشان رفته بودند فرمود: «قلم و کاغذی بیاورید تا چیزی برای شما بنویسم که به برکت آن، هرگز گمراه نشوید.» بعضی از حاضران گفتند: «بیماری بر پیامبر (ص) غلبه کرده (و هذیان میگوید!) ما قرآن را داریم و آن برای ما کافی است.» در میان حاضران غوغا و اختلاف افتاد؛ بعضی میگفتند: «بیاورید تا حضرت بنویسد!» و بعضی غیر از آن را گفتند، رسول خدا (ص) فرمود: «برخیزید و از نزد من بروید.» (بخاری، صحیح بخاری، جلد ۶، باب مرض النّبی(ص) و وفاته، ص ۱۲، چاپ دارالجیل بیروت) در صحیح مسلم (یکی دیگر از مهمترین کتابهای اهل سنت) فردی که با سخن پیامبر (ص) مخالفت کرد، عمر بن خطاب معرفی شده است. در همان کتاب و همچنین صحیح بخاری آمده است؛ ابن عباس پیوسته بر این ماجرا افسوس میخورد و آن را مصیبتی بزرگ میشمرد. (صحیح مسلم، ج ۳، کتاب الوصیة، باب ۵، ص ۱۲۵۹، چاپ داراحیاء التراث العربی)
وفات پیامبر (ص) در ۲۸ صفر سال ۱۱ق، یا بنا به اعتقاد اهل سنت در ۱۲ ربیع الاول همان سال در ۶۳ سالگی روی داد. چنانکه در نهج البلاغه آمده است، هنگام جان دادن، سر پیامبر (ص) میان سینه و گردن علی مصطفی (ع) بوده است. (نهج البلاغه، ترجمه سیدجعفر شهیدی، خطبه ۲۰۲، ص۲۳۷)
در بسیاری از منابع، دلیل بیماری پیامبر اکرم (ص) مسمومیت توسط زن یهودی گفته شده که بر این اساس میتوان گفت؛ ایشان شهید شدهاند.!
به هر ترتیب؛ پیکر مطهر پیامبر (ص) را حضرت علی (ع) به یاری چند تن دیگر از خاندان او غسل و کفن کرد و در خانهاش که اینک داخل مسجد النبی است به خاک سپردند.
👈 ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای شهید
✅ جمعه های سرخ!!
دوباره دلتنگی...
دوباره حسرت...
دوباره آه...
دوباره بی تابی...
دوباره تَکرار کردند...
دوباره تَکرار شد...
تعدادشان به ۵ تن رسید!! آیا دیگر کافی نیست؟! برای کسی که بفهمد، ۵ نفر تعداد کمی نیست! در خانه اگر کس است، یک حرف بس است!
۵ انسانی که دیگر نیستند! انسان هایی که از یک نفر بیشتر بودند! چهارمین آن ها درست مثل نام خانوادگیش روشنگر ذات خبیث صهیونیست ها شد.(شهید احمدی روشن)
امّا ظاهراً در چنین زمانی می بایست یک نفر دیگر هم پر بکشد!
در زمانی که هنوز یک سال از ریختن خون سردار دل ها نگذشته است!
در زمانی که دوباره بوی تَکرار ماجرایی تلخ می آید!
آری؛ می بایست در چنین زمانی سلیمانی هسته ای؛ فخر ایران و اسلام؛ محسن فخری زاده نیز، خون خود را نقشه راه کند؛ برای اینکه معلوم بشود کار آن ها ریختن خون است، نه امضای کاغذ!!
چه زیبا فرمود امام عشق:«بکشید ما را؛ ملّت ما بیدارتر می شود.» بله؛ ظاهراً تَکرار خون در این زمان نیاز بود؛ تا مذاکره دیگری تَکرار نشود!
امّا به عقیده مداد من نباید تسلیم شد! این ها همه و همه، ستاره های راه هستند. راه را روشن می کنند؛ تا ما گم نشویم؛ تا راه را گم نکنیم.
به امید آنکه این خون ها چشم ها را بشویند؛ تا جور دیگر ببینیم.
به امید آنکه دیگر هیچ تَکراری تَکرار نشود!
شادی روح پدر هسته ای ایران؛ #شهید_محسن_فخری_زاده صلواتی بفرستیم و دست به کار شویم. آری؛ خطّ خون، نقطه پایان نیست؛ بلکه این اوّل بسم الله است...
✍ محمّدعلی رشیدی احمدآبادی
🗓 ۱۳۹۹/۰۹/۰۸
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
همراهان عزیز ؛
سلام 🌹
بمناسبت یک ساله شدن کانال #مداد_من 🎂
و بنابر درخواستهای مکرر شما 😇
براتون برنامهی خوبی تدارک دیدیم 😍
🎯 یک دوره آموزشی کاربردی!
✅ دوره ای که یکی از نیازهای مهم فعالین فرهنگی، طلاب، معلمین، دانشجویان و حتی دانش آموزانِ فعال هست...
پس ؛
منتظر باشید ! 🤩
و دوستان خود را به کانال ما دعوت کنید👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ یکشنبه
🔅 ۹ آذر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۱۳ ربیعالثانی ۱۴۴۲
🎄 ۲۹ نوامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸 روز بزرگداشت شیخ مفید
🔹قتل ابن فرات وزير شيعه مذهب عباسى (۳۱۲ق)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#طنز_کرونایی
✅ به نام خالق مرد و زن
✅ کرونا، مچکریم! ۱
🔻این قسمت: ماجرای آقا گل و ترمه خانم!
آقا گل: در این مدتی که کرونا آمده است مرتب فضای مجازی، رادیو، تلویزیون، خاله، عمه، دایی و...میگویند: امنترین جا برای شما، خانه است.
در ضمن، پیامکی هم وزیر بهداشت برای بنده داده و خواهش کرده است تا جایی که میتوانید در خانه بمانید... حال که دیدم اوضاع، کرونا«پُرونایی»است، قبول کردم در خانه بمانم...!
در این مدتی که خانه هستم، تازه متوجه شدم خانمهایی که در خانه هستند، چقدر زحمت میکشند و تا امروز از دید همسرانشان پنهان بوده است! غذا بپزند، خانه را مرتب کنند، پیگیر درس بچهها باشند و در آخر، شوهر نقنقو را هم تحمل کنند.
به ترمه خانم گفتم: عزیزم: من یک بوسه و تشکر به جناب آقا یا خانم کرونا و همه دستاندرکاران و اعضای #ستاد_کرونا بدهکارم! آنها امروز من را از خر شیطان پیاده کردند، وگرنه من تا آخر زندگی مشترک، به زحمات تو پی نمیبردم و دائم نق میزدم!
همسرم با چشمانی گِرد شده و از روی تعجب! گفت: راست میگویی؟
_ بله ترمه خانم... چه قدر قربان صدقه ام رفت!...
روزی دیگر، در خانه با دختر و پسرم فوتبال، کُشتی، قایمموشک و...بازی میکردم که ترمه خانم، به من گفت:
آقااا تا قبل کرونا، با خودم میگفتم، آقا گل، صبح از خانه بیرون میرود و آخر شب وقتی بچهها خواب هستند، به خانه برمیگردد. میترسیدم نکند، بچهها قیافه تو را فراموش کنند! که مأمور حاکم بزرگ، #میتی_کرونا، به داد من و بچه هایم رسید! این هفت هشت ماه کرونایی، من و بچهها داریم مزه زندگی کردن با تو را میچشیم و از این ویروس نامرئی تشکر میکنم که تو را به ما برگردانده است! #کرونا_مچکریم
آقا گل: و دوباره قربان صدقه... گفتم: خانم، تازه دنیا دارد روی دیگر خودش را نشان میدهد!
یکشب با ترمه خانم، داشتم برنامه انارستان میدیدم، به او گفتم: دنیای پَسا کرونا، دنیای زیبایی خواهد بود.
گفت: چه طور؟
گفتم: بعد از کرونا همه بدون اینکه #وسواس گرفته باشند بهداشت را رعایت خواهند کرد؛ مثل من که آنقدر دستهایم را شستهام...
ترمه میگوید: بله معلوم است تقلبهای کلاس پنجمت بعد از 30 سال پیداشده است!
گفتم ترمه خانم: دیگر دستهایم را نمیشویم! حرفی به من گفت که مغزم را قلقلک داد!
ترمه گفت: فرض کن، «الان بمیری، بری اون دنیا، ازت بپرسن چی شد مُردی؟ چی می گی؟
_ هیچی میگم: دستامو نشستم!»
_ آقا گل از دست تووو!
- ترمه خانم، ما کی فکر میکردیم روزهایی را ببینیم که با ماسک و دستکش بیرون برویم و وقتی به خانه آمدیم دستهایمان را ضدعفونی کنیم! نمیدانی چقدر دلم برای نیمرو کردنِ تخممرغ، داخل استانبولی، کنار کارگرها تنگشده، با کَمچه، نیمرو را به هم بزنی! نمیدانی چقدر دلم...
ترمه نگذاشت حرف من ادامه پیدا کند، میگوید: این کارها را کردید، کرونا آمد! حالا که آمده است میخواهد تو را بیدار کند که آقا گل، چیزی به نام #بهداشت داریم.
👈 ادامه دارد...
✍️ محمد اعرابی اردکانی
🗓 ۹۹/۹/۱
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای محمد (ص) ✅ مردِ اول اسلام!! (۲۷) رحلت در اوایل سال ۱۱ق، پیامبر (ص) بیمار شد. چون بیم
✅ به نام خدای محمد (ص)
✅ مردِ اول اسلام!! (۲۸)
بنا به گزارش منابع تاریخی، هنگام اختلاف مهاجران و انصار درباره کیفیت دفن پیامبر (ص)، بهدنبال دو کس فرستادند که یکی به شیوۀ مکیان زمین را میشکافت و دیگری بهروش مدنیان لحد میساخت؛ آنان «اللهم خِرْ لِرَسولِک» را بر زبان آوردند و امر را بر آن نهادند که هر یک زودتر رسد، روش او را به کار بندند، ابوطلحه انصاری زودتر آمد و به روش مدنیان لحد را آماده کردند. (ابن سعد، الطبقات الکبری، ۱۴۱۰ق، ج۲، ص۲۲۸)
پس از درگذشت پیامبر رحمت، ابوبکر وارد مسجد شد و آیهای از قرآن را با این مضمون خواند: «محمد نیست مگر فرستادهای که پیش از او فرستادگان آمده و رفتند؛ پس آیا اگر او بمیرد یا کشته شود به سوی گذشتگانتان بازخواهید گشت؟ و هر کس بازگردد به خدا آسیبی نمیزند و خدا سپاسگزاران را پاداش میدهد.» سپس گفت: «ای مردم، هر کس محمد را میپرستید، پس همانا محمد مردهاست و هر کس خدای محمّد را میپرستید، بداند که او زندهای است که هرگز نمیمیرد.»
نقل است که چون محمد امین (ص) درگذشت، اهل بیت شروع به گریه و زاری کردند. میان مردم اضطراب و تشویش به راه افتاد. برخی مانند عثمان پسر عفان از سخن گفتن بازماندند و عدهای مانند عمر بن خطاب نیز مردن او را باور نداشتند. (شیخ مفید، ارشاد، ج ۱، ص ۱۸۹ - إربلی، کشف الغمّة، ص ۱۴ - تاریخ طبری، ج ۳، ص ۲۰۰ - ابن هشام، ج۲، ص ۶۵۶ - مادلونگ، جانشینی برای محمد ،ص24)
جانشینی پیامبر(ص)
در حالیکه علی بن ابی طالب (ع) و بنی هاشم سرگرم مراسم غسل پیغمبر بودند، بعضی از بزرگان مردم مدینه (انصار) و سه نفر از مهاجرین بیتوجه به آن که دو ماه پیش، پیغمبر در واقعه غدیر چه گفته است، در جایی به نام سقیفه بنی ساعده گرد آمدند و بر سر تعیین خلیفه جدل کردند و سرانجام به خلافت ابوبکر رضایت دادند. پس، این افراد شروع به گرفتن بیعت اجباری از مسلمانان حاضر در شهر مدینه کردند. (ر.ک شهیدی، تاریخ تحلیلی اسلام، ص ۱۰۶-۱۰۷)
«پوناوالا» مینویسد؛ «تاریخنگاران مسلمان اتفاق نظر دارند که بحران موجود در این برهه، توسط سه تن از مهاجران مشهور به نامهای ابوبکر، عمر و ابوعبیده جراح برطرف گردید. آنان انصار را جمع کرده و به آنها ابوبکر را تحمیل کردند. حسادت بین دو قبیله مهم انصار به نام اوس و خزرج و عدم فعالیت بنیهاشم در تبلیغ نظرشان، موفقیت این سه تن را تسهیل نمود.» (هولت، لمبتون و لوئیس، تاریخ کمبریج اسلام ،ص57) ظاهراً دست «پوناوالا» از منابع تشیع کوتاه بوده که چنین گفته است.
👈 ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
همراهان عزیز ؛ سلام 🌹 بمناسبت یک ساله شدن کانال #مداد_من 🎂 و بنابر درخواستهای مکرر شما 😇 براتون بر
⏳ دورهای کاربردی، #مجازی و #حضوری در راه است ...
دوستان خود را به کانال ما دعوت کنید👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#تقویم_نگار 🗓
☘ دوشنبه
🔅 ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۹
🌙 ۱۴ ربیعالثانی ۱۴۴۲
🎄 ۳۰ نوامبر ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸شهادت آيةالله مدرس(۱۳۱۶ش)
🔹قیام مختار بنابر روایتی(۶۶ق)
🔸وفات «اللَّه ورديخان» از سرداران شاه عباس(۱۰۲۳ق)
🔹ولادت «محمدعلي شاه قاجار» در تبريز(۱۲۸۹ق)
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ نگاهی به عقب!!
سر برخی زبان های کم سو افتاده است. آن هم گهگاهی شنیده می شود. زمانی که چرخ گاری دنیا به کامشان نچرخد، با کلی آب آویزان می گویند: اگر شاه بود چه می شد!! آنقدر این جمله را آبدار می گویند که اگر ندانی فکر می کنی خودِ شاه است.
برایم انگیزه شد، کمی از خدمات شاه را ببینم، بشنوم و بخوانم. شاید منم جزو مریدانش شدم. دنبال کتابی که مختصر و مفید، اصل مطلب را برایم بگوید، بودم. از قضا روز سه شنبه، وارد مکتبخانه قرآنی امام رضا علیه السلام واقع در ابتدای خیابان سعدی شدم.
روی میز کاری مکتب، کتابچه ای مرا به خود جذب کرد!! دقیقا با همان اسمی که من دنبالش بودم؛ « #اگر_شاه_بود_چه_میشد؟! » برایم سوال شد. نکند بلند بلند فکر می کردم که به گوش نویسنده کتاب رسیده است. چه حُسن تصادفی!!
با اجازه مسئول مربوطه، خواستم کتاب را امانت بگیرم که متوجه شدم این کتاب از اثرات خود این مجموعه می باشد.! یک اندیشه اردکانی آن را به نگارش در آورده است.!!
با رویی باز و لبخندی محبت آمیز، به من هدیه داده شد. من هم رفتم که با خواندنش، جزو مریدان شاه بشوم.
بیوگرافی پدرش، رضا شاه و نیز خدمات و عدمات او در این کتاب جیبی، منعکس شده بود که چشم هایم به این صورت گِرد شد!!!😳 حتما بخوانید!
بعد از آن، از محمدرضا شاه نوشته شده بود. از اتفاقات و جریانات پیش آمده که نشان از تدبیر یا سوء تدبیر او بود. قضاوت آن با شما!
متن های کتاب که در کنار تصاویر مختلف به نگارش در آمده بود، بسیار قابل توجه بود!!
خواندنش را نمی توان از دست داد...
✍️علی شاکر اردکانی
🗓٩٩/٠٩/٠۵
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای محمد (ص) ✅ مردِ اول اسلام!! (۲۸) بنا به گزارش منابع تاریخی، هنگام اختلاف مهاجران
✅ به نام خدای محمد (ص)
✅ مردِ اول اسلام!! (۲۹)
در میان مهاجران، عدهای از جمله؛ زبیر، طلحه، عباس بن عبدالمطلب، مقداد، سلمان فارسی، ابوذر غفاری و عمار بن یاسر، علی (ع) را وارث مشروع پیامبر راحل (ص) میدانستند. این انتخاب باعث اختلاف بین هواداران ابوبکر و طرفداران علی (ع) شد. (پوناوالا و کوهلبرگ، "العلی بن ابی طالب "، ایرانیکا) علاوه بر آن، طبری در تاریخ خود نقل کردهاست؛ گروهی از مخالفان ابوبکر از جمله زبیر در خانه فاطمه (س) گرد آمدند و عمر با تهدید به آتش زدن خانه، آنها را بیرون کشاند. علی (ع) بعداً مکرر میگفت؛ «اگر چهل یاور داشتم قیام میکردم.»
به نوشته پوناوالا، علی (ع) و بنیهاشم تا قبل از درگذشت فاطمه (حدود شش ماه) از بیعت با ابوبکر سر باز زدند. علی (ع) بر روی حقش پافشاری ننمود، چرا که تمایل نداشت امت نوپای اسلام دچار کشمکش گردد. (پوناوالا و کوهلبرگ، "العلی بن ابی طالب "، ایرانیکا) بتدریج نهاد خلافت پدید آمد که در خارج از جهان اسلام، معادلی نداشت. خلیفه از منزلت رهبری و حق گزینش زمامداران برخوردار بود. انتصاب به خلافت نوعی قرارداد بود که تعهدات متقابلی را بین خلیفه و اتباع وی (امت) پدید میآورد.
فوریترین کار ابوبکر رسیدگی به شورشهای قبایل عرب در جنگهایی که مورخین مسلمان بعدی نام «جنگهای ارتداد» بر آن نهادند، بود. کار فوری دیگر لشکرکشی به سمت امپراتوری روم شرقی (بیزانس) به دلیل شکست پیشین مسلمانان بود. پس از ابوبکر، به ترتیب عمر بن خطاب، عثمان بن عفان و علی بن ابیطالب (ع) به خلافت رسیدند که به خلفای راشدین مشهورند. پس از آنان حکومت به بنی امیه و سپس به بنی عباس رسید. عبدالرحمان سوم و جانشینانش در آندلس، فاطمیان، حفصیان و مرینیان نیز خود را جانشین پیامبر (ص) میدانستند. سلاطین عثمانی نیز هیچگاه رسماً خلیفه نبودند. تنها عبدالمجید دوم از ۱۹۲۲ تا ۱۹۲۴ م خود را خلیفه تمامی مسلمانان خواند. ( Donzel ، مرجع میز کار اسلامی ،60)
تا به اینجا؛ به سیر طبیعی رشد پیامبر مکرم اسلام تا حدودی اشاره شد. هر کسی برای رسیدن به محضر خدا متعال بایستی این مسیر را بگذراند. آنچه این سیر طبیعی را در طول تاریخ برجسته و ماندگار نموده بُعد الهی و معنوی وجود پر برکت نبی خدا است. ابعادی که عرصه جنگ را به عرصه جهاد و مسجد را به محراب تبدیل کرد. یکی برای مبارزه با دشمن بیرونی و دیگری برای مبارزه با دشمن داخلی.!!
رمز چهره ماندگار شدن محمد مصطفی (ص) در سبک زندگی اوست. در اخلاق و رفتار اوست. در ادامه به دورنمایی از این بُعد وسیع اشاره خواهد شد.
👈 ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc