✅ یا هادی
✅ رزمنده و سنگر، فرمانده و هیئت!!
نام: اکبر
شهرت: نوریان
شغل: معلم
ت.ت: فروردین ۱۳۴۴ش در شهرستان دماوند تهران
همیشه مجذوبش بودم. مثل مدیرها حرف می زند و البته یک مدیر موفق نیز هست؛ دلسوز و مهربان! به بهانه هفته دفاع مقدس، جنگ نرم و خشم شب دشمن در عرصه های تربیتی با او تماس گرفتم.
در دهه پنجاه تصمیم گرفت بنابر حرف امام (ره) راهی جبهه شود. به گزارش آنچه از عکس هایش فهمیده می شود؛ جوان تند و تیزی به نظر می رسیده و البته شاد و با نشاط.
بعد از جنگ معلم می شود. از کلاس اول شروع می کند. روستای پشتکوه تفت، اولین سنگر تعلیم و تربیت حاج اکبر می شود. فقط 4 سال معلمی کرده است. بیست و شش بهار از زندگی خود را پشت میز مدیریتی گذرانده است. البته خیلی کم پشت میز می نشیند، یادم می آید زمانی که هنوز نمی دانستم مداد چیست و نویسندگی چگونه است؛ یعنی وقتی که در دبیرستان شهید انصاری مدیر ما بود، معمولاً بین بچه ها بود. آن موقع هم مثل این موقع رفیق بودیم و صمیمی! همیشه اول مهر، همان شعر معروف کلاغ و پنیر را می خواند و سفارش می کرد جوانی را از دهان نیندازید که گرگ های بسیار در کمین نشسته اند!
استاد نوریان که اینک صاحب 4 فرزند است، لیسانس ادبیات دارد، البته از آن لیسانس هایی که به اندازه دکتری می ارزد!
رزمنده عملیات های رمضان، محرم، والفجر مقدماتی، خیبر، قدس پنج، والفجر هشت و ... امروز فقط رزمنده یک عملیات شده است؛ فرمانده هیئت رزمندگان! دیروز و امروز حاج اکبر خیلی تفاوت کرده است؛ تا دیروز دستش روی ماشه اسلحه بود و امروز پایش در رکاب رسانه! باید با نوجوان ها عکس بگیرد و در فجازی فعالیت کند تا دشمن به ذهن بچه های ما رخنه نکند. در جنگ تحمیلی به دنبال لبخند امام بوده و اینک نیز به دنبال همان لبخند، البته از لبان سید علی!
در این دیدار خشک و خالی مجازی نه احساساتی رد و بدل شد و نه لبخندی اما ندیده می دانم فرستادن عکس ها و بعضی نوشته هایش، چشمانش را مرطوب کرده است.
در جواب سوال کلیشه ای اصول گرا یا اصلاح طلب بودن، برایم نوشت؛ «به گفته حضرت آقا انقلابی ام گرچه هیچوقت اصلاح طلب نبوده ام.»
به سفارش مرحوم فیض؛ این سردار گمنام اما خوشنام! آقای نوریان، مسؤول هیئت رزمندگان می شود تا بار دیگر در عرصه فرهنگ و هنر، وارد و با کوله باری از تجربه، فرمانده جوان های دهه هشتاد و نودی شود.
یک سوال خصوصی هم پرسیدم؛ آیا عصبانی می شوید؟ اگر بله چکار می کنید؟! در جواب نوشتند؛ «به ندرت عصبانی می شوم اما اگر عصبانی بشوم، به گلزار شهدا می روم و از همرزمانم مدد می گیرم. مشکلاتم را هم با این ستاره ها حل می کنم.»
رفیق فابریکش در زمان جنگ، سیدعلی سیدی بوده است که اینک در فراقش می سوزد و می سازد. بنابر گفته استاد نوریان، در آخرین لحظه که از هم جدا می شوند، شهید سید علی سیدی می گوید: «وعده ما کنار قبر شش گوشه آقا امام حسین (ع)»
نخوانده پیداست که پیام و سفارش این معلم دلسوز چیست؛ فقط همین را بنویسم که در دو خط پایانی سفارش ایشان، سه بار کلمه ولایت آمده است؛ در خط ولایت، پشتیبان ولایت و در مسیر ولایت باشیم.
در پایان، برای این نوکر سیدالشهداء آرزوی عاقبت به خیری و طول عمر را داریم؛ باشد که جان و تنش در راه اعتلای فرهنگ اسلام در جنب و جوش باشد.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پائیز 98
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ جمعه
🔅 ۱۹ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۳ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۹ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸ارتحال فقیه بزرگوار آیت الله "سید محمد هاشم خوانساری چهارسوقی"(۱۲۷۹ش)
🔹️رحلت عالم مجاهد، آیت الله سید ابوالحسن انگجی تبریزی" مجتهد و فقیه اصولی(۱۳۱۷ش)
🔸اعلام ملی شدن جنگلهای ايران(۱۳۴۱ش)
🔹صدور اعلامیه حوزه علمیه قم درباره وقایع قیام این شهر(۱۳۵۶ش)
🔸عمليات توكل در منطقه ماهشهر، به طور مشترك (۱۳۵۹ش)
🔹ترور نافرجام حجت الاسلام "سید محمد خامنهای" نماینده مجلس شورای اسلامی(۱۳۶۰ش)
🔸درگذشت "ابوسعيد عبيداللَّه بن جبراييل" پزشك نامدار و داروساز شهير(۴۵۳ق)
🔹رحلت "حاج ملا اسماعیل سبزواری" محدث و واعظ شهیر در تهران(۱۳۱۲ق)
🔸وفات "میرزا عبدالغفار تهرانی" ریاضیدان ایرانی(۱۳۲۶ق)
🔹ورود نيروهای روسی به ايران و اشغال اصفهان در جريان جنگ جهانی اول(۱۳۳۴ق)
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ شنبه
🔅 ۲۱ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۵ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸درگذشت دانشمند گرانمایه "ابوالقاسم سحاب"(۱۳۳۵ش)
🔹️درگذشت "آیت الله حسن سعید تهرانی"(۱۳۷۴ش)
🔸رحلت عالم مجاهد و متفکر بزرگ مسلمان آیت الله " شیخ محمدمهدی شمس الدین"(۱۳۷۹ش)
🔹ولادت "امام زین العابدین"(ع) "به روایتی"(۳۸ق)
🔸تولد "میرزا محمد حسن شیرازی" مرجع عالیقدر و استکبارستیز شیعه(۱۲۳۰ق)
🔹انتشار اولین شماره از روزنامه "عروهالوثقی" در پاریس(۱۳۰۱ق)
🔻سيدجمال الدين اسدآبادی، روحانی مبارز و دانشمند بزرگ مسلمان به منظور تحقق آرمان خود، مبنی بر اتحاد ملل اسلامی، انجمنی به نام "عروةالوثقی" داير كرد و پس از مدتی، روزنامهای نيز به همين نام در پاريس منتشر ساخت.
🔸رحلت عالم ربانی آيت اللَّه "سيدمحمد حسينی" معروف به "آقانجفی همدانی" مؤلف تفسير "انوار درخشان"(۱۴۱۷ق)
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ بیش از نیم قرن پشت دوربین
در یکی از شب های مرداد ماه، مهمان مردی شدم که تقریباً همه او را می شناسند، حتی گوگل!! مردی آرام و دوربین به دست! مردی که در اوج کنار رفت و جای خود را به جوانترها داد. کارش را از قبل از انقلاب شروع کرده بود و در دوران پهلوی یکبار به عنوان خبرنگار نمونه کشوری معرفی شده بود. خبرهای جنجالی و آبروریز را مخابره نمیکرد. گرچه خبرنگاری یعنی سیاست نگاری! اما خودش را سیاسی نمی دانست بلکه خود را صدای مردم می دانست. با انواع و اقسام خبرها و اتفاقات، در بین مردم بودن را آرامش بخش می دانست. سید اکبر کلاهدوزان 52 سال است که عکاسی می کند و کمی کمتر، خبرنگاری.! اوایل کارش، خبرهایش را با مینی بوس و اتوبوس برای جراید یزد می فرستاد و امروز با زدن یک دکمه!! اکثر نقاط ایران را رفته است و خبرهایش را مخابره کرده، خاطرات سفرش به عراق و عربستان و تپه های جولان سوریه و ... شیرین بود و پر از تجربه ... کاش زمامداران فرهنگی شهر اصلاحات به جای دعواهای سیاسی و با هدف، موسیقی رواجی و سینما افزایی، خاطرات این مردان را که کم هم نیستند به امروزی ها منتقل می کردند و کار و تلاش را جایگزین خمودگی و کسالت ها می کردند. به هر حال برای سلامتی این سید بزرگوار آرزوی سلامتی می کنیم و امیدواریم این عکاس آرام و بی حاشیه! در پناه قرآن و اهل بیت (ع) موفق باشد. در پایان با لحنی آرام دو نصیحت کرد که نمی نویسم، بلکه سعی خواهم کرد در عمل نشان دهم.!
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 تابستان 97
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ یکشنبه
🔅 ۲۲ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۶ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸صدور فرمان تاسیس "عدالتخاته" توسط "مظفرالدین شاه قاجار"(۱۲۸۴ش)
🔹️رحلت عالم امامی و فقیه اصولی، آیت الله "سید ابولقاسم دهکُردی اصفهانی"(۱۳۱۳ش)
🔸محکومیت انتشار مقاله توهینآمیز روزنامه اطلاعات علیه امام توسط مراجع تقلید(۱۳۵۶ش)
🔹تشکیل شورای انقلاب به فرمان "امام خمینی"(ره)(۱۳۵۷ش)
🔹عمليات كوچك ظفر ۵ در استان كركوك و دياله عراق توسط سپاه(۱۳۶۶ش)
🔸وفات "ابوحنیفهی دینوری" ادیب، منجم و ریاضیدان(۲۸۱ق)
🔹درگذشت "علی عمادالدوله دیلمی" از موسسین آل بویه(۳۳۸ش)
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ جیبها و زبانها در انقلاب!
نام: ابو سعید
شهرت: شاکر
تولد: 1288ش (108ساله)
محل تولد: اردکان
امروز یعنی 20 بهمن 1396خورشیدی میهمان ناخوانده مردی شدم که 108 بهار را دیده بود، هنوز دو دندان طبیعی داشت، 9 فرزند، 104 نوه و نتیجه و یک دنیا صفا و صمیمیت ثمره این زندگی شدهاست.
علمای زیادی را دیده بود، از ملاعلی (آخوند منبر شکن!) گرفته تا پدر سید روح الله خاتمی (ره) و .... رفقا و دوستانش رفته بودند و با شنیدن نامشان بغضی سرشار از حسرت، بر گلویش حاکم میشد. در زمان حکومت احمد شاه قاجار 8 ساله بوده و وقتی ازش پرسیدم از خاطرات آن روز برایم بگو، گفت: «آن روزها فقط دزدی بود و دزدی.... آن روزها وقتی بیرون میرفتی امنیت نبود، حتی کفشت هم در امنیت نبود چه رسد به شتر و الاغت! آفت و گرسنگی فراگیر بود.»
هنوز یادش بود که گندم پا نمیگرفت و آفتها بلای جان زمینها میشد. وقتی ازش پرسیدم خمینی بهتر بود یا شاه! برآشفته شد و گفت: معلومه که امام!! شاه با آب داغ حکومت را پیش میبرد و امام با نفوذ کلام!
از بس نان جو دیده بود و خورده بود، معیار کلامش گندم شده بود، میگفت با آمدن امام گندم فراوان شد. نعمت زیاد شد و امنیت زیادتر...
هر چه خواستم از زبانش بکشم، انقلاب مشکل دارد و گرفتاری زیاد است فایدهای نداشت، میگفت گندم فراوان است، نان مردم گندم شده، گندم، گندم ... در پایان، با بغضی که آخرش ترکید گفت: «هرچه داریم به برکت جد (مطهر) این سید (رهبری) است و انشاالله دشمنانش فنا شوند!»
از بین صحبتهای نیم ساعتهاش این جمله، ذهنم را درگیر کرد که: «دیروز (قبل از انقلاب) جیبها در خطر بود و امروز (بعد از انقلاب) زبانها!!»
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 زمستان 96
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ دوشنبه
🔅 ۲۳ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۷ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۲ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸اشغال تبريز توسط نيروهای آلمان و امپراتوری عثمانی در جريان جنگ جهانی اول(۱۲۹۳ش)
🔹️تشکیل شورای سلطنت توسط "محمدرضا پهلوی" در آخرین روزهای حیات رژیم پهلوی(۱۳۵۷ش)
🔸وقوع درگیری شدید مردم با ماموران رژیم شاه(۱۳۵۷ش)
🔹اولین حمله و بمباران شیمیایی عراق علیه ایران در جریان جنگ تحمیلی(۱۳۵۹ش)
🔸عمليات كوچك اميرالمؤمنين در منطقه ريجاب(۱۳۶۰ش)
🔹عملیات کوچک کربلای ۶ در سومار، توسط ارتش(۱۳۶۵ش)
🔸درگذشت "ثَعلب" نحوی و لغت شناس شهیر عرب(۲۹۱ق)
🔹تولد "ابوحامد امام محمد غزالی" دانشمند شهیر و فیلسوف نامی ایران(۴۵۰ق)
🔸تولد "سید محمدعلی شاه عبدالعظیمی" فقیه، نویسنده و عالم مسلمان(۱۲۵۷ق)
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ رخصت، پهلوون!!
به بهانه حضور نوجوانان مکتب خانه قرآنی امام رضا (علیه السلام) در زورخانه مرکزی اردکان با شخصی آشنا شدم که پیر این کار بود و البته رئیس هیئت کشتی پهلوانی و زورخانه ای. پرویز غفورزاده؛ متولد 1321 خورشیدی، یکی از پنج نفری است که کارت پیرغلامی این ورزش را دارد؛ یعنی در هر زورخانه ای وارد شود مرشد باید یک زنگ و یک صلوات برای او چاق کند! در اهمیت این احترام همین بس که اگر مرشد حواسش نبود و مراتب احترام را به جا نیاورد از مرشدی عزل خواهد شد.
از هر ده کلمه ای که با هم صحبت می کردیم یک کلمه اش احترام بود! تکیه کلامش حفظ احترام و ادب نسبت به یکدیگر بود. می گفت؛ هر کسی وارد این ورزش شد باید کمال احترام را نسبت به دیگران رعایت کند. خاطرات زیادی از این ورزش داشت. از زمان شاه، ورزشکار بوده. با شیطنت خاصی پرسیدم؛ آن زمان بهتر بود یا الان؟ گفت البته این زمان، چون رعایت احترامات زیادتر شده است.! احترام! احترام!
شاید برای شما جالب باشد که در این اوضاع نابسامان اقتصادی، این ورزش در اردکان رایگان است و فقط پول بیمه گرفته می شود. آنها که ورزش را در کنار ادب و احترام می خواهند می توانند شرکت کنند. فوتبال و والیبال خوب است اما زورخانه خوبتر است.! در زمانی که آن دو ورزش، در زمین سیاست بازی می کنند این ورزش در قوس صعود اخلاق، چون ستاره می درخشد.
آقا پرویز، عاشق سبیلش بود و حتی یکبار برای از دست ندادنش، یک گوسفند داده بود! از لابلای خاطراتش فهمیدم جوان با نشاطی بوده و از لابلای چین و چروک صورتش دیدم سختی های زیادی کشیده است.
افتخارش این بود که شهید انقلاب؛ قانعی و شهیدان عاصی زاده و کمالی از بچه های زورخانه بوده اند. از اخلاق آیت الله خاتمی و بهجتی هم تعاریف زیادی می کرد.
در پایان، به رسم احترام و ادب زورخانه ای، برای مدیران محترم و رئیسان زحمت کش شهرم یک زنگ و یک صلوات چاق می کنم! و از خدای متعال خواستارم که این پیرمیکده، در پناه توجهات مولا علی (علیه السلام) سربلند و پیروز بماند.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 تابستان 97
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ سهشنبه
🔅 ۲۴ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۹ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸رحلت حکیم و فقیه بزرگوار آیت الله "سید ابولحسن رفیعی قزوینی"(۱۳۵۳ش)
🔹️انتصاب آيت اللَّه "سيدعلي خامنه ای" به امامت جمعه تهران توسط "امام خمينی"(۱۳۵۸ش)
🔸استقبال بیسابقه مردم پاکستان از آیت الله "خامنهای" رئیس جمهور وقت ایران(۱۳۶۴ش)
🔹درگذشت "عبدالوهاب وصال شیرازی" محقق و شاعر(۱۳۷۳ش)
🔸درگذشت "دکتر احمد تفضلی" ایران شناس معاصر(۱۳۷۵ش)
🔹درگذشت مترجم شهیر معاصر استاد "محمد قاضی"(۱۳۷۶ش)
🔸وفات "احمد عبد ربه" شاعر و نویسنده عرب(۳۲۸ق)
🔹درگذشت "ابوالعباس احمد بن علی نجاشی" عالم شهیر شیعه در قرن پنجم
🔸رحلت علامه "سید محمد مولانا" عالم و مولف(۱۳۶۳ش)
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ پروانه های بال و پر شکسته!!
نام: محسن
شهرت: مقنی
تولد: یکم فروردین ۱۳۵۸ ش
در روزهای پایانی هفته گرامیداشت معلولین عزیز و دانشجویان گرامی، سراغ مردی رفتم که هم اهل علم و هم به گفته خودش؛ «در ۱۱ ماهگی بر اثر تب و پنی سیلین دچار معلولیت جسمی و حرکتی» شده بود. گرچه محسن داستان ما، بال و پرش شکسته اما همت و فعالیت هایش از خیلی بال و پر دارها بیشتر است. مدرک تحصیلیش لیسانس الکترونیک و دارای ۳ ثبت اختراع است. «مقنی» اولین معلول مخترع استان یزد، موسس و بنیانگذار انجمن حمایت ازمعلولین شهرستان اردکان نیز بوده است. تندیس اولین جشنواره نوآوری وشکوفایی استان یزد، تندیس سطح ۳ اختراعات درسال ۹۱ کرمان و معلول نمونه چند سال متمادی استان یزد از دیگر افتخارات وی می باشد.
اختراعات وی عبارتند از؛ «کنترل کننده اتوماتیک ولتاژ و نور لامپ موتورسیکلت و افزایش دهنده عمرباطری» (سال 86)، «مبدل ۲۴ ولت به ۱۲ ولت آمپربالای خودروهای سنگین» و «محافظ الکترونیکی لامپهای هالوژنی» (سال 87)
وی در ادامه این دیدار که بصورت مجازی انجام شد! افزود؛ «در یک شب بارونی دیدم خانم و آقایی بخاطر بی چراغی موتور، زمین خوردند وآسیب دیدند، همون موقع گفتم؛ آخه کسی نیست چیزی بسازه که لامپهای موتور نسوزه؟!! جرقه ای به ذهنم خورد وخودم اون دستگاه روساختم.!»
چند جمله ای هم درد دل کرد که با اجازه بعضی مسؤولین می نویسم، البته می دانم مسؤولین سرشان شلوغ است و همگی عزمشان را جزم کرده اند که بودجه بازیکنان غیر بومی تیم های لیگ برتر و دسته یک و دسته دو و .... و از همه مهمتر، قاتل خاشقچی را پیدا کنند!! ولی امیدوارم! در حاشیه این حادثه ها، این چند جمله را از «محسن» کم شناخته شده اردکانی بخوانند؛ با اجازه!!
«ازجانب هیچ کس و هیچ مؤسسه و یا ارگانی حمایت نشدم! حتی بهزیستی!! فقط در زمان ثبت اختراعم موضوع رو مطرح کرد تا برای خودشان خوب باشه ولی تا حالا هیچ کمکی به من نکردن!! حرف من به مسؤولین اینه که توی استان و اردکان، چند معلول با توانایی هایی چون من هستن که کمکش نمی کنید و متأسفم از اینکه اردکانی هستم و مسؤولینش با این همه ادعا مرا رها کرده اند!!»
البته به چند مسؤول دیگر هم آرپی جی زد که دیگر نمی نگارم!! با همه این اوصاف؛ این را هم گفت؛ «معلولیت حال وهوای خاص خودش رو داره ولی باید به امید کسی نبود و معلولین، خودشون تکونی به خودشون بدن!! کسی قرار نیست به آنها کمک کند. کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من!!»
«محسن مقنی»؛ اهل سیاست نبود و از کنار سؤال سیاسی مدادم، با یک «نه» گفتن گذشت. او درحال حاضر، طرحی را برای شرکت مرسدس بنز آلمان آماده می کند که ظاهراً تکمیل هم شده است و چندین اختراع جالب دیگر که مراحل ثبتشان می گذرد.
حرف پایانی «محسن» که چند شب پیش در برنامه پایش شبکه یک سیما نیز اشاره کرده است این بود که؛
«من به دنبال سرمایه گذاری می گردم تا اختراعاتم را تجاری سازی و تولید کنم و امیدوارم مسؤولین و سرمایه گذاران صدای مرا بشنوند و پاسخی به من بدهند!!»
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پائیز 97
✏️ @medademan