#تقویم_نگار 🗓
☘ یکشنبه
🔅 ۲۲ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۶ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸صدور فرمان تاسیس "عدالتخاته" توسط "مظفرالدین شاه قاجار"(۱۲۸۴ش)
🔹️رحلت عالم امامی و فقیه اصولی، آیت الله "سید ابولقاسم دهکُردی اصفهانی"(۱۳۱۳ش)
🔸محکومیت انتشار مقاله توهینآمیز روزنامه اطلاعات علیه امام توسط مراجع تقلید(۱۳۵۶ش)
🔹تشکیل شورای انقلاب به فرمان "امام خمینی"(ره)(۱۳۵۷ش)
🔹عمليات كوچك ظفر ۵ در استان كركوك و دياله عراق توسط سپاه(۱۳۶۶ش)
🔸وفات "ابوحنیفهی دینوری" ادیب، منجم و ریاضیدان(۲۸۱ق)
🔹درگذشت "علی عمادالدوله دیلمی" از موسسین آل بویه(۳۳۸ش)
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ جیبها و زبانها در انقلاب!
نام: ابو سعید
شهرت: شاکر
تولد: 1288ش (108ساله)
محل تولد: اردکان
امروز یعنی 20 بهمن 1396خورشیدی میهمان ناخوانده مردی شدم که 108 بهار را دیده بود، هنوز دو دندان طبیعی داشت، 9 فرزند، 104 نوه و نتیجه و یک دنیا صفا و صمیمیت ثمره این زندگی شدهاست.
علمای زیادی را دیده بود، از ملاعلی (آخوند منبر شکن!) گرفته تا پدر سید روح الله خاتمی (ره) و .... رفقا و دوستانش رفته بودند و با شنیدن نامشان بغضی سرشار از حسرت، بر گلویش حاکم میشد. در زمان حکومت احمد شاه قاجار 8 ساله بوده و وقتی ازش پرسیدم از خاطرات آن روز برایم بگو، گفت: «آن روزها فقط دزدی بود و دزدی.... آن روزها وقتی بیرون میرفتی امنیت نبود، حتی کفشت هم در امنیت نبود چه رسد به شتر و الاغت! آفت و گرسنگی فراگیر بود.»
هنوز یادش بود که گندم پا نمیگرفت و آفتها بلای جان زمینها میشد. وقتی ازش پرسیدم خمینی بهتر بود یا شاه! برآشفته شد و گفت: معلومه که امام!! شاه با آب داغ حکومت را پیش میبرد و امام با نفوذ کلام!
از بس نان جو دیده بود و خورده بود، معیار کلامش گندم شده بود، میگفت با آمدن امام گندم فراوان شد. نعمت زیاد شد و امنیت زیادتر...
هر چه خواستم از زبانش بکشم، انقلاب مشکل دارد و گرفتاری زیاد است فایدهای نداشت، میگفت گندم فراوان است، نان مردم گندم شده، گندم، گندم ... در پایان، با بغضی که آخرش ترکید گفت: «هرچه داریم به برکت جد (مطهر) این سید (رهبری) است و انشاالله دشمنانش فنا شوند!»
از بین صحبتهای نیم ساعتهاش این جمله، ذهنم را درگیر کرد که: «دیروز (قبل از انقلاب) جیبها در خطر بود و امروز (بعد از انقلاب) زبانها!!»
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 زمستان 96
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ دوشنبه
🔅 ۲۳ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۷ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۲ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸اشغال تبريز توسط نيروهای آلمان و امپراتوری عثمانی در جريان جنگ جهانی اول(۱۲۹۳ش)
🔹️تشکیل شورای سلطنت توسط "محمدرضا پهلوی" در آخرین روزهای حیات رژیم پهلوی(۱۳۵۷ش)
🔸وقوع درگیری شدید مردم با ماموران رژیم شاه(۱۳۵۷ش)
🔹اولین حمله و بمباران شیمیایی عراق علیه ایران در جریان جنگ تحمیلی(۱۳۵۹ش)
🔸عمليات كوچك اميرالمؤمنين در منطقه ريجاب(۱۳۶۰ش)
🔹عملیات کوچک کربلای ۶ در سومار، توسط ارتش(۱۳۶۵ش)
🔸درگذشت "ثَعلب" نحوی و لغت شناس شهیر عرب(۲۹۱ق)
🔹تولد "ابوحامد امام محمد غزالی" دانشمند شهیر و فیلسوف نامی ایران(۴۵۰ق)
🔸تولد "سید محمدعلی شاه عبدالعظیمی" فقیه، نویسنده و عالم مسلمان(۱۲۵۷ق)
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ رخصت، پهلوون!!
به بهانه حضور نوجوانان مکتب خانه قرآنی امام رضا (علیه السلام) در زورخانه مرکزی اردکان با شخصی آشنا شدم که پیر این کار بود و البته رئیس هیئت کشتی پهلوانی و زورخانه ای. پرویز غفورزاده؛ متولد 1321 خورشیدی، یکی از پنج نفری است که کارت پیرغلامی این ورزش را دارد؛ یعنی در هر زورخانه ای وارد شود مرشد باید یک زنگ و یک صلوات برای او چاق کند! در اهمیت این احترام همین بس که اگر مرشد حواسش نبود و مراتب احترام را به جا نیاورد از مرشدی عزل خواهد شد.
از هر ده کلمه ای که با هم صحبت می کردیم یک کلمه اش احترام بود! تکیه کلامش حفظ احترام و ادب نسبت به یکدیگر بود. می گفت؛ هر کسی وارد این ورزش شد باید کمال احترام را نسبت به دیگران رعایت کند. خاطرات زیادی از این ورزش داشت. از زمان شاه، ورزشکار بوده. با شیطنت خاصی پرسیدم؛ آن زمان بهتر بود یا الان؟ گفت البته این زمان، چون رعایت احترامات زیادتر شده است.! احترام! احترام!
شاید برای شما جالب باشد که در این اوضاع نابسامان اقتصادی، این ورزش در اردکان رایگان است و فقط پول بیمه گرفته می شود. آنها که ورزش را در کنار ادب و احترام می خواهند می توانند شرکت کنند. فوتبال و والیبال خوب است اما زورخانه خوبتر است.! در زمانی که آن دو ورزش، در زمین سیاست بازی می کنند این ورزش در قوس صعود اخلاق، چون ستاره می درخشد.
آقا پرویز، عاشق سبیلش بود و حتی یکبار برای از دست ندادنش، یک گوسفند داده بود! از لابلای خاطراتش فهمیدم جوان با نشاطی بوده و از لابلای چین و چروک صورتش دیدم سختی های زیادی کشیده است.
افتخارش این بود که شهید انقلاب؛ قانعی و شهیدان عاصی زاده و کمالی از بچه های زورخانه بوده اند. از اخلاق آیت الله خاتمی و بهجتی هم تعاریف زیادی می کرد.
در پایان، به رسم احترام و ادب زورخانه ای، برای مدیران محترم و رئیسان زحمت کش شهرم یک زنگ و یک صلوات چاق می کنم! و از خدای متعال خواستارم که این پیرمیکده، در پناه توجهات مولا علی (علیه السلام) سربلند و پیروز بماند.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 تابستان 97
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ سهشنبه
🔅 ۲۴ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۹ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸رحلت حکیم و فقیه بزرگوار آیت الله "سید ابولحسن رفیعی قزوینی"(۱۳۵۳ش)
🔹️انتصاب آيت اللَّه "سيدعلي خامنه ای" به امامت جمعه تهران توسط "امام خمينی"(۱۳۵۸ش)
🔸استقبال بیسابقه مردم پاکستان از آیت الله "خامنهای" رئیس جمهور وقت ایران(۱۳۶۴ش)
🔹درگذشت "عبدالوهاب وصال شیرازی" محقق و شاعر(۱۳۷۳ش)
🔸درگذشت "دکتر احمد تفضلی" ایران شناس معاصر(۱۳۷۵ش)
🔹درگذشت مترجم شهیر معاصر استاد "محمد قاضی"(۱۳۷۶ش)
🔸وفات "احمد عبد ربه" شاعر و نویسنده عرب(۳۲۸ق)
🔹درگذشت "ابوالعباس احمد بن علی نجاشی" عالم شهیر شیعه در قرن پنجم
🔸رحلت علامه "سید محمد مولانا" عالم و مولف(۱۳۶۳ش)
✏️ @medademan
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
✅ پروانه های بال و پر شکسته!!
نام: محسن
شهرت: مقنی
تولد: یکم فروردین ۱۳۵۸ ش
در روزهای پایانی هفته گرامیداشت معلولین عزیز و دانشجویان گرامی، سراغ مردی رفتم که هم اهل علم و هم به گفته خودش؛ «در ۱۱ ماهگی بر اثر تب و پنی سیلین دچار معلولیت جسمی و حرکتی» شده بود. گرچه محسن داستان ما، بال و پرش شکسته اما همت و فعالیت هایش از خیلی بال و پر دارها بیشتر است. مدرک تحصیلیش لیسانس الکترونیک و دارای ۳ ثبت اختراع است. «مقنی» اولین معلول مخترع استان یزد، موسس و بنیانگذار انجمن حمایت ازمعلولین شهرستان اردکان نیز بوده است. تندیس اولین جشنواره نوآوری وشکوفایی استان یزد، تندیس سطح ۳ اختراعات درسال ۹۱ کرمان و معلول نمونه چند سال متمادی استان یزد از دیگر افتخارات وی می باشد.
اختراعات وی عبارتند از؛ «کنترل کننده اتوماتیک ولتاژ و نور لامپ موتورسیکلت و افزایش دهنده عمرباطری» (سال 86)، «مبدل ۲۴ ولت به ۱۲ ولت آمپربالای خودروهای سنگین» و «محافظ الکترونیکی لامپهای هالوژنی» (سال 87)
وی در ادامه این دیدار که بصورت مجازی انجام شد! افزود؛ «در یک شب بارونی دیدم خانم و آقایی بخاطر بی چراغی موتور، زمین خوردند وآسیب دیدند، همون موقع گفتم؛ آخه کسی نیست چیزی بسازه که لامپهای موتور نسوزه؟!! جرقه ای به ذهنم خورد وخودم اون دستگاه روساختم.!»
چند جمله ای هم درد دل کرد که با اجازه بعضی مسؤولین می نویسم، البته می دانم مسؤولین سرشان شلوغ است و همگی عزمشان را جزم کرده اند که بودجه بازیکنان غیر بومی تیم های لیگ برتر و دسته یک و دسته دو و .... و از همه مهمتر، قاتل خاشقچی را پیدا کنند!! ولی امیدوارم! در حاشیه این حادثه ها، این چند جمله را از «محسن» کم شناخته شده اردکانی بخوانند؛ با اجازه!!
«ازجانب هیچ کس و هیچ مؤسسه و یا ارگانی حمایت نشدم! حتی بهزیستی!! فقط در زمان ثبت اختراعم موضوع رو مطرح کرد تا برای خودشان خوب باشه ولی تا حالا هیچ کمکی به من نکردن!! حرف من به مسؤولین اینه که توی استان و اردکان، چند معلول با توانایی هایی چون من هستن که کمکش نمی کنید و متأسفم از اینکه اردکانی هستم و مسؤولینش با این همه ادعا مرا رها کرده اند!!»
البته به چند مسؤول دیگر هم آرپی جی زد که دیگر نمی نگارم!! با همه این اوصاف؛ این را هم گفت؛ «معلولیت حال وهوای خاص خودش رو داره ولی باید به امید کسی نبود و معلولین، خودشون تکونی به خودشون بدن!! کسی قرار نیست به آنها کمک کند. کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من!!»
«محسن مقنی»؛ اهل سیاست نبود و از کنار سؤال سیاسی مدادم، با یک «نه» گفتن گذشت. او درحال حاضر، طرحی را برای شرکت مرسدس بنز آلمان آماده می کند که ظاهراً تکمیل هم شده است و چندین اختراع جالب دیگر که مراحل ثبتشان می گذرد.
حرف پایانی «محسن» که چند شب پیش در برنامه پایش شبکه یک سیما نیز اشاره کرده است این بود که؛
«من به دنبال سرمایه گذاری می گردم تا اختراعاتم را تجاری سازی و تولید کنم و امیدوارم مسؤولین و سرمایه گذاران صدای مرا بشنوند و پاسخی به من بدهند!!»
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پائیز 97
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ چهارشنبه
🔅 ۲۵ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۹ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۵ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸تصویب طرح چاپ فرهنگ دهخدا در مجلس شورای ملی(۱۳۲۴ش)
🔹️پیوستن نظامیان رژیم شاه به مردم مسلمان و مبارز ایران(۱۳۵۷ش)
🔸درگذشت آيت اللَّه "سيدجلال الدين روضاتی"(۱۳۶۰ش)
🔹آغاز عملیات بزرگ بیتالمقدس۲(۱۳۶۶ش)
🔸رحلت آیت الله "محمدعلی حقی سرابی"از افاضل و مدرسین حوزه علمیه قم(۱۳۷۷ش)
🔹تولد "اُلغ بیگ" فرمانروای دانشمند تیموریان و منجم ایرانی(۷۹۶ق)
🔸درگذشت "جلالالدین سیوطی" فقیه، محدث و لغتشناس بزرگ عرب(۹۱۱ق)
🔹تولد آیت الله "شیخ محمدقاسم اردوبادی" عالم و ادیب ایرانی در تبریز(۱۲۷۴ق)
✏️ @medademan
✅ به فدای نام دوست!
✅مرحبا ای پیک مشتاقان ...
🔻نیروی کار، سرباز خمینی!! (1)
همراه با نسیم رحمت الهی، راهی روستایی در چند کیلومتری اردکان شدیم. من و مدادم به همراه شیخ مرتضی و مدادش! از کنار طرح فاضلاب، با تمام اگر و اماهایش گذشتیم البته شیشه ها بالا بود! گرم صحبت بودیم تا رسیدیم به مطاف معشوق؛ مزار شهدای چاه افضل! چون از جنس شعبانعلی بودیم! راحت حرف هایمان را زدیم. از او خواستیم تا در این معرکه حق و باطل، در این تهاجمات عظیم به جامعه روحانیت، مواظب ما باشد.!
راهیِ خانه پدرش شدیم. در سال 1330ش ازدواج کرده بودند. 14 فرزند! محصول این ازدواج می شود. 4 نفرشان پا به عرصه وجود نمی گذارند. شعبانعلی فرزند سوم بود. از گفته های پدر و مادرش معلوم بود که خیلی بچه مثبت بوده است. نمازش، قرآنش، احترامش، کمک به فقرا محله اش و هر آنچه خوبان داشتند او نیز داشته بود. تنها بچه ای بوده است که در دوران زندگی خود، کتک پدر را نمی خورد!! گرچه تریبون پاسخ به سوالات، دست مادر بود اما در لابلای پاسخ ها، پدر، جواب های کوتاه و حکیمانه می داد! متن مشروح سوال و جواب ها، در سینه مدادهایمان به امانت موجود است، از میان تمام پرسش هایمان یک سوال به ظاهر شخصی و پیش پا افتاده پرسیدیم، جواب اما حکیمانه و درخور بود.! همین که مادر گفت 14 شکم حامله شده ام، ماشاالله گویان پرسیدیم؛ اوه! حاجی چه کرده ای؟! چرا این همه بچه؟!! پدر گفت، مملکت نیروی کار می خواست! خمینی سرباز می خواست!! وای خدای من! این پیرمرد که به گفته خودش سواد اکابری داشت، چه می گوید؟ سیاست بچه کم زندگی بهتر را کاملاً اشتباه می دانست! او ده منهای یک! نیروی کار به جامعه تزریق کرده بود. البته آن یکی هم نیروی معنوی نیروهای اجتماعی شده بود.! مادر، یکی یکی گفت بچه ها چه کاره شده اند؛ همه چیز داشتند؛ از دکتر و مهندس گرفته تا کارمند! سوال بعدی ما همان سوالی بود که اینک در ذهن شما برجسته می شود! این همه بچه! تربیتشان، خرج و خوراکشان چه می شود؟ حاجی گفت: ...
👈 ادامه دارد ...
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ پنجشنبه
🔅 ۲۶ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۲۰ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۶ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸رحلت عالم، خطیب و واعظ بزرگوار آیت الله "علی محدثزاده قمی"(۱۳۵۴ش)
🔹️فرار شاه خائن "محمد رضا پهلوی" از کشور در پی گسترش نهضت اسلامی ملت ایران(۱۳۵۷ش)
🔸پیام ۹ مادهای حضرت امام خمینی(ره) برای ملت ایران(۱۳۵۷ش)
🔹تصرف منطقه نوسود توسط اشغالگران بعثی در اوايل جنگ تحميلی(۱۳۵۹ش)
🔸تولد فقیه بزرگ و عاام شیعه "فخرالمحققین حلی" فرزند دانشمند علامهی حلی(۶۸۲ق)
🔹درگذشت "ابوعبدلله محمد بن عبدری فاسی" مشهور به "ابن حاج" در قاهره(۷۳۷ق)
🔸رحلت فقیه جلیل "سیدالعلماء" عالم شیعی هندوستان(۱۳۰۷ق)
🔹وفات "آیت الله فاضل نوری" از علمای اصفهانی(۱۳۴۳ق)
✏️ @medademan
✅ به فدای نام دوست!
✅ مرحبا ای پیک مشتاقان ...
🔻نیروی کار، سرباز خمینی!! (2)
....
حاجی گفت: توکل و روزی حلال!! با خنده ای ملیح ادامه داد؛ همان چیزی که شما بالای منبر می گویید.!
پدر شهید که اینک 26 نوه دارد؛ از بازگشت پسرش مطلع بود.! در وسط صحبت هایش از زبانش در رفت و بعضی چیزها را گفت. نمی خواستیم اشک پدر 89 و مادر 82 ساله شهید عبداللهی را ببینیم چون مدادم را می شناختم، اگر گریه می افتاد اسیرش می شدیم! تنها یک جا چشمان هم حاجی، هم مادر، کمی بارانی شد، آنهم وقتی پرسیدیم آیا به وصیت شهید که گفته بود برایم گریه نکنید، عمل کردید یا خیر؟ گفتند بله! اما همان جا گریه افتادند! گفتم پس این ها چیست؟ پدر حکیمانه پاسخ داد؛ این اشک ها از آنِ حسین (ع) است!! پسرم را که خودم با موتور یاماها! به پای اتوبوس رساندم. شهادتش را ندیدم. خبرش را هم محترمانه آوردند. البته خبر شهادت نه، خبر آوردند منتظر باشید، شاید برگردد!! گریه اما برای حسین است که فرزندش را ....
دیدید گفتم؛ مدادم گریه بیفتد اسیر می شوم!! نه می نویسد و نه آرام می شود.!
در لابلای گیلاس و خیار و چای خوردن، نگاه به ساعت کردیم. ساعت از 10 گذشته بود. ساعت خواب حاجی داشت دیر می شد. می خواست برای نماز صبح و البته کمی قبل ترش بیدار شود. به عنوان یکی از آخرین سوالاتمان پرسیدیم؛ اگر اینک فرزند داشتید با وجود ابن همه هجمه، آیا دوباره او را به حوزه می فرستادید یا خیر؟! بلافاصله گفت: صد البته که بله! از جواب معلوم بود که نه به خاطر دل ما و نه به خاطر اینکه با رسانه ملی صحبت می کند! چنین پاسخ می گوید.!
برای ما، این دیدار روح بخش، مرهمی بود از برای تمام فشارهایی که امروزه متوجه طلاب است؛ از شهادت گرفته تا حرف های کوچه بازاری که همه طلبه ها را به یک نگاه می بینند.!
این نوشته ها تنها ششصد و اندی کلمه از هزاران کلمه ای بود که در این مجلس رد و بدل شد. کلماتی را با کمک مدادم انتخاب کردم که امروزه تیتر اول برخی رسانه ها شده است.
خلاصه کنم کلام را، برجسته کنم پیام را؛ برای ولایت سرباز بسازیم! و برای جامعه اخلاق و مهربانی!!
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 تابستان 98
✏️ @medademan
#تقویم_نگار 🗓
☘ جمعه
🔅 ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸
🌙 ۱۹ جمادیالاول ۱۴۴۱
🎄 ۱۵ ژانویه ۲۰۲۰
🔎رویدادهای مهم تاریخی امروز:
🔸شهادت "سید مجتبی نواب صفوی" دهبر جمعیت فدائیان اسلام و یارانش(۱۳۳۳ش)
🔹️پیام امام خمینی به مناسبت فرار محمدرضا شاه از ایران(۱۳۵۷ش)
🔸دریافت ۶۰ فروند میراژ "اف یک" ساخت فرانسه از جانب عراق در اوایل جنگ تحمیلی(۱۳۵۹ش)
🔹شهادت آیت الله "سید مهدی حکیم" در کشور سودان توسط مزدوران بعثی عراق(۱۳۶۶ش)
🔸تولد "ابوجعفر احمدبن ابراهیم قیروانی" معروف به "ابن جزاز" جغرافیدان، طبیب و فیلسوف مسلمان مغرب زمین(۳۲۰ق)
✏️ @medademan