فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چه کنیم تا پول دولت گم نشود؟
@yaaaallliii✅
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
⁉️ بورس چگونه پدید آمد؟ بخش1️⃣
🔴 جان لو قماربازِ قاتلی که بورس را آفرید
◼️ میان خیابانهای ونیز ایتالیا، نشانهای کوچک از یک ماجرای حیرتانگیز دربارهٔ اقتصاد قدیمی جهان، پنهانشده است: «یادبود و مزار ‹جان لو (John Law)› اهل ادینبورگ، برجستهترین خزانهدار پادشاهی فرانسه» آرامگاه ابدی مردی که حباب بازار بورس را اختراع کرد.
◻️ او یک اسکاتلندی جاهطلب، محکوم به اعدام، معتادِ به قمار و نابغه ضعیفالنفس مالی بود. او نهتنها قیمت اموال و املاکش را بالا برد، بلکه بهطور غیرمستقیم، عامل بروز انقلاب فرانسه شد. زمانی «جان لو»، مالک یکچهارم چیزی بود که امروزه آن را با عنوان ایالت متحده آمریکا میشناسیم. ولی او این دارایی خود را در اولین ریزش اقتصادی بزرگ تاریخ از دست داد.
◼️ او یک اسکاتلندی جاهطلب، محکوم به اعدام، معتادِ به قمار و نابغه ضعیفالنفس مالی بود. او نه تنها قیمت اموال و املاکش را بالا برد، بلکه بهطور غیرمستقیم، عامل بروز انقلاب فرانسه شد. زمانی جان لو، مالک یک چهارم چیزی بود که امروزه آن را با عنوان ایالت متحده آمریکا میشناسیم.
🔴داستان «جان لو»، داستان حیرتانگیزی از خیزش و ورشکستگی اقتصادی است؛ البته این داستان، برای دوران ما نیز مایهٔ عبرت است. مسیری که «جان لو» را از گمنامی به شهرت و قدرت رهنمون شد، مسیری بود که بسیاری از بازیگران بزرگ در بازار بورس، بعد از او پیمودند. «جان لو» در سال 1671 در شهر ادینبورگ متولد شد. او پسر یک طلاساز موفق و خوشنام بود. در سال 1694، زمانی که در لندن زندگی میکرد، مردی را طی یک دوئل بر سر یک زن، به قتل رساند و به اعدام محکوم شد. او با فرار از زندان، به آمستردام رفت و زندگی جدیدش را آغاز نمود. آمستردام در دهه 1690، پایتخت نوآوری مالی جهان بود، اما بزرگترین اختراع هلندیها یعنی «تأسیس شرکت یا کمپانی»، بیشترین تأثیر را روی «لو» بر جای گذاشت.
◻️ «جان لو» متوجه شده بود که سازوکار خریدوفروش سهام شرکت هند شرقی هلند، اولین سهامداران جهان را بسیار ثروتمند خواهدکرد. مدیران شرکت هند شرقی هلند، با 40 ناو جنگی و ارتشی خصوصی متشکل از ده هزار نفر، یکی از قدیمیترین استعمارگران جهان بودند. برای «جان لو»، اوضاع در آمستردام، بسیار تثبیتشدهتر از لندن بود؛ چنانکه فعالیتهای شرکت هند شرقی هلند، سود هنگفتی را برای او به ارمغان آورده بود.
او شیفته روابط شرکت با دفاتر مجلل آن در نزدیکی بازار معاملات بورس و بانک آمستردام بود و این نزدیکی، خریدوفروش سهام شرکت را آسان کرده بود. بااینحال، سیستم مالی هلند، به عقیده «لو»، سیستم کاملی نبود. ذهن مالی او به او اینگونه میگفت که هلندیها، یک یا دو حُقّه (ترفند) در کارشان کم دارند. «لو» فکر میکرد که محدود کردن سهام هند شرقی هلند در دورانی که بازار توسعهپذیر بزرگی دارد، کار اشتباهی است، او همچنین نسبت به محافظهکاریِ بانک آمستردام انتقاد داشت؛ به دلیل سیستم حسابرسی داخلی بانک که به تجار اجازه میداد انتقالات نقدی را بهصورت مستقیم انجام دهند و از این منظر، بانک آمستردام برای عموم مردم، یک بانک مؤثر محسوب نمیشد.
#مستندات #عبرت
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
⁉️ بورس چگونه پدید آمد؟ بخش2️⃣
🔴 جان لو قماربازِ قاتلی که بورس را آفرید
▪️ فکر «لو» برای ایجاد یک اصلاح چشمگیر، از مدتی پیش در حال شکلگیری بود؛ این فکر در زمان بازدید او از اولین مؤسسات مالی آمستردام، شکلگرفته بود. او میخواست سیستم تجارت انحصاری را در بانکهای عمومی به کار گیرد و بهاینترتیب، محدودیتها از بین میرفت.
◼️ «لو» آماده بود تا در کشوری خوشبین، یک سیستم مالی کاملاً جدید راهاندازی کند. به همین منظور در سال 1716 به پاریس آمد؛ چراکه فرانسه را به عنوان کاملترین آزمایشگاه برای چیزی که به بزرگترین تجربهٔ بازار بورس تاریخ تبدیل میشد، شناسایی کرده بود. مشکلات مالی فرانسه در آن دوران، بهطور منحصربهفردی افزایش یافته بود و کشور، با بدهی دولتی بزرگی که از جنگ لویی چهاردهم ناشی شده بود، دستوپنجه نرم میکرد. با مرگ لویی چهاردهم در سال 1715، لویی پانزدهم با سومین ورشکستگی کشور در کمتر از یک قرن، مواجه شد و این موضوع برای «لو»، فرصتی عالی بود.
⬛️ «لو» مردی مستقل بود که اصول اقتصادی خودش را در قمارخانهها و بازارهای بورس میآموخت. جاهطلبی او این بود که اعتماد به اقتصاد را دوباره در فرانسه زنده کند و ابزارش نیز، تأسیس بانکی به سبک هلندی بود؛ با این تفاوت که این بانک، اسکناس چاپ میکرد. قرار شد پولها در بانک سپردهگذاری شود و با این کار، بدهی دولتی فرانسه سر جای خودش باقی میماند ولی دستِکم، تجارت در فرانسه و قدرت اقتصادی آن، احیا میشد و این، مهمترین دستاورد سیستم «لو» بود.
▪️ مقامات دولت فرانسه، حیرتزده بودند، بدهی دولت رفع شده و فقط به سهام موجود در بانکها، تغییر شکل داده بود. در همین زمان پادشاه، به «لو» اجازه داد به هر میزان که میخواهد اسکناس چاپ کند.
◼️ «لو» در جایی نوشته است: «من، شاهزادهای هستم که میداند چگونه اعتبارش را توسعه دهد و منابع مالی مورد نیازش را با بهرهٔ پایین و سریعتر از شاهزادهای حکومتی، تأمین کند. در عرصهٔ اعتبار، قدرت برتر باید تنها در اختیار یک شخص باشد.» او همچنین نوشت: «بانک، تنها فکر بزرگ من نیست؛ من کاری خواهم کرد که تمامی اروپا حیرتزده شود، حیرتی بزرگتر از کشف هندوستان.»
⬛️ بخش دوم فکر او، تأسیس یک شرکت عظیم انحصاری موسوم به «شرکت غرب» بود. با این کار، کلّ مردم کشور را به بخشی از بدنهٔ تجاری تبدیل میکرد و خودِ او نیز، به عنوان مدیر ارشد، بالای هرم قدرت قرار میگرفت. در آن زمان، فرانسویها ادعا میکردند که سرزمین وسیعی واقع در آمریکا و در دو طرف رود میسیسیپی، یعنی لوئیزیانا، به آنها تعلق دارد. این منطقه برای شرکت «لو» یعنی «شرکت میسیسیپی»، به مستعمرهای سودآور تبدیل شده بود. فرانسویها از هر طبقهٔ اجتماعی، به خرید سهام شرکت تشویق شدند و نام «جان لو»، بالای فهرست مدیران شرکت قرار داشت.
▪️فرانسه در سال 1716، اوضاع مالی مناسبی نداشت و بانکهای «لو»، قرار بود به اصلاح امور کمک کنند. او در همان مقطع داشت بهطور مؤثری به وضعیت بد و بغرنج بدهی دولت، سروسامان میداد. او در قالب فرآیندی شبیه به اخذ مالیات، بدهی دولت را به عنوان سهام و شرکت تجاری به مردم میفروخت.
#مستندات #عبرت
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
⁉️ بورس چگونه پدید آمد؟ بخش3️⃣
🔴 جان لو قماربازِ قاتلی که بورس را آفرید
🔸در تبوتاب توسعه، بهای سهام شرکت میسیسیپی، به سرعت افزایش مییافت و هرچه قیمت سهام بالاتر میرفت، مردم بیشتر به خرید سهام علاقه نشان میدادند. در این دوران رونق یعنی در ژانویه 1720، «جان لو» ثروتمندترین میلیونر بود بهطوری که میتوانست بگوید: «اقتصاد یعنی من.» «لو» تمامی امور مالی فرانسه را کنترل میکرد
🔹در واقع، مسئول جمعآوری غیرمستقیم مالیات فرانسویها و بی اثر نمودن کلّ بدهی دولت فرانسه بود. سکههای طلا و نقرهٔ فرانسه، زیر نظر او ضرب میشدند و مجموعهٔ شرکتهای هند شرقی که عمدتاً در تجارت تنباکو فعال بودند و تمام شرکتهای تجاری چندملیتی آسیا و آفریقا و البته شرکت لوئیزیانا، در دستان او بودند.
در ژانویهٔ 1720، به نظر میرسید که پیروزی بزرگ «لو» کامل شده بود. قاتلِ اسکاتلندی، در واقع نخست وزیر شده بود. مشکل «لو» این بود که فکر روشنی دربارهٔ زمان توقفش، در ذهن نداشت و برعکس، او بسیار علاقهمند به چاپ پول بیشتر تحت کنترل بانک بود. هدف او، بالابردن قیمت سهام شرکت خودش بود. از خوششانسی «لو»، هم بانک و هم شرکتش در آن مقطع، در یک ساختمان که ملک شخصیاش بود، واقع شده بودند و تنها کاری که لازم بود برای افزایش قیمت سهام انجام شود، رفتن از دفتر صدور سهام به دفتر چاپ اسکناس بود. میتوان گفت که «لو»، یک تاجر عَوَضی و همهفنحریف بوده است.
🔸 در آن دوران، سیستم «لو» چیزی بود که امروزه آن را به عنوان «طرح پونزی» میشناسیم؛ نام این سیستم، از نام کلاهبردار معروف ایتالیایی-آمریکایی یعنی «چارلز پونزی» گرفته شده است. طبق طرح پونزی، به منظور پرداخت سود هنگفت وعده داده شده به سهامداران، پول بیشتری باید توسط سیستم، مکیده شود. در طرح «جان لو»، پول اضافهشده نه از طریق ارائهٔ خدمات و ایجاد شرکتهای جدید، بلکه تنها از محل فروش سهام بیشتر، تأمین میشد.
🔹 در آغاز دههٔ 1720، فرانسه، اوج رونق مالی را تجربه میکرد؛ رونقی که از حباب میسیسیپی ناشی میشد. ولی مردِ اسکاتلندیِ یاغی، قاتل و قمارباز یعنی «جان لو» که مسئول مطلق اقتصاد فرانسه بود، با یکی از اساسیترین قوانین مالی مواجه شد: «اینکه درختان، هرگز تا عرش رشد نخواهند کرد.»
طبق آنچه «لو» در برنامههای مالی خود وعده داده بود، سود هنگفتی از شرکت لوئیزیانا بدست میآمد. او از محل این درآمد، به تولید و توزیع محصولات تجملی اقدام کرد. این محصولات از طریق شهری جدید در ساحل میسیسیپی موسوم به نیواورلئان، به فرانسه صادر میشدند و تنها چیزی که مستعمرهنشین یعنی نیواورلئان کم داشت، ساکنین محلی بود.
#مستندات #عبرت
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
⁉️ بورس چگونه پدید آمد؟ بخش4️⃣
🔴 جان لو قماربازِ قاتلی که بورس را آفرید
🔸 مردِ اسکاتلندی، به بازار بورس بیشتر از مستعمرهسازی علاقه داشت. بااینحال در مؤسسه او، طرحی برای استخدام نیروی انسانی به منظور ایفای نقش ساکنین محلی نیواورلئان، اجرا شد. چند هزار آلمانی، قرارداد همکاری را امضاء کردند و راهی سرزمین موعود شدند، غافل از اینکه سرزمین موعودشان، نیواورلئان، چیزی بیشتر از یک باتلاقی متعفن و پر از حشرات موذی نیست. ظرف مدت یک سال، 80 درصد مهاجران به دلیل گرسنگی یا ابتلا به بیماریهای مناطق گرمسیری، جانشان را از دست دادند.
🔹«لو» در کمال ناراحتی میدید که اصلیترین دارایی شرکت میسیسیپی یعنی لوئیزیانا، تقریباً هیچ ارزشی ندارد. در مقالهای از یک روزنامهٔ هلندی در آن زمان، اینگونه آمده است: «این سرزمین شگفتانگیز میسیسیپی است و به دلیل رواج معاملات سهام، شهرت دارد، این منطقه از طریق معاملات بیپایان، سود هنگفت به بار آورده است. بااینحال، افراد، مهمترین سهام موجود در آن را چیزی بیش از "دود" و "بو" نمیشناسند.»
در پاریس، اولین شایعات دربارهٔ وجود مشکلاتی در سیستم «لو» پراکنده شد. قیمت سهام شرک میسیسیپی، شروع به تنزل نمود. «لو» در کمال ناامیدی نسبت به اوضاع، از لوئی پانزدهم درخواست کرد که قیمت سهام رسمی را کاهش دهد و این یعنی دستدرازی به محدودهٔ قدرت مطلق پادشاهی که بنیان او را ناگهان متزلزل میساخت.
قیمت سهام، هفتهها به سقوط آزاد ادامه داد، جمعیت خشمگین در بیرون بانک «لو»، گرد هم آمدند. سنگپرانی آغاز شده بود و شیشههای پنجرهها میشکستند. طی چند ماه، سهام، بیش از 90 درصد ارزش خودشان را از دست داده بودند و این شمشیر، به حباب شرکت میسیسیپی اجازه تورم بیشتر را نداد.
🔸در این مقطع بود که قماربازِ اسکاتلندی، «جان لو»، در میان فرانسویان بدنام شد و از کشور به ونیز گریخت. او در هنگام خداحافظی تأثرآورش به لوئی پانزدهم گفت: «آقا، من واقفم که اشتباهات زیادی مرتکب شدهام، چون من هم انسانم و انسان، جایزالخطاست، اما در اینجا اعلام میکنم که هیچ یک از اعمالم ناشی از جنون یا عدم صداقت نبود و در کارنامهٔ اعمال من، هرگز چنین خصوصیاتی دیده نخواهد شد!» او در سال 1729 درگذشت.
ز سوی دیگر در فرانسه، میراث ناامیدکننده «لو»، به حیات خودش ادامه داد. ترکیدن حباب شرکت «لو»، توسعهٔ اقتصادی فرانسه را متوقف کرده بود و پادشاه فرانسه متوجه شد که بحران اقتصادی کشورش، هرگز رفع نشده بود. اوضاع فرانسه طاقتفرسا بود و سرانجام، از ورشکستگی نظام پادشاهی، به آستانهٔ انقلاب رسید.
#مستندات #عبرت
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
6.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ بورس چگونه پدید آمد؟
🔴 جان لو قماربازِ قاتلی که بورس را آفرید
⚫️ او یک اسکاتلندی جاهطلب، محکوم به اعدام، معتادِ به قمار و نابغه ضعیفالنفس مالی بود. او نه تنها قیمت اموال و املاکش را بالا برد، بلکه بهطور غیرمستقیم، عامل بروز انقلاب فرانسه شد. زمانی جان لو، مالک یک چهارم چیزی بود که امروزه آن را با عنوان ایالت متحده آمریکا میشناسیم.
🎞 ویدئو قابل مشاهده
🗄 حجم: 6.4 مگابایت
📎 برشی از جلسه 529 کلبه کرامت با تدریس استاد حسن عباسی
http://www.kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/405
#مستندات #عبرت
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
حوزهی بانک، ربا و سود به لحاظ شرعی بسیار پیچیده است به همین دلیل ما از آن کناره میگیریم و احتیاط میکنیم. ما در سالهای گذشته تلویزیون، رادیو، نهادهای مختلف و… تأسیس کردیم اما بانک نه. چون مدیریت و رویکردهای بانک دچار معضلات شرعی است. و میدانید که این یکی از معضلهای امروز جهان اسلام است.
سید حسن نصرالله ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ در سخنرانی تلویزیونی پیرامون آخرین تحولات لبنان
http://nasr.link/99-02-15
@nasrollahir
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
💬 هر وقت در زندگیات گیری پیش آمد و راهبندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته یار است.
🔸 حاج اسماعیل دولابی
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
هدایت شده از جنبش مردمی حلالزادهها
✨ روزهداری که زبـان و گـوش و
چشـم و جـوارح خود را حفـظ
نکرده، روزهاش به چه کارش خواهد
آمـد | حضرت زهرا (س)
📚 #حدیث | بحار الانوار، ج۹۳، ص۲۹۵
✌️جنبش مردمی حلالزادهها
📡@Halalzadeha
هدایت شده از بیداری ملت
10.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴حتما ببینید!
تحلیل دکتر بخشی مدیر گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان از وضعیت کنونی بورس کشور...
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
◀️ حذف چهار صفر از پول ملی؛ اقدام از پیش شکست خورده !!
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 https://b2n.ir/45295
⭕️ امروز عبدالناصر همتی رئیس کل #بانک_مرکزی رسماً این خبر را تأیید کرد و گفت: نقدینگی ۱۷۰۰ هزار میلیاردی ۳۰ درصد قدرت خود را به دلیل تورم از دست داده است، به همین دلیل در نظر داریم ۴ صفر را از پول حذف کنیم، که باید هر چه زودتر این تصمیم گرفته و انجام شود، حذف ۴ صفر به این معنا است که به جای ۱۰ هزار تومان گفته شود ۱۰ تومان.
⭕️ سال ۱۳۸۶ ایده حذف صفر از پول ملی با دستور رئیس جمهور وقت، محمود احمدینژاد در دستور کار قرار گرفت و پیش از این نیز در سال ۱۳۷۲، بانک مرکزی مطالعاتی گسترده را در این زمینه آغاز کرد، ولی در هر دو مقطع این کار نیمهتمام ماند.
⭕️ حذف صفر از پول ملی کشورها نخستین بار پس از پایان جنگ جهانی دوم و تورم تازنده #آلمان تجربه شد که چاپ #مارک جدید را بهدنبال داشت. پس از آن بهویژه از دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به این سو این عمل بارها و بارها در کشورهای مختلف که اکثراً کشورهایی بودند که پول ملیشان در اثر منازعات مختلف بی ارزش شده بود صورت گرفت که معمولا تأثیرگذاری مثبتی نداشت.
⭕️ کشورهایی که اقتصادشان از تورم بالا رنج برده و ارزش پول ملی آنها در سراشیبی سقوط قرار گرفته بود، برای سادهتر شدن مبادلات اقتصادی و بازرگانی و همچنین کاهش هزینه چاپ اسکناس، اقدام به حذف صفر یا صفرهایی از اسکناسها کردند.
⭕️ استدلال همتی مبنی بر افزایش #قدرت_خرید از طریق این اقدام درست نیست. قدرت خرید، امری متفاوت از #قدرت_پول_ملی است و از آنجایی که هم درآمد و هم قیمت، هر دو با واحد پول مشترک صورت میگیرد، این اقدام هیچ تأثیری بر قدرت خرید مردم نخواهد داشت.
⭕️ در #ونزوئلا هم همین اقدام صورت گرفت که هیچ فایدهای نداشت و آمریکا با ادامه حملات ارزی علیه آنها باز هم با برهم زدن نسبت پول ونزوئلا با #دلار، #تورم و نارضایتی را به اقتصاد این کشور تزریق کرد.
⭕️ ونزوئلا در چند سال گذشته چندین بار چند صفر را از پول خود حذف کرد، اما چون حاکی از هیچ استراتژی بنیادینی در اقتصاد این کشور در #جنگ_ارزی نبود، هیچ تأثیری نداشت.
⭕️ البته بعضی از کشورها در این زمینه طی سالهای اول اجرای آن موفق بودند که در جنگهای ارزی هم عملکرد بهتری داشتند. ترکیه یکی از آن کشورها است که در سال ۲۰۰۵ شش صفر از پول خود را حذف کرد که در آن برهه جواب گرفت اما چندی پیش، بار دیگر در تقابل با آمریکا ۳۰ درصد از ارزش پولش از بین رفت و عملاً آن اقدام خنثی شد.
⭕️ اما با این اتفاق مشخص شد که یکی از دلایل نقطه ضعف اقتصادها پذیرش بی قاعده سیاستهای ارزی لیبرالی است که باعث میشود دولتها را در دوقطبی «اشتغال یا قدرت پول» قرار دهد.
⚠️ لذا تا اصلاحاتی اساسی صورت نگیرد و استراتژی بنیادین اقتصادی در جنگ ارزی تبیین نشود، این اقدامات فایدهای ندارد.
⭕️ دادههای #بانک_جهانی و #صندوق_بین_المللی_پول حاکی از آن است که دستکم 50 کشور جهان تاکنون اقدام به حذف صفر از پول ملی خود کردهاند که در بسیاری از این کشورها نتایج موفق اقتصادی حاصل نشده و فقط برای اهداف روانی، این کار صورت گرفته است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
هدایت شده از دهه هشتاد=افسران جنگ نرم🇵🇸
همه انسان ها می میرند
ولی... !
شهیدان این سرنوشت همگانی را به بهترین وجه سپری کردند...
↰ وقتی قرار است این جان برای انسان نماند
چه بهتر در راه خدا این رفتن انجام گیرد
از خدا می خواهم مبادا بعد از یک عمر زحمت
مرگ ما در بستر بیماری باشد
و در میدان شهادت نباشد
✨ #شهادت ✨
#مقام_معظم_رهبرے🌿
j๑ïท ➺°.•|http://eitaa.com/joinchat/3476422671C332e5d0909