💢برای بسط نظریه اعتباریات در علوم اجتماعی میتوان از فلسفههای معاصر کمک گرفت
📌جمیله سادات علمالهدی، پنجشنبه ۷ شهریور در نشست تخصصی تبیین نظریه اعتباریات علامه طباطبایی و تداوم آن در علوم انسانی اسلامی، عنوان کرد:
🔹اگر علوم انسانی یا علوم اجتماعی را به معنی تبیین پدیدههای اجتماعی بگیریم، نظریه اعتباریات علامه در تبیین نظریه اجتماعی کمک بسیار مهمی به ما میکند.
🔹در علوم اجتماعی و برای بسط نظریه اعتباریات در علوم اجتماعی میتوانیم از فلسفههای معاصر کمک بگیریم و همچنین به بحث برهانهای تجربی در این زمینه نیز توجه کنیم.
🔹در حوزه تعلیم و تربیت، برخی از عالمان این حوزه نظریات خود را با تجربیات عینی خود توسعه میدهند؛ روششناسی علامه این فرصت را ایجاد میکند که از مشاهدات استفاده کنیم و آنها را به شکل مفصل مورد کاربرد قرار دهیم.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/0x9K1
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#علمالهدی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢کتاب «رسالات سبحان» رونمایی شد
🔰آئین رونمایی از کتاب «رسالات سبحان» پیرامون مباحث اخلاقی، تفسیری و کلامی با حضور حضرت آیتالله سبحانی در مجتمع ناشران برگزار شد.
🔰رسالات سبحان جمع سه کتاب اخلاق سبحان، کلام سبحان و تفسیر سبحان است که مجموعه سه سال دروس حضرت آیتالله سبحانی را تشکیل میدهد.
🔰این کتاب توسط حجتالاسلام میرزاخان از شاگردان این مرجع تقلید تدوین و از سوی انتشارات نسیم کوثر منتشر شده است.
📖 اطلاعات بیشتر:
🌐 http://yon.ir/3OKkh
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیتالله_سبحانی
#معرفی_کتاب
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢مدیریت فضای اجتماعی و کارکرد نظریه اعتباریات علامه طباطبایی
📌سیدعلی سیدیفرد، پنجشنبه ۷ شهریور در نشست تخصصی تبیین نظریه اعتباریات علامه طباطبایی و تداوم آن در علوم انسانی اسلامی، عنوان کرد:
🔹در دیدگاه علامه، اعتبار وجوب و شرط لازمه هر فعلی است. در میان اعتباریات عام قبلالاجتماع اصل اعتبار اخف و اسهل دارای لوازمی خاص در حیطه مدیریت فضای اجتماعی است؛ طبق این اصل اگر یک کنشگر میان حداقل دو فصل یکسان مخیر شود برای فعلی که انرژی کمتری میبرد و آسانتر است، اعتبار وجوب میکند.
🔹مراد فضای اجتماعی یک فضای دلالی است؛ فضای دلالی نیز مجموعهای از نمادها، فهمهای متقابل و تعاملات است؛ نمادها موجب فهم متقابل میشوند و فهم متقابل زمینهساز تعامل است.
🔹اگر بخواهیم رفتار مردم را در جهت خاصی تغییر دهیم یا معنی خاصی را به آنها معرفی کنیم باید حوزههای دسترسی آنها را تغییر دهیم و یا اگر امری را میخواهیم به آنها بقبولانیم باید در همان بافت سنتی آنها جای دهیم.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/FK5uq
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#سیدیفرد
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 شیعه با تعظیم شعائر حسینی هویت خود را در طول تاریخ حفظ کرده است
📌 حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی واعظ موسوی در گفتگویی، مطرح کرد:
🔰تشیع در طول تاریخ نه قلم داشته و نه قدرت و در طول تاریخ با تعظیم شعائر حسینی هویت خود را حفظ کرده است.
🔰برخی اشکال وارد کرده و مطرح میکنند، ۱۴۰۰ سال پیش اتفاقی افتاده است، چرا ما باید عزاداری و سوگواری کنیم و این شبهه را وارد میکنند که مگر ما ملت گریه هستیم؟ باید به اینها گفت که این مطلب به شما نادرست منتقل شده است. این یک کار نمادین است و سوگواری و عزاداری صرف نیست در واقع با این کار نمادین فریاد دادخواهی و فریاد مظلومیت و مظلومان را به گوش جهانیان میرسانیم.
🔰این کار نمادین در واقع ایجاد حرکت میکند و ذهنها و فکرها را بر علیه ظالمان و ستمکاران و به نفع مظلومین به صورت هدفدار تهییج میکند. در واقع اشکی که بر مظلوم و مظلومیت اهلبیت(ع) ریخته میشود درعین لطافتی که دارد یک لبه تیزی علیه ستمگران دارد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/kskEM
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_واعظ_موسوی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 معرفی کتاب؛
📌ترجمه وَقعَةُ الطَّفّ: بازسازی مقتل الحسین(ع) ابومخنف
🔰 متن عربی این کتاب بازسازی و احیای کتاب ازدسترفتۀ ابومِخنَف به نام «مقتل الحسین» است، که چند سالی پیش استاد محمدهادی یوسفی غروی، پژوهشگر بنام تاریخ اسلام، پس از قریب به بیست سال تحقیق و کاوش در منابع قدیم، به علاقهمندان تاریخ عرضه کرد و اینک ترجمهای دقیق و کامل از آن همراه با امتیازاتی نو به همت محمدصادق روحانی انجام شده است.
📚 عناوین بخشهای اصلی متن وقعه الطّف از این قرار است: امام حسین(ع) در مدینه؛ امام حسین(ع) در مکه؛ ورود مسلم به کوفه؛ خروج امام حسین(ع) از مکه؛ منزلگاههای بین راه؛ خروج ابنسعد برای جنگ با امام حسین(ع)؛ یورش ابنسعد به امام حسین(ع)؛ حوادث شب عاشورا؛ صبح روز عاشورا؛ شروع نبرد؛ اسیران در مجلس ابن زیاد؛ حرکت سرها و اسیران به سوی شام؛ اهل بیت(ع) در مدینه؛ اولین زائر امام حسین(ع) از کوفیان.
☑️ ترجمه وَقعَةُ الطَّفّ: بازسازی مقتل الحسین(ع) ابومخنف، به همت کتاب طه سال ۱۳۹۷ در ۳۴۴ صفحه به بهای ۴۲ هزار تومان منتشر شد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/qt4Bw
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#تاریخ_و_سیره
#معرفی_کتاب
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢تبلیغ یکی از رسالتهای خطیر حوزههای علمیه است/ بایدها و نبایدهای تبلیغ
📌حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد حسینی خراسانی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگویی، مطرح کرد:
🔰مبلغان دین باید در سخنان خود مردم را به خداوند متعال دعوت کرده، عملشان نماد ارزشهای الهی بوده و زندگی آنان نیز تابلویی از کارهای زیبا و عقلایی وحیانی و اجتماعی باشد. به واقع باید زندگی کسانی که به خداوند و دین حق دعوت میکنند، تابلویی از دستورات و ادب اسلام باشد.
🔰همانطور که یک فقیه برای آن که فقاهت، استنباط، اتخاذ رأی و اظهار فتوایش مطابق رضای خدا باشد؛ باید از فراز و فرودهای تاریخ اسلام اطلاع کافی و لازم داشته باشد. مبلغان نیز باید از وقایع و حوادث تاریخی در طول سدههای گذشته درس آموخته و اطلاعات تاریخی زیادی داشته باشند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/6saLT
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_حسینیخراسانی
#گفتگو
#مشهد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢«حدیثخوانی روشمند» در حوزه نهادینه شود
📌حجتالاسلام والمسلمین علی عطائی، از محققان و پژوهشگران مرکز تخصصی حدیث حوزه علمیه در گفتوگویی، مطرح کرد:
🔰برای فهم درست احادیث معصومان(ع) و ترسیم اندیشههای اسلام بر پایه آن، نیازمند برنامهای برای «حدیثخوانی روشمند» هستیم و این کار باید در حوزه نهادینه شده و رواج یابد.
🔰مطالعه حدیث به صورت روشمند، میتواند ضامن استمرار و ارتقای علمی حدیثخوانی شود؛ به عبارت دیگر حرکت قدم به قدم در حدیثخوانی و ترسیم نقشه هدفمند در مطالعه حدیث از سوی استاد و متخصص دانش حدیث، نقش بسزایی در علاقهمندی و استمرار در مطالعه حدیث دارد و در نهایت موجب ارتقای فهم حدیث میشود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/taRIo
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_عطائی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢عزاداری نیازهای روانشناختی جامعه را تأمین میکند
📌حجتالاسلام احمد رهدار: اسم مراسم اهل بیت(ع) را مجلس غم میگذارند، در حالی که کارویژه این مراسم بهجت روانی است. اساساً مجلس امام حسین(ع) نماد بسط روحی است نه قبض روحی. مؤمنین با حضور در این مراسم بسط معرفتی پیدا میکنند و غمهایشان درمان میشود.
🔹علی انتظاری، جامعه شناس: مناسک عزاداری کارکرد حزنآلود کردن ندارد بلکه برعکس هر نوع مناسکی که سبب پیوستگی اجتماعی میشود در واقع از طریق رفع نیازهای روانشناختی و جامعهشناختی، خلاءهای هویتی افراد جامعه را تأمین خواهد کرد، لذا این مناسک عامل ایجاد غم در جامعه نیستند.
🔹حجتالاسلام محمدمهدی عباسی آغوی: مراسم اقامه عزا برای بزرگان دین جنبه شناختی، عاطفی و رفتاری دارد. معرفت به آن ذوات مقدس، محبتآور است و این محبت باعث اقامه عزا در مصیبت آنها میشود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/uR0px
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#جامعه_و_فرهنگ
#روانشناسی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢رسالت طلبگی در فراگیری علوم دیگر تحت شعاع قرار نگیرد
📌حجتالاسلام والمسلمین حمید ملکی، معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه، در آیین اختتامیه نخستین دوره تخصصی مشاوره اساتید حوزههای علمیه استانها، گفت:
🔰رسالت طلبگی و نگاه حوزوی ما نباید در فراگیری علوم دیگر تحت شعاع قرار گیرد؛ چرا که ممیزه ما از دیگر فراگیران علوم متعدد، حوزوی بودن و روحیه معنوی است.
🔰امروز قریب به ۶۰ رشته حوزوی در دانشگاههای کشور در حال تدریس است و لذا علاوه بر علمآموزی و حرکت با پیشرفت علم باید برای تقویت و رشد معنوی خود برنامهریزی داشته باشیم چرا که رمز تحول در حوزه همین رشد تقوا و معنویت است.
🔰فعالیت و ایفا کردن نقش راهنما در عرصه مشاوره نیازمند تمرین، تلاش، مطالعه و دریافت اطلاعات به روز پیرامون این موضوع مهم است، چرا که اگر این ممارست و مطالعه وجود نداشته باشد بدون شک از علم عقب خواهیم ماند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/QafS4
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_تربیتی
#حجتالاسلام_ملکی
#نشست_تخصصی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢نظریهپردازی جامع در چارچوب سنت و فارغ از فضای موجود؛ ویژگی درسنامه «غنا» رهبری
📌حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفیمقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، در گفتوگویی عنوان کرد:
🔰از ویژگیهای مقام معظم رهبری در پرداختن به بحث غنا این است که ایشان در چارچوب نظریه اسلامی و فارغ از فضای موجود به بیان دیدگاههای جدید پرداخته است. استفاده از دامنه گستردهای از آیات و روایات از جمله ویژگیهای کار علمی ایشان در زمینه بحث غنا و موسیقی است.
🔰موسیقی دارای مرزهای ظریف و دقیقی است که در صورت رعایت نشدن میتواند فرد و جامعه را وارد مرز غنا کند که آفات اخلاقی، فکری و اجتماعی در پی دارد.
🔰برخی از علمای گذشته مانند علامه حلی و برخی علمای اهل سنت قائل به حرمت ذاتی غنا هستند که اگر همراه با آلات موسیقی باشد دو حرام رخ داده است.
🔰بسیاری از علمای شیعه از جمله فیض کاشانی هم معتقدند غنا حرمت ذاتی ندارد مگر متعلقاتی بر آن بار شود که مجالسی مانند دوره بنیامیه و بنیعباس شکل بگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/XBset
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_یوسفیمقدم
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢اصالت خانواده نخ تسبیح آموزههای اسلام است
📌آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه، روز گذشته در مراسم رونمایی از نرم افزار تخصصی و چندرسانهای خانواده، عنوان کرد:
🔹اصالت خانواده نخ تسبیح آموزههای اسلام است؛ در نظریه اسلام اصالت خانواده یک اندیشه بزرگ بوده و اگر کسی اصالت خانواده را نپذیرد ممکن است به نظریههای اسلامی اشکال وارد کند.
🔹نظامات مختلف اسلام و قوانین و مقررات اسلامی به گونهای است که بر محور اصالت خانواده تنظیم شده و نظریه خانواده در اندیشه اسلامی یک نکته محوری بوده که در فقه و احکام اسلامی خود را نشان داده است.
🔹ما تاکنون از مفاهیمی که شهید مطهری در آثار خود در زمینه خانواده بیان کرده جلوتر نرفتهایم و حوزه باید در اینباره اقدام جدی کند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/bekoM
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#آیتالله_اعرافی
#مراسم_رونمایی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com