پیامهای آیات 68 تا 78 سوره الرحمن
- گاهى تشويق بايد به وسيله چيزهايى باشد كه براى انسان مأنوس، معروف و مورد علاقه است. «فاكهة و نخل و رمّان»
- از افراد و اشياى ويژه بايد جداگانه نام برد. در كنار عنوان ميوه، نام خرما و انار جداگانه آمده است. «و نخل و رمّان»
- زنان بهشتى هم نيكو سيرتند، «خيرات» هم نيكو صورت. «حسان»
- پرده و پوشش حتّى در بهشت يك ارزش است. «حور مقصورات فى الخيام»
- خداوند، سرچشمه همه خيرها و بركت هاست و تبرّك جستن به نام مبارك او شايسته است. «تبارك اسم ربّك»
- تمام نعمت ها و زيبائى ها و كيفرها و پاداش ها، نمودى از ربوبيّت خداوند است. «تبارك اسم ربّك»
- جلال و شكوه خداوند همراه با اكرام و محبّت است. «ذوالجلال و الاكرام»
بر گرفته از کتاب الکترونیکی تفسير نور مرکز اطلاع رسانی غدیر
سالروز ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی علیه السلام در اولین شب ليلة القدر را گرامی داشته با لعن و نفرین بر قاتلان آن حضرت امید است خداوند متعال فضیلت درک شب قدر را به همه شیعیان جهان بویژه شما دوستان و مخاطبان محترم عنایت فرماید.
ذکر روز دوشنبه:
یا قاضی الحاجات (ای برآورنده حاجتها) 100 مرتبه
ذکر روز دوشنبه به اسم امام حسن (ع) و امام حسین (ع) است. روایت شده در روز دوشنبه زیارت امام حسن (ع) و امام حسین (ع) خوانده شود که خواندن آن موجب کثرت مال میشود.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
دوستان و مخاطبان عزیز هر شب فراز هایی از دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه ( دعا به وقت فرارسيدن ماه رمضان) را با تعمق و تفکر مطالعه کنیم و از فیوضات ماه مبارک رمضان بیشتر بهره مند شویم
اَللَّهُمَّ اِشْحَنْهُ بِعِبَادَتِنَا إِيَّاكَ، وَ زَيِّنْ أَوْقَاتَهُ بِطَاعَتِنَا لَكَ، وَ أَعِنَّا فِي نَهَارِهِ عَلَى صِيَامِهِ، وَ فِي لَيْلِهِ عَلَى اَلصَّلاَةِ وَ اَلتَّضَرُّعِ إِلَيْكَ، وَ اَلْخُشُوعِ لَكَ، وَ اَلذِّلَّةِ بَيْنَ يَدَيْكَ حَتَّى لاَ يَشْهَدَ نَهَارُهُ عَلَيْنَا بِغَفْلَةٍ، وَ لاَ لَيْلُهُ بِتَفْرِيطٍ.
خدایا! این ماه را با بندگیمان، برای حضرتت پُر کن؛ و اوقاتش را به طاعتمان، برای وجود مبارکت زینت ده و در روزش، ما را به روزه داشتن و در شبش، ما را به نماز و زاری به درگاهت و فروتنی به پیشگاهت و خواری در برابرت، یاری فرما؛ تا روزش به غفلت ما از روزه و شبش به کوتاهی ما از عبادت، گواهی ندهد.
اَللَّهُمَّ وَ اِجْعَلْنَا فِي سَائِرِ اَلشُّهُورِ وَ اَلْأَيَّامِ كَذَلِكَ مَا عَمَّرْتَنَا، وَ اِجْعَلْنَا مِنْ عِبَادِكَ اَلصَّالِحِينَ ﴿ اَلَّذِينَ يَرِثُونَ اَلْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهٰا خٰالِدُونَ ﴾، ﴿ وَ اَلَّذِينَ يُؤْتُونَ مٰا آتَوْا وَ قُلُوبُهُمْ وَجِلَةٌ، أَنَّهُمْ إِلىٰ رَبِّهِمْ رٰاجِعُونَ ﴾، وَ مِنَ اَلَّذِينَ ﴿ يُسٰارِعُونَ فِي اَلْخَيْرٰاتِ وَ هُمْ لَهٰا سٰابِقُونَ ﴾.
خدایا! ما را در دیگر ماهها و دیگر ایّام تا زمانیکه زندهمان میداری، چنین قرار ده؛ و هم چنین ما را از بندگان شایستهات مقرر کن؛ آنان که بهشت را به ارث میبرند و در آن جاوداناند و از اموال خود در راه خدا میبخشند و عمل شایسته انجام میدهند، در حالی که دلهایشان از اندیشۀ بازگشت به سوی پروردگارشان ترسان است؛ و از کسانی قرار ده که به سوی خیرات میشتابند و نسبت به آن، از دیگران پیشی میگیرند.
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، فِي كُلِّ وَقْتٍ وَ كُلِّ أَوَانٍ وَ عَلَى كُلِّ حَالٍ عَدَدَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى مَنْ صَلَّيْتَ عَلَيْهِ، وَ أَضْعَافَ ذَلِكَ كُلِّهِ بِالْأَضْعَافِ اَلَّتِي لاَ يُحْصِيهَا غَيْرُكَ، إِنَّكَ فَعَّالٌ لِمَا تُرِيدُ .
خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست، در همه وقت و در همه دم و در هر حال، به شمارۀ درودی که فرستادهای، بر هر که درود فرستادهای و چندین برابر همۀ آنها، به چندین برابری که جز تو نتواند آنها را بشمارد؛ همانا تو آنچه را بخواهی، انجام میدهی.
دانلود برنامه اندرویدی صحیفه سجادیه:
http://noo.rs/sahifa_share
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
هر روز آیاتی از قرآن کریم را با تأمل و دقت مطالعه کنیم.
فَاقْرَؤُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ
ترجمه و تفسیر آیه به آيه سوره واقعه
ثواب قرائت این سوره
امام صادق علیه السلام فرمود: هر كس در شبهای جمعه سوره واقعه را بخواند، خداوند او را دوست میدارد و محبوب همه مردم میگرداند و در دنیا با هیچ سختی و فقرو نیازی رو به رو نخواهد شد و به هیچ مصیبتی از مصیبتهای دنیا دچار نمیگردد و از دوستان امیرالمؤمنین علیه السلام به شمار میآید. این سوره مخصوص امیرالمؤمنین علی علیه السلام میباشد و هیچ كس در این سوره با او مشاركت ندارد.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
« إِذَا وقَعَتِ الواقِعَةُ(۱)ليْسَ لوقْعَتِهَا كَاذِبَةٌ(۲)خَافِضَةٌ رَّافِعَةٌ (۳)إِذَا رُجَّتِ الأَرْضُ رَجًّا(۴)وبُسَّتِ الجِبَال بَسًّا(۵)فَكَانَتْ هَبَاء مُّنبَثًّا(۶)
[آن واقعه چون وقوع يابد*(كه) در وقوع آن دروغی نيست* پستكننده (و) بالابرنده است* چون زمين با تكان (سختی)لرزانده شود* و كوهها (جمله) ريزه ريزه شوند* و غباری پراكنده گردند*
تفسیر نمونه ناصر مکارم شیرازی
تفسير: واقعه عظيم! مسائل مربوط به قيامت در قرآن مجيد معمولا با ذكر حوادث عظيم و انقلابى و كوبنده در آغاز آن توأم است، و اين در بسيارى از سوره هاى قرآن كه بحث از قيامت مى كند كاملا به چشم مى خورد، در اين سوره واقعه كه بر محور معاد دور مى زند نيز همين معنى كاملا در نخستين آياتش مشهود است در آغاز مى فرمايد: هنگامى كه واقعه عظيم قيامت بر پا شود ( إِذٰا وَقَعَتِ اَلْوٰاقِعَةُ )
هيچكس نمى تواند آن را انكار كند ( لَيْسَ لِوَقْعَتِهٰا كٰاذِبَةٌ ) چرا كه حوادث پيش از آن به قدرى عظيم و شديد است كه آثار آن در تمام ذرات جهان آشكار مى شود واقعة به صورت سربسته اشاره به مساله رستاخيز است و از آنجا كه وقوعش حتمى است از آن تعبير به واقعه شده، و حتى بعضى آن را يكى از نامهاى قيامت شمرده اند واژه كاذبة را در اينجا بعضى به معنى مصدرى گرفته اند، اشاره به اينكه وقوع قيامت آن چنان ظاهر و آشكار خواهد بود كه هيچگونه جاى تكذيب و گفتگو ندارد، بعضى نيز آن را به معنى ظاهريش كه اسم فاعل است تفسير كرده اند و گفته اند در برابر وقوع رستاخيز تكذيب كننده اى وجود نخواهد داشت
به هر حال رستاخيز نه تنها با دگرگونى كائنات توأم است بلكه انسانها هم دگرگون مى شوند همانگونه كه در آيه بعد مى فرمايد: گروهى را پائين مى آورد و گروهى را بالا مى برد ! ( خٰافِضَةٌ رٰافِعَةٌ ) مستكبران گردنكش و ظالمان صدرنشين سقوط مى كنند، و مستضعفان مؤمن و صالح بر اوج قله افتخار قرار مى گيرند، عزيزان بى دليل ذليل مى شوند، و محرومان بى جهت عزيز مى گردند، گروهى در قعر جهنم سقوط مى كنند، و گروه ديگرى در اعلا عليين بهشت جاى مى گيرند، و اين است خاصيت يك انقلاب بزرگ و گسترده الهى! و لذا در روايتى از امام على بن الحسين ع مى خوانيم كه در تفسير اين آيه فرمود: خافضة :خفضت و اللّٰه باعداء اللّٰه فى النار، رافعة :رفعت و اللّٰه اولياء اللّٰه الى الجنة: رستاخيز خافضه است چرا كه به خدا سوگند دشمنان خدا را در آتش ساقط مى كند، و رافعه است چرا كه به خدا سوگند اولياء اللّٰه را به بهشت بالا مى برد !
متن و ترجمه بر گرفته از کتاب الکترونیکی قرآن مبين و تفسیر بر گرفته از کتاب الکترونیکی قرآن نور
صبح روز سه شنبه را با لعن و نفرین بر قاتلان مولای متقیان حضرت علی علیه السلام آغاز کرده، قبولی طاعات و عبادات شما دوستان و مخاطبان عزیز را در بیستمین روز از ماه مبارک رمضان از خداوند متعال مسئلت می نمایم.
ذکر روز سه شنبه:
یا ارحم الراحمین (ای بخشندهترین بخشندگان) 100 مرتبه
ذکر روز سهشنبه به اسم امام سجاد (ع) و امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) است. روایت شده در این روز زیارت سه امام خوانده شود. ذکر روز سه شنبه موجب روا شدن حاجات می شود.
وقتی قلباً از گناهت پشیمون نیستی، صد بار گفتن استغفرالله عین مسخره کردن خودت و خداست!
توبه کننده اونی هست که واقعا پشیمونه تو دلش میگه کاش میمردم و اون کارو انجام نمیدادم، اون حرف رو نمیزدم!
واقعیا نه الکی لقلقه ی زبونی...!!
دیدی حرصت میگیره از دست خودت؟!
پریشون میشی؟!
میگی آخه این چه کاری بود من کردم؟!
احساس میکنی پیش خودت حقیر شدی؟!
این یعنی واقعا پشیمونی این یعنی #توبه
برای کارایی که کردیم و پشیمون نیستیم چی؟!
پشیمونی قلبی زوری نمیشه که...
اینجاست که باید کولی بازی دربیاری پیش خدا بگی من چرا پشیمون نیستم ها...؟!
یا سامع الشکایا! شکایت دارم از خودم...!
من چرا قبیح بودن گناه رو نمیفهمم...؟!
چرا دلم اینقدر سنگ شده؟!
چرا شأن خودم رو میارم پایین؟!
چرا به خودم احترام نمیذارم؟!
چرا روحمو آزار میدم؟!
آرزوهاتو... اهدافتو... برنامه هاتو... بنویس بذار جلوش!!
بگو: خدایا بخون ببین خوبه؟!
در شأن من هستن یا خیلی خودمو دست کم گرفتم؟!
خودت گفتی ارزش شما به اندازه خواسته هاتونه!
خواسته هام چقدر ارزش دارن؟!
من چقدر ارزش دارم؟!
من بزرگتر از این خواسته هامم؟!
کمکم کن بفهمم...
دنیا تو نظرم اینقدر مهم و بزرگ و باشکوه نباشه! زرق و برق نگیرتم...
من خواسته های مهم تری باید داشته باشم...
وقتی رفتید مسجدی گوشه ی اتاقی وسط خیابونی جایی که شروع کنید کارای شب قدرتون رو با خودتون مهربون باشین اذیت نکنین خودتونو با کارهای از پیش تعیین شده و طبق عرف!
چند دقیقه تو سکوت باشید چشماتونو ببندید
آروم باشید تا دسترسی به اعماق فکر و قلبتون داشته باشید...
شوخی که نیست تقدیر یک سال داره نوشته میشه...!
ای صاحب شب قدر...
قَسَمَت میدهم به مادرت فاطمه سلام الله علیها قبل از امضای تقدیر امسالمان...
بنویس #فصل_ظهور...
بِالحُجَّةِ بِالحُجَّةِ بِالحُجَّةِ...
خدایا!!
دستمونو خودت بگیر، پامون لبِ چاهه...
خدا کنه یه جوری تغییر کنیم، که بعداً بگیم همه چیز از شب قدر اون سال شروع شد...
لحظه ها را دریاب!