3.93M
درس اخلاق استاد کفیل
*بخشاول*
چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
مدرسه حضرت قائم (عج)
استاد کفیل دهم اسفند بخش۲.m4a
17.91M
درس اخلاق استاد کفیل
*بخشدوم*
چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
مدرسه حضرت قائم (عج)
1621827331_-719334136.pdf
453.2K
درس اخلاق استاد کفیل زید عزه - مدرسه قائم
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#شب_اهلبیت (ع)»
روز سهشنبه، ١۴٠١/١٢/١۶
✍️ مناسبت روز: در آستانه شب نیمه شعبان هستیم، شبی که علاوه بر اعتبار و حرمت ذاتی، میلاد باسعادت حضرت مهدی (عج) نیز بر ارزش آن افزوده است؛ لذا با تبریک پیشاپیش این میلاد مسعود، سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم:
امشب از بهترین شبهای سال است، چنانچه امام باقر (ع) فرمودند: «شب نيمه شعبان بعد از ليلةالقدر، برترين شب سال است و خداوند در آن شب، فضل خود را به بندگان عطاء فرموده و ايشان را به كرم خويش میآمرزد؛ پس در این شب در تقرب جستن به سوی خدای متعال كوشش كنيد زيرا خداوند به ذات مقدسش قسم ياد فرموده كه هيچ سائلی را در آن شب از درگاه خود دست خالی برنگرداند...» (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۵)
این شب بزرگ را «#شب_اهلبیت» نیز نامیدهاند؛ چراکه امام باقر (ع) در روایت ارزشمند دیگری فرمودند: «اين شب، شبی است كه خدای سبحان برای ما اهلبیت قرار داده به ازای ليلةالقدر كه برای پيامبراكرم (ص) قرار داده است» (بحارالانوار، ج ٩۵، ص ۴٠٩)
در فرهنگ و ادب فارسی نیز این شب را «#شب_برات» نامیدهاند و ابوریحان بیرونی در کتاب «التفهیم» درباره این شب چنین آورده است: «شب پانزدهم از ماه شعبان شب بزرگی است و آن را شب برات میخوانند، چراکه هر که در آن عبادت کند و نیکی به جای آورد، از دوزخ نجات مییابد»؛
بسیاری از عزیزان اهلسنت نیز به فضیلت نیمه شعبان معتقدند و به شبزندهداری و انجام امور عبادی نظیر خواندن قرآن، برپایی نمازهای مستحبی، دعا و روزهداری در نیمه شعبان اهتمام میورزند و این شب نزد آنان نیز به «شب برات» معروف است.
✍️ البته در فضیلت و بزرگی این شب مبارک، روایات زیادی از اهلبیت عصمت و طهارت (ع) وارد شده که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ گشایش درهای خشنودی، بخشش و روزی؛ (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۴، ۸۵)
2️⃣ تقسیم روزی و ثبت شدن زمان مرگ انسان؛ (اقبال الاعمال، ص۲۱۲)
3️⃣ بخشیدن همه انسانها در این شب، غیر از مشرک، قمارباز، قطع رحم کرده، شراب خوار و فردی که بر انجام گناه، اصرار میورزد. (بحارالانوار، ج۹۸، ص۴۱۳)
✍️ همچنین در سیره گفتاری و رفتاری رسول خدا و ائمه اطهار (ع) تأکید فراوانی بر اهمیت عبادت و احیاء و شبزندهداری در شب نیمه شعبان شده، چنانچه در روایت آمده که حضرت جبرئیل در چنین شبی پیامبر (ص) را از خواب بیدار کرد و به برپایی نماز، قرائت قرآن، دعا و استغفار در این شب سفارش نمود؛ (بحارالانوار، ج ۹۸، ص۴۱۳) و رسول خدا در رابطه با احیای این شب فرمودند: «هرکس شب عید و شب نیمه شعبان را با عبادت زنده بدارد، روزی که قلبها همه بمیرند، قلب او نخواهد مرد» (وسائلالشیعه، ج۷، ص۴۷۸)
و در روایات دیگر نیز از عبادت خاص و سجدههای طولانی حضرت رسول (ص) در شب نیمه شعبان خبر داده شده؛ (اقبال الأعمال، ص۲۱۷)
و امیرالمؤمنین (ع) و امام صادق (ع) نیز بر عبادت و انجام اعمال خاص شب نیمه شعبان تأکید نمودهاند. (اقبال الأعمال،ص۵۴۰)
علاوه بر آنچه گذشت، شب و روز نیمه شعبان، مزین به میلاد با سعادت منجی عالم بشریت است و یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان محسوب میشود؛ لذا شیعیان و محبّین اهلبیت (ع)، هرساله در این شب مبارک، ضمن برگزاری جشنهای کوچک و بزرگ، در مساجد مراسم احیاء برپا مینمایند و میلیونها نفر نیز در مسجد مقدس جمکران گرد هم آمده و ضمن برپایی بزرگترین گردهمایی و جشن جهان، برای تعجیل در فرج حضرت صاحب الامر (عج) و رفع مشکلات و گشایش در امور دست به دعا برمیدارند؛
در عراق نیز شیعیان ضمن برگزاری جشن نیمه شعبان با پای پیاده به زیارت امام حسین (ع) میروند و جشنهای این شب و روز در دیگر کشورهای مسلمان همچون بحرین، یمن، مصر، لبنان، سوریه و هند نیز برگزار میشود.
✅ و بالاخره سخن امروز را با بخشی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «شب نیمهی شعبان، شب بسیار متبرک و تالیتلو لیالی قدر است؛ این شب مبارک، وقت توجه و تذکر و توسل به ذیل عنایات باریتعالی و طلب و درخواست از اوست و اعمال و ادعیهای هم دارد که...(مؤمنین باید آن را) مغتنم بشمارند...» (مورخ ۱۳۷۶/۰۹/۲۵)
https://eitaa.com/ROOZBARG
NegahiBeFazaelShabeNimeShaban.pdf
409.6K
📌 فایل پیدیاف | نگاهی به فضائل شب نیمهشعبان و احیای آن
➕به همراه برخی از اعمال و آداب
📱نسخۀ مناسب مطالعه در موبایل
🔹نیمهشعبان، شبی که خدا قسم خورده است که سائلی را رد نکند!
🔹اگر میتوانی امشب را بیدار بمان! | تا میتوانی دعا، نماز، تلاوت قرآن
🔹برنامه عبادی امام سجاد(ع) در شب نیمهشعبان
🔹هدیۀ مخصوص امام علی(ع) به کمیل در شب نیمهشعبان
🔹برترین دعا در این شب
📎 Panahian.ir/post/6126
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 غیبت امام زمان (عج)، ساخته شیعیان یا فرهنگی ریشهدار ؟
📚 معجم الأدباء (۱۲۸۴/۳) ؛ البدء و التاریخ (۱۲۷/۵)
📌تو ثواب نشر کلیپ سهیم شو
#نیمه_شعبان
#امام_زمان
╔═🍃🌸════╗
@radiosayeban
╚════🌸🍃═╝
ـ﷽ـ
#هیئتانصارالمهدی عجلاللهفرجه
مراسم احیای شب #نیمهشعبان
سخنرانی: استاد #محمدابراهیمکفیل
مناجات: حجتالاسلام #حائری
مداحی: سیدحسین #گلختمی
جزئیات مراسم:
۲۴:۰۰ زیارت آلیاسین وادعیه شب نیمه شعبان
۰۰:۳۰ سخنرانی
۱:۱۵ مولودیخوانی
۱:۴۵ تا ۲ استراحت
۲:۰۰ مناجات و دعای کمیل
شب #نیمهشعبان از ساعت ۲۴ تا ۳ بامداد
میدان معلم، #مدرسهامامکاظم علیهالسلام
#برادرانوخواهران
جهت اطلاع از برنامه ها و محتوای جلسات در کانال هیئت عضو شوید.
👇👇👇
Eitaa.com/ansarolmahdi_aj
هدایت شده از حسن محمودی
غفلت از یار،گرفتارشدن هم دارد....
ازفرصت هایی که داریم برای ترویج نام ویاد امام زمان علیه السلام استفاده کنیم...
🔴 دوره 3ساعته تولید منبر مهدوی
مدرس:حسن محمودی
📚به شرکت کنندگان دراین دوره بسته تبلیغی اهدا می گردد..
برای ثبت نام به این آی دی در ایتا پیام بدید @Pshariat68
پیام امام خمینی ره آخرین نیمه شعبان .pdf
170.4K
آرمان اساسی انقلاب اسلامی و وظیفه مردم و مسئولان
بسم الله الرحمن الرحیم
امام خمینی ره کمتر از سه ماه قبل از ارتحال
👈مسئولان ما بايد بدانند كه انقلاب ما محدود به ايران نيست. انقلاب مردم ايران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمدارى حضرت حجت- ارواحنا فداه- است كه خداوند بر همه مسلمانان و جهانيان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد. مسائل اقتصادى و مادى اگر لحظهاى مسئولين را از وظيفهاى كه بر عهده دارند منصرف كند، خطرى بزرگ و خيانتى سهمگين را به دنبال دارد. بايد دولت جمهورى اسلامى تمامى سعى و توان خود را در اداره هر چه بهتر مردم بنمايد، ولى اين بدان معنا نيست كه آنها را از اهداف عظيم انقلاب كه ايجاد حكومت جهانى اسلام است منصرف كند.
👈مردم عزيز ايران كه حقاً چهره منوّر تاريخ بزرگ اسلام در زمان معاصرند، بايد سعى كنند كه سختيها و فشارها را براى خدا پذيرا گردند تا مسئولان بالاى كشور به وظيفه اساسىشان كه نشر اسلام در جهان است برسند و از آنان بخواهند كه تنها برادرى و صميميت را در چهارچوب مصلحت اسلام و مسلمين در نظر بگيرند. چه كسى است كه نداند مردم عزيز ما در سختى هستند و گرانى و كمبود بر طبقه مستضعف فشار مىآورد، ولى هيچ كس هم نيست كه نداند پشت كردن به فرهنگ دوَل دنياى امروز و پايهريزى فرهنگى جديد بر مبناى اسلام در جهان و برخورد قاطع اسلامى با امريكا و شوروى، فشار و سختى و شهادت و گرسنگى را به دنبال دارد و مردم ما اين راه را خود انتخاب كردهاند و بهاى آن را هم خواهند پرداخت و بر اين امر هم افتخار مىكنند. اين روشن است كه شكستن فرهنگ شرق و غرب، بىشهادت ميسر نيست.
هدایت شده از همدلان دیدهبان
اینکه هنوز عدهای بگویند #دین نیاز به #حکومت ندارد، حرف بسیار موهونی است
آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در مراسم عمامه گذاری شصت تن از طلاب مدرسه حجتیه تبیین کرد:
امروزکه به برکت انقلاب، به برکت امام حکومت دینی تا حدّی محقق شده، تمام دشمنی دشمنان ایران و انقلاب که دنیا را دهکده جهانی دانسته و سودای ریاست بران را دارند فقط برای این است که شما چرا حرف از حکومت دین میزنید؟ چرا میگوئید خدا باید حاکم باشد؟ چرا میگویید قرآن باید محور باشد؟
حوزههای علمیه باید بفهمند و بفهمیم که امام چه ارمغانی برای ما آورد و چه خدمت بزرگی به ما طلبهها کرد؟ چه خدمت بزرگی به مردم و بشریت کرد، بحث این نیست که امام فقط حکومت فاسد و طاغوتی پهلوی را از بین برد، آنچه به ارمغان آورد حرکت درجهت عینیت بخشیدن به این آیات قرانی و تحقق حاکمیت دین است، اکنون رسالت شما طلاب برای رساندن پیام حوزههای علمیه امروز به خارج از کشور این است که مردم را بیدار کنید.
📎 ادامه خبر
🌐https://rasanews.ir/00349M
✅ کانال دیدگاه ها و اندیشه های آیت الله فاضل لنکرانی
🆔 @j_fazel_lankarani
برداشت نکات از سوره حمد.docx
20.7K
بسم الله به درخواست بعضی از دوستان بارگذاری شد
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸عقل را جدی و جدی و جدی بگیرید!🔸
💡 چه طور شما #قرآن را دو دستی و بااحترام می گیرید؟ چه طور وقتی #حرم حضرت معصومه (س) میروید، عقبعقب بر میگردید تا پشتتان به ضریح نباشد؟ این #عقل خودتان را هم جدی بگیرید. وقتی فهمیدید چیزی بد است، سرسری نگیریدش. اگر عادت کردید به متابعت عقل، آن وقت یک #استادی مثل آقای بهجت گیرتان می آید و دستتان را می گیرد. دنبال پیدا کردن امثال آقای بهجت، نرو. فایده ندارد. در عوض این عقلی که خدا به تو داده را جدی بگیر.
💡اینهایی که زیاد #استخاره می کنند، [عقلشان ضعیف میشود]. به عقلت رجوع کن! خودت میتوانی فکر کنی، اما به جای فکر کردن، استخاره می کنی! به جای مشورت کردن، استخاره می کنی! خدا استخاره را داده برای #تعطیل_فکر و مشورت؟! برای اینکه با خودت بگویی: «من که می توانم استخاره کنم، چرا مشورت کنم»؟!! مثلاً می خواهد زن بگیرد؛ بدون مشورت، استخاره میکند! خب همین، کار دستش می دهد.
💡اول #مقلد_عقلت باش. اگر عقل تو، دست تو را نگیرد و به امام زمان(ع) نرساند، هیچ عالِمی نمی تواند این کار را برای تو بکند. #واسطه بین تو و امام زمان، این عقل تو است. البته از عقل نپرس چرا نماز ظهر چهار رکعت است. چرا صبح دو رکعت است؟ چرا رکوع؟ چرا سجود؟ عقل می گوید به من چه؟! من برای این کار نیامدم.
💡در #دوستانت هر کسی که دیدی متابعتش نسبت به عقلش بیشتر است، دوستیات را با او تداوم بده. بیشتر کن. فاصلهات با هر کدام از دوستهایت به اندازه فاصله آنها با عقلشان باشد.
💡 خیلی عقل را #جدی بگیرید. عقل را #جدی بگیرید. عقل را #جدی بگیرید.
@haerishirazi
27.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 جواب کوبنده مرحوم امام خمینی، به یک روزنامه نگار مخالف حجاب!!
● خانم امیری: این که من را به عنوان یک زن پذیرفته اید، نشان میدهد نهضت ما یک نهضت، مترقی است...
● امام خمینی: من شما را نپذیرفته ام شما خودت آمدی!! اینکه شما را بپذیرم دلیل بر ترقی نیست!!
واقعا امام بی نظیر بودن!
@nardebameaseman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نظرات جالب مردم درباره تورم و گرانی پیش از انقلاب
🔺یادش بخیر زمان شاه از تورم خبری نبود!
https://eitaa.com/iran_ghavee
بسم الله الرحمن الرحیم
یک مسأله شرعی:
آیا میدانید "حداد" واجب است؟
امروز وقتی مسأله وجوب حداد را مطرح کردم با تعجب و انکار اولیه مخاطبین روبرو شدم با خود گفتم به صورت عمومی تر هم مطرح کنم شاید برای شما هم دانستنش مفید باشد.
#حِداد، به معناى ترک زینت برای خانمی که شوهرش از دنیا رفته در ایّام عده وفات، لازم است.
یعنی در مدّت عدّه وفات پوشیدن لباسهای زینتی و کشیدن سرمه در چشم و کارهای دیگری که زینت حساب می شود (مثل اصلاح صورت ، برداشتن زیر ابرو و آرایش) برای زن حرام است.
به مسأله ۲۵۱۸ یا ۲۵۲۷ رساله توضیح المسائل مراجعه شود
#وجوب_حداد
🔴 صلوات خاصه بر امام زمان علیه السلام
🔵 اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى وَلِیِّكَ وَ ابْنِ أَوْلِیَائِكَ الَّذِينَ فَرَضْتَ طَاعَتَهُمْ وَ أَوْجَبْتَ حَقَّهُمْ وَ أَذْهَبْتَ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَ طَهَّرْتَهُمْ تَطْهِيراً اللَّهُمَّ آنْصُرْهُ وَ آنْتَصِرْ بِهِ لِدِينِكَ وَ آنْصُرْ بِهِ أَوْلِیَاءَكَ وَ أَوْلِیَاءَهُ وَ شِيعَتَهُ وَ أَنْصَارَهُ وَ اجْعَلْنَا مِنْهُمْ اللَّهُمَّ أَعِذْهُ مِنْ شَرِّ كُلِّ بَاغٍ وَ طَاغٍ وَ مِنْ شَرِّ جَمِيعِ خَلْقِكَ وَ احْفَظْهُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ وَ عَنْ یَمِينِهِ وَ عَنْ شِمَالِهِ وَ احْرُسْهُ وَ امْنَعْهُ أَنْ یُوصَلَ إِلَیْهِ بِسُوءٍ وَ احْفَظْ فِيهِ رَسُولَكَ وَ آلَ رَسُولِكَ وَ أَظْهِرْ بِهِ الْعَدْلَ وَ أَیِّدْهُ بِالنَّصْرِ وَ آنْصُرْ نَاصِرِيهِ وَ اخْذُلْ خَاذِلِيهِ وَ اقْصِمْ بِهِ جَبَابِرَةَ الْكُفْرِ وَ اقْتُلْ بِهِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنَافِقِينَ وَ جَمِيعَ الْمُلْحِدِينَ حَیْثُ كَآنُوا مِنْ مَشَارِقِ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبِهَا وَ بَرِّهَا وَ بِحْرِهَا وَ امْلَأْ بِهِ الْأَرْضَ عَدْلاً وَ أَظْهِرْ بِهِ دِينَ نَبِیِّكَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ السَّلاَمُ وَ اجْعَلْنِی اللَّهُمَّ مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَآنِهِ وَ أَتْبَاعِهِ وَ شِيعَتِهِ وَ أَرِنِی فِی آلِ مُحَمَّدٍ مَا یَأْمُلُونَ وَ فِی عَدُوِّهِمْ مَا یَحْذَرُونَ إِلَهَ الْحَقِّ آمِينَ.
🌕 در کتاب مفاتیح الجنان و در بخش صلوات بر حجج طاهره (ع) این دعا با نام صلوات بر ولی الامر المنتظر، حضرت ابا صالح المهدی علیه السلام ذکر شده و خواندن آن از توصیه های مؤکد دینی به شیعیان است.
♻️ هشت توصیه امام هشتم برای روزهای آخر شعبان:
اباصلت میگوید:در آخرین جمعه شعبان خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم.فرمود:
ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است، پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است اقدام کنی:
۱. زیاد دعا کن.
۲. زیاد استغفار کن.
۳. زیاد قرآن تلاوت کن.
۴. از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی.
۵. هر امانتی که گردنت هست ادا کن.
۶. تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن.
۷. هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن...
۸. و در روزهای باقیمانده این ماه بسیار بگو:
اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ...
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز.
@hagigei
هدایت شده از نردبان آسمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ.
خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده اى در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان.
@nardebameaseman
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
#دعای_چهل_و_چهارم_صحیفه - بخش اول
دعای چهل و چهارم صحیفۀ سجادیه علیه السلام، دعای حضرت هنگام ورود به #ماه_مبارک_رمضان است.
به صورت کلی برای بررسی، شرح و توضیح دعاهای صحیفۀ سجادیه علیه السلام چند مرحله لازم است طی شود؛
#مرحلۀ_اول: چند مرتبه دعا از ابتدا تا انتها مرور شود.
#مرحلۀ_دوم: مسیر دعا ترسیم شود.
#مرحلۀ_سوم: مفردات، نکات صرفی و نکات نحوی ای که نیاز به بررسی دارد مراجعه و بررسی گردد.
#مرحلۀ_چهارم: در صورت نیاز به شرح و تفسیر به شروح یا تفاسیر مراجعه شود.
#مرحلۀ_پنجم: با نگاه هدایتی محتوای دعا تنظیم شود و نکات آن استخراج گردد.
مراد از نگاه هدایتی آن است که شخص دقت کند در دعا پیرامون «خداشناسی»، «انسان شناسی»، «هستی شناسی»، «وظیفه شناسی»، «آفت شناسی یا آسیب شناسی» و «دشمن شناسی» چه نکات و مطالبی مطرح شده است.
پس از انجام این مراحل شخص می تواند مطالب به دست آمده در سرفصل های مذکور را به صورت ترتیبی یا موضوعی تنظیم کند.
تنظیم به صورت ترتیبی به این معناست که در بررسی هر فراز به مجموعۀ نکات توجه کرده و استخراج کند.
تنظیم به صورت موضوعی به این معناست که یک موضوع مثلا خداشناسی مورد توجه قرار گیرد و تا انتهای دعا نکات مربوط به آن استخراج گردد.
به نظر می رسد شیوۀ نخست به شیوۀ هدایتی نزدیک تر است.
نسبت به دعای چهل و چهارم صحیفه یعنی دعای حضرت سجاد علیه السلام هنگام ورود به ماه مبارک رمضان نیز می توان این مراحل را دنبال کرد.
#سیر_کلی_دعا به این شرح است که: دعا با حمد خداوند متعال آغاز می شود، حمدی متناسب با فضای ورود به ماه مبارک رمضان. همان فضایی که دعا در آن صادر شده است. از این رو پس از مقدمه چینی، خداوند بر قرار دادن نعمت بزرگ ماه مبارک رمضان به عنوان یکی از راه های احسان الهی برای رسیدن به رضوان حضرتش ستایش شده است و بلا فاصله فضایل ماه مبارک بیان گردیده است. فضائلی که از یک سو توصیف و بیان حقیقت است و از سوی دیگر توصیه و ارائه ی راهکار و دستورالعمل برای استفاده بهینه از این ماه.
سپس به جایگاه و عظمت شب قدر اشاره شده و در ادامه درخواست هایی مطرح گردیده است. درخواست معرفت و شناخت عظمت این ماه و التزام به وظائف مقرر در آن.
بعد از این فراز ها به بخش عظیمی از اعمال اساسی این ماه اشاره شده و شرایط مطلوب انجام آنها نیز مورد توجه قرار گرفته است. و البته در قالب دعا تقید و التزام به آنها و انجام آنها از خدواند متعال خواسته شده است .
فرازهای این بخش با حدود 8 مرتبه صلوات بر پیامبر و اهلبیت ایشان علیهم السلام همراه گردیده، مطلبی که از آداب ویژه دعا و شرائط استجابت آن است. و دعا با صلواتی خاص بر پیامبر و خاندان مکرم ایشان علیهم السلام پایان یافته است.
#دعای_چهل_و_چهارم_صحیفه - بخش دوم
متن دعا: و كان من دعائه عليه السلام عند دخول شهر رمضان:
مطلب اول: حمد، سپاس و ستایش خداوند:
بر توفیق حمد
1. الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي هَدانا لِحَمْدِهِ وَ جَعَلَنا مِنْ اهْلِهِ، لِنَكُونَ لِاحْسانِهِ مِنَ الشَّاكِرِينَ، وَ لِيَجْزِيَنا عَلى ذلِكَ جَزاءَ الْمُحْسِنِينَ
نعمت بزرگ هدایت و دینداری
2. وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي حَبانا بِدِينِهِ، وَ اخْتَصَّنا بِمِلَّتِهِ، وَ سَبَّلَنا في سُبُلِ إِحْسانِهِ، لِنَسْلُكَها بِمَنِّهِ الى رِضْوانِهِ، حَمْداً يَتَقَبَّلُهُ مِنَّا وَ يَرْضى بِهِ عَنَّا.
بر خصوص نعمت ماه مبارک رمضان
3. وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَ مِنْ تِلْكَ السُّبُلِ شَهْرَهُ، شَهْرَ رَمَضانَ،
مطلب دوم: برخی از ویژگیهای ماه مبارک
شَهْرَ الصِّيامِ، وَ شَهْرَ الإِسْلامَ و شَهْرَ الطَّهُورِ، وَ شَهْرَ التَّمْحِيصِ ، وَ شَهْرَ الْقِيامِ، «الَّذي انْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ»، فَأَبانَ فَضيلَتَهُ عَلى سائِرِ الشُّهُورِ بِما جَعَلَ لَهُ مِنَ الْحُرُماتِ الْمَوْفُورَةِ وَ الْفَضائِلِ الْمَشْهُورَةِ. فَحَرَّمَ فيهِ ما أَحَلَّ في غَيْرِهِ، إِعْظاماً ، وَ حَجَرَ فيهِ الْمَطاعِمَ وَ الْمَشارِبَ إِكْراماً ، وَ جَعَلَ لَهُ وَقْتاً بَيِّناً، لا يُجیز جلّ و عزّ اَنْ يُقَدَّمَ قَبْلَهُ، وَ لا يَقبل انْ يُؤَخَّرَ عَنْهُ، ثُمَّ فَضَّلَ لَيْلَةً واحِدَةً مِنْ لَيالِيهِ عَلى لَيالِي الْفِ شَهْرٍ ، وَ سَمَّاها لَيْلَةَ الْقَدْرِ، «تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ امْرٍ سَلامٌ»، دائِمُ الْبَرَكَةِ الى طُلُوعِ الْفَجْرِ، عَلى مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ، بِما احْكَمَ مِنْ قَضائِهِ.
مطلب سوم: درخواست ها
درخواست شناخت عظمت ماه
- اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
- وَ أَلْهِمْنا مَعْرِفَة فضْلِه وَ إِجْلالَ حُرْمَتِهِ،
- وَ التَّحَفُّظَ مِمَّا حظَرْتَ فيهِ ،
درخواست روزه مطلوب
- وَ أَعِنَّا عَلى صِيامِهِ بِكَفِّ الْجَوارِحِ عَنْ مَعاصِيكَ، وَ اسْتِعْمالِها فيهِ بِما يُرْضِيكَ، حَتّى لا نُصْغِيَ بِاسْماعِنا الى لَغْوٍ، وَ لا نُسْرِعَ بِأَبْصارِنا الى لَهْوٍ، وَ حَتَّى لا نَبْسُطَ أَيْدِيَنا الى مَحْظُورٍ وَ لا نَخْطُوَ بِأَقْدامِنا الى مَحْجُورٍ، وَ حَتَّى لا تَعِيَ بُطُونُنا الّا ما احْلَلْتَ، وَ لا تَنْطِقَ أَلْسِنَتُنا الّا بما مثّلتَ، وَ لا نَتَكَلَّفَ الّا ما يُدْنِي مِنْ ثَوابِكَ، وَ لا نَتَعاطى إِلّا الَّذي يَقِي مِنْ عِقابِكَ، ثُمَّ خَلِّصْ ذلِكَ كُلَّهُ مِنْ رِياءِ الْمُرائِينَ وَ سُمْعَةِ الْمُسْمِعِينَ ، لا نَشْرَكُ فيهِ أَحَداً دُونَكَ وَ لا نَبْتَغِي فیهِ مُراداً سِواكَ.
درخواست نماز مطلوب
- اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَقِفْنا فيهِ عَلى مَواقِيتِ الصَّلَواتِ الْخَمْسِ بِحُدُودِها الَّتي حَدَّدْتَ، وَ فُرُوضِهَا الَّتِي فَرَضْتَ و وظائفها التی وظفت وَ أَوْقاتِها الَّتي وَقَّتَّ، وَ أَنْزِلْنا فيها مَنْزِلَةَ الْمُصِيبِينَ لِمَنازِلِها، الْحافِظِينَ لِارْكانِها، الْمُؤَدِّينَ لَها في أَوْقاتِها، عَلى ما سَنَّهُ عَبْدُكَ وَ رَسُولُكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ فِي رُكُوعِها وَ سُجُودِها وَ جَمِيعِ فَواضلِها، عَلى أَتَمِّ الطُّهُورِ وَ اسْبَغِهِ وَ أَبْيَنِ الْخُشُوعِ وَ أَبْلَغِهِ.
سائر درخواست ها
- وَ وَفِّقْنا فِيهِ لِأنْ نَصِلَ أَرْحامَنا بِالْبِرِّ وَ الصِّلَةِ،
- وَ انْ نَتَعاهَدَ جِيرانَنا بِالإِفْضالِ وَ الْعَطِيَّةِ،
- وَ انْ نُخَلِّصَ أَمْوالَنا مِنَ التَّبِعاتِ،
- وَ انْ نُطَهِّرَها بِإِخْراجِ الزَّكَواتِ،
- وَ انْ نُراجِعَ مَنْ هَجَرَنَا ،
- وَ انْ نُنْصِفَ مَنْ ظَلَمَنا،
- وَ انْ نُسالِمَ مَنْ عادانا، حاشا مَنْ عُودِيَ فيكَ وَ لَكَ، فَإِنَّهُ الْعَدُوُّ الَّذِي لا نُوالِيهِ، وَ الْحِزْبُ الَّذِي لانُصافِيهِ.
- وَ انْ نَتَقَرَّبَ الَيْكَ فيهِ مِنَ الأَعْمالِ الزَّاكِيَةِ بِما تُطَهِّرُنا به مِنَ الذُّنُوبِ، وَ تَعْصِمُنا فِيه مما نَسْتَأْنِفُ مِنَ الْعُيُوبِ، حَتّى لا يُورِدَ عَلَيْكَ احَدٌ مِنْ مَلائِكَتِكَ إِلّا دُونَ ما نُورِدُ مِنْ أَبْوابِ الطَّاعَةِ لَكَ وَ أَنْواعِ الْقُرْبَةِ الیک