منبرطلاب
🔰 منبر کوتاه پیرامون ویژگی های همسر ایده آل 👇👇👇
#منبر_کوتاه
🔶 همسر ایده آل
🔷 ازدواج، یک پدیده اجتماعى مهم است که در امر آن نباید سهل انگارى شود؛ زیرا انتخاب شریک و همرازى براى طول زندگى مطرح است. پس، باید با چشمى باز و تحقیقى کافى اقدام نمود.
🔻امتیازات همسر ایدهآل :
یکى از مهمترین آرزوهاى پسران و دختران، انتخاب همسر ایده آل است و در پى جواب این سؤال که: کدام همسر با چه امتیازاتى ایده آل خواهد بود؟
در هر مکتب و مرامى براى این منظور امتیازات و ملاک هاى خاصّى وجود دارد و اما در اسلام، که دینی جهانى و براى سعادت تمام انسانها، (مرد و زن) در تمام شئون زندگى برنامه دارد؛
🔸براى همسر ایدهآل امتیازاتى بیان گردیده که بعضى از آنها، زیربنایى و اصیل و غیر قابل چشم پوشى است و برخى، روبنایى و ظاهرى است. اگر زن و مردى داراى هردو نوع امتیاز باشند، بدون تردید «همسر ایدهآل» خواهند بود. اما اگر بعضى یا هیچ یک از امتیازات روبنایى را دارا نباشد، اما صاحب امتیازات زیر بنایى و اصیل باشد، باز این مرد و زن، همتا و کفوّ همدیگرند.
و لکن اگر زن یا مردى، امتیازات زیربنایى را نداشته باشد و صاحب تمام امتیازات ظاهرى باشد، این شخص هرگز براى یک مؤمن «همتا و کفو» نخواهد بود. و بسیار کم اتفاق مىافتد که ازدواج با او، انسان را به ایدههایش برساند، بلکه اکثر این نوع ازدواجها، ناموفق خواهد بود.
🔸 جمال و زیبایى، مال و ثروت، حسب و نسب و برترى خانوادگى، شخصیت اجتماعى، شغل پردرآمد، برجستگى مقام و منصب دنیایى، سنّ و سال، رنگى چنین و چنان و... همه از امتیازات ظاهرى و روبنایى و در درجه دوم است؛ بدین صورت که اگر هر کدام از آنها نبود، مشکلى در همتایى زن و مرد در امر ازدواج ایجاد نمى کند.
✅ امتیاز زیربنایى و اصیل :
💎 تنها امتیازى که مورد سفارش اسلام است و موجب تداوم ازدواج و خوشبختى مرد و زن مى گردد، و زیربنایىترین امتیاز در امر ازدواج قرار دارد، «دین و اخلاق» است که با وجود این امتیاز اگر بعضى یا هیچ کدام از امتیازات ظاهرى نباشد، مشکلى در امر ازدواج به وجود نخواهد آمد؛ بلکه به وعده قرآن کریم و روایات، اکثر آن امتیازات در طول زندگى با عنایت و لطف الهى به دست مى آید.
🔻خداوند مى فرماید: ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله ؛
«اگر فقیر باشند (ازدواج کنند)، خداوند از فضل خود آنها را بى نیاز مىکند.»
🔻امام صادق علیه السلام فرمود:
«اذا تَزوَّجَها لِدِینها رزقَهُ اللّهُ المالَ وَالجمالَ؛
مرد اگر زن را به خاطر دین او بگیرد، خداوند مال و جمال هم به او مى دهد.»
براى روشن شدن این مطلب، بعضى از امتیازات ذکر شده در روایات را بررسى مى کنیم:
✅ ثروت و جمال
📜 گاهى مرد براى انتخاب همسر، جز زیبایى یا ثروت چیزى در نظر نمى گیرد و ملاک همه امتیازات همسر ایدهآل او فقط زیبایى و ثروت است. بنابر تصریح تعدادى از روایات، او به همین هدفش هم نائل نخواهد شد.
🔻امام باقرعلیه السلام نقل میکند که پیامبر(ص) فرمود:
«مَنْ تَزوّجَ امْرأَةً لا یَتَزَوّجَها الاّ لِجَمالها لَمْ یَرَ فیها ما یُحِبُّ. وَ مَنْ تَزَوَّجَها لِمالِها لا یَتَزَوَّجَها الاَّ لَهُ وَکَّلَهُ اللّهُ الَیهِ، فَعَلَیْکُمْ بِذاتِ الدّین؛
کسى که در ازدواج هدفش تنها زیبایى است، به این هدف نخواهد رسید و کسى که هدفش ثروت است، خداوند او را به همان ثروت وامى گذار (و ثروت، عامل نجات او نخواهد شد). بنا براین، بر شما باد به این که همسر دیندار را برگزینید.»
🔻در روایت دیگر، امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «هرگاه مردى با زنى به خاطر جمال یا ثروت زن ازدواج کند، خداوند او را به همان جمال و ثروت وامى گذارد (از خیر و برکت دیگر زن، بهرهمند نمی شود) و اگر به خاطر دین ازدواج کند، خداوند جمال و زیبایى را به او خواهد داد.»
🔻پیامبر اکرم( َص )فرمود:
«ایّاکُم و خَضْراءُ الدَّمَنْ؛
از سبزهاى که در لجن زار روییده، بپرهیزید.» عرض شد: یا رسول اللّه! منظور چیست؟ فرمود:
«المَرأَةُ الحَسْناء فى مَنْبَتِ السُّوء؛
زن زیبایى که در خانوادهاى بد تربیت شده باشد (و از اخلاق الهى بىبهره باشد).»
زن نیز در انتخاب شوهر، باید «دین و اخلاق» را ملاک خود قرار دهد.
🔻حضرت على علیه السلام فرمود: رسول اکرم( َص ) میفرمود:
«هرگاه خواستگارى آمد که در مورد «دین و اخلاقش» او را می پسندید، جواب مثبت به او بدهید...»
🔻از امام رضا علیه السلام نقل شده است:
«هرگاه مردى که دین و اخلاقش را پسندیدى براى خواستگارى دخترت آمد، جواب مثبت به او بده، فقر و تهیدستى او مانع تو از جواب مثبت دادن نشود؛ زیرا خداوند مىفرماید: اگر فقیر باشند، خداوند آنها را از فضل خود بی نیاز مى کند. »
منبرطلاب
#منبر_کوتاه 🔶 همسر ایده آل 🔷 ازدواج، یک پدیده اجتماعى مهم است که در امر آن نباید سهل انگارى شود؛
🔻خاندان و حسب و نسب
🔸 یکى از افکار غلط و غیر منطقى، این است که بعضى میگویند: او، همتاى ما نیست و به خاندان ما نمیخورد؛ زیرا داراى فامیل نیست و یا در فلان نژاد است.
انسانیّت و شرافت انسان، به علم و کمالات معنوى و دین و اخلاق است. نژاد و فامیل و امتیازات ظاهرى و ساختگى، ملاک برترى نخواهد بود.
🔻امام صادق علیه السلام فرمود:
رسول خدا( َص ) دختر عمویش به نام «ضباعه» دختر زبیر بن عبدالمطلب را همسر مقداد بن اسود قرار داد (با این که ضباعه، سرشناس و مقداد، گمنام بود). و با این کار، خواست امر ازدواج آسان گردد و از سطح طبقه بندى، پایین آید و مردم همین شیوه را از آن حضرت پیروى کنند و بدانند که:
انّ اکرمکم عنداللّه اتقاکم ؛
«همانا گرامى ترین شما در پیشگاه خدا، پاکترین شما مى باشد.»
🔸و در روایت دیگر، هنگامى که ازدواج ضباعه با مقداد تحقق یافت، عده اى از بنى هاشم نزد پیامبر( َص )آمدند و در این باره انتقاد کردند.
🔻رسول اکرم( َص ) فرمود:
«إنّى إنّما أَرَدْتُ أَنْ تَتَّضَعَ المَناکِحَ ؛
همانا خواستم بلند پروازى در ازدواجها را به پایین بکشم».
🔻و در نقل دیگر، پیامبر( َص ) فرمود:
«من، زید بن حارثه را همسر زینب (دختر عمّه ام) - دختر جحش - قرار دادم و همچنین ضباعه دختر زبیر بن عبدالمطلب را همسر مقداد نمودم:
لِیَعلَمُوا أنَّ أشْرَفَ الشَّرَفِ الإسلام ؛
تا مردم بدانند که برترین شرافتها، اسلام است.»
🔸على بن اسباط - یکى از بزرگان اصحاب امام باقرعلیه السلام - در مورد ازدواج دخترانش نامه هاى براى آن حضرت نوشت که: شوهرانى مثل خودم (که زندگى خوبى داشته باشند) نمى یابم، چه کنم؟
🔻امام باقرعلیه السلام در پاسخ نوشت:
«مقصود تو را فهمیدم که شوهرى مانند خودت را نمى یابى؛ ولى در این باره، کار را به تأخیر نینداز؛ زیرا رسول خدا( َص ) فرمود: هرگاه شخصى که از دین و اخلاق او راضى هستید به خواستگارى آمد، همسر به او بدهید و گرنه، فتنه و فساد بزرگ رخ مى دهد.»
🔻پیامبراکرم( ص )مى فرمود:
«هرگاه خواستگارى آمد که در مورد دین و اخلاقش، او را مى پسندید، جواب رد به او ندهید.» راوى مى گوید: عرض کردم: گرچه از نظر نسب در طبقة پایین باشد؟ فرمود: «آرى، اگر دین و اخلاق وی را پسندیدید، به او همسر بدهید و گرنه، فتنه و فساد عظیم در زمین رخ مى دهد.»
و السلام علی من اتبع الهدی
🔶 #مهارت_های_تبلیغی
🗓۱۲ بهمن (ورود امام خمینی(ره) به ایران اسلامی و آغاز دهه فجر)
✅ انقلاب اسلامی و رفتن باطل (شاه) و آمدن امام خمینی به ایران مصداق عینی آیه شریفه ✨(جاءَ الْحَقُ وَ زَهَقَ الْباطِلُ)✨ است این قانون کلی الهی و سنت تخلف ناپذیر آفرینش، در هر عصر و زمانی مصادیقی دارد. قیام حضرت مهدی(عج) بر ستمگران و جباران از چهرههای روشن این قانون عمومی است.
◽️ همین قانون الهی است که رهروان راه حق را در برابر مشکلات امیدوار و پر استقامت میدارد.
📚(تفسیر نمونه، ج ۲، ص ۲۳۵)
🆔 http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🌺طلبه کدام شهر هستید؟🌺
✅ #قم
✅ #تهران
✅ #مشهد
✅ #اصفهان
✅ #سراسر_کشور
⚠️ آیا از اخبار ویژه #استخدام ، #اعزام_مبلغ ، #همایش ، #مسابقات ، خدمات #مرکز_خدمات ، #فراخوان_مقالات و ... مطلع هستید؟
🔊 به ما بپیوندید.
http://eitaa.com/joinchat/1192493069Ccd988d0c65
🔴 پیشنهاد ویژه استخدام نیرو از بین طلاب خواهر و برادر
#پیام_سنجاق_شده
#تعطیلی_مراکز_حوزوی
2.pdf
1.08M
#حضرت_زهرا (س)
🌹فاطمه زهرا (س) در منابع اهل سنت
📥نوع فایل: PDF
📚برگرفته از کتاب «امامان شیعه در منابع اهل سنت»
#محتوای_مناسبتی
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
#محتوای_کمک_تبلیغی
🔴مبارزه با دشمنان از منظر قرآن (بخش اول)
💎تجهیز به قدرت ایمان:
✍🏻از منظر قرآن مؤمنان برای مقابله با دشمنان، باید ابتدا به صفاتی آراسته شوند که بتوانند خود را ابتدا از آفات درونی حفظ نموده و یقین خویش را افزایش دهند. شرط پیروزی این است که در صف مؤمنان باشند و گرنه راه برای نفوذ دشمن باز خواهد ماند. یاد خدا، ایمان، صبر، استقامت، پرهیزگاری، توکل و یقین به وعدههای الهی است که قدرت معنوی بیاندازهای به انسان میدهد. قرآن در این باره میفرماید: ✨«إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا یَضُرُّکُمْ کَیْدُهُمْ شَیْئا»(آل عمران 120) ؛ (اما) اگر (در برابر آنها) استقامت و پرهیزگارى پیشه کنید، نقشههاى(خائنانه) آنها به شما زیانى نمىرساند.
▫️در آیه دیگری میفرماید: ⚡️«وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْض»(اعراف 96) ؛ و اگر مردمى که در شهرها و آبادیها زندگى دارند ایمان بیاورند و تقوا پیشه کنند برکات آسمان و زمین را بر آنها مىگشاییم.
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
##محتوای_کمک_تبلیغی
🔴مبارزه با دشمنان از منظر قرآن (بخش دوم)
✴️افزایش قدرت نظامی
✍🏻هر چند اسلام آرمانهای بزرگی را برای بشر به ارمغان آورده است، اما به واقعیت بیرونی نیز توجه زیادی دارد. اسلام به مؤمنان برای قوی شدن در برابر دشمنان دستور میدهد تا خود را تجهیز نمایند و همواره در حال آماده باش باشند: ✨«وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة»(انفال 60) ؛ در برابر آنها (دشمنان) آنچه توانایى دارید از نیرو آماده سازید.
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
#محتوای_کمک_تبلیغی
🔴مبارزه با دشمنان از منظر قرآن (قسمت سوم)
♨️ممنوعیت دوستی با بیگانگان: در دین اسلام ارتباط با مشرکان و کفار در جهت رفع نیازهای اضطراری مانعی ندارد، اما دوستی و تکیه کردن به آنان و نیز گره زدن سرنوشت جامعه دینی در قالب مسائل مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی برای جوامع دینی ممنوع میباشد. به عبارت دیگر، سطح روابط نباید در حد ائتلافها و اتحاد با آنان باشد؛ زیرا این عمل باعث میشود تا آنان بر مؤمنان مسلط شده و بر اعتقادات آنان و فرزندانشان تأثیر منفی بگذارند. با عدم ارتباط طبعاً دشمنان نیز چنین تسلطی را از دست خواهند داد:
✨«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الَّذِینَ اتَّخَذُوا دِینَکُمْ هُزُواً وَ لَعِباً مِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتابَ مِنْ قَبْلِکُمْ وَ الْکُفَّارَ أَوْلِیاء»(مائده ۵۷) ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید، افرادى که آئین شما را به باد استهزاء و بازى مىگیرند، از اهل کتاب و مشرکان، دوست و تکیهگاه خود انتخاب نکنید.
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
#محتوای_کمک_تبلیغی
🔴مبارزه با دشمنان از منظر قرآن (قسمت چهارم)
💥جهاد و مبارزه: سستی در برابر دشمنی که از هر فرصتی برای ضربه زدن استفاده میکند باعث نابودی دین و مؤمنان خواهد بود. براین اساس است که خداوند متعال جهاد را یکی از واجبات مهم قرار داد و به پیامبرش دستور داد که بر دشمنان سخت گرفته و با آنان جهاد نماید:
✨«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ جاهِدِ الْکُفَّارَ وَ الْمُنافِقِینَ وَ اغْلُظْ عَلَیْهِم»(توبه ۷۲) ؛ اى پیامبر! با کافران و منافقان جهاد کن، و بر آنها سختگیر.
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
با سلام
این یک پیام تبلیغاتی نیست یک پیام متعهدانه است
قابل توجه مشهدیهای عزیزی که دوست دارند در عرصه انتخابات مشهد فعال باشند.
کانال نخبگانی انتخابات در تلگرام افتتاح شده است و یک نظر سنجی برای انتخاب شایسته ترین فرد برای نشستن بر کرسی وکالت مجلس مشهد ایجاد کرده همه از جوانهای خوب و انقلابی شهر مشهد هستند.
یکی از اون جوونها در لیست نظر سنجی دکتر مصطفی شریفه بنده از نزدیک ایشون رو میشناسم و مورد تایید هستند
اگه دوست داشتین الان وارد کانال بشین و در این نظر سنجی شرکت کنین
لینک کانال👇👇👇👇👇👇
https://t.me/nazarsanjii_mashhad
🔻 #اصلاح_زبان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 اللَّهُمَّ وَ أَنْطِقْنِي بِالْهُدَى
▪️ خداوندا! زبانم را به هدایت گویا کن.
📚الصحيفة السجّاديّة، الإمام زین العابدین(عَلَیْهِالسَّلامِ)، ص۹۸، الدعاء۲۰.
✅ « #اصلاح_زبان » امری بسیار مهم و خطیر است.
و لذا پاداش قول سدید، اصلاح اعمال، غفران الهی و در نهایت فوز عظیم خواهد بود:
🔸يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَديداً * يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمالَكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظيماً
🔸اى اهل ايمان! از خدا پروا كنيد و سخن درست و استوار گوييد. * تا [خدا] اعمالتان را براى شما اصلاح كند و گناهتان را بر شما بيامرزد. و هركس خدا و پيامبرش را اطاعت كند، بىترديد رستگارى بزرگى يافته است.
🔹در روایات متعددی به #آثار و #برکات #اصلاح_زبان اشاره شده است، از جمله
🔻امیرالمومنین از پیامبر مکرم اسلام(صلّیاللهعلیهوآله) نقل میکند که:
🔸لا يَستَقيمُ إيمانُ عَبدٍ حتّى يَستَقيمَ قَلبُهُ، ولا يَستَقيمُ قلبُهُ حتّى يَستَقيمَ لِسانُهُ
🔸ايمان هيچ بندهاى درست نمىگردد، مگر اين كه دلش درست باشد و دلش درست نمىگردد، مگر آن گاه كه زبانش درست باشد.
📚نهج البلاغة، خطبه ۱۷۶
💢 در این #روایت درستی باورها و اعتقادات به درستی قلب گره میخورد و درستی قلب به درستی #زبان.
🔹در روایت دیگری آمده است که بین زبان و دیگر اعضاء بدن، هر روز مکالمهای رد و بدل میشود که در آن، دیگر اعضاء زبان را نصیحت میکنند که منشأ خوبی یا بدی اعمال و رفتار دیگر اعضاء میشود:
🔹عنه(صلّیاللهعلیهوآله): إذا أصبَحَ ابنُ آدمَ أصبَحَتِ الأعضاءُ كُلُّها تَستَكفي اللِّسانَ؛ أي تَقولُ: اتَّقِ اللَّهَ فِينا فإنّكَ إنِ استَقَمتَ استَقَمنا، وإنِ اعوَجَجْتَ اعوَجَجْنا
🔹چون آدمى صبح خويش را بياغازد، همه اندامها [ى بدن او] از زبان مىخواهند كه بس كند؛ يعنى مىگويند: درباره ما از خدا بترس؛ زيرا اگر تو درست شوى، ما نيز درست مىشويم و اگر تو كج شوى، ما هم كج مىشويم.
📚المحجّة البيضاء، ج۵، ص۱۹۵.
💢 این همان معنایی است که اصطلاح «زبان سرخ سر سبز را میدهد بر باد» از آن گرفته شده است. همه آنچه اشاره شد نشان میدهد که اصلاح زبان، فوق العاده در حال و آینده انسان مؤثر است.
#نشر_پیام_صدقه_جاریه_است
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d