#مهدویت #مهم
⚠️ نگرانی اهل بیت علیهم السلام از اوضاع شیعیان در عصر غيبت
✍🏻 در روایات فراوانی به فضای غبارآلود و حیرت دینی در دوره غیبت حضرت مهدی عجّل الله فرجه اشاره شده است. حزن و اندوه و حتّی اشک امام برای شیعیانش در این دوره، حاکی از شدّت تحیّر و غربال است. در روایات ذیل، فضائی که امام از دوره غیبت به دست میدهند، بسیار قابل تأمل و حتّی الان برای ما ملموس است. فضايی نگرانکننده از سرگردانی و بیسروسامانی و یتیمی شیعیان؛
➖ الف) در روایتی، صقر بن أبي دُلَف از امام جواد علیه السّلام دربارهٔ امامان بعد از ایشان سؤال میکند، امام وقتی به معرّفی حضرت مهدی عجّل الله فرجه میرسند، به شدّت گریه میکنند! صقر علّت اشک امام را میپرسد. امام میفرمایند: او غیبتی طولانی دارد که اکثر قائلین به امامتش از عقیده خود باز میگردند، بسیاری درباره او شکّ میکنند، ذکر و نامش از یادها میرود، یاد کنندگانش را مسخره میکنند و عجلهکنندگان درباره او هلاک میشوند. «کمال الدین، جلد ٢ صفحه ٣٧٨»
➖ ب) در گزارشی أبیغانم، دوره غیبت حضرت مهدی عجّل الله فرجه را از لسان مبارک امام حسن عسکری علیه السّلام اینگونه توصیف میکند که امام فرمودند: "شیعیان در آن دوره متفرّق و سرگردان میشوند." أبیغانم گوید: پس از شهادت ایشان، شیعیان متفرّق شدند، برخی به جعفر کذاب مایل شدند، برخی متحیّر و سرگردان شدند، برخی بر دین خود ثابت ماندند و برخی هم گمراه شدند. «کمال الدین، جلد ٢ صفحه ۴٠٨»
✅ و امام صادق علیه السّلام همین فضا را مدنظر داشتند که به عبدالله بن سِنان فرمودند:
بزودی شبههای به شما روی خواهد آورد و امامی که هدایت کند در بین شما نیست. تنها کسانی از این شبهه نجات خواهند یافت که دعای غریق را بخوانند. گفتم: دعای غریق چگونه است؟ فرمودند: می گویی: یا الله یا رَحمنُ یا رحیمُ یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثبِّت قَلبِی عَلی دِینکَ. «کمال الدین،جلد ٢ صفحه ٣٥١»
یا رب فرج امام مارا برسان...💔
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
06-«جهاد» اَشکال مختلف دارد.mp3
4.86M
#مهم #پیشنهاد_دانلود
✅ تبیین اجمالی مفهوم «جهاد»
➖ حجت الاسلام حامد کاشانی حفظه الله تعالی
● کسی که جهاد نرفته و در دل خود محبتی نسبت به جهاد نداشته باشد، منافق است❗️
● آیا مؤمن اهل جهاد است، یعنی اهل جنگ است!؟
● جهاد يعنی مبارزهٔ سخت و دائمی علیه دشمن خدا
● جهاد أقسام مختلفی دارد
● اشکال سخيف زیدیه به امام سجاد علیه السلام
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#آداب_الشیعه #حدیث_روز
🔴 عقوبت حضور در جایی که به یک امام توهین میشود
✏️ شیخ کلینی أعلیاللهمقامه در کتاب شریف کافي روایت کرده با إسنادش از جناب زراره، از حضرت امام محمد باقر عليهالسّلام که فرمود:
مُحَمَّدُ بْنُ سَعِيدٍ قَالَ حَدَّثَنِي اَلْقَاسِمُ بْنُ عُرْوَةَ عَنْ عُبَيْدِ بْنِ زُرَارَةَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِيجَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مَنْ قَعَدَ فِي مَجْلِسٍ يُسَبُّ فِيهِ إِمَامٌ مِنَ اَلْأَئِمَّةِ يَقْدِرُ عَلَى اَلاِنْتِصَافِ فَلَمْ يَفْعَلْ أَلْبَسَهُ اَللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ اَلذُّلَّ فِي اَلدُّنْيَا وَعَذَّبَهُ فِي اَلْآخِرَةِ وَسَلَبَهُ صَالِحَ مَا مَنَّ بِهِ عَلَيْهِ مِنْ مَعْرِفَتِنَا
➖ ترجمه:
هر كس در مجلسى بنشيند كه در آن به امامى از ائمه ناسزا گفته میشود و اين شخص بتواند به دفاع برخيزد و چنين نكند، خدای عزّ وجلّ در دنيا جامۀ ذلت و خوارى بر تنش کند و در آخرت عذابش نماید و هر معرفت و علم نیکویی را که از علوم و معارف ما به او داده بود، از او سلب میکند.
📔 الکافي، ط - الاسلامية جلد ۲، صفحه ۳۷۹
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#آداب_الشیعه #ذکر
🕋 برای سجدهٔ آخر در نماز، کدام یک از اذکار، مستند و توصیه شده است؟!
➖ استاد سیّد محمد جواد شبیری زنجانی حفظه الله:
🟤 یکی از رسمهای شایع در میان مؤمنان، دعا کردن در سجده آخر نماز، به ویژه در نماز جماعت است. در این سجده، دعاهای چندی مرسوم است، از جمله:
• یا ولی العافیة نسألک العافیة، عافیة الدنیا و الآخرة
• یا لطیف ارحم عبدک الضعیف
• یا من له الدنیا و الآخرة ارحم من لیس له الدنیا و الآخرة
❌ هیچ یک از این دعاها مأثور ( روائی ) نیست، نه در خصوص سجده و نه در جای دیگر. لذا پیشنهاد میشود به جای این دعاها در سجده، دعاهای وارد شده در احادیث، به ویژه احادیث معتبر خوانده شود. ما در اینجا دو دعا را که در خصوص سجده نماز واجب و در سجده به طور کلّی وارد شده نقل میکنیم...
✓ دعای اول:
يَا خَيْرَ الْمَسْئُولِينَ وَ يَا خَيْرَ الْمُعْطِينَ ارْزُقْنِي وَ ارْزُقْ عِيَالِي مِنْ فَضْلِكَ [الْوَاسِعِ] فَإِنَّكَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ
الکافي، ط - الاسلامية جلد ۲ صفحه ۵۵۱
✓دعای دوم:
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الرَّاحَةَ عِنْدَ الْمَوْتِ وَ الْعَفْوَ عِنْدَ الْحِسَابِ
الکافي، ط - الاسلامية جلد ۳ صفحه ۳۲۳
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#پیشنهاد_مطالعه #طلب_علم
🌟 چيزی از دانش جعفر علیهالسلام
✍🏻 مشایخ ثلاث - کلینی، صدوق، طوسى رحمهالله - روایت کردهاند از امام صادق سلاماللهعليه در باب ويژگی قاضی، فرمود:
«اُنْظُرُوا إِلَى رَجُلٍ مِنكُم يَعلَمُ شَيئاً مِن قَضائنا»
➖ ترجمه:
بنگريد به شخصی از شما که چيزی از قضاوتهای ما را میداند
وسائل الشیعة، ط - آل البيت جلد ۲۷، صفحه ۱۳
🔸 آیت الله خویی رحمهالله در این زمینه مینویسد:
علوم آل محمّد علیهمالسلام آنقدر بیکران است که اگر کسی بخواهد مصداق حدیث فوق گردد باید مقدار قابل اعتنائی از قضاوتهای ایشان را بداند تا این عبارت «یعلم شیئاً مِن قضایاهم» بر او صدق کند مباني تکملة المنهاج جلد ۱ صفحه ۸
🔹 در این باره حکايت جالبی از لحظهی وفات مرحوم صاحب جواهر نقل شده:
نقل شده است زمانی که سکرات مرگ بر صاحب جواهر قدّسسرّه شدّت گرفت، به حالت إغماء رفته بود. بعد از اينکه از آن حالت به هوش آمد گفت: فرشتهای را ديدم که به ملک الموت میگفت: «ارفق والطف به، فإنّ عنده شيئاً من علم جعفر عليهالسلام» با او ملايمت و ملاطفت کن زيرا که چيزی از دانش جعفر عليهالسلام نزد اوست!
و معلوم است که آن چيزی که نزد صاحب جواهر بوده فينفسه بسيار زياد بوده ولی در واقع تنها «چيزی از دانش جعفر علیهالسلام» بوده است!
الرسائل الأربع، جلد۳ صفحه ۲۱۹
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
4_5953956537872421171.mp3
4.04M
#مهدویت #مهم
📌 بررسی امکان تشرف محضر امام زمان عجل الله تعالی فرجه
↩️ ...أَلَا فَمَنِ ادَّعَى الْمُشَاهَدَة قَبْلَ خُرُوج السُّفْيَانِيِّ وَ الصَّيْحَةِ فَهُوَ كَاذِبٌ مُفْتَرٍ...
📚 كمال الدين جلد ۲ صفحه ۵۱۶
🎤 استاد درس خارج فقه و اصول:
"آيت الله شیخ محمد تقی شهیدی "
🗓 درس خارج اصول، جلسه ۹۴، تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
👆🏻 👆🏻 👆🏻
◄ خلاصه ای از بیانات استاد شهیدی حفظه الله:
❶ این توقیع مبارك از جهت سند تمام نیست چون "حسن بن أحمد مُکَتِّب" توثیق ندارد، البته بعید نیست که به متن آن وثوق پیدا کنیم.
❷ و از جهت دلالت:
ما یقین داریم که مَن إدعی المشاهدة فهو كاذب مفتر، مصلحت در جعل است در آن [ یعنی ] اصل را بر تكذيب بگذارید تا سوء استفاده نشود، و إلا به تواتر اجمالى ثابت است كه بزرگانی به محضر ولی الله الأعظم عجل الله تعالى فرجه الشريف در دوران غیبت شرفياب شدهاند.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#آداب_الشیعه #حدیث_روز
⛔️ نشستن در این مجلس ممنوع
✍🏻 از حضرت امام جعفر صادق عليهالسّلام:
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ سَيْفِ بْنِ عَمِيرَةَ عَنْ عَبْدِالْأَعْلَى قَالَ سَمِعْتُ أَبَاعَبْدِاللَّهِ ع يَقُولُ مَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ فَلَا يَقْعُدَنَّ فِي مَجْلِسٍ يُعَابُ فِيهِ إِمَامٌ أَوْ يُنْتَقَصُ فِيهِ مُؤْمِنٌ.
➖ ترجمه:
هركس به خدا و روز قيامت ایمان دارد، مبادا در مجلسى بنشيند كه در آن مجلس به امامی عیب میگیرند يا مؤمنی را بد میگویند.
📚 الکافي، ط الاسلامية جلد ۲ صفحه ۳۷۸
📌 گزارشی بسیار تامل بر انگیز از جناب حُمران بن أعیَن در این باره.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#وحدت_اسلامی #مهم
✅ وحدت در مسائل سیاسی و اجتماعی است
📝 در زمان ما و در این ایام، بیش از هر زمانی ما نیاز به وحدت مسلمین داریم در عالم سیاست که سیاستمدارها با هم اتحاد نظر داشته باشند، و وحدت اجتماعی باید داشته باشیم. این یک امر مسلمی است که همه فقهای ما قائل هستند. آن بحثی که آیا ما با اهل سنت وحدت داریم یا نه در مسائل دینی است. و الّا در مسائل سیاسی و اجتماعی در مقابل ادیان دیگر مثل یهود و نصارا، باید متحد باشیم.
📌 بخشی از بیانات معظم له در تاریخ: ۱۴۰۳/۷/۲۴
جهت دستیابی به فهرست فرمایشات علماء از جمله مقام معظم رهبری راجع به "وحدت" کلیک کنید
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
4_5852702159883210283.mp3
819.8K
#آداب_الشیعه #باید_بدانیم
❗️نماز انسان را از منکَرات دور میکند
💠 استاد حامدرضا معاونیان حفظه الله
... وَأَقِمِ الصَّلَاةَ ۖ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنْكَرِ ۗ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ... 🌸
سورة العنكبوت آية ۴۶
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#رجال #پیشنهاد_مطالعه
🌟 وقتی بزرگانِ اصحاب، به محمد بن مسلم رحمه الله رجوع میکردند ...
💠 [الإختصاص] ابْنُ الْوَلِیدِ عَنِ الصَّفَّارِ عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ أَنَّ هِشَامَ بْنَ سَالِمٍ قَالَ لَهُ: مَا اخْتَلَفْتُ أَنَا وَ زُرَارَةُ قَطُّ فَأَتَیْنَا مُحَمَّدَ بْنَ مُسْلِمٍ فَسَأَلْنَاهُ عَنْ ذَلِکَ إِلَّا قَالَ لَنَا قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام فِیهَا کَذَا وَ کَذَا وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فِیهَا کَذَا وَ کَذَا.
➖ترجمه:
جناب هشام بن سالم گوید: من و زراره در هر موضوعی که اختلاف پیدا میکردیم، وقتی به محمّد بن مسلم مراجعه مینمودیم و در آن باره سؤال مینمودیم، او میگفت: امام باقر علیه السلام در این مورد چنین فرموده. یا میگفت: امام صادق علیه السلام چنین فرموده است.
☑️ همچنین این گزارش از تواضعِ وی، جالب توجه است و درسی برای همه اهل علم:
محمّد بن مسعود از پدر خود نقل کرد که گفت: از، عبد اللّه بن محمّد بن خالد راجع به محمد بن مسلم سؤال کردم، گفت: محمّد بن مسلم مرد شریف و ثروتمندی بود، حضرت باقر علیه السلام به او فرمودند: تواضع کن. وقتی برگشت به کوفه، یک زنبیل خرما با ترازو برداشت و بر درب مسجد جامع نشست، شروع کرد بفریاد زدن و خرما فروختن. اقوام او آمدند گفتند: با این کار ما را رسوا کردی. گفت: مولای من دستوری داده که با دستورش مخالفت نخواهم کرد. از جا حرکت نمیکنم تا این زنبیل خرما را بفروشم. گفتند: اگر تصمیم داری خرید و فروش کنی در بازار آسیابانان یک دکان بگیر مشغول کار شو. در آنجا دکانی گرفت با آسیاب و یک شتر، شروع کرد به آسیابانی. ابومحمد عبد اللَّه بن محمّد بن خالد برقی گفته که محمّد بن مسلم به عبادت مشهور، و از عابدان زمانش بود.
📚 بحارالانوار، جلد ۴٧ صفحه ۳۸۹ به نقل از "الإختصاص و رجال الکشی"
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#رجال #مهم
🔶 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:
➖ «در رجال نجاشی آمده است که علت ارسالهای ابن ابی عمیر (روایات مرسل او) این بوده است که وقتی در زندان هارون عباسی بود، خواهر او کتابهایش را دفن کرد، یا در بالای تاقچهای گذاشته بود که باران بارید و بخشهایی از اسانید و متون روایات کتاب او محو شد، و او چون متون روایات و یک سری از اسانید آنها را در خاطر داشته است، همانها را نقل کرده که بالطبع یک سری از روایات او "مرسل" شده است. بنا بر این اگر ابن ابی عمیر در سندش از "عن رجل" تعبیر میکند، به سبب این نبود که او اعتقاد داشت راوی مزبور ضعیف است، بلکه از این جهت بوده است که نام او را فراموش کرده بود.
👈🏻 و من نیز زمانی اسانید ابن أبى عمير را جمع کردم، در دفتری ثبت نمودم و داخل اتاقی گذاشته بودم، که باران روی آن آمد و بخشیش از بین رفت. دقیقا مشابه اتفاقی که برای ابن ابی عمیر افتاد
🎙 خارج رجال، جلسه ٢٣
جناب "محمد بن أبي عمير" از خواصّ و بزرگانِ اصحاب میباشد و صاحب جایگاهی ویژهست؛ وقتی در حبس هارون ملعون بود، برای اینکه خواصِّ شیعه را معرفی و به أسرار اعتراف کند، سندي بن شاهک ملعون او را عریان کرده بسیار تازیانه زد، دردش شدت گرفت و دیگر چیزی نمانده بود به سخن بیاید، که صدای "محمد بن یونس بن عبدالرحمن" را شنید که میگفت: بخاطر خدا صبر کن يابن ابى عمير، گشایش خواهد شد. او نیز مقاومت کرد.
📚 منابع:
رجال نجاشی، جامعه مدرسین، صفحه ۳۲۶
رجال کشی، صفحه ۵۹۱
☘ طیب الله ثراه و جعل الجنة مثواه
براستی که با چه مشقّتهایی این مذهب بما رسید، و چقدر حبس و شکنجه و تحریم و حصر و تبعید تحمل شد تا معارف ناب شیعی به نسلهای بعد منتقل شود. حال ما برای حفظ و انتقال این میراث گرانبها چه کردهایم⁉️
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat