آشپزی ونکات اسلامی
💎صبحانه در طب اسلامی💎
پیامبر(صلیالله علیه و آله) : لُقْمَةُ الصَّباحِ مِسْمارُ الْبَدَن./المحاسن، 499
🔸 صبحانه میخ بدن است [یعنی بدن را نیرومند می کند].
در روایت آمده است:
مَنْ أَرَادَ الْبَقَاءَ وَ لَا بَقَاءَ فَلْيُبَاكِرِ الْغَدَاءَ وَ...
/من لا يحضره الفقيه، ج 3، ص 555
🔸 کسی که جاودانگی میخواهد و البته جاودانگی نیست، پس زود صبحانه بخورد و...
🔰 غذا چی بخوریم؟
✔️صبحانه عمومی
☕️تخم مرغ محلی آب پز
☕️تخم محلی عسلی
☕️تخم مرغ محلی سرخ کردنی
☕️خاگینه
☕️خرما و تخم مرغ محلی
☕️نان و شیر محلی
☕️شیر و شکر سرخ
☕️پنیر و گردو
☕️انگور با نان محلی
☕️شیره ها مانند انگور، انجیر، خرما و...
☕️نان و خرما
☕️تلبینه (فرنی شیر با آرد)
☕️عدسی با کدو
☕️لب لبی(نخود آب)
☕️شیر نخود
☕️حلوا ارده ی شیره ای، شکر سرخی و...
☕️خامه محلی و عسل طبیعی
☕️سرشیر محلی
☕️کره محلی
☕️سوپ ها مانند:جو، شیر و...
☕️حلیم ها مانند گوشت، بادمجان
☕️سیراب شیردان
☕️کله پاچه
☕️مرباها مانند زردک، آلبالو، به، بالنگ، سیب و...
☕️ارده شیره
☕️شیر برنج
☕️آش ها
☕️سویق ها مانند گندم، جو، نخود، سنجد و...
✔️صبحانه کودکان
☕️فرنی سویق و آرد برنج
☕️حلوای آردسبوسدار
☕️پوره زرده تخم مرغ محلی و روغن زرد
☕️فرنی چهار مغز
☕️حریره بادام
✔️صبحانه زنان باردار
☕️کاچی طبرزد
☕️حلوا سویق و شیره
☕️ارده و شیره
☕️پوره چهارمغز و شیره
🔰چای چی بخوریم؟
🌿چاي بادرنجبويه
🌿چاي زعفران
🌿چاي سنبل الطيب
🌿چاي دارچين
🌿چاي زنجفيل
🌿چاي آويشن
🌿چاي مرزنگوش
🌿چاي به
🌿چاي سیب
🌿چاي نعنا
🌿چاي پونه
🌿چاي گزنه
🌿چاي چلتوک برنج(ارز)
🌿چاي عناب
🌿چاي مرزه
🌿چاي رازيانه
🌿چاي جو
🌿چاي زيره سياه
🌿چاي زنيان
🌿چاي بابونه(قراص)
🔰قند و شکر چی بخوریم؟
🔺 شکر سرخ نیشکر
🔺 قند شکر سرخ
🔺 خرما
🔺 شیره خرما
🔺 انجیر
🔺 شیره انجیر
🔺 انگور
🔺 شیره انگور
🔺 عسل
🔺 توت خشک
🔰نان چی بخوریم؟
🍪نان گندم کامل محلی
🍪نان جو کامل محلی
🍪نان برنج کامل محلی
🍪نان گاورس
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوه پيچدن دلمه به شكل لوله ايي يا سيگارتي
خيلي راحته فقط به يه پلاستيك ضخيم نياز دارين وطبق فیلم ازبالاراحت لوله كنيد
پ ن: 1-اگربرگهاتون كوچك بود٢تاروهم بندازيد
پ.ن2برگهاراازقبل کمی درآبجوش بزارید
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#شیر با# شیره# انگور
مواد لازم
شیر یک پیمانه
شیره انگور سه قاشق غذاخوری
جوزهندی رنده شده نوک قاشق چایخوری
چوب دارچین دو تکه کوچک
طرز تهیه
شیر، دارچین و جوزهندی را به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم میجوشانیم و پس از برداشتن از روی حرارت شیره انگور را اضافه میکنیم.
نکات
در صورت تمایل به سرو نوشیدنی خنک میتوان دو اسکوپ بستنی به آن اضافه کرد.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#_خورش_تره
موادلازم📝
گوشت گوساله یا گوسفندی ۴۰۰ گرم
سبزی تره ساطوری شده ۵۰۰ گرم
کمی هم گشنیزو جعفری
لوبیا سفید ۱/۲ پیمانه
پیاز متوسط ۱ عدد
لیمو عمانی ۴ عدد
رب گوجه ۲ الی ۳ ق غ
نمک ۱ قاشق چای خوری
گوجه های گیلاسی ۱۰ عدد
زردچوبه ۱/۲ قاشق چای خوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای خوری ✍️طرزتهیه:
۱_لوبیا را از شب قبل خیس کنید پیاز را خورد کرده و با روغن تفت دهیدزردچوبه اضافه کنید و گوشت را با پیاز تفت دهید
۲_وقتی کمی تفت خورد لوبیا سفید را اضافه کنیدآب گرم اضافه کنید و در قابلمه را بزارید تا بپزد
۳_تره،گشنیزوجعفری را ریز ساتوری کنید و با روغن تفت دهیدنیم ساعت مانده به پخت کامل خورش ، گوجه های گیلاسی و تره و لیمو عمانی و رب را اضافه کنید و بگذارید تا خورش حسابی جا بیوفتد
۴_داخل ظرف سرو بکشید و با پلو نوش جان کنیدتوصیه میکنم حتما این خورش خوشمزه رو امتحان کنید.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
4_5985383724110315527.aac
3.32M
سال هاست که حکیم دکتر روازاده بر مضرّات تغییر ساعت تاکید دارند
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
🔴 #آشپزی_با_طعم_معنویّت
💠 خانمها باید بدانند طبق آموزههای دینی، نَفَس آنها، #افکار و نیّات ایشان هنگام پختن #غذا بر روی طعم آن و اثرگذاری آن بر #جسم، نقش دارد.
💠 هر روز #ثواب پختن غذای خود را به یکی از اهل بیت علیهم السلام #اهدا کنید تا برکات آن را مشاهده کنید.
💠 به هنگام طبخ غذا، زبانتان مشغول #صلوات و ذکر خدا باشد. از خدا بخواهید توان و نیرویی که از این غذا در بدن اهل خانه ایجاد میشود در راه عبادت، خدمت به دیگران، #رضایت خدا و غیر گناه صرف شود.
💠 از خدا بخواهید از #برکات ذکر و دعایی که هنگام پختن این غذا بر زبان جاری میکنید ایجاد #محبّت و علاقهی جدید بین شما و همسرتان باشد.
کاکا شیرینی سنتی
کاکا یکی از شیرینی های اصیل گیلان هستش
که طرفدار زیاد داره😍
✍طرزتهیه:
دو عدد تخم مرغ رو با نصف لیوان شکر مخلوط کردم.وخوب با چنگال زدمش تا کش دار بشه.میزان شکر بستگی به ذائقه خودتون داره.
بعد یک لیوان آرد برنج اضافه کردم و یک لیوان شیر وخیلی کم دارچین و دو قاشق غذاخوری گلاب.
همه مواد رو با هم، مخلوط کردم تا یکدست بشه.
اگه ارد برنج نداشتید از آرد گندم استفاده کنید.
غلظت مواد باید مثل فرنی باشه پس زیاد رقیق یا غلیظش نکنید.
بعد داخل تابه روغن ریختم وقتی داغ شد یک ملاقه از موادم ریختم وسط تابه اجازه دادم سرخ بشه وبرش گردوندم تا طرف دیگشم سرخ بشه
من امروز از قالب استفاده کردم.
با چای بسیار میچسبه
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#باسلوق_با_طعم_نارنگی
دو لیوان آب نارنگی سه قاشق نشاسته و نصف لیوان شکر باهم خوب مخلوط میکنیم و تقریبا ۵۰گرم کره هم اضافه میکنیم و میزاریم رو اجاق تا به غلظت برسه میزاریم یک ساعت خنک بشه بعد از این که به خوبی سرد شدمثل خمیر میمونه که به اسانی با دست میتونی بهش شکل بدی من همین جوری با دست گرد کردم و تو پودر نارگیل غلطاندم و گذاشتم ظرف
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیزاین
#ایده_تزیین
یه ایده عالی برای تشویق بچه ها به میوه خوردن یا برای جشن تولدها
🍌 موزها رو داخل شکلات مذاب بزنید,و روش مغزهای خردشده یا اسمارتیر بریزید
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
طرز تهیه مسقطی انار شیرینی ببا نشاسته بدون پودر ژله
مواد لازم برای مسقطی انار :
شکر ۴۰۰ گرم
نشاسته ۸ قاشق غذاخوری
گلاب ۱۰۰ میلی لیتر
آب انار ۴ لیوان
کره ۴۰ گرم
دانه انار به مقدار لازم
طرز تهیه مسقطی انار :
نشاسته را در نصف لیوان آب انار مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا حل شود. سپس درون قابلمه ای باقی آب انار را به نشاسته اضافه کرده و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا نشاسته کمی غلیظ شود.
مقدار شکر به ترشی یا شیرینی آب انار می تواند با توجه به ذائقه شما کمتر یا بیشتر شود. شکر را به نشاسته اضافه کرده و هم بزنید تا غلظت مواد مانند فرنی شود. سپس گلاب را به مواد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا مایه مسقطی شفاف شود. در نهایت کره را به مواد اضافه کرده و وقتی کره ذوب شد، هم بزنید و از روی حرارت بردارید.
مسقطی را داخل قالب بزرگی که از قبل چرب کرده اید یا ظرف های سرو تک نفره ریخته و حدود ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا بسته شود. هنگام سرو روی مسقطی یا کنار آن را با دانه های انار تزیین کنید
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#فرنی_سیب
#مزاج_معتدل
🔶خواص:
تقویت اعصاب
آرام بخش
ضد عفونت
خونساز
تب بر
و.......
♦مواد لازم:
گلاب بمیزان لازم
آرد برنج ایرانی ۴ ق غذاخوری
شیر محلی ۴ لیوان
شیره انگور در صورت تمایل
شکر قهوه ای یا عسل بمیزان لازم
سیب درختی پوست کنده ، خرد شده بمیزان لازم
🔷طرز تهیه:
آرد برنج را با شیر مخلوط و روی شعله هم زده تا نرم و یک دست شود.
سپس گلاب و شکر یا عسل را اضافه کرده و مرتب هم زده تا جوش آید و غلیظ شود.
بعد میوه را اضافه نموده و ۱۰ دقیقه روی شعله ملایم هم زده تا بپزد.
در صورت تمایل می توانید از شیره انگور استفاده کنید.
✅می توانید از قبل سیب را جداگانه بپزید و به فرنی اضافه کنید.
🌹نوش جون
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
🔴 #تغذیه.سالم
🍲بز قورمه، یکی از غذاهای سنتی ایرانی محسوب میشود و به دلیل داشتن نخود و گوشت بسیار مقوی و مناسب فصل #سرما است.
این خورشت خوشمزه، متفاوت و مغذی با تقویت #سیستمایمنی از سرماخوردگی و سایر بیماریها #پیشگیری میکند.
♻️ مواد لازم مناسب برای 6 تا 8 نفر
نخود : یک پیمانه
پیاز : یک کیلوگرم
سیر : یک بوته
گوشت بدون استخوان : 300 گرم
کشک : به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
زعفران دم کرده : یک قاشق سوپخوری
نعنا داغ : به میزان لازم
گردو خرد شده : به میزان لازم
آب : 2 پیمانه
♻️ طرز تهیه
1. پیاز را خرد و با روغن سرخ کنید و نصف آن را برای تزئین کنار بگذارید و در نصف مابقی، سیر را خرد کنید بریزید، کمی تفت دهید و زردچوبه و فلفل را هم بریزید.
2. گوشت را بریزید، درب ظرف را بسته کمی تفت دهید.
3. نخودها را که از شب قبل خیس کرده اید در ظرفی حرارت دهید وقتی بجوش آمد به داخل قابلمه گوشت بریزید. آبجوش اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و بعد از پخت آنها را کاملاً له کنید.
4. کشک و زعفران را به مایه اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا کاملاً جا بیفتد.
5. نمک آن را در وهله آخر بریزید، در ظرف بکشید و با کشک، پیاز داغ، گردو و نعنا داغ تزئین و میل کنید.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
مواد لازم برای پوره سیب زمینی
سیب زمینی متوسط 4 عدد
کره 100 گرم
شیر یا خامه 3/4 لیوان
جعفری خرد شده مقداری
پوره سیب زمینی یکی از کلیدهای اصلی آشپزی است! میپرسید چرا؟ چون در عین سادگی میتواند در کنار خیلی از غذاها قرار بگیرد. مخصوصاً همنشین مناسبی برای غذاهای گوشتی است و علاوه بر این که طعم خیلی خوبی به این غذاها میدهد تزئین زیبا و مناسبی هم برای غذا هست. به طور نمونه از پوره سیب زمینی میتوان برای تزئین کیک مرغ یا کیک گوشت استفاده کرد
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خارق العاده ترین میوه آرایی های جهان رو ببینید
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
🔴 #آشپزی_با_طعم_معنویّت
💠 خانمها باید بدانند طبق آموزههای دینی، نَفَس آنها، #افکار و نیّات ایشان هنگام پختن #غذا بر روی طعم آن و اثرگذاری آن بر #جسم، نقش دارد.
💠 هر روز #ثواب پختن غذای خود را به یکی از اهل بیت علیهم السلام #اهدا کنید تا برکات آن را مشاهده کنید.
💠 به هنگام طبخ غذا، زبانتان مشغول #صلوات و ذکر خدا باشد. از خدا بخواهید توان و نیرویی که از این غذا در بدن اهل خانه ایجاد میشود در راه عبادت، خدمت به دیگران، #رضایت خدا و غیر گناه صرف شود.
💠 از خدا بخواهید از #برکات ذکر و دعایی که هنگام پختن این غذا بر زبان جاری میکنید ایجاد #محبّت و علاقهی جدید بین شما و همسرتان باشد.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از سری کیکهای عجیب ! این یکی واقعا چندشه 😐
حیف وقت و موادی که برای این کیک زشت هدر رفته😐
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
مواد لازم برای تهیه فرنی با شیره خرما :
شیر ۴ لیوان(یک لیتر)
شیره خرما ۲/۳لیوان
گلاب ۱/۲لیوان
آرد برنج ۳ ق س
نشاسته گندم(نشاسته گل) ۱ ق س
آب ۱/۳لیوان
پودر هل در صورت تمایل ۱/۴ق چ.
طرز تهیه فرنی با شیره خرما به سبکی خوشمزه :
آرد برنج را داخل شیر حل کنید نشاسته را داخل آب حل کنید و از صافی رد کنید تا ناخالصی نشاسته گرفته شود.
درون شیر بریزید شیره خرما را نیز اضافه کنید و روی حرارت ،مدام به هم بزنید تا غلیظ شود
وقتی مطمئن شدید که آرد و نشاسته پخته شده گلاب و هل را اضافه کنید کمی که جوشید از روی حرارت بردارید و درون ظرف سرو بریزید و اونو تزیین کنید.
از اونجایی که غلظت شیره خرما ممکن است متفاوت باشد و شیره ای که من استفاده میکنم خونگی و غلیظ هست لطفا در هنگام طبخ آن را بچشید و اگر نیاز بود کمی شیره اضافه کنید و اگر فرنی غلیظ شد کمی شیر اضافه کنبد.
به جای شیره خرما از شیره انگور هم میتوانید استفاده کنید.
این فرنی بسیار مقوی ، مغذی و خوشمزه است امیدوارم که درست کنید و بپسندید
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#کباب_حسینی
موادلازم
سینه مرغ مکعبی خرد شده
پیاز دو عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری، پودر سیر،
روغن زیتون یه قاشق برای مرینت مرغ
زعفرون مقداری
گوجه رنده شده یک تا دو عدد
رب گوجه یک قاشق غذاخوری
فلفل دلمه یک عدد
گوجه گیلاسی و فلفل کبابی (در صورت تمایل)
طرزتهیه
مرغ رو مثل کبابی بصورت تیکه ای خرد میکنیم و با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، زعفرون، کاری و پودرسیر میزاریم مزه دار بشه (حداقل دوساعت و حداکثر 8 ساعت)
بعد به سیخ چوبی میکشیم اول یه تیکه گوشت بعد پیاز و بعد فلفل دلمه به همین ترتیب سیخها رو کامل کنید
سپس ته تابه رو با کره یا روغن زیتون چرب میکنیم
بعد سیخارو میچینیم تو تابه و میزاریم هر طرف حدودا پونزده دقیقه به آرومی سرخ بشه و بعد از تابه خارج میکنیم
حالا پیاز رو داخل همون تابه با کمی روغن سرخ میکنیم و بهش گوجه ی رنده شده اضافه و تفت میدیم سپس رب گوجه اضافه و مجدد تفت میدیم
حالا سسو با یکم آب نارنج یا آبلیمو و دو لیوان آب روی مرغامون میریزیم و میزاریم یک تا دوساعت جابیفته.
اگه خواستین از گوجه و فلفل کبابی استفاده کنید باید اواخر پخت گوجه و فلفل ها رو به سیخ چوبی بزنین و داخل تابه بزارین تا تفت بخورن
میتونین به جای مرغ از گوشت تازه استفاده کنید (من از رون بوقلمون استفاده کردم خیلی خیلی خوشمزه شد)
میتونین به مواد گوشتی کمی سویا سس بزنین که روی طعمش تاثیر خوبی میزاره
.
.
دستور کباب حسینی رو از دوست بسیار خوبم مائده گرفتم بسیار لذیذ و خوشمزه بود
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami