فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دو شب پیش در تلآویو تظاهرات گستردهای علیه گذرنامه سلامت برگزار شد | #ببینید
💯 این اعتراضات به دلیل اخطار دولت رژیم اشغالگر به یهودیانی بود که هنوز دز سوم واکسن را نزدهاند
#تمدن_نکبت
🛑 پهلویبازها از زندگی مرفه و نشاط مردم در دوران رژیم پهلوی به خصوص در پایتخت میگن
🔹 اما همون دوران روزنامهها از افزایش سال به سال آمار خودکشی در تهران خبر میدادن! حالا این فقط بخش کوچکی از معضلات اجتماعی دوران پهلوی بود
🔸 سند؟ روزنامه اطلاعات ۲ مهر ۱۳۴۷
#چی_بودیم_چی_شدیم
#پهلوی_فاسد
هدایت شده از mesaghمیثاق
14.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اجرای قطعه دلانگیز «قطعهای از بهشت» (آمدم ای شاه پناهم بده) با صدای استاد کریمخانی در مدح امام رضا(ع)
▪️شهادت امام رئوف، علی بن موسی الرضا (علیه السلام) تسلیت باد
🔺هرچند سخنرانی #مهدی_کروبی در یک جمع (حتی محدود و گزینش شده) میتواند خط بطلانی بر تمام یاوه گوییهای لاشخورهای سیاسی (راجع به شرایط حصر) باشد اما جالب اینجاست که همین جماعتِ کاسب که تا دیروز او را شیخ شجاع میخواندند، امروز از صحبتهایش مبنی بر حفظ اصل نظام و تلاش برای رفع عیوب آن، بر آشفتهاند تا ثابت شود که واژهی #اصلاح_طلبی برای برخی تنها یک پوشش بمنظور تلاش راحت تر برای #براندازی است، نه یک فعالیت سیاسی در چارچوب نظام؛ همانطورکه در سال ۸۸ نیز برای این جماعت، انتخابات صرفا یک بهانه بود و اصل نظام را نشانه گرفته بودند!
➕ البته جناب کروبی نیز بهتر است اگر واقعا چنین اعتقادی دارند، هم بالاخره مرزبندی شان با این جماعت را (برخلاف سال ۸۸) روشن کنند و هم کمی راجع به چرایی برخی مواضع ساختارشکنانه و آبهایی که به آسیابِ دشمنِ همین نظام در #فتنه۸۸ ریختند توضیح دهند تا متهم نشوند به اتخاذ مواضع دوگانه و رنگ عوض کردنِ سیاسی!
#مهدی_قاسم_زاده
خسارت های بیژن زنگنه:
- جریمه قرارداد کرسنت ۱۴ میلیارد دلار
- جریمه صادرات گاز به ترکیه ۱.۹ میلیارد دلار
- جریمه و بدهی قراداد واردات گاز ترکمنستان ۲ میلیارد دلار
- حذف کارت سوخت ۲۳ میلیارد دلار
- عدم پیگیری صادرات گاز به عمان ۲ میلیارد دلار
- عدم پیگیری و اجرای قرارداد صادرات گاز به کویت ۷ میلیارد دلار
- ضعف دیپلماسی و لغو قرارداد صلح بین پاکستان و هند و خط لوله ایران
-متوقف کردن ساخت پالایشگاه ها
📌چرا درخواست تولیدکنندگان داخلی مورد موافقت رهبری قرار گرفت؟
🔹چندی قبل بود که جمعی از تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی با ارسال نامهای به دفتر رهبر انقلاب نگرانی خود را از زمزمههای واردات محصولات نهایی لوازم خانگی دو شرکت کرهای در ازای بدهی هفت میلیارد دلاری این کشور به ایران ابراز و برای جلوگیری از واردات این محصولات چارهجویی کردند.
🔷 رهبر انقلاب ضمن موافقت با درخواست تولیدکنندگان داخلی، خطاب به رئیس جمهور نوشتند: «اگر این خبر -گشایش واردات از دو شرکت کره جنوبی- راست باشد، به معنی شکستن کمر شرکتهای لوازم خانگی داخلی است که تازه توانستهاند قدری روی پا بایستند».
🔹رئیسجمهور هم در راستای حمایت از تولید داخلی و صیانت از دسترنج کارگر ایرانی، خطاب به وزاری صنعت معدن و تجارت و امور اقتصاد و دارایی دستور جلوگیری از واردات این کالاها را صادر کرد.
🔸سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با کرونا طرحی به نام کوواکس راهاندازی کرده بود و از هر یک از کشورها خواسته بود سهم خود را برای پیشخرید واکسن بپردازند.
🔶 ایران هم که یکی از طلبکاران چند میلیارد دلاری کره جنوبی بود، از این کشور درخواست کرد بخشی از بدهی خود را به ایران بپردازد تا در سبد کوواکس قرار گیرد؛ امّا پاسخ مسئولان کرهای عجیب بود: «تضمینی نمیدهیم که این پول شما بلوکه نشود!»
🔹اصل قضیه به اردیبهشت ۱۳۹۷ باز میگردد؛ زمانی که رئیسجمهور وقت آمریکا اعلام کرد در تصمیمی یکجانبه از برجام خارج شده است.
🔹کمتر از یکماه بعد، درحالی که هنوز جوهر امضای رئیسجمهور آمریکا خشک نشده بود، یکی از طرفهای کرهای قرارداد دو میلیارد دلاری خود را در طرح توسعهی پالایشگاه اصفهان فسخ کرد.
🔹دولت این کشور هم هرچند تا چند ماه بعد از محدودیتهای تحریمی خرید نفت از ایران مستثنی بود، امّا در کمتر از یکسال بعد در همراهی با سیاست فشار حداکثری آمریکاییها، پول حاصل از صادرات نفت ایران به این کشور را در بانکهای خود مسدود و از بازگشت آن به ایران خودداری کرد.
🔹 زمستان سال ۹۸، تلاطمهای سیاسی به بخش لوازم خانگی هم رسید و دو شرکت کرهای در همراهی با سیاستهای دولت متبوع خود از ایران خارج شدند.
🔸نکتهی قابل تأمل دیگر در ماهیت سیاسی موضوع آنکه دولت کره جنوبی نهتنها از پرداخت بدهی هفت میلیارد دلاری خود به ایران طفره میرود، بلکه برای پرداخت خسارت شرکتهای کرهای که با تصمیم خودشان از ایران خارج شدهاند، حالا -با هماهنگی آمریکاییها- تصمیمگرفته این خسارت را از محل پولهای مسدودشدهی ایرانی در بانکهای کرهای تأمین کند. بهعبارت دقیقتر، طرف کرهای نفت ایران را دریافتکرده، ولی پولش را پرداختنکرده و حالا از همان پولی که باید به ایران پرداخت کند، اقدام به تأمین خسارت شرکتهایی میکند که در زمستان ۹۸ داوطلبانه از ایران خارج شدند؛ موضوعی که توسط سفیر این کشور در ایران هم تأیید شده است.
🔴 حالا ما متأسفیم!
🔸شاید لازم باشد پاسخی که مسئولان کره جنوبی به تلاش ایران برای استفاده از ۵۵ میلیون دلار از داراییهای خودش برای پیشپرداخت خرید واکسن به مسئولان ایرانی داده بودند، این مرتبه خودشان بشنوند؛ متأسفیم! ایرانیان اقدامات کره جنوبی را از یاد نخواهند برد؛ کشوری که در شدیدترین شرایط سیاسی و بینالمللی، همراهی خود را با کاخ سفید نشان داد و به یک بازار ۸۰ میلیونی پشت کرد و هنوز هم صدق ادعاهای خود را اثبات نکرده است.
🔹 حالا هم یکی از بدهکارترین کشورها به جمهوری اسلامی نهتنها در پی تسویه این بدهی است، بلکه از محل اعتبار مسدودشدهی ایران اقدام به تأمین خسارت همان شرکتهایی میکند که با پای خودشان از ایران خارج شدند. این اقدامات اصلا بوی دوستی نمیدهند. دشمنی با ملت ایران چیزی نیست که از یاد کسی برود و بخواهد بدون هزینه و تنبیه طرف مقابل باقی بماند. بله، آن که در روزهای سخت با ملت ایران دشمنی میکند باید مجازات شود
▼گزارش روز
👈عربستان چه نیازی به تنشزدایی با ایران دارد؟!
وزیر خارجه سعودی در روزهای گذشته، در کنفرانس خبری مشترک با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی اظهاراتی تأکید کرد: «گفتگوها با ایران همچنان در مرحله مقدماتی است و امیدواریم که مسائل مورد اختلاف را فراگیرد». رئیسجمهور عراق هم که کشورش میزبان گفتگوهای تهران – ریاض است، تأکید نموده که این گفتگوها به پیشرفتهای خوبی رسیده است. ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق نیز که یکی از اعضای اصلی و ارشد مذاکرهکننده تیم ایرانی با عربستان است، ابراز امیدواری کرده که گفتگوها به نتایج قطعی برسد. درعینحال نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نیز با استقبال از اعلام ریاض مبنی بر انجام مذاکرات مستقیم با دولت جدید ایران، اذعان داشته، «این گفتوگوها به کاهش تنشها و رفع نگرانیهای بلندمدت منطقهای کمک میکند». سفیر انگلیس در عراق نیز از گفتگوهای فیمابین ایران و عربستان در این کشور حمایت کرده است؛ بااینوجود، به نظر میرسد گفتگوها میان این دو کشور همسایه، برای عربستان از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
👈گزارههای تحلیلی:
1️⃣- جمهوری اسلامی ایران و عربستان دو کشور بزرگ و استراتژیک در منطقه و جهان اسلام هستند. جایگاه راهبردی دو کشور در تحولات منطقه و نقش مهم این دو در کاهش تنشهای جاری، بیش از هر زمان دیگری، بهبود و احیای روابط دوجانبه را به یک «اولویت اساسی» تبدیل کرده است.
2️⃣- بررسی تحولات چند سال اخیر و اسناد و قرائن موجود گویای این است که دربار سعودی «نقش اصلی» را در بحرانآفرینی در مناسبات دوجانبه داشته است. این در حالی است که در سالهای اخیر تهران همواره آمادگی خود را برای رفع تنشهای موجود اعلام داشته است، بهگونهای که حتی شهید سلیمانی نیز بهخصوص در ماههای منتهی به شهادت، تلاشهایی را برای بهبود روابط دو کشور انجام داده بود که از جانب ریاض آنطور که باید معقول باشد، موردتوجه قرار نگرفته بود. بحث بر سر بهبود مناسبات تهران– ریاض، مهمترین دستور کار آخرین سفر خارجی شهید سلیمانی به عراق بود که با ترور ایشان توسط ایالاتمتحده و رژیم صهیونیستی، این موضوع برای مدتی مسکوت ماند! 2- بنا به دلایل داخلی، منطقهای و بینالمللی، «ضرورت» احیای مناسبات دوجانبه و رفع تنشهای جاری، برای عربستان سعودی بهمراتب بیشتر از ایران است. در «سطح بینالملل»، تغییر دولت آمریکا و روی کار آمدن بایدن که همانند ترامپ دیگر اعتقادی به حمایت تمامقد از عربستان ندارد؛ در «سطح منطقه»، استمرار جنگ یمن که تاکنون بیش از 350 میلیارد دلار هزینه برای سعودیها داشته، ذخایر ارزی عربستان را نصف کرده و مراکز نفتی و پالایشگاهی این کشور را در تیررس موشکهای انصارالله قرار داده است و در «سطح داخلی»، چشمانداز اقتصادی 2030 و پروژه 500 میلیارد دلاری نئوم و سایر برنامههای اقتصادی عربستان برای گذار از اقتصاد نفتی به غیرنفتی، سه مؤلفه مهمی است که برای عربستان چارهای جز تنشزدایی با ایران باقی نگذاشته است.
👈نکته راهبردی:
احیای روابط ایران و عربستان در دو سطح منطقه و داخل دارای منافع راهبردی متعددی است. بخش عمدهای از تنشهای موجود در منطقه، با توافق تهران- ریاض برطرف شده و ریاض را از باتلاقهای نظامی و اقتصادی همچون جنگ یمن که موجب فرسایش بیشازپیش اقتصاد عربستان میشود، نجات میدهد. اصلاح چهره خشن و تکفیری عربستان در منطقه و جهان و تسهیل روند گذار این کشور از اقتصاد نفتی به غیرنفتی، از نتایج راهبردی توافق ریاض با تهران است. نظام اسلامی ایران همواره به توافق و دوستی میان کشورهای همسایه تأکید کرده و بنای امنیت و پیشرفت منطقه را همکاری میان همسایگان، بدون دخالت خارجی عنوان کرده است و با اعلام سیاست توسعه همکاری با کشورهای همسایه در دولت رئیسی، زمینههای انتخاب مسیر صلح و دوستی برای عربستان بیشازپیش فراهم شده است
✍#حمید_خوشآیند
29safar 1400.mp3
12.22M
تحلیل تاریخی از پذیرش ولایتعهدی علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیة و الثناء
🎙 آقای #دکترقنبری ۱۴۰۰/۷/۱۴
#رحلت_نبی_مکرم_اسلام
#شهادت_کریم_اهل_بیت
😎 *مجهز شوید*
💥 امروز ما در یک میدان جنگ حقیقیِ فکری قرار داریم
🤔 فکر میکنید در این میدان به چه چیزهایی نیاز دارید؟
➕ «هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید. امروز خوشبختانه میدان باز است برای انتشار افکار. این فضای عمومی در کنار مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاورد، برکات بزرگی هم دارد؛ میتوانید افکار درست را، افکار صحیح را منتشر کنید، پاسخ به اشکالات را، پاسخ به ابهامآفرینیها را در این فضا با استفاده از این امکان منتشر کنید و میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید.» ۱۴۰۰/۷/۵
▼حرف روز
👈صنعت لوازمخانگی، الگوی نظام اقتصادی جدید
در روزهای گذشته تعدادی از تولیدکنندگان لوازمخانگی با ارسال نامهای به دفتر رهبر انقلاب، نسبت به واردات محصولات کرهای ابراز نگرانی کردند. رهبر معظم انقلاب در نوشتهای به رئیس دولت، صحت چنین ادعایی را بهمنزله شکستن کمر تولید داخلی دانستند و متعاقب این موضوع، رئیسی دستور منع واردات این کالاها را ابلاغ نمود.
👈نکات تحلیلی:
1️⃣- اردیبهشت سال ۹۷ درحالیکه امضای ترامپ برای خروج از برجام هنوز خشک نشده بود، کره و شرکتهای خصوصی آن با خروج از طرح توسعه پالایشی اصفهان و منع صادرات لوازمخانگی به ایران، با سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ملت ایران همراه شدند. کرهایها در ادامه با توقف واردات نفت از ایران، نهتنها داراییهای ایران را بلوکه کردند، بلکه در ماههای بعد مانع از ارسال پول ایران در طرح کوواکس (برای خرید واکسن کرونا) شدند. رفتار کرهایها، شورای عالی اقتصادی سران قوا در دولت دوازدهم را بر آن داشت تا واردات لوازمخانگی از این کشور را ممنوع اعلام کند.
2️⃣- در طول نزدیک به سه سال از خروج لوازمخانگی کرهای از ایران، بستر برای رشد تولید داخلی فراهم شد. امروز واحدهای تولیدی لوازمخانگی در کشور به ۱۵۰۰ بنگاه رسیده که با ظرفیت تولید ۱۵ میلیون دستگاه در سال، بیش از ۷۵ درصد نیاز داخلی را تأمین میکنند و با درآمد ۲۰۰ میلیون دلاری در حوزه صادراتی نیز به سبد قابل اتکایی برای تأمین ارز موردنیاز کشور تبدیل شدهاند. البته برای بلوغ کامل این بخش نیاز به حمایت و صبر بیشتر است. چنانچه خود کرهایها برای رسیدن به وضعیت امروز در صنعت لوازمخانگی، تا ده سال واردات در این بخش را ممنوع کردند.
3️⃣- زمزمههای اخیر برای گشایش واردات محصولات شرکتهای خیانتکار کرهای برای تسویه بخشی از طلب هفت میلیارد دلاری ایران، بهوضوح دست دلالان و مافیای واردات را در این قضیه رو کرد و با درایت رهبر معظم انقلاب و رئیس دولت، نگرانی از این ناحیه تا حدودی از سوی تولیدکنندگان داخلی برطرف شد؛ اما تهدید دیگر سایه قاچاق ۶ میلیارد دلاری لوازمخانگی بر تولید داخلی است که باید برای آن تدبیری اندیشید.
👈نکته راهبردی:
رشد صنعت لوازمخانگی در ۲۰ ماه اخیر نشان داد که گام اوّل در حل مشکلات اقتصادی، حمایت از تولید داخلی است. موضوعی که در صورت حمایت دیگر ساختارهای حاکمیتی، باعث شکل گرفتن نوعی از نظام اقتصادی خواهد شد که حتی در صورت تحریم طرفهای خارجی هم امکان حیات و بالندگی دارد. البته در کنار آن تولیدکننده داخلی هم میبایست بیشازپیش به ارتقاء کیفیت محصولات بیندیشد و حاکمیت هم با سیاستگذاری صحیح، ضمن مقابله با انحصار، روح رقابت را بین تولیدکنندگان زنده نگه دارد.
✍#علی_محمدی