قرض گرفتن برای تامين هزينه تاجگذاری ! 🤦♂
14 اپریل 1914 (25 فروردين 1293) در تهران اعلام شد كه دولت در صدد استقراض يكصد هزار ليره از بانک انگلستان با بهره متعارف است تا در تاريخ معين (سی ام تيرماه 1293) كه سلطان احمدشاه به سن قانونی خواهد رسيد، مراسم تاجگذاری رسمی وی را برگزار كند!.
سلطان احمدشاه متولد دوم بهمن 1275 در تبريز تا سال 1304 به مدت 18 سال سلطنت کرد و 4 سال پس از حذف قاجارها از سلطنت، در هشتم اسفند 1308 در پاريس و از مرض قند درگذشت. تا رسيدن به سن قانونی و تاجگذاری، وی دارای نايب السلطنه بود (به ترتيب؛ عضدالملک و ناصرالملک). احمدشاه که پس از عزل پدرش ـ محمدعلي شاه برجای او نشانده شده بود نهم آبان 1304 با رای مجلس شورای ملی از سلطنت خلع شد. يکی از نخست وزيران منصوب سلطان احمدشاه، وثوق الدوله بود که با تنظيم قرارداد سال 1919 مي خواست ايران را تحت نظر دولت لندن قرار دهد که با مخالفت مردم و مجلس رو به رو شد.
سلطان احمدشاه در 17 سالگی با يک اميرزاده 12 ساله ازدواج کرد.
در زمان «فتحعلی شاه قاجار» به درخواست وی از «ناپلئون بناپارت» تعدادی نیروی نظامی از فرانسه جهت آموزش به منظور آمادگی نبرد با روسیه به ایران فرستاده شد، یکی از ژنرالها در برگشت میگوید؛ عیب کلی ایرانیان که برطرف کردن آن مشکل مینماید، "حرص" ایشان است!
پول در این مملکت معبود ملی است. بهترین طرحها اگر اندک معارضه با منفعت فلان وزیر داشته باشد زیر پا میرود. مردم اینجا همه پول پرستند!
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢افشاگری یک نماینده: خودروسازان حاضر نیستند تولیدات خود را به بازار بفرستند
🔹🔸لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
♦خودروسازان خودروهایی را که تولید کردند، بیرون نمیدهند و به بهانه اینکه عرضه خودرو در بازار صرف نمیکند، حاضر نیستند این خودروها را به بازار بیاورند.
♦معامله بین خودروسازان و مردم یقیناً معامله یکطرفه و غلطی است که در این معامله غش وجود دارد. چرا که قیمت خودرو بالا و کیفیت آن پایین است.
♦از طرفی رقابت هم در کشور وجود ندارد و فقط 2 خوردوساز هستند که با عرضه پایین کفه تقاضا را تحریک میکنند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
📍بی قراری بر گرسنگی مظلومان۱، تعهد دانشمندان علوم انسانی بخصوص اقتصاددان ها هم باید باشد. آنها از راه حل و چاره هم دور نیستند اگر مقلد و مترجم صرف نباشند و ابتکار و خلاقیت هم بیاورند. محمد یونس اقتصاددان مسلمان بنگلادشی با ابتکار بانک تهیدستان و کارآفرینی برای آنان لایق جایزه نوبل صلح در۲۰۰۶شد.
• بانک او هم بدیلی برای بانک های سرمایه داری شد و هم با چهار ابتکار در خدمتِ ریشه کنی فقر قرار گرفت:
۱.قرض دادن به گروه به جای فرد!
تعهدجمعی به جای ضامن بانک سرمایه داری نشست. تجربه او ثابت کرد وجود احساس مسئولیت جمعی در برابر وام ها، نظم پرداخت اقساط وام ها را به شدت(۹۰٪) افزایش می دهد که با بانک های سرمایه داری و وثیقه های سنگین قابل مقایسه بود.
۲.هدف گیری زنان در پرداخت وام
مطالعه نشان داده بود زنان در بازپرداخت این وام های ضروری صادق تر و متعهد ترند و وام را برای بهبود کسب و کار ضروری و رفع فقر مصرف می کنند.
۳.وام هایی که مرحله به مرحله افزایش می یابد
از وام کوچک شروع و بازپرداخت منظمِ اقساط، شایسته گرفتن وام های بزرگتر می شوند. این مشوق هم موجب بازپرداخت بهتر و هم ایجاد اعتبار برای وام گیرندگان می کرد.
۴.نرخ متعارف بهره
این موجب می شد بانک صرفا متکی به خیرین نباشد و در عین حال از بهره بانک های سرمایه داری و رباخواران محلی، بهره کمتر داشته باشد. تجربه نشان داد فقرا آنرا ترجیح دادند.
* بیشتر بخوانید:
https://b2n.ir/k41113
پاورقی:
۱. خطبه۳نهج البلاغه
#اقتصاد_مردمی
محسن قنبریان
⭕️ پشت پرده هجمه اصلاح طلبان علیه باقری!
۱/۹- تا پیش از مذاکرات اخیر، شش دور مذاکره در وین برگزار شده بود که آنجا تیم ظریف و عراقچی ایران را نمایندگی میکردند. مذاکراتی بی حاصل و البته مملو از باگ های خطرناک برای جمهوری اسلامی؛ چیزی که گفته میشود مبنای گفتگو را غربی ها...
۲/۹- مشخص کرده بودند و تیم بنفش آنجا بر سر طرحی که خودش در طراحی آن نقشی نداشته چانه میزده است! تصور کنید دولت وقت ایران، حالا به هر دلیل، حتی به خود زحمت نداده بود مثل غربیها پیشنهاد مستقلی روی میز بگذارد.
۳/۹- اتفاق خطرناکی که خوشبختانه با پایان دولت روحانی به سرانجام نرسید این بود که این ۶ دور مذاکره درحد یک پیشنویس و نه توافق باقی ماند. تیم جدید به ریاست علی باقری کنی خوشبختانه قبل از ورود به مذاکرات تمام باگ ها را شناسایی کرده، طرح مستقل نوشته و سپس با آمادگی عازم وین شده است.
۴/۹- در حالی که اروپایی ها آماده بودند همان مذاکرات با شیوه قبلی را پی بگیرند، و حتی در مصاحبه های خود آن را #از_سرگیری گفتگو نامیدند، علی باقری در مصاحبه ای آن را #آغاز مذاکرات مینامد و میگوید توافقی از قبل نبوده و شش دور مذاکره نهایتا به یک پیش نویس پر از اشکال ختم شده...
۵/۹- که می بایست مجددا مورد بررسی قرار بگیرد. از آنجایی که ایران دست آمریکا را از مذاکرات کوتاه کرده بود، دولت بایدن میخواست با زیرکی از طریق اروپایی ها اهدافش را پیش برده، ایران را در چارچوب مذاکرات با ظریف و عراقچی محدود و ضمن گسترش گفتگوها از هسته ای به تسلیحاتی و غیره...
۶/۹- زمینه بازگشت آمریکا را فراهم کند. اینجا بود که تیم رئیسی با هوشیاری و ذکاوتی مثال زدنی آن "نَه" بزرگ را قاطعانه گفت و اعلام کرد نه تنها آمریکا که خودش از مذاکرات خروج کرده حق بازگشت ندارد، که حتی اجازه نمیدهیم مذاکرات به مباحث دیگری غیر از موضوع هسته ای هم کشیده شود!
۷/۹- و آنگاه که غربیها از روی استیصال درخواست ایران را پذیرفتند، تیم باقری مجددا اعلام کرد بسیار خوب! حالا که قرار است مذاکراتمان فقط هسته ای باشد، اول باید تکلیف تحریمها مشخص شود، و تا این تحریمها حل نشوند درباره هسته ای هم صحبتی نخواهیم داشت!
۸/۹- با این تفاصیل به آمریکا حق بدهید سوخته باشد؛ از یک طرف آنها را میان آدم ها راه نداده و تنهایی در یک اتاق جداگانه چپانده ایم، از طرفی هم میگوییم تحریمها باید کاملا برداشته شوند و مذاکرات قبلی ظریف هم فقط مذاکره بوده و چیزی مصوب نشده است!
۹/۹- اینجا بود که رسانه های آمریکایی دست به کار شده و طی یکی دو روز گذشته با تقسیم کار با نوچه های ایرانی شان در داخل، علیه باقری و همکارانش جوسازی را استارت زدند که شاید عقب بنشینند ولی خوشبختانه باز هم مثل همیشه این دشمن بود که مقابل جریان انقلاب ناکام ماند!
👤 عبدالرحیم انصاری 🇮🇷
🌐 افشاگری یک نماینده: خودروسازان حاضر نیستند تولیدات خود را به بازار بفرستند
لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
🔹خودروسازان خودروهایی را که تولید کردند، بیرون نمیدهند و به بهانه اینکه عرضه خودرو در بازار صرف نمیکند، حاضر نیستند این خودروها را به بازار بیاورند.
🔹معامله بین خودروسازان و مردم یقیناً معامله یکطرفه و غلطی است که در این معامله غش وجود دارد. چرا که قیمت خودرو بالا و کیفیت آن پایین است.
🔹از طرفی رقابت هم در کشور وجود ندارد و فقط 2 خوردوساز هستند که با عرضه پایین کفه تقاضا را تحریک میکنند.
🌐دوتابعیتیهای بهجامانده از دولت قبل را برکنار کنید
سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس:
🔹برخی از مدیران دو تابعیتی بهجای حل مشکلات زیرمجموعه خود به دنبال ریخت و پاش هستند. مثلا کارگران شرکت ملی مس به دلیل به تعویق افتادن حقوقشان معترض هستند اما مدیرعامل این شرکت در مجمع فوقالعاده برای خودش و هیئتمدیره خودروی لاکچری تامین میکند.
🌐 رشد ۸ درصدی اقتصاد در سال آینده هدف گذاری شد
🔹 بر اساس صحبتهای مطرح شده توسط نمایندگان مجلس قرار است لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ هفته آینده توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود و عملاً بررسی لایحه بودجه سال آینده توسط کمیسیونهای تخصصی آغاز شود.
🔹 پیشتر سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده بود هدف گذاری انجام شده در بودجه سال آینده، اقتصاد کشور را به رشد ۸ درصدی میرساند، بنابراین این مهم در تمام بخشهای لایحه بودجه سال آینده دیده شده است.
🔹 نمایندگان مجلس اعلام کردهاند بر اساس آخرین جمعبندیها در بودجه، درآمد مالیاتی با رشد ۴۴ درصدی، میزان صادرات نفت ۱.۲ میلیون بشکه، قیمت نفت ۶۰ دلار و قیمت دلار ۲۳ هزار تومان دیده شده است.
14.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 جاهلیت مدرن بدتره یا بت پرستی گذشته؟
👤 #علیرضا_پناهیان
✅ ما در دوران جاهلیت مدرن هستیم.
13.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 شهید نماد هویت ایران
✅ مفهوم شهادت در بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای ایلام