هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ شورای عالی مسکن هر هفته باید با حضور رئیس جمهور برگزار شود نه هر سه ماه یکبار!
▪️مصاف اقتصادی در توییتی نوشت: "در نه ماه گذشته فقط سه جلسه شورای عالی مسکن تشکیل شده است. یک سوم اقتصاد کشور تحت تاثیر مسکن است ولی نگاهی سطحی به این مسئله وجود دارد. این حوزه هیچ وابستگی به مذاکرات و تحریم ندارد ولی میتواند رضایتمندی و اشتغال ایجاد کند."
✍️ محسن قصودی، مجری و تهیه کننده برنامه ثریا با اشاره به توییت بالا نوشت:
🔹پیشنهاد به آقای رییس جمهور
🔹برای تحقق وعده مهم ساخت ۴ میلیون مسکن وکنترل قیمت و اجاره های کمرشکن در آینده(متاسفانه فصل اجاره امسال که با گرانی گذشت)لازم است شورای عالی مسکن با حضور شما، وزرای مربوطه وحداقل ۳ استاندار، هر هفته یک بار تشکیل شود،نه هر سه ماه یک بار!
🔹برای نهضت ملی مسکن و همچنین اجرای سامانه املاک و اسکان کشور که ابزار اصلی کنترل بازار و مهارسوداگری است باید علاوه بر وزارت مسکن، بانک مرکزی، سازمان برنامه، وزارت کشور، صمت و جهادو... پای کار بیایند و هر هفته حداقل سه استاندار آخرین وضعیت پروژه ها را در حضور شما گزارش دهند...
🔹برای کنترل بازار روشهای کنونی ناکارآمد است،برای سال بعد، افزایش وام رهن هم مستأجران را با اقساط بیشتر، بدهکارتر میکند.باید با مالیات بر عایدی سرمایه و خانههای خالی، سوداگری مهار شود و جهش تولید مسکن نیزعملی شود.مسکن مهرهای نیمه کاره تحویل شود واین نیاز به مطالبه هفتگی شما دارد
🔹برای نهضت ملی، در بسیاری از شهرها میتوان به ساخت مسکن ویلایی با ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر زمین فکر کرد. نباید دوباره به ساخت آپارتمانهای پرتراکم روی آورد.در ثریا نشان دادیم این روش به لحاظ اقتصادی هم به صرفهتر است.
🔹ساخت مسکن روستایی هم باید با اولویت جدی پیگیری شود تا مهاجرت رخ ندهد.
🔹اجرای این پیشنهادات کارشناسان، نیاز به عزم همه دولت و مطالبه رییس جمهور دارد. بانک مرکزی، سازمان برنامه، وزرا و استانداران از وزیر مسکن حرف شنوی ندارند.
🔹وزارت مسکن هم در این بخش عملکرد مطلوبی نداشته و کارها کند پیش می رود.مسکن می تواند لوکوموتیو دولت شما و اشتغال کشور باشد.
⭕️ چرا گوشت قربانی حجاج ایرانی به ایران بازگردانده نمیشود؟
🔹 مسئول اجرایی طرح قربانی در حج ۱۴۰۱ خبر داد: «بیش از ۳۸ هزار رأس دام در حج امسال از سوی زائران ایرانی قربانی شده است.»
🔹 هر سال، گوشتهای قربانی حج از سوی بانک توسعه اسلامی بین فقرا توزیع میشود. ایران در حج ۹۸ از عربستان خواست که گوشتهای ذبح شده حجاج ایرانی را به کشور برگرداند.تا از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در داخل ایران توزیع شود.
🔹 انتقال گوشتها به ایران از راه هوایی مقرون بهصرفه نبوده و کشتی مجهز به یخچال مناسب هم وجود ندارد و به همین دلیل، انتقال گوشتهای قربانی حجاج به ایران منتفی شد./ایسنا
⭕️داستان قفل کودک گوگل و ایران
✍سجاد بنابی، کارشناس فضای مجازی و معاون سابق وزارت ارتباطات
🔹سال ۸۸ و در دولت دهم، پس از آنکه گوگل استفادهی فراگیر از SSL را آغاز کرد، سیستمهای پالایش دیگر قادر به حذف نتایج جستجوی گوگل نبودند.
🔹ظاهرا در سال ۸۹، اولین بار الزامی کردن Safe Search برای پالایش نتایج جستوجو به کار گرفته شده است.
ظاهرا دیری نپاییده است که گوگل با اعمال محدودیتهایی، این قابلیت را برای کل IPهای ایران مسدود کرده و این ابزار مفید گوگل برای مدیریت خانوادهها و مدارس ایرانی از دسترس خارج شده است.
🔹در طول دوران مسؤولیت همواره شاهد مکاتبات و یا موضوع جلسههایی بودم که ضمن سرزنش وزارت ارتباطات به بیتوجهی به محتوای مخرب گوگل، خواستار اقدام برای کنترل این آثار مخرب بودند.
فراموش نمیکنم در مقطعی فشارها جهت پیادهسازی Man in the Middle برای پالایش نتایج گوگل روز افزون بود.
🔹 وزارتخانه جلوی این گونه اقدامات نابخردانه و ضدامنیت عمومی کاربران ایستاد. در اینکه برخی محتواهای فضای مجازی برای کودکان مضر است، حرفی نیست. اما راهکار آن تقویت دانش خانوادهها برای نظارت و نیز ترویج استفادهی صحیح از امکانات سرویس دهندههای بینالمللی در بین مردم است.
🔹به این توجه شود که اگر مجددن این ابزار توسط گوگل برای مدارس ایران محدود شود، نتیجه آن است که ما برخی ابزارهای سالمسازی را به دست خودمان از دسترس مردم خارج کردهایم.
🔹و البته مطلبی هم در ذهنم هست که حیفم آمد طرح نکنم؛ از دید من عاملان چنین تصمیمی با پیشبینی اقدام احتمالی گوگل، به دنبال از دسترس خارج کردن گزینه Safe Search در ایران و توجیهپذیر کردن پلتفرمهایی هستند که تا کنون میلیارهاد تومان از جیب سهامداران اپراتور برای آن هزینه کردهاند
⌛️ رصد شنبه (25تیر، 16ذی الحجه و 16جولای)
1288؛ پناهندگی محمدعلی شاه قاجار به سفارت روس در پی تصرف تهران توسط مشروطه طلبان
1331؛ استعفای دكتر مصدق از نخست وزیری و انتخاب قوام السلطنه به این مقام توسط شاه
1367؛ جلسه مهم سران نظام درباره تصمیمگیری در مورد سرنوشت جنگ
1918م؛ قتل عام خانواده سلطنتي روس در هنگامه انقلاب بزرگ روسيه
1945م؛ انفجار آزمايشي اولين بمب هسته اي جهان در صحراي "آلاماگور دو" امريكا
2015م؛ درگذشت سید متولی عبدالعال قاری سرشناس مصری
⭕️ بحران آب؛ عرصه جدید نبرد نئولیبرالیسم و اقتصاد مقاومتی
✍️ سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹چند وقت پیش مقالهای میخواندم که در یکی از ایالات آمریکا، سطح آب زیرزمینی افت کرده است. موضوع مقاله، یکی از فناوریهای نوین آبیاری بود و تز نویسنده پس از طرح مسئله بحران آب، این بود که ضرورت دارد میزان بهرهوری آب با این فناوری ارتقا داده شود تا برداشت محصول به ازای هر مترمکعب آب، درصد مشخصی افزایش یابد. الگوی حاکم بر ذهن نویسنده، این بود که باید بهرهوری آب را با فناوری افزایش داد تا تولید و عرضه محصول کشاورزی در نتیجه کمبود آب افت نکند. اقتصاد مقاومتی، طی چنین طریقی را تجویز میکند.
🔹امروز دیدم یکی از اعضای اتاق بازرگانی فرموده که بحران آب داریم و کشاورزان ایرانی در هر هکتار کشت ذرت، برنج و گندم ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی آب مصرف میکنند و باید یک برنامه ریاضت آبی ۱۰ ساله را اجرا کرد. چنانچه ملاحظه میفرمایید، اینجا به جای اینکه نسخه افزایش بهرهوری آب پیچیده شود تا عرضه و تولید محصول افزایش یابد، کشاورز مظلوم مقصر بحران آبی معرفی شده و نسخه ریاضت تجویز میشود؛ و گفته نمیشود که آنچه باعث شده در جهان ۲ تا ۳ برابر نسبت به ایران کمتر آب مصرف شود، فرهنگ کشاورزی و ریاضت آبی نیست، توسعه فناوری و گذاشتن آن در اختیار کشاورز است.
🔹یکی از انتقادات اصلی که همواره متوجه نئولیبرالیسم بوده، همین است. نئولیبرالها با طرف عرضه اقتصاد (یعنی تولید) کاری ندارند و میخواهند صرفا با مدیریت تقاضا مسائل را حل کنند. مدیریت تقاضا نیز در شرایط کمبود یعنی ریاضت و گرانسازی برای خارج کردن بخشی از مصرف کنندگان از بازار.
🔹این دست مسائل، کاملا فلسفی و فکری و مرتبط با حمکرانی و سیاستورزی است. مسئله نه به تخصص مهندسی کشاورزی ارتباط دارد، نه به تخصص مهندسی آب. سیاستمدار است که باید میان رویکردها انتخاب کند و اینجاست که گرایش فکریاش به نئولیبرالیسم یا اقتصاد مقاومتی خود را نشان میدهد. اگر استفاده از فناوری آبی برای افزایش بهرهوری را انتخاب کرد، سراغ متخصصین مرتبط میرود و به فکر توسعه فناوری میافتد و دستور به تدوین طرح ملی و اجرای پروژه ملی برای افزایش بهرهوری آب میدهد؛ اگر ریاضت آبی را انتخاب کرد، سراغ ریاضیدانها میرود تا برایش حساب و کتاب کنند و فرمول بنویسند که قیمت را چقدر افزایش دهیم تا مصرف به چه میزان کاهش یابد... و صورت مسئله پاک شود!
🔹چنانکه ملاحظه میفرمایید، برخلاف تبلیغات گسترده انجام شده، این نئولیبرالیسم است که تجویز به ریاضت میکند، نه اقتصاد مقاومتی! و هنر نئولیبرالها این است که همواره چنین طرحهایی را بنام اقتصاد مقاومتی جا زدهاند.
🔹کشور امروز به برکت تلاشها و مجاهدتهای جوانان خوشفکرمان، در مرز فناوریهای آبی قرار دارد و فناوری SSTI که یک فناوری خاص و انحصاری برای کاهش مصرف آب و افزایش محصول است، کاملا بومی شده و ارتقا نیز یافته است. در پروژههای نمونه اجرا شده در کشور، با موفقیت مصرف آب به یک چهارم کاهش یافته و محصول حداقل دو برابر شده است. باید به سرعت، یک طرح ملی برای استفاده از این فناوری در سراسر کشور اجرا شود. اجرای این طرح نیز از عهده یک وزارتخانه -اینجا کشاورزی- برنمیآید. پروژه، مرتبط با مسئله آب است که مسئولیت آن با وزارت نیروست. مباحث مالی و تسهیلاتی وجود دارد که حضور وزارت اقتصاد و بانک مرکزی را الزامی میکند. مواد اولیهای مورد نیاز است که باید پتروشیمیها و فولادی ها درگیر شوند که وزارتین نفت و صمت مسئولیت پیدا میکنند. همچنانکه برای حذف ارز ۴۲۰۰ کل سیستم با فرماندهی شخص رئیس جمهور بسیج شد، برای حل این مسئله نیز چنان بسیجی ضرورت دارد. قول خوبی از حاج آقای رئیسی در این زمینه گرفته شده و ایشان در جریان دستیابی کشور به این فناوری و اجرای موفق نمونههای آن هستند. هرچند شنیدن خبر "ایجاد بازار آب" در یکی از استانها که مرتبط با همان ریاضیبازی است و کاری به سمت عرضه اقتصاد و افزایش تولید و بهرهوری ندارد، بسیار ناراحتکننده بود. اما امیدوارم این بار، برخلاف ماجرای حذف ارز ۴۲۰۰ که امروز نتایجش را مشاهده میفرمایید، نئولیبرالها پیروز نشوند و با رونق تولید و عرضه محصولات کشاورزی، هم از وابستگی به واردات این محصولات نجات یابیم، هم از بحران آب عبور کنیم، هم درگیر بحران تامین ارز برای واردات نباشیم و بساط این ارز ترجیحی و غیرترجیحی و یارانه و رانت و... جمع شود، هم با افزایش تولید، قدرت پول ملی افزایش یابد، هم اشتغال ایجاد شود، هم رشد اقتصادی حاصل آید، هم تورم کاهش یابد.../ صفحه توییتری سید یاسر جبرائیلی
⭕️ مجلس با وجود اعلام نظر شورای نگهبان، از سال ٩٨ اصلاحی در قانون انتخابات صورت نداده است/ قوانین مخالف اصل ششم برنامه توسعه نیاز به دو سوم آرای نمایندگان دارد
👤 هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان:
🔹(در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت کارگروه اصلاح قانون انتخابات) آخرین وضعیت را باید از مجلس بپرسید اما آخرین باری که شورای نگهبان در خصوص اصلاح قانون انتخابات اعلام نظر کرده سال ٩٨ بوده و از آن زمان مجلس اصلاحی صورت نداده است.
🔹(در پاسخ به این سوال که در خصوص تشکیل وزارت بازرگانی برخی اعلام میکنند این طرح مخالف اصل ششم برنامه توسعه است، موضع شورای نگهبان در این خصوص چیست) نسبت به بحث تشکیل وزارت بازرگانی باید اعلام کنم که ما در شورای نگهبان وظیفه بررسی مغایرت با قانون اساسی را داریم و بررسی مغایرت با قانون برنامه ششم در صلاحیت شورای نگهبان نیست. براساس آیین نامه داخلی مجلس اما اگر نمایندگان بخواهند قانونی را مخالف قانون اصل ششم برنامه توسعه مصوب کنند تصویب با دو سوم باید صورت بگیرد.
🔹(در رابطه با آخرین وضعیت بررسی طرح شفافیت قوا) نظر رسمی شورای نگهبان به رسانه ها و مجلس اعلام شد و کمیسیون تخصصی مجلس هم چند نوبت جلسه برگزار کرده و از شورای نگهبان برای تبیین نظرات دعوت شده و حضور پیدا کردهایم. اگر کار در کمیسیون تخصصی تمام شده باشد باید در دستور صحن قرار بگیرد.
🔹(در پاسخ به سوالی در رابطه با مصوبه ساماندهی ثبتنامها در وزارت کشور) این مصوبه لازمالاجرا بوده و هست البته دولت قبل به مصوبه عمل نکرد و مبنای عمل ما در شورای نگهبان همین مصوبه بوده و هست. اگرچه دولت قبل این مصوبه را اجرا نکرد اما ما طبق آمار و ارقام معتقدیم که این مصوبه اثر خودش را گذاشت و تعداد ثبتنامها کاهش یافت./ ایلنا
⭕️ یک مقام نظامی آمریکا: هیچ نشانهای از استفاده روسها از سلاح ایرانی وجود ندارد
🔹به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد نظامی آمریکایی در یک جلسه پرسش و پاسخ توضیحاتی را درباره ادعاهای جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید مبنی بر اینکه ایران در حال آماده شدن برای ارسال صدها پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین است، ارائه داد.
🔹بنابر گزارش وب سایت رسمی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، این مقام ارشد نظامی در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای اخیر سالیوان و اینکه آیا نشانهای از نمایش پهپادهای ایرانی در این جنگ مشاهده شده است، یا نه؟ گفت: من هیچ نشانهای از این پهپادها ندیدهام. البته خیلی گفته میشود که روسها برای به دست آوردن سلاح به ایران تکیه میکنند./ ایسنا
📊آخرین یافته ها در خصوص میزان استفاده از رسانه های اجتماعی در ایران
🔹 78.5 درصد مردم حداقل از یک پیامرسان یا رسانه اجتماعی استفاده میکنند. این میزان بین جوانان 18 تا 29 سال 96.9 درصد، ساکنین مراکز استانها 86.2 درصد و افراد با تحصیلات دانشگاهی 95.3 درصد است.
🔹 استفاده از واتساپ با 71.1 درصد بیش از سایر برنامهها است.
🔹 بعد از واتساپ، اینستاگرام توسط 49.4 درصد مردم ایران استفاده میشود.
🔹بر اساس نتایج نظرسنجی، فیسبوک 3.7 درصد، سروش 3.6 درصد و بله 2.2 درصد استفاده کننده در بین افراد بالای 18 سال ایرانی دارد./ایسپا
@
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 روایت اکوایران از علت منفی شدن رشد نقدینگی در فروردین ماه