هدایت شده از mesaghمیثاق
احتمالا به زودی اتفاقات جدیدی بیفتد
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰برنار آرنو فرانسوی ثروتمندترین مرد جهان شد؛ رتبه اول جهان از دست آمریکایی ها خارج شد!
🔶️مجله فوربز در شماره جدید خود ردهبندی تازه ای از ثروتمندترین افراد جهان منتشر کرد که طی آن برنار آرنو را با ۲۱۱ میلیارد دلار ثروت شخصی در راس رنکینگ قرار داد.
🔶️ براساس برآوردهای این مجله، «جف بزوس» با از دست دادن 57 میلیارد دلار سرمایه از ماه مارس 2022 بیشترین ضرر را تجربه کرده است. البته او همچنان در جایگاه سومین فرد ثروتمند دنیا قرار دارد.
🔶️او هنوز 114 میلیارد دلار ثروت شخصی دارد، اما بهموجب افت 50 درصدی ارزش سهام آمازون در سال 2022، با ضرر سنگینی مواجه شده است.
🔶️«ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و توییتر دومین فرد ثروتمند فهرست فوربز است که 180 میلیارد دلار ثروت شخصی دارد. او در پشت سر «برنار آرنو»، مدیرعامل LVMH قرار گرفته است که با دارایی شخصی 211 میلیارد دلاری عنوان ثروتمندترین فرد جهان را در اختیار دارد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰 آمريكا مايكروسافت را به دليل معامله ١٢ ميليون دلارى با کشورهای تحریمی ايران ، سوريه ، روسيه و كوبا جريمه كرد!
🔶️وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که شرکت مایکروسافت موافقت کرده است تا به دلیل نقض بیش از یکهزار و ۳۰۰ مورد از تحریمهای واشنگتن علیه روسیه، کوبا، ایران و سوریه حدود سه میلیون دلار جریمه پرداخت کند.
🔶️وزارت خزانهداری آمریکا: مایکروسافت موافقت کرده است تا به دلیل یکهزار و ۳۳۹ مورد نقض «مقررات کنترل داراییهای کوبا»، «مقررات تحریمها و تراکنشهای ایران»، «مقررات تحریمهای سوریه» و مقررات مربوط به تحریمهای روسیه و اوکراین حدود ۳ میلیون دلار پرداخت کند.
🔶️«اداره کنترل داراییهای خارجی» (OFAC) در وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که شرکتهای وابسته به مایکروسافت از ژوئیه ۲۰۱۲ تا آوریل ۲۰۱۹ مجوز نرمافزار یا خدمات سروروها و سیستمهای مستقر را آمریکا و ایرلند را به نهادها، دیگر کاربران و افراد تحریمشده در کوبا، ایران، سوریه و روسیه فروخته یا ارائه کردهاند.
👈میزان فروش نرمافزار و ارائه خدمات بیش از ۱۲ میلیون دلار بوده است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰چین دو نهاد آمریکایی را تحریم کرد!
🔶️وزارت خارجه چین اعلام کرد، مقامهای این کشور امروز (جمعه) دو نهاد آمریکایی را بابت نقض اصل چین واحد تحریم کردهاند.
🔶️ این دو نهاد آمریکایی به نامهای موسسه هادسون و کتابخانه ریاست جمهوری رونالد ریگان هستند که توسط مقامهای چینی بابت نقض اصل چین واحد و ارتباط با تایوان تحریم شدهاند.
🔶️بر اساس بیانیه وزارت خارجه چین، این دو موسسه برای تسای اینگ ون، رئیس جمهوری تایوان پلتفورمی را برای شرکت در فعالیتهای جدایی طلبانه در سرزمین ایالات متحده فراهم کردهاند که به صورت جدی، نقض کننده اصل چین واحد و مفاد اطلاعیههای مشترک آمریکا و چین است.
🔶️این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، این اقدامات به صورت جدی مخرب یکپارچگی قلمرو و حق حاکمیت چین هستند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
در خردادماه 1392 (ژوئن 2013) دکتر حسن روحانی با اکثریت آرا به عنوان رئیس جمهور جدید ایران انتخاب گردید.
وی با انتخاب دکتر محمد جواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه، سیاست و راهبرد صلح و مذاکره با آمریکا را کلید زد.
وی که قبلاً عنوان کرده بود «این خوب است که سانتریفیوژها بچرخند اما معاش و زندگی مردم هم باید بچرخند»👇
👈 سیاست دولت خود را مذاکرۀ هسته ای با آمریکا و غرب جهت بهبود و اصلاح وضعیت اقتصادی کشور اعلام کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فلذا بعداز مذاکرات بی نتیجه دولت احمدی نژاد، حسن روحانی دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 را به فرماندهی ظریف در قالب برنامه ی جامع اقدام مشترک (برجام) در نوامبر 2013 کلیدزد که طی دوسال جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1+5 درگیر مذاکره شد که عاقبت پس از کش و قوس های زیاد در آوریل 2015 تفاهم هسته ای لوزان شکل گرفت و در 14 ژوئیه 2015 (23 تیر1394) در وین اتریش بین ایران، اتحادیۀ اروپا و گروه 1+5 (چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و آلمان) امضاء گردید.
هدایت شده از mesaghمیثاق
👈براساس این توافق به طور خلاصه ایران متعهد گردید:
1️⃣ ذخایر اورانیوم غنی شده متوسط خودش را پاکسازی کرده و به روسیه بفرستد.
2️⃣ذخیره سازی اورانیوم با غنای کم را تا 98 درصد قطع کند، تعداد سانتریفیوژها را حدود دو سوم کاهش دهد و اورانیوم را بیش از ۳/۶۷ درصد غنی سازی نکند.
3️⃣ تأسیسات اورانیوم جدید یا رآکتور آب سنگین جدیدی را توسط ایران ساخته نشود.
4️⃣ فعالیتهای غنی سازی اورانیوم به مدت10 سال به یک تک ساختمان که از سانتریفیوژهای نسل اول استفاده میکند محدود شود.
5️⃣دیگر تأسیسات ایران نیز طبق پروتکل الحاقی آژانس بین المللی انرژی اتمی برای اجتناب از خطرهای تکثیر سلاحهای اتمی تبدیل شوند.
6️⃣همچنین برای نظارت و تأیید اجرای توافق نامه توسط ایران قرار براین شد که آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) به تمام تأسیسات اتمی ایران دسترسی منظم داشته باشد.
👈در مقابل 1+5 و در رأس آن آمریکایی ها متعهد گردیدند بخش اعظم تحریمهای شورای امنیت، اتحادیه اروپا و تحریمهای آمریکا را لغو کنند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
با شروع اجراشدن تعهدات طرفین، جمهوری اسلامی خیلی سریع به تعهدات خود طبق برنامه عمل کرد ولی رغم عمل ایران به کلیه تعهدات برجامی، آمریکا و اروپا و به هیچ یک از تعهدات خود عمل ننمودند!!!
به طوری که در یک اتفاق عجیب و شگفت انگیز در 11 آذرماه 1395 قانون آیسا با 99 رأی مثبت و بدون رای منفی در سنا علیه ایران به مدت10 سال دیگر تمدید گردید و مورد تأیید و اجرای رئیس جمهور آمریکا باراک اوباما قرار گرفت که این رفتار آمریکا نقض آشکار برجام محسوب میشد!!!
یعنی برجام در زمان همان اوباما هم روهوابود🤐
پ ن: قانون آیسا همان قانون تحریمی ایلسا یا داماتو مصوب کنگره ۱۹۹۶ درزمان بیل کلینتون هست که در سال ۲۰۰۶ با حذف لیبی از لیست این تحریمها به قانون آیسا تغییرنام داد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
اعتراض دولت روحانی به نقض برجام توسط دولت روبه اتمام اوباما راه به جایی نبرد که هیچ....
حتی جان کری وزیر امور خارجه اوباما در یادداشتی مورخ ۱۶ دی ماه ۹۵ به مناسبت روزهای پایانی دولت دموکرات اوباما اعلام کرد:
《 که روابطمان با ایران بسیار مناقشه برانگیز خواهد ماند و ما باید اعمال فشار بر ایران را حفظ کنیم تا بتوانیم برنامه ی موشکی ایران را عقب بیندازیم و فشار بر ایران تا دست کشیدن از حمایت تروریست ها، پایان دادن به بی توجهی به حقوق بشر و توقف مداخله ی ثبات زدایانه در امور همسایشگانش باید ادامه پیدا کند!!! 》
هدایت شده از mesaghمیثاق
فهمیدید چی شد؟!!
بذارید این قسمت بالا رو یه تحلیل و جمع بندی کنیم:☝
👇👇👇👇👇
1️⃣آمریکا تا قبل از اوباما تلاش میکرد ایران را به یکباره زمینگیر و تسلیم کند؛ اما نبوغ اوباما در این بود که فهمید برای بلعیدن یک فیل به نام ایران، باید ابتدا آن را تکه تکه کرد، آن را جوید و سپس قورت داد.
2️⃣اوباما متوجه شد توانمندی ایران متکی به سه مؤلفه هستهای، موشکی و حضور منطقهای است. ازاینرو، تلاش کرد ابتدا لقمهای از توان هستهای ایران را بلعیده و سپس به سراغ توانمندیهای دیگر برود. این راهکار منجر به امضای برجام و مختل شدن توان هستهای ایران شد.
3️⃣آمریکا خوب فهمیده بود که اگر تحریمهای ایران طبق تعهداتش در برجام لغو شوند، اهرم فشار آمریکا در مقابل ایران بیاثر میشود و دیگر قادر نیست ایران را پای میز مذاکره بر روی مسائل موشکی و منطقهای بنشاند. ازاینرو، عملاً تحریمی در دوره اوباما علیه ایران لغو نشدو صرفا برنامه این شد که ایران را معطل و مستاصل کنند تا با آوردن ایران بهپای میزمذاکره جدید، دیگر مولفه های قدرت را نیز از ایران بگیرند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
با ورود ترامپ به کاخ سفید همه منتظر بودند ببیننند واکنش او به برجام چیست؟! آیا برجام که در حد دستور اجرایی رئیس جمهور هست را اوهم اجرا میکند یا آن را به راحتی کنار میگذارد؟!!!
کمی گذشت تا اینکه انتشار سند راهبرد امنیت ملی ترامپ در ماه دسامبر ۲۰۱۷نشان داد که در آن زمینه های ذهنی و عینی توجیه باز تولید جنگ اقتصادی علیه ایران وجوددارد.
👈 در این سند از ایران به عنوان دولت یاغی و رقیب اولیه برای منافع آمریکا در منطقه ی خاورمیانه نام برده شده بود که میبایست با آن مقابله کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
همانطور که گفتیم سیاست آمریکایی ها از همان اواخر دوران اوباما تا اوایل دولت ترامپ این بود که سعی کردند با کم کردن دایره ی لغو تحریم ها به تحریم های هسته ای و آن هم به مواردی خاص و با زمان دار کردن موضوع این را مستاصل کنند.
👈 این رفتارها باعث شد تا داد ایران از این شیوه اجرای برجام بلند شود به طوری که رئیس کل بانک مرکزی وقت دکتر سیف در شورای روابط خارجی اعلام کرد که ایران تقریباً هیچ دستاوردی را از برجام تحصیل نکرده است!!!
هدایت شده از mesaghمیثاق
آمریکایی حتی در نقض برجام پا را فراتر گذاشته و در ژوئیه2017 (مرداد 96) با رأی قاطع کنگره و امضای ترامپ قانون تحریمی کاتسا(قانون مقابله با دشمنان آمریکا) مشهور به سیاهچال تحریم ها را علیه ایران، روسیه و کره شمالی به تصویب رساندند تا از این طریق با تحریمهای جدید جنگ اقتصادی شدیدتری را علیه ایران پیگیری کنند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
یادی هم کنیم از حسن آقا کلیدساز که چندماه قبلش در مهرماه ۹۶ درمورد خروج ترامپ از برجام افاضه کرده بودند که:
《ایران در توافق هسته ای، به منافعی غیرقابل بازگشت دست یافته است. هیچ کس نمیتواند آنها را برگرداند. نه آقای ترامپ که ده تا ترامپ هم در دنیا درست شوند، آنها غیرقابل بازگشت هستند.》
👈به هر حال خروج آمریکا از برجام نقطه ی اوج گرفتن جنگ اقتصادی در زمان ترامپ بود که براساس آن وزیر امور خارجه آمریکا و وزیر خزانه داری آمریکا مکلف شدند همه تحریمهای وضع شده علیه ایران را که در چارچوب برجام مسکوت مانده بود بازگردانده و تقویت کنند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
ترامپ تا پایان دوران چهارساله ی خود بیش از ۱۹ بار ایران را تحریم کرد.
بیش از ۱۶۸ نهاد ایرانی را به بهانه های مختلف تحت تحریم و مجازات قرارداد.
👈مخصوصا درحوزه فروش نفت و روابط پولی و بانکی شدیدترین تحریم های تاریخ را علیه ایران تصویب و اجرایی نمود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
👈فشار حداکثری ترامپ برای نشاندن ایران پای میز مذاکره برای تسلیم توان موشکی، هستهای و منطقهای صورت گرفت.
این فشار حداکثری با ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی و شهید فخریزاده تکمیل شد اما مقاومت مردم باعث شد فشار حداکثری ترامپ عملاً شکست بخورد؛ زیرا این فشار، منجر به تغییر رفتار نظام یا براندازی آن نشد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
در اواخر دوره ترامپ، قانونی با عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در مجلس تصویب شد که ایران را از انفعال نجات داد.
این قانون باعث شد تا ایران مجدداً غنیسازی ٢٠ درصدی و سپس ٦٠ درصدی خود را آغاز کند. قانون مجلس باعث شد ترامپی که خیالش از تعطیلی توان هستهای ایران راحت بود، کل دستاوردهای رئیسجمهورهای قبلی آمریکا را نیز از دست بدهد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰جوبایدن وارد میشود....
ترامپ قمار بازی که دست به هر ترفند و حیله و تهدیدی زد تا ایران را طبق خواسته های خودش به پای میز مذاکره بکشاند ولی موفق نشد و با شکست سیاستهایش، نتیجه ی انتخابات 2020 را به رقیب سرسختش جو بایدن دموکرات واگذار کرد.
👈 بایدن مجبور شد مجدداً از نقطه صفر و بدون هیچگونه دست برتری با ایران گفتگو کند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
رهبر معظم انقلاب بهمحض روی کار آمدن جو بایدن وبا شروع داغ شدن بحث احیا برجام توسط طرفین اعلام کردند که ایران در صورتی به برجام بازخواهد گشت که آمریکا تمامی تحریمها را بهصورت کامل لغو کند و ایران نیز لغو تحریمها را راستی آزمایی کند.
👈اواخر دولت روحانی بود و وی سعی کرد تا دولتش تمام نشده طی مذاکرات سریع با دموکرات ها و احیا برجام هم برگ برنده ای برای خود کسب کند و هم جناح سیاسی خود را از ورطه سقوط نجات دهد فلذا دور جدید مذاکرات دولت روحانی با بایدن شروع شد اما نتوانست خواست ایران را برآورده کندچون زمان تغییر کرده بود و غربی ها خواسته های بیشتری داشتند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
با روی کارآمدن دولت رئیسی تمایل برای شروع مذاکرات کم فروغ بود اما با اصرار فشار چین و روسیه و تهدیدهای غرب دورجدید مذاکرات به فرماندهی علی باقری معاون سیاسی جدید وزیر امورخارجه کشور کلید زده شد تا گامی درجهت شروع مذاکرات فرابرجامی برداشته شود.
اما با گذشت چندین دور از مذاکرات از ۱۴۰۰ تا کنون کار به جایی نرسید که هیچ ....تازه جوبایدن با الگوگیری از ترامپ همان سیاست فشارحداکثری علیه ایران را پیگیری و تحریم های جدیدی نیز تصویب نمود.
به طور مثال:
1️⃣ آمریکااسامی ۱۳ شرکت را که ادعا میشد در تسهیل فروش صدها میلیون دلار محصولات نفتی و پتروشیمی ایران به خریدارانی در شرق آسیا نقش دارند در فهرست تحریم قرار داد.
2️⃣یا آمریکا شرکت تحقیقات صنایع هوایی شاهد، شرکتهای اماراتی «ساکسس ایویشن» و «آیجت گلوبال» رل با ادعای تولید و تسهیل انتقال پهپادهای ایران هدف تحریمهای آمریکا قرار داد.
3️⃣ یا خزانهداری آمریکاشرکت روسی «واگنر»، نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و صنایع هوایی قدس را به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۴۰۲۴ تحریم کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
آیا بازگشت آمریکا به برجام و عمل به تعهدات آن موجب بهبود اقتصاد کشور و معیشت مردم خواهدشدیاخیر؟؟؟
درپاسخ خدمتتون بگم خیر
حالا چرا؟
1️⃣ زیرا درمتن برجام درمورد لغو تحریم یوترن یا همان تحریم چرخه ی دلار که سیستم بانکی و فروش نفت ایران را از سال ۲۰۰۸ تاکنون مختل نموده است ،بحث نشده و این غول تحریمی قرار نیست لغو شود؛تحریمی که ستون اصلی ۱۶۰۰ قانون تحریمی وضع شده علیه ماست و هم اکنون بزرگترین مشکل اختلال تراکنش های بانکی بین المللی و فروش نفت محسوب میشود.
2️⃣ زیرا در برجام درمورد لغو قانون تحریمی دستور اجرایی ۱۳۵۹۹ سال ۲۰۱۲ رییس جمهور آمریکا یا همان قانون توقیف کلیه دارایی های دولت و نهادهای مالی دولت از جمله بانک مرکزی ، بحث نشده و تعهدی مبنی برلغو آن نشده است.
عزیزان واقعیت امر اینه که بزرگترین مشکلات ما از ناحیه تحریم ها فقط در دو حوزه ی بانکی و فروش نفت و برگشت پول آن است که طبق متن برجام به آن پرداخته نشده و حتی اگر آمریکا کاملا به برجام برگردد و به تعهداتش عمل نماید این دو مشکل ما حل نخواهدشد در نتیجه تصور حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم نیز از این بابت(برجام) امری محال است واگرامروزه در کشور میبینیم که با خبر مذاکره ای مثلا دلار چند هزارتومانی سقوط میکند فقط جو و بار روانی خبر بر دلار است نه چیز دیگری!!!
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰گذری برتاریخ ؛تجربه تلخ مذاکره با وعده های پوچ یانکی ها
🔶ایران دوران پهلوی، شباهت زیادی با عربستان کنونی داشت. کشوری سرشار از منابع نفتی، دارای ارتشی به ظاهر قدرتمند و حاضر در درگیریهای منطقه ای و البته بزرگترین وارد کننده سلاح از آمریکا.
🔶 دوران پهلوی، به هر میزان تولید و قیمت نفت افزایش مییافت، به همان میزان واردات سلاح از آمریکا افزوده میشد؛ آمریکا از یک طرف با واردات نفت از ایران، انرژی مورد نیاز خود را تأمین میکرد و از طرفی دیگر با فروش سلاح به ایران دلارهای خود را پس میگرفت، اما انباری از اسلحه برای خود در خاورمیانه ایجاد میکرد.
🔶در آرشیو سایت وزارت خارجه آمریکا آمده است که «مسئولان آمریکایی بهترین روش برای کنترل شاه را همان برنامه نظامی میدانند؛ اگر شاه مطمئن شود که آمریکا به امنیت ایران توجه دارد، مشاوران نظامی بهتر میتوانند به وی در مورد مسائل اولویت دار مشورت دهند.»
🔶افزایش درآمدهای نفتی ایران در دهه 70 میلادی (50 شمسی) هم زمان با افزایش سرسام آور واردات اسلحه از آمریکا صورت گرفت.
🔶 امیرعباس هویدا، از نخست وزیران دوران محمدرضا شاه، در صفحه 98 کتاب خود با نام سقوط شاه این طور مینویسد:«در یک فاصله زمانیف 20 ساله، از سال 1950 تا 1971، کل خرید تسلیحاتی ایران از آمریکا به یک میلیارد دلار هم نرسید. ولی بین سالهای 1971 تا 1978 یعنی فقط در عرض8 سال آخر سلطنت شاه، میزان خرید سلاح از آمریکا آن قدر سریع افزایش پیدا کرد که به رقم نجومی 19 میلیارد دلار بالغ شد.» این خریدها هم زمان با اوضاع به هم ریخته اقتصادی آمریکا در دوران بعد از جنگ ویتنام است که توانست به اقتصاد آمریکا جانی دوباره ببخشد.»
🔶 عقب نشینی های سیاسی محمدرضا شاه به اینجا ختم نمیشود و موارد متعددی از این دست در طول دوران پهلوی قابل مشاهده است.
🔶 مسئله صرف نظر کردن ایران از حاکمیت بر بحرین از جمله این عقب نشینی های سیاسی این دوران است؛ در اسناد به جای مانده از دوران پهلوی آمده است که در مذاکراتی پنهانی میان ایران، انگلستان و آمریکا، ایران در مورد مسئله بحرین کوتاه میآید و عقب نشینی سیاسی میکند و نتیجه چیزی نمیشود جز جدایی بحرین از ایران.