هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 انس با قرآن
🔸راه تبدیل سیئات به حسنات
مَن تَابَ وَ ءَامَنَ وَ عَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا فَأُوْلَئکَ یُبَدِّلُ اللَّهُ سَیَِّاتِهِمْ حَسَنَاتٍ وَ کاَنَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا(70- فرقان)
🔻آنان که توبه کنند و ایمان آورند و کار شایسته انجام دهند، که خدا بدیهایشان را به خوبیها تبدیل میکند و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.
🔻این آیه بشارتی است شگفت به کسانی که گناه کردهاند و از گذشته خود پشیمانند. در این فراز سخن از عفو بخشش نیست بلکه گامی فراتر و لطفی بیشتر به چشم میخورد و آن تبدیل گناهان به حسنات است. اگر گنهکاری واقعاً از کرده خود پشیمان شد و در عقیده و عمل خود بازنگری کرد و راه جبران و صلاح را پیش گرفت خداوند به او وعده داده که گناهانش را تبدیل به حسنات خواهد کرد.
🔻خلاصه نظر علامه طباطبایی(ره) در چگونگی تبدیل سیئات به حسنات
گناه آن اثری است که با ارتکاب نهی خدا در نفس ایجاد شده و در آن باقی میماند. و نیز تا ذات کسی شقی و یا آمیخته به شقاوت نباشد، هرگز مرتکب عمل زشت و گناه نمیشود و گناه و اعمال زشت از آثار شقاوت و خباثت ذات آدمی است. حال اگر چنین ذاتی با توبه؛ ایمان و عمل صالح تبدیل به ذاتی طیب و طاهر و خالی از خباثت شد؛ لازمه این تبدیل این است که آثاری هم که در سابق داشت به نام گناه، با مغفرت و رحمت خدا مبدل به آثاری شود که با نفس پاک و طیب متناسب باشد و آن این است که عنوان گناه از آن برداشته شود و عنوان حسنه و ثواب به خود بگیرد.(1)
(1) المیزان ج15 ص 243
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 انس با قرآن
🔸چقدر از مال خود را انفاق کنیم؟
وَ الَّذِینَ إِذَا أَنفَقُواْ لَمْ یُسْرِفُواْ وَ لَمْ یَقْترُُواْ وَ کَانَ بَینَْ ذَالِکَ قَوَامًا(67- فرقان)
مؤمنین که بندگان خداوند رحمانند وقتی انفاق میکنند، نه اهل زیادهروی هستند و نه بخل میورزند؛ بلکه بین این دو راه اعتدال را بر میگزینند.
🔻این آیه شریفه به یکی از ویژگیهای مؤمنین که اعتدال و دوری از هر گونه افراط و تفریط در کارها به خصوص در مسأله انفاق است اشاره میکند.
🔻در این فراز قرآن کریم اصل انفاق کردن را به عنوان یکی از وظایف و برنامههای قطعی مؤمنین، مسلّم گرفته و تنها مقدار پرداخت آن را به شکل توصیفی بیان میکند که: مؤمنین انفاقی عادلانه و دور از هر گونه اسراف و سختگیری دارند؛ نه آن چنان بذل و بخشش میکنند که زن و فرزندشان گرسنه بمانند و نه آن چنان سخت میگیرند که دیگران از مواهب آنها بهره نگیرند.(1)
🔻در یکی از روایات اسلامی تشبیه جالبی برای «اسراف» و «اقتار» که نقطه مقابل یکدیگرند و نیز حد اعتدال شده است. بر اساس آن روایت امام صادق علیهالسلام این آیه را تلاوت فرمود و مشتی سنگریزه از زمین برداشت و محکم در دست گرفت و فرمود این همان «اقتار» و سختگیری است؛ سپس مشت دیگری برداشت و چنان دست خود را گشود که همه آن به روی زمین ریخت و فرمود این «اسراف» است. بار سوم مشت دیگری برداشت و کمی دست خود را گشود به گونهای که مقداری فرو ریخت و مقداری در دستش ماند و فرمود این همان «قوام» است.(2)
(1) نمونه 15 ص152
(2) الکافی ج4 ص5
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تو آمریکا خودروهایی که غیرقانونی پارک کردن، توسط خود مردم اعمال قانون میشه😁
هدایت شده از mesaghمیثاق
19.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕋▪️هوالعلی الاعلی▪️🕋
#انا_انزلناه_فی_لیله_القدر
حرکت با قلب یعنی ادرکاتی که کسب میکنی از طریق عقل رحمانی باشه! یعنی بدون واسطه حسّ و خیال و وهم! مستقیم با تفکر و تعقل دردقایق و حقایق عالم هستی! در معرفت دین از قرآن تا احادیث و انسان شناسی! اینها غذای لامقطوعه و لاممنوعه است! خالص از هر محدودیت ثقل صورت و مادّه و مدّت،یعنی وقتی تفکر و تعقّل میکنی در واقع داری مستقیم نور کسب میکنی و همین نور مستقیم جذب ذات و شاکله باطنی تو میشه! ولی عبادتهای(مستحبی) که با بدن انجام میشه یعنی واسطه حسّی وسط هست و ادرکات حاصل از آن هرچند برسبیل عبادت هست ولی از سنخ ادارکات حسّی است که مُهر نبوّت به روی آن خورده، بدیهیه ادرکات حسّی که در چهارچوب دین باشه در شاکله باطنی تو بهشت ساز است منتهی بهشت حور و نحر و باغ ویاقوت و قصر،اما آنی که بهشت الله میسازه! آنی که بهشت امام حسین و امام حسن علیهماالسلام در شاکله باطنی تو میسازه باید از سنخ حقیقت خود این ذوات مقدّس باشه! باید حقیقتی به ادراک تو میاد شاکله باطنی تورا به مقام منااهل البیت برسانه! یعنی صورتی که در شاکله باطنی تو انشاء میشه تشبه به انسان کامل داره پس امشب که شب ۲۱ قدر هست بعد از عبادات واجب و اکتفا به مستحبات ضروری سعی کنید سر سفره معرفت الله، علم حقیقت و موعظه بنشینید! خودتون بندازید تو دامن امام زمان علیه السلام!
🚩◾ویژه شب قدر - لیله را دریاب◾🚩
هدایت شده از mesaghمیثاق
#عکس_نوشته
🏷 یک شبه ره صد ساله برو
💠استاد حسین انصاریان
◽️تعیین مقدّرات يك سال انسان در شب قدر، هيچ تضادّى با اراده و اختيار انسان ندارد، زیرا تقدير الهى بر اساس شايستگى ها و ميزان ايمان و اعمال آنهاست.
🌙ویژه شب قدر🌙