هدایت شده از mesaghمیثاق
روایت انتقادی از نهادهای فرهنگی_(2).mp3
28.84M
🔻درسگفتار:
روایت انتقادی از نهادهای فرهنگی:
هجده نکتهی تحلیلی.
(قسمت دوم).
اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻مغالطۀ ارجاع به تاریخ پیشاچرخش:
«نصیریِ کیهان»، بهترین نصیری بود
🖊 مهدی جمشیدی
مهدی نصیری در یادداشتی ادعا کرده است که چون در دورۀ روزنامۀ کیهان و هفتهنامۀ صبح، رهبر انقلاب از من دفاع میکرد، بنابراین آنان که میگویند من در گذشته دچار افراطیگری بودم، رهبر انقلاب را نیز - که حامی من بوده است - ملامت میکنند. در این سخن وی، مغالطههای فراوانی نهفته است.
۱. نصیری در زمان مدیریتش در روزنامۀ کیهان، دچار برخی جزئیات ناصواب و لغزشهای موردی بود، اما جهتگیری و عمدۀ مضامین، درست و بهحق بودند. روشن است که رهبر انقلاب نیز بر اساس جزئیات، اظهارنظر نمیکنند و حداکثر این است که تذکرهای موردی میدهند؛ چنانکه خودِ نصیری هم تصریح میکند که رهبر انقلاب در همان مدت حاکمیت وی در کیهان، تذکر میداد. بنابراین، هرگز اینگونه نبوده که تأیید رهبر انقلاب، مطلق و کامل بوده باشد و هیچ نقص و خللی در کار نصیری در میان نبوده باشد.
۲. از قضا، بهترین دورۀ فعالیت نصیری، همین دورۀ کیهان بود و پس از آن بهتدریج، او رو به دگردیسی و افول نهاد. در میان تمام «نصیریهای جابجاشده» در دهههای گذشته، بهترین نصیری، همان «نصیریِ کیهان» است. «نصیریِ کیهان»، بیش از همۀ نصیریها به آرمانهای انقلاب، نزدیک بوده و پس از این است که چرخشهای او لایه به لایه واقع میشوند و او فاصله میگیرد. نصیری به «تاریخِ دور» ارجاع میدهد تا بطلان داوری ما را اثبات کند، درحالیکه «گذشتۀ مورد انتقاد ما»، این تاریخ نیست. او تاریخ را بسیار به عقب کشیده است و از جایی آغاز کرده که در آن مشترک هستیم. بنابراین، ما مدعی نیستیم که «نصیریِ کیهان»، افراطی بوده است، بلکه سخن در «نصیریِ پساکیهان» است.
۳. نخستین تغییر ناصوابی که در نصیری رخ داد این بود که او در اثر بیتابی و کمتحملی نسبت به مواجهههای عینی، به خلوت «اخباریگری» پناهنده شد و به جان فلسفه و عرفان افتاد و با ریشههای معرفتی و اصیل در افتاد. او در این دوره از حیات خویش، کار نامعقولیت را به آنجا رساند که «فنآوری» را برنتابید و حتی «علوم طبیعی» را واجد دو گونۀ دینی و سکولار تعبیر کرد. در این دوره، او هر مسألۀ معرفتی را با پاسخی حل میکرد که در «انتهای پیوستار» قرار داشت و جز بر «نفی» و «طرد» و «سلب» دلالت نداشت. او در اثر تجربۀ شخصی خود، به «انسداد» و «امتناع» رسیده بوده و میخواست با تعبیر سنتاندیشانه و اخباریمسلکانه نسبت به اسلام، خود را تسکین بدهد. اگر دینفهمی امثال سروش، به درۀ نسبیت فلسفۀ تحلیلی غلتید، دینفهمی او به مرداب جزمیتهای ظاهربینانۀ شبهدینی افتاد. نقطۀ آغاز چرخش او، انحطاط تفکر عقلیاش بود که البته جامۀ دینی به تن داشت و با اخباریگری توجیه میشد. بهراحتی میتوان حدس زد کسی که این اندازه دربارۀ امور خنثی و غیرارزشی، موضع نفیی میگیرد، همۀ واقعیتهای برآمده از غرب را سوغات شیطان و رهآورد تفرعن میشمارد. شاید زمانی که وی در کیهان بوده، ریشههای این تفکر در او شکل گرفته باشند، اما نمودی نداشته یا چنین شدتی نداشته است. از این نقطه به بعد است که باید «گذشتۀ نصیری» را ملامت کرد و پیش روی امروزش نهاد.
۴. در دورۀ بعد، نصیری بسیار پیشتر آمد و دامنۀ بازاندیشیهایش به عالم «تفکر سیاسی» نیز راه یافت و اندکاندک، در برابر خط اصیل «اسلام انقلابی» ایستاد. باید از متن آن مبانی متحجرانه و انگارههای خبربسنده، تجویزهایی برای عالم سیاست و تفکر سیاسی برمیآمد که «لیبرالیسم» و «عملگرایی سیاسی» را نفی کنند، اما او از آن «مبادیِ متحجرانه» در وادی معرفت به «نتایج متجدّدانه» در وادی سیاست رسید. در اینجا بود که او دچار «تعارض درونی» شد و نتوانست یکپارچگی هویتش را حفظ کند. او در حوزۀ بنیانها به سویی فرامیخواند و در حوزۀ دلالتها به سویی دیگر. وی دوگانه و دوپاره شده بود؛ چنانکه از هر دو سو، افراطی بود و نه بر مدار حق و عدل. نه آن غلظت اخباریگری و تحجر نسبت به فهم دین، اقتضای عقلانیّت و دیانت بود و نه این سازشجویی و ایدئولوژیزدایی نسبت به حکمرانی. اکنون، پارهای از او ساکن عالم دینفهمیِ متحجرانه است و پارهای دیگر، ساکن عالم سیاستورزیِ متجدّدانه. او هم این است و هم آن. ازاینرو، کار او از «افراط» گذشته و به «تناقضهای بنیادین» رسیده است. بنابراین، انتقاد جبهۀ انقلاب از وی، منطقی و موجه است و ارتباطی به حضورش در کیهان و صبح ندارد
هدایت شده از mesaghمیثاق
گزارش یک نشست در مورد کتابی ارگانیک
✍ جعفرعلیاننژادی
🔸نشست نقد و بررسی کتاب «درآمدی بر اندیشه فرهنگی آیتالله خامنهای» نوشته مهدی جمشیدی امروز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه در نمایشگاه کتاب برگزار شد. دوست و برادر عزیزم محمدحسین ضمیریان به همراه آقای ابوالفضل اقبالی و بنده نکات و نقدهایی خود راجع به کتاب را بیان کردیم و آقای جمشیدی یک به یک به سوالات مطرح شده پاسخ گفتند.
🔸مهدی جمشیدی در این کتاب سعی کرده است پارهگفتارهای فرهنگی مقام معظم رهبری را که بیش از ۱۵هزار صفحه بوده، با همت، تلاش مضاعف و ممارست کمنظیر در قالبی منظومهوار و با سبکی منحصربهفرد روایت کند. این روایت نشان میدهد چرا مقام معظم رهبری دارای یک نظریه مختار فرهنگی است که از دل یک تعامل منطقی بین معرفت دینی و تجربه رهبری نظام، درآمده است.
🔸 در این نشست نیز گفتم چرا کتاب جمشیدی نسبت به دیگر آثار موجود، برتری دارد. به نظرم این برتری ریشه در دغدغه وجودی بیست و چند ساله او نسبت به گفتارها و بیانات رهبری دارد. این کتاب ثمره یک دغدغه وجودی ارگانیک، یک ارتباط باطنی و نوعی همافقی بیست و چندساله با اندیشه رهبری بوده است.
🔸بنده به دوستان علاقمند آشنایی با نظریه فرهنگی رهبری توصیه اکید میکنم، هر چه زودتر این کتاب را دست گرفته و مطالعه نمایند. نه یک مطالعه سرسری، بلکه یک مطالعه متأملانه و مسألهمحور. فشردگی مفاهیم در این کتاب تا حدی است که میتواند به صورت بالقوه پاسخ مسألههای فرهنگی روزمره را پوشش دهد. منتها شرط آن، مطالعه صبورانه و درنگآمیز است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️قیمت اثر دارد!
تنگنای خانواده ها برای تأمین پوشاک عفیف
سلیمانی ریاست انجمن تولیدکنندگان عفاف و حجاب:
🔻من به عنوان کسی که در کف بازار و تولیدکننده هستم، این را به عینه دیدهام که قیمتها میتواند روی استقبال از چادر اثر بگذارد. یک خانم دبیری پیش من آمد و گفت میتوانم در دبیرستان به شما ۱۰نفر را معرفی کنم که در اثر ضعف مالی چادرشان را کنار گذاشتهاند و از مانتو استفاده میکنند.
🔻همچنین به عینه دیدهام خانوادهای آمدهاند چادر بخرند، مادر برای دخترانش چادر خریده، اما برای خودش نخریده است و این نشان میدهد توانایی مالیاش را ندارد.
🔻در حال حاضر یک چادر با کیفیت قابل قبول بین ۵/۱ تا ۲ میلیون تومان در بازار به فروش میرسد. وقتی با ۳۰۰هزار تومان میتوان یک مانتو خرید و چادر پنج برابر آن قیمت دارد، به نوعی ظلم به اقشار محجبه و مذهبی ما محسوب میشود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتشار برای اولین بار؛ فایل صوتی مشاجره بین مجید کاظمی و سعید یعقوبی (متهمان حادثه تروریستی خانه اصفهان) حین رودرو شدن
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴#عربستان دو روز نیست که با #ایران سر رفاقت باز کرده. تا دیروز حکم گاو شیرده رو برای #آمریکا داشت و بدون اجازهاش حتی نفس نمیکشید؛ اما الان برا آمریکا لات بازی در میاره و به فرستادههاش میگه:
"هر کاری که خودم صلاح بدونم و دلم بخواد انجام میدم."
🔹حالا فهمیدید چرا مستکبرا از #انقلاب_اسلامی میترسن؟!
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 گلایه مجدد پلیس از نهادهای فرهنگی
🔰کمکاری دستگاهها باعثشده پلیس در خط اول طرح عفاف قرار بگیرد
🔻سردار منتظرالمهدی سخنگوی پلیس:
🔺طرح عفاف و حجاب مأموریتی است که به پلیس واگذار شده. کشف حجاب در قانون جرم شناخته شده و با توجه به اینکه پلیس ضابط قضایی است، باید با جرم مشهود برخورد کند.
🔺استفاده از روشهای اقناعی کماکان در دستورکار پلیس قرار دارد و صرفا با کسانیکه اصرار به هنجارشکنی داشته باشند با استفاده از سازوکارهای انتظامی و قضایی برخورد خواهد شد.
🔺همه دستگاههای مسئول در زمینه حجاب باید پای کار بیایند. پلیس در این عرصه آخرین حلقه است اما متأسفانه کمکاری دستگاههای دیگر در این زمینه باعث شده که پلیس در خط اول این میدان قرار گیرد.
#حکمرانی_دینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰هدف از اجتماع حج ارتقاء امت اسلامی است
💠رهبر معظم انقلاب اسلامی:
🔸حضور در #حج برای یک هدف است، آن هدف چیست؟ ارتقاء امت اسلامی و نزدیکی دلهای آحاد امت اسلامی به یکدیگر است،
🔸آن هدف اتحاد امت اسلامی است. در مقابل چه چیزی؟ در مقابل کفر، در مقابل ظلم، در مقابل استکبار، در مقابل بتهای بشری و غیر بشری، در مقابل همهی آن چیزهایی که اسلام آمد برای اینکه آنها را از بین ببرد، جمع بشوند با اینها مقابله کنند.
🔸امروز مثلاً فرض کنید مسئلهی رژیم صهیونیستی مطرح است، همهی دنیای اسلام باید جمع بشوند، پیغامی این اجتماع داشته باشد علیه رژیم صهیونیستی. امروز مسئلهی دنیا نفوذ قدرتهای استکباری است، همه باید جمع بشوند برای اینکه اعلام حضور بکنند، اعلام قدرت بکنند، سینه سپر کنند در مقابل قدرتهای استکباری.
۱۴۰۲/۲/۲۷
#حکمرانی_دینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰طوری فرهنگسازی کنید که تا اسم حج میآید جوان امروزی ما به یاد مفاهیمی چون تمدن سازی، اتحاد جهانی و فرامرزی و رفع تمایز بیفتد
💠رهبر معظم انقلاب اسلامی:
🔸مسئولان محترم حج در این زمینهها فرهنگسازی کنند. کاری کنید که تا اسم حج میآید، تا اسم کعبهی معظّمه میآید آن جوان امروزی ما این مفاهیم به ذهنش خطور کند. مفهوم تمدن سازی، مفهوم اتحاد جهانی، مفهوم نگاه به فرامرزی و بینالمللی، مفهوم رفع تمایز، اینها به ذهنش بیاید.
۱۴۰۲/۲/۲۷
#حکمرانی_دینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰چرا تاکید بر مساله دشمنشناسی؟
💠رهبر معظم انقلاب اسلامی:
🔸امام علیهالسلام به مناسبت وجوب حج این حرفها را میفرمایند: «وَ لَوْ كَانَ كُلُ قَوْمٍ إِنَّمَا يَتَّكِلُونَ عَلَى بِلَادِهِمْ وَ مَا فِيهَا» اگر قرار باشد که هر جمعیتی، هر ملتی فقط به خودشان، به مسائل کشور خودشان به مسائل شهر خودشان بپردازند به آنها فقط تکیه کنند و اهمیت بدهند؛ هَلَكُوا؛ از بین میروند.
🔸اگر شما ندانید در دنیا چه میگذرد، ضعیف میشوید. هَلَكُوا، تعبیر امام صادق علیهالسلام. «وَ خَرِبَتِ الْبِلَاد» همان کشور خودتان منطقهی مورد نظر خودتان هم نابود میشود، خراب میشود. «وَ سَقَطَ الْجَلَب»، جلب یعنی درآمد؛ درآمدهای ملّیتان هم کاهش پیدا میکند. باید بدانید در دنیا چه خبر است.
🔸«وَ سَقَطَ الْجَلَبُ وَ الْأَرْبَاحُ وَ عَمِيَتِ الْأَخْبَار» از دنیا بیخبر میمانید. باید نگاه کنید به دنیا. دنیا چه خبر است. اینکه ما تکرار میکنیم مسئلهی دشمنشناسی را، دشمن را بشناسید روشهای دشمن را بشناسید، کارکرد دشمن را بشناسید، مقدار پیشرفت دشمن را بشناسید، ضعف دشمن را بشناسید قوّت دشمن را بشناسید، بر این اساس است.
۱۴۰۲/۲/۲۷
#حکمرانی_دینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
💠 علیزاده به شبکه چهار دعوت شده تا به نمایندگی از جریان حزب الله در برنامه شیوه به مقابله با غنی نژاد متفکر لیبرالیسم بپردازد.
1⃣ اگر شیوه را دنبال کنید، خط فکری روشنفکرزده آن را متوجه میشوید و کنشگری آن را در دوران آشوبهای بعد از مرگ مهسا امینی میبینید.
2⃣ برای جبهه انقلاب باید متاسف بود، آنتی تز انقلاب از قم تولید شود اما متفکرین انقلابی از انگلیس به دفاع از انقلاب بپردازند. علیزاده نماینده فکری جبهه انقلاب نیست.
3⃣ این #اختلال_محاسباتی در مدیریت شبکه چهار، نسیم و قرآن قابل تحلیل است.
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
🌐 عصــــای موســــی