هدایت شده از mesaghمیثاق
یک روز میآید که همین لیبرالها برخی حرفهای امروز ما را به اسم علم اقتصاد به خورد مسئولین و مردم میدهند. شاید بگویید این یعنی حرفهای شما با لیبرالها یکی است! خیر! ماجرا برمیگردد به هاضمه عجیب نظام سرمایهداری که کمونیسم را هم در خودش هضم کرد. اسلام را هم میتواند هضم کند. اصلیترین ویژگی لیبرالیسم اباحهگری و بیقیدی است. حتی خودش را نفی میکند برای اینکه زنده بماند. شاید بگویید وقتی خودش را نفی کند قرار است چه چیز زنده بماند؟ جواب این است: همین اباحهگری! لیبرالها ممکن است روزی در لباس اسلام دربیایند و اسلام آمریکایی را آنقدر تزئین کنند که معتقدین به آن به اسلام دیگران بگویند اسلام آمریکایی و خود را حقیقتا اسلام ناب بدانند. اسلام سرمایهداران و مرفهین بیدرد امروز محافظانی دارد به شدت انقلابی و حزباللهی و مسجدی و... هر کداممان هرلحظه باید شک کنیم به مسیری که میرویم. شکی مقدس که البته فقط ایستگاه است نه اقامتگاه. روزی را میبینم که لیبرالهای وطنی برای محرومین و مستضعفین یقه میدرند و پرچم عدالت در دست دارند و بدون اینکه کسی متوجه شود لیبرالیسم را در ایران پیاده خواهند کرد. آن روز هم مثل همیشه تاریخ فقط یک خطکش و یک معیار مثل خورشید میدرخشد و حق را از باطل مشخص میکند! "ولایت"...
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍️ الگوریتم تولید دانش در مدرنیته!
ابتدا شرایط را ظالمانه کن! بعد شرایط ظالمانه را به اسم تعادل تثبیت کن! شرایط تثبیت شده را توصیف کن!
دانش مدرن تولید می شود!
کارل پاول پولانی مورخ اقتصادی، انسانشناس اقتصادی، اقتصاددان سیاسی، جامعهشناس تاریخی و فیلسوف اجتماعی و نویسنده کتاب «دگرگونی بزرگ» است. پولانی رویکردی #فرهنگی به اقتصاد داشت. پولانی میگوید:
«تز من این است که ایدهی بازار خودتنظیمگر نمی تواند مدتی مدیدی وجود داشته باشد مگر آن که جوهر انسانی و زیستمحیطی جامعه را نیست و نابود کند»
پولانی در توصیف تفکرات اقتصاددانان کلاسیک می گوید آنها معتقد بودند:
اگر چه بینوایان را باید یاری رساند اما بیکاران را به خاطر صنعت نباید کمک کرد!
کارل پولانی ص 396
هدایت شده از mesaghمیثاق
13.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰«بهشتی» با چه طـرحی میخواهد ایـــران را از ایدههای اقتصـادی چپ و سرمـــایهداری خلاص کند؟
📽 برشی از کارگاه یک روزه آشنایی با اصل ۴۳ و ۴۴ و سیاستهای کلّی اصل ۴۴ قانون اساسی
#اقتصاد_تعاونی
#دبیرخانههماندیشیپیشرفتاسلامی
#مرکزعلومنویناسلامی(معنا)
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
هدایت شده از mesaghمیثاق
اگرچه چیزی به نام رقابت حقیقی در دنیای امروز وجود ندارد و عدهای سرمایهدار در فضای انحصاری خود با هم مثلا رقابت میکنند، اما آیا رقابتی که لیبرالها از آن دم میزنند و شعارش را میدهند در اقتصاد اسلامی پذیرفته شده است؟
اقتصاد علمنمای امروز بدون واژه "رقابت" هیچ است. یعنی اگر واژه رقابت از یک اقتصاددان متعارف گرفته شود لال میشود!
اما در اسلام رقابتی که در اقتصادِ علمنمای امروز بر آن تاکید میشود مذمت شده است. در سطح فردی روایات بسیاری وارد شده که معصومین علیهمالسلام رقابت بر سر منافع دنیا را نهی کردهاند. با مشاهده روایات مربوط به "تنافس" (رقابت) اگر چه در مورد حرمت این رذیله اخلاقی میتوان بحث کرد اما کراهت آن جای بحث ندارد.
اما نکته مهم این است که حتی اگر در سطح فردی کراهت داشته باشد عمومیسازی آن و ساختارهایی که بر یک مکروه بنا شود قطعا خلاف اسلام است. یعنی اگر ساختار به شکلی بود که عموم مردم جامعه را به سمت انجام عمومی و همیشگی یک مکروه سوق داد تمامیت آن ساختار مورد تایید اسلام نخواهد بود و اهمیتی ندارد که در این ساختار چند نفر استثنائا دچار آن رذیله نباشند. فلذا ساختار بازار رقابتی که در اقتصاد سرمایهداری متولد شده و کاملا با سوق المسلمین تفاوت دارد مورد تایید اسلام نمیتواند باشد.
مقاله مرتبط
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا نقدینگی باعث تورم میشود؟؟
این 3 دقیقه را درباره کارکرد تورمی نقدینگی بشنوید
آدرس های غلط لیبرال ها و سرمایه داران
هدایت شده از mesaghمیثاق
بالای سرش را با تعجب نگاه میکرد چند دقیقهای هست که از این مسیر میرویم ، با تردید پرسید :
_اون بالا هم ماشین حرکت میکنه مثل ما که از این زیر میریم ؟!
_اره از بالا سر ماهم ماشین داره میره این بزرگراه دو طبقه است ...
به ساختمان های بلند مرتبه نگاه میکرد گاهی سرش میچرخید تا در هنگام عبور ما برج بلند رو خوب دیده باشه ...
_ایران خیلی پیشرفت کرده ...
_چطور؟
_ این همه ساختمان های بلند ، جاده ها و امکانات ...
_تازه از افغانستان اومدی ؟
_بله تازه امدم.
_ برادر این. ها پیشرفت نیست اینها حماقت های جاهلان مدرنه ...
_نه دیگه پس این همه امکانات چیسته ؟!
_ نه عزیزم اهن و بتن و برج و بارو پیشرفت نیست ...
پشت سرت رو نگاه کن اون بنده خدا با گونیه بزرگ زرد رنگ رو میبینی که داره آشغال ها رو بهم میزنه
_ کدوم ،،، اها ،،، بله بله
_ هروقت در شهر چنین تصویری ندیدی ، هروقت در شهر گرسنه نبود اونوقت پیشرفت کردیم ، میدونی چقدر هزینه میشه برای همین راه ها و تقاطع های طبقاتی برای پل ها تونل ها ، قطار شهری ها و ... مگر زمین خدارا از ما گرفته اند که در یک نقطه طبقاتی روی سر هم سوار شویم و اونوقت هزاران میلیارد پول مردم فقیر را برای رفت و امد شهرهای بی دروپیکر سرمایه دارهای ضد فرهنگ و عدالت خرج کنیم ، این چه افتخار و پیشرفتیست ...
شهری که نزدیک سه میلیون افغانی مهاجر و مجرد و برده سرمایه دار دارد .
توکه میدونی جای مجردها کجاست ؟
_نه کجاست ؟
_ پس این ملاهای طالبان چکار میکنن مگه نگفته اند جهنم از عزب ها پرمیشه ؟
_ چرا شنیدم...
_ هه هه ... پس به شهر جهنمی ها خوش امدی !
_برادر افغانی سرتان کلاه نرود اینها پیشرفت نیست همانطور که سرما رفت ؟
با خود میگویم کاش میدانستی این شهر بالا و پایین دارد کاش میدانستی مولای ما گفت هیچ کاخی علم نشد مگر کوخ هایی ویرانه شد ، کاش میدانستی این ها ظاهر شهر است باطن شهر وحشتناکتر از آن چیزیست که به تصور بیاد ... کاش ما هم میفهمیدیم ... .
#قصه_شهر
✍️ مهدی اخلاقی
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز اتفاق بسیار امید آفرینی اقتاد در مراسمی از خودروی فرمول یک ایرانی، ساخته شده توسط دانشگاه فردوسی مشهد رونمایی شد.
با اعلام مرکز رسانه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری این خودرو قرار است به زودی در مسابقات دانشجویی ساخت خودروی فرمول یک کشور ایتالیا شرکت کند.
این حرکت ذاتا حرکت بسیار خوب و موثری است ، البته به دو نکته باید دقت کرد اول باید انحصار تولید خودرو و قطعات خودرو در کشور شکست و اجازه داد همه مردم تولید کنند و سپس برای مجوز تردد، فروش و پلاک وزارت خانه و حاکمیت استاندارد تایید کند.
مورد دوم هم اقتصادی بودن به معنی کیفیت بالا، قیمت پایین و هم کاربردی بودن است.
✍محمدحسن دهقانی
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 برای فرهنگ باید هزینه کرد، پیش از آنکه مجبور شویم برای آلودگیهای بیفرهنگی هزینههای گزاف بپردازیم!
🔸 برای فرهنگ باید هزینه کنیم، همانگونه که دشمن دارد به طور گسترده هزینه میکند!
🔸 برای فرهنگ باید هزینه کرد، از همان ابتدا در هر کسبوکاری باید به فرهنگ اصالت داد نه اینکه با رهاکردن فرهنگ و چسبیدن به #سود و #کارایی، باعث تولید ضدفرهنگ و بعدتر، هزینههای گسترده برای رفع این ضدفرهنگها انجام داد!
🔸 هزینهکردن برای فرهنگ زمانی که افق نگاه ما گستردهتر باشد، اساسا هزینه نیست، #صرفهجویی است، #بهینهیابی و #کارایی حقیقی است.
🔸 نگذارید به اسم سود و کارایی و هزینه فایده، فرهنگ را نابود کنند و هزینههای بیشتر و بیشتری را به جامعه تحمیل کنند. #لیبرالها با این تکچشمی، زندگی را سخت و گران و آلوده کردهاند!
هدایت شده از mesaghمیثاق
18.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬جمهوری اسلامی در حال تبدیل شدن به یک موجودیت بیامکان، بیاختیار و بیاقتدار اما پاسخگوست/ اگر بخواهم یک اولویت برای کشور تعیین کنم، بلاتردید احیای اقتدار تحلیلرفته دولت خواهد بود/ منِ مسئول جمهوری اسلامی حق فعالیت اقتصادی یا عضویت در هیئت مدیره شرکت خصوصی را ندارم، اما اختیارات حاکمیت را تراشیده و به اتاق بازرگانی واگذار کردهایم که خودشان فعال اقتصادی و ذینفع هستند/ تکنوکراتها، متخصصانی هستند که باید در جهت پیشبرد اهداف مشخص به خدمت گرفته شوند، نه اینکه تصمیمگیری و جهتگیری به آنها سپرده شود/ سپردن اداره کشور به تکنوکراتها، مانند سپردن تصمیمگیری درباره نوع غذای یک میهمانی به آشپز است.
برشی از سخنرانی در نشست با فعالان تشکلهای دانشجویی دانشگاه تبریز| ۱۶ آذرماه ۱۴۰۱