هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ جدال فقهی بر سر قربانی کردن پرندگان به دلیل گرانی دام در مصر
اظهارات سعدالدین الهلالی، استاد فقه تطبیقی دانشگاه الازهر، مبنی بر جواز قربانی کردن پرندگان در روز عید به دلیل گرانی دام، جنجالهای گستردهای را در فضای مجازی مصر برانگیخت. این اظهارات با نظر دارالافتای رسمی مصر که قربانی را منحصر در چهارپایان میداند، در تعارض است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21380
🏷 #الازهر
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ مسلمانان انگلیس برای اولین بار عید قربان را در یک روز جشن نخواهند گرفت
برای اولین بار مسلمانان انگلیس امسال عید قربان را در یک روز جشن نخواهند گرفت. پس از اعلام مسجد شرق لندن مبنی بر اعلام کردن عید قربان در روز چهارشنبه 28 ژوئن، مسجد مرکزی منچستر اعلام کرد این جشن را روز پنجشنبه 29 ژوئن 2023 برگزار خواهد کرد.
این امر پس از آن صورت گرفت که گروهی از علمای مسلمان توصیه کردند که به جای تکیه بر زمان اعلامی روز عید در عربستان، زمان حلول عید در انگلیس به عنوان مبنا اتخاذ شود.
قابل ذکر است که اغلب به دلیل ابرهای بسیار زیاد رؤیت هلال در آسمان انگلیس مشکل است و همین امر مسلمانان انگلیسی را برای تعیین تاریخ هجری قمری به خارج از کشور وابسته میکند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21378
🏷 #انگلیس #رؤیت_هلال #عید_قربان #مسلمانان_انگلیس
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ تمرکز بر حاشیه؛ سرمایهگذاری حزب حاکم هند بر مسلمانان «پسمانده» و «اقلیت»
👤 نویسنده: حامد دهقانی
با وجود جنایتهای گسترده حزب حاکم هند و هندوهای تندرو علیه مسلمانان، نارندرا مودی چگونه توانسته هواخواهانی را از میان مسلمانان هند برای خود دست و پا کند؟
چگونه در هند مسلمانان ستمدیده حامی حزب حاکم ستمگر شدهاند؟
پاسخ در سرمایهگذاری مودی بر روی اقلیتها و گروههای حاشیهای در میان مسلمانان است؛ یعنی آغوش گشودن حزب بهاراتیا جاناتا بر روی طبقات سرکوبشده از جامعه مسلمانان و اقلیتهایی همچون اسماعیلیهای آقاخانی، بهرهها و حتی شیعیان دوازده امامی.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21746
🏷 #اقلیتهای_مسلمان #انتخابات_هند #شیعیان_هند #مسلمانان_هند #هند #هندوها
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ 5 سال زندان در انتظار اینفلوئنسر اندونزیایی که در مقابل دوربین گوشت خوک خورد
یک اینفلوئنسر اندونزیایی در یک کلیپ TikTok که 9 مارس منتشر شد، در مقابل یک بشقاب برنج، سبزیجات و تکهای از گوشت خوک نشست و ویدیویی را ضبط کرد.
وی در ویدئو با خنده در مقابل دوربین مینشیند و با «بسم الله» میگوید که میدانم از خانوادهام طرد خواهم شد ولی برای خوردن گوشت خوک کنجکاو هستم.
این ویدیو در یک هفته، 13 میلیون بازدید، و دهها نظر را به خودش اختصاص داد. شورای علمای مسلمان اندونزی در واکنش به این کلیپ حکمی علیه موکرجی صادر کرد و گفت این کلیپ را «توهینی به مقدسات اسلام» میداند. در همین زمینه، 15 مارس، یک روحانی مسلمان در سوماترای جنوبی نیز شکایتی علیه او تنظیم و به پلیس ارائه داد.
در 5 مه 2023، این اینفلوئنسر رسما به عنوان مظنون توهین به مقدسات معرفی شد. او اکنون بر اساس قوانین توهین به مقدسات و سخنان نفرتانگیز اندونزی با پنج سال زندان مواجه است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/18928
🏷 #اندونزی #دین_و_رسانه #دین_و_فناوری
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ میلیونها مسلمان در سراسر جهان آغاز عید قربان را با اقامه نماز عید برگزار کردند.
🔗 Al Jazeera English
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ پوتین در بازدید از قدیمیترین مسجد روسیه، نسبت به هتک حرمت قرآن در سوئد واکنش نشان داد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در جریان یک سفر کاری به جمهوری داغستان، از مسجد جامع دربند بازدید کرد.
پوتین در بازدید از این مسجد، نسخهای از قرآن کریم را از مفتی داغستان هدیه گرفت. پوتین با اشاره به حادثه سوزاندن قرآن در سوئد، تاکید کرد که بیاحترامی به قرآن در روسیه برخلاف برخی از کشورها جرم است.
پوتین افزود: قرآن برای مسلمانان و دیگران مقدس است. ما میدانیم که کشورهای دیگر رفتار متفاوتی دارند. آنها به احساسات مذهبی مردم احترام نمیگذارند و میگویند که این [سوزاندن قرآن] جرم نیست.
این مسجد قدیمی ترین مسجد روسیه و یکی از قدیمیترین مسجدهای جهان است. بنا به منابع مکتوب، ساخت آن توسط سردار عرب مسلمه بن عبدالملک در سال های 733-734 میلادی آغاز شد. در صحن مسجد سه چنار میروید. در سال 2012، این درختان هزار ساله به عنوان آثار طبیعی شناخته شدند و اکنون توسط دولت محافظت میشوند.
دربند دومین شهر مهم و مرکز فرهنگی جمهوری داغستان به شمار میآید. بیش از 80 درصد جمعیت داغستان مسلمان هستند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ عید قربان؛ آشنایی با آداب رسوم خاص کشورهای اسلامی
یک رسم قدیمی بربر نیز برای بعد از عید قربان در مراکش وجود دارد که جشن «بوجلود» نامیده میشود. در آن جوانان و کودکان پوست حیوانات ذبح شده را میپوشند، صورتهای خود را رنگی میکنند و در خیابانها میچرخند و هدیه دریافت میکنند. آنها این مراسم را نشاندهنده «برکت عید» میدانند.
در موریتانی این عید را «عید لحم» یا «عید بزرگ» میگویند. آنها قبل عید به بازار میروند و لباسهای نو برای کودکان میگیرند و خودشان را برای قربانی آماده میکنند. آنها حتماً حیوان قربانی را کاملاً سفید با شاخهای بزرگ میخرند و مقداری عطر روی آن میپاشند تا هدیهای برای تقرب به خدا باشد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21911
🏷 #عید_قربان
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺براندازی نرم، تهدید نرم، انقلاب مخملین، انقلاب رنگین
🔸در سال های پایانی جنگ سرد، اولین پروژه براندازی نرم در لهستان و با رهبری “لخ والسا” در جنبش کارگری این کشور در سال ۱۹۸۴ تحقق یافت و با فروپاشی شوروی و یوگسلاوی و چند کشور دیگر اروپای شرقی براندازی نرم به مسئله جدیدی در حوزه قدرت و امنیت تبدیل شد.
🔹استعمارگران از براندازی حکومت ها در یوگسلاوی، گرجستان، اوکراین، قرقیزستان و امثال آن با عنوان انقلاب های رنگی، به جای واژه خشن جنگ نرم یاد می نمایند.
🔸 انقلاب های مخملی یا “انقلاب های رنگی” و “گلی” از شیوه های براندازی نرم است که نوعی دگرگونی و جابجایی قدرت به همراه مبارزه منفی و نافرمانی مدنی را شامل میشود. انقلاب های رنگی و مخملی در جوامع پسا کمونیستی در اروپای مرکزی، شرقی و آسیای مرکزی اتفاق افتاد. این واژه برای نخستین بار از سوی “والسلاوهادل” رئیس جمهور پیشین چک که در آن زمان رهبر مخالفان چکسلواکی سابق بود، وارد ادبیات سیاسی شد. مخالفان حکومت در چکسلواکی با انجام سلسله اقدامات مرتبط و زنجیرهای در طی یک دوره شش هفتهای از ۱۷ نوامبر تا ۲۹ دسامبر ۱۹۸۹ در این کشور موفق به نوعی دگرگونی و جابجایی قدرت شدند. این پدیده سپس به شکل زنجیرهای در صربستان طی دو مرحله ۱۹۹۷ – ۲۰۰۰ ، گرجستان ۲۰۰۳ ، اوکراین ۲۰۰۴ و قرقیزستان ۲۰۰۵ ادامه یافت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
28.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / ناگفتههای آزمایشهای اتمی آمریکا در خاک آمریکا
🔹بمباران هیروشیما و ناکازاکی صرفا اقدام جنگی نبود، در واقع آزمایشهای هسته ای بودند
🔹آمریکا در ابتدا آزمایش های هسته ای خود را در جزایر مارشال انجام میداد. به دلیل هزینه های زیاد به دنبال مکانی نزدیکتر بودند و آزمایش ها را به نوادا انتقال دادند
🔹این آزمایش ها منجر به خساراتی به مردم شد که آمریکا آن را فداکاری برای حفاظت از دموکراسی نامید
هدایت شده از mesaghمیثاق
✅ زمین بازی ابرقدرتها؛ تقابل نظامی چین و آمریکا در خلیج فارس چقدر محتمل است؟ بخش ۱
آسیاتایمز
🔸 در حالی که اکثر ناظران موافق هستند که اهداف استراتژیک چین در منطقه فراتر از معاملات سنتی انرژی است، بحثهایی وجود دارد در مورد اینکه این کشور به دنبال جانشینی ایالات متحده در خاورمیانه است و اینکه آیا ممکن است برای قدرتنمایی، در منطقه نیرو مستقر کند؟
🔹 در زمینه رقابت قدرتهای بزرگ بین ایالات متحده و چین، استراتژیستها از خود میپرسند که این برای نقش آمریکا در منطقه و معماری امنیتی که حضورش امکان آن را فراهم کرده است، چه معنایی دارد.
🔺امنیت انرژی
🔸 چین به وضوح دارای منافع امنیت ملی در این منطقه نفت خیز است. بیش از 53 درصد از واردات نفت خام این کشور از خاورمیانه میآید، جریانی از هیدروکربن که پکن نمیتواند آن را از دست بدهد. با توجه به این وابستگی و آسیب پذیری که در صورت درگیری نظامی برای پکن ایجاد میشود، منطقی است که فرض کنیم چین میخواهد نیروهای خود را در منطقه داشته باشد.
منطقی است، اما آیا این فرض درست است؟ شاید نه.
🔹 دو حوزهای که بر منابع انرژی پکن تأثیر میگذارد، تولید و حمل و نقل است. بزرگترین تهدید برای مورد اول در بیثباتی داخلی یا درگیریهای بین کشورها نهفته است. چالشهای حفاظت از حملونقل انرژی متنوعتر است و شامل بیثباتی منطقهای، اختلال در ارتباطات خطوط دریایی، دزدی دریایی، یا در بدترین سناریو، محاصره دریایی میشود.
🔸 تا زمانی که وابستگی چین به منابع انرژی خاورمیانه بالا باشد، خطر اختلال در تولید و حمل و نقل برای پکن واقعی خواهد بود. با این حال، رهبران چین نتیجهگرا هستند و بین مستعد بودن و آسیب پذیری تمایز قائل میشوند. علیرغم وابستگی زیاد خود به انرژی خاورمیانه، پکن معتقد است که مستعد آسیب است اما لزوما آسیبپذیر نیست. این به این دلیل است که چین به همان اندازه برای نفت خود به خاورمیانه نیاز دارد که منطقه به چین به عنوان مشتری نیاز دارد. بیزاری از اخلال متقابل است.
🔹 علاوه بر این، در صورت بروز یک بحران منطقهای که تولید یا حمل و نقل را مختل کند، چین تنها قربانی نخواهد بود. این پیامدها بر کشورهای واردکننده نفت از آسیا تا اروپا تأثیر خواهد گذاشت، سناریویی که نه چین و نه آمریکا آن را نمیخواهند.
منبع
https://asiatimes.com/2023/06/will-china-build-a-military-presence-in-the-middle-east/
هدایت شده از mesaghمیثاق
✅ زمین بازی ابرقدرتها؛ تقابل نظامی چین و آمریکا در خلیج فارس چقدر محتمل است؟ بخش ۲
آسیاتایمز
🔺 محاصره دریایی
🔹در حال حاضر بزرگترین نقطه اشتعال بالقوه بین ایالات متحده و چین، تایوان است. در صورت درگیری در آنجا، واشنگتن میتواند در تلاش برای سرکوب عملیات چین در تنگه تایوان، از ارتش خود برای مسدود کردن یا خفه کردن خطوط انتقال انرژی چین استفاده کند. بنابراین چین باید بخواهد با حفاظت از حمل و نقل انرژی خود از خاورمیانه، برای چنین احتمالی آماده شود.
🔸 اما چینیها این آسیب پذیری را از دو منظر کاملا متفاوت میبینند. از یک سو، محاصره انرژی توسط نیروی دریایی ایالات متحده برای چین کمتر نگران کننده خواهد بود تا احتمال جنگی همه جانبه با رقیب ابرقدرتش. اختلال در عرضه انرژی بسیار مهم خواهد بود، اما بعید است که عامل تعیین کننده در جنگ بین ایالات متحده و چین باشد.
🔹 از سوی دیگر، حتی اگر پکن از محاصره احتمالی واردات انرژی از خاورمیانه توسط ایالات متحده هراس داشته باشد، هزینه و فایده آن به نفع حضور نظامی چین در منطقه نیست. برای اینکه چین قابلیت مؤثر و کافی برای مقابله با ایالات متحده را ایجاد کند، حداقل مستلزم استقرار نظامی همرده با آمریکا توسط پکن در منطقه است. هر چیزی کمتر از آن به هر حال آسیب پذیری چین را برطرف نخواهد کرد.
🔸 ایالات متحده در حال حاضر بیش از 70 میلیارد دلار برای بودجه نظامی منطقهای خود هزینه میکند. کل بودجه دفاعی چین در سال 2023، 224 میلیارد دلار است. برای اینکه پکن بتواند با سطح فعلی هزینههای نظامی واشنگتن در منطقه برابری کند، باید حداقل یک سوم کل هزینههای دفاعی خود را صرف خاورمیانه کند.
🔺قدرت نرم
🔸 با توجه به این موضوع، چین راههای کمهزینه دیگری برای کاهش خطرات امنیت انرژی خود ایجاد کرده است. پکن به دنبال پایان دادن به درگیریهای منطقهای از طریق میانجیگری قراردادهای صلح بین دشمنان دیرینه است.
این کشور خود را در معماری اقتصادی آینده بازیگران کلیدی منطقهای گنجانده و درگیر میکند. و بر روی ایجاد وابستگی متقابل بین کشورهای تولید کننده انرژی و 1.4 میلیارد جمعیت چین کار میکند. در مجموع، این ابزارها ممکن است بسیار مؤثرتر از سخت افزارهای نظامی باشند.
🔹 استراتژیستهای آمریکایی در مورد حضور رو به رشد چین در خاورمیانه - هر شکلی که باشد - احساسات دوگانهای دارند. در حالی که واشنگتن متقاعد شده است که پکن به دنبال جایگزینی ایالات متحده به عنوان ضامن امنیت منطقه است، بسیاری از دیپلماتهای کارکشته آمریکایی نیز بی سر و صدا مشتاق دیدن چین در منطقهای هستند که گرفتار درگیریهای آشتی ناپذیر است.
منبع
https://asiatimes.com/2023/06/will-china-build-a-military-presence-in-the-middle-east/
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ ایران راه هایی یافته تا دشمنان شدیدا مجهزتر خود را شکست دهد
🔹 اساتید دانشکده های نظامی آمریکا:
اگر پادشاه بودم کاری میکردم که ایران با دشمنانمان متحد نشود!/نیروی نظامی ایران بهترین نمونه چیزی است که به آن جنگ ترکیبی میگوییم!