هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ وقتی پلیس رژیم صهیونیستی ادای یک زن معترض اسرائیلی را درمیآورد و بعد او را کتک میزنه!
❇️ زن زندگی آزادی پروژه ی اسرائیل برای ایران
اما خودشون به زن جماعت رحم نمیکنن....
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔥بلاچاو؛ اعتراضبهلیبرالیسماقتصادی
🔻گفته شده است که بلا چاو» (به ایتالیایی: Bella ciao؛ به معنیِ «بدرود ای زیبا») نام ترانهای است که نسخه اولیه آن در قرن ۱۹ میلادی و در اعتراض به وضعیت کار زنان در مزارع برنج شمال ایتالیا ساخته شد.
🔻اندیشه به ظاهر جذاب آزادی انسان در بستهبندی «لیبرالیسم» در حدود قرن ۱۸ و ۱۹ در اروپا توسعه یافت و نظر اقشار گوناگون از جمله کارگران را به خود جلب کرد.
🔻اما مدتی بعد با فرسوده شدن نیروهای کارگر و کلفت شدن گردن سرمایهداران، فضای اقتصادی جهان وارد دوران سیاه #لیبرالیسم_اقتصادی شد که روز کارگر و روز زن نمادهای اعتراضی جوامع لیبرالیسم اقتصادی در مغرب زمین بودند.
🔻در عرصه هنر یکی دیگر از مظاهر اعتراض به لیبرالیسم سیاه اقتصادی و مولود عملی لیبرالیسم یعنی فاشیسم، نسخه اولیه ترانه بلاچاو بود.
🔻از چشم بندیهای عجیب دنیای رسانهای لیبرال این است که این ترانه اعتراضی به لیبرالیسم اقتصادی، در ایران و در جریان #اغتشاشات_دروغ_مهسا با سوء استفاده از کم اطلاعی برخی افراد، تلاش می شد بر علیه نظام اسلامی که خود اعتراض بلند به جریان چپاولگر لیبرالیسم بین المللی است استفاده شود!!
🔻ملتهای جهان به ویژه آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین، تجربه غارت شدید ثروت های ملی توسط استعمارگران مدعی لیبرالیسم را در تاریخ خود دارند.
✍حمیدرضا ابراهیمی
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 اعدام بر خلاف نص قانون سعودی
🔹 «یوسف الأوسی» از معارضان دولت سعودی با انتشار توئیتی ضمن تطبیق اتهامات مطرحشده در بیانیه وزارت کشور برای حکم اعدام «صالح الکربی» با قوانین جزائی سعودی، نوشت در قانون برای هیچیک از این موارد اتهامی اعدام تعیین نشده است و لذا اعدام الکربی بر خلاف نص قانون سعودی بوده است.
🔸 الأوسی همچنین نسبت به اعدام مجرمان در ماههای حرام نیز اعتراض و دولت سعودی را متهم کرد که عامدانه با آغاز ماههای حرام اعدامها را اجرا میکند.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 موفقیت پژوهشگران دانشگاه ملک فیصل در تولید سوخت زیستی از خرما و ثبت حق اختراع اين فناوری
🔹 تیم تحقیقاتی دانشگاه ملک فیصل در شهر «الأحساء» واقع در استان «الشرقیه» سعودی موفق به دریافت حق اختراع برای تولید سوختهای زیستی از خرما در «اداره ثبت اختراع و علائم تجاری» آمریکا شد.
🔸 دکتر «محمد العوهلی» رئیس دانشگاه ملک فیصل ضمن اشاره به بومیسازی این فناوری نوآورانه، تأکید کرد، این فناوری میتواند به افزایش ارزش افزوده خرما در اقتصادی سعودی کمک کند.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 انتقاد یک شهروند عربستانی از گرانفروشی خودروهای وارداتی در سعودی
🔹 ویدیویی در رسانههای اجتماعی فراگیر شده است که در آن یک شهروند عربستانی بهصورت مستند ثابت میکند که قیمت خودرو وارداتی در بازار سعودی تا 100 هزار ریال با قیمت تمامشده خودرو با محاسبه همه هزینههای قانونی اعم از مالیات و گمرک اختلاف دارد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 جریمههای سنگین در انتظار مدارس خصوصی متخلف از آئیننامه بومیگزینی 50 درصدی
🔹 وزارت «منابع انسانی و توسعه اجتماعی» سعودی اعلام کرد، مدارس خصوصی باید از سال تحصیلی آینده به بومیگزینی معلمان در سه تخصص زبان عربی، علوم دینی و علوم اجتماعی بپردازند.
🔸 وزارت منابع انسانی سعودی تأکید دارد، جرایمی همچون توقف فعالیت برای مراکز متخلف در نظر گرفته شده است.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
✍️ گزارش ویژه
💢 آخرین دادههای صنعت در پادشاهی سعودی
🔹 بر اساس آخرین دادهها که از سوی «مرکز ملی اطلاعات صنعتی و معدنی» سعودی برای سه ماهه اول سال 2023 منتشر شد، در این پادشاهی تعداد 10819 کارخانه با سرمایهای بالغ بر 1.43 تریلیون ریال درحال فعالیت است.
🔸 بیشترین سرمایهگذاری صنعت سعودی در بخش صنایع شیمیایی صورت گرفته است که مبلغی بالغ بر 471 میلیارد ریال را به خود اختصاص داده است. پس از آن بخش مواد معدنی غیر فلزی قرار دارد که بالغ بر 333 میلیارد ریال سرمایه را به خود جذب کرده است.
🔹 بیشترین کارگران صنعت سعودی در بخش مواد معدنی غیر فلزی اشتغال دارند که تعدادشان بیش از 136 هزار نفر است. از نظر بیشترین تعداد کارگر بخش مواد غذایی در جایگاه دوم قرار دارد و بالغ بر 110 هزار نفر در آن اشتغال دارند.
🔸 صنعت سعودی دارای 5652 کارخانه کوچک، 4341 کارخانه متوسط و 824 کارخانه بزرگ است.
🔹 تعداد کارگران شاغل در کارخانههای کوچک بالغ بر 131 هزار نفر است. تعداد کارگران شاغل در صنایع متوسط بالغ بر 303 هزار نفر است و بالغ بر 291 هزار نفر نیز در صنایع بزگ اشتغال دارند.
🔸 بخش مواد معدنی غیر فلزی با 1967 کارخانه بیشترین تعداد کارخانه را به خود اختصاص داده است. صنعت مواد غذایی نیز با 1379 کارخانه در جایگاه دوم قرار دارد.
🔹 در سعودی تعداد 920 کارخانه با سرمایهگذاری خارجی فعالیت میکند و بالغ بر 57 هزار کارگر در آن شاغل هستند. تعداد 869 کارخانه نیز دارای سرمایهگذاری مشترک داخلی و خارجی است که بالغ بر 104 هزار کارگر در آن اشتغال دارند.
🔸 سرمایهگذاری خارجی در صنعت سعودی بالغ بر 71 میلیارد ریال است. سرمایهگذاری مشترک خارجی و داخلی در صنعت سعودی به بیش از 465 میلیارد ریال میرسد.
🔹 کارگران شاغل در بخش صنعت سعودی بیش از 725 هزار نفر هستند که بالغ بر 267 هزار نفر از آنها در استان «ریاض» شاغل هستند.
🔸 در استان «الشرقیه» بالغ بر 183 هزار نفر در بخش صنعت شاغل هستند. استان «مکه» نیز با حدود 148 هزار نفر کارگر در جایگاه سوم بیشترین تعداد کارگران شاغل در بخش صنعت قرار دارد.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 پیام کانون وکلای بینالملل به «ملک سلمان» پادشاه سعودی
🔹 مؤسسه حقوق بشر وابسته به کانون وکلای بینالملل با ارسال پیامی به ملک سلمان، نگرانی خود از بازداشت 10 قاضی عربستانی از سوی دولت سعودی را اعلام کرد.
🔸 این مؤسسه، اقدامات دولت سعودی را ضد استقلال قوه قضائیه و دخالت نادرست در کار قضات و حقوقدانان برشمرد.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 «سازمان مالکیت فکری» سعودی به عنوان یک دفتر بینالمللی برای جستوجو و بررسی مالکیت فکری انتخاب شد.
🔹 «سازمان جهانی مالکیت فکری» اعلام کرد، بر اساس معاهده «همکاری ثبت اختراع» و با موافقت اعضا، سازمان مالکیت فکری سعودی بهعنوان یک دفتر بینالمللی برای جستوجو و بررسی مقدماتی در زمینه مالکیت فکری انتخاب شد.
🔸 سازمان مالکیت فکری سعودی دومین دفتر بینالمللی برای بررسی مالکیت فکری خواهد بود که از زبان عربی پشتیبانی میکند.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 با افزایش انتقادات شهروندان، شرکت هواپیمایی سعودی تبلیغ جنجالی خابی را حذف کرد.
🔹 شرکت هواپیمایی سعودی مجبور شد ویدئوی تبلیغاتی را که در آن شهروند عربستانی بیاطلاع از امکانات هواپیما معرفی شده بود، حذف کند.
🔸 در ویدئوی تبلیغاتی جدید یک فرد با چهره شرق آسیایی جایگزین شده است که «خابی لیم» شیوه استفاده از امکانات هواپیما را به او آموزش میدهد.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 دعوای حقوقی بر سر املاک پادشاه اسبق سعودی در لندن
🔹 «میدل ایست آی» در گزارشی نوشت، مؤسسه «استوریون» در مورد یک خانه چند میلیون دلاری از «جوهره آلابراهیم» همسر «ملک فهد»، پادشاه اسبق سعودی، شکایت کرده است.
🔸 استوریون مؤسسهای برای مدیریت املاک و مستغلات ملک فهد است. این مؤسسه مدعی است یکی از اعضای هیئت مدیره استوریون بدون رضایت بقیه اعضا در سال 2011 این عمارت مجلل را در لندن به همسر ملک فهد منتقل کرده است.
🔹 «روبرت رید» نماینده جوهره آلابرهیم تأکید دارد، عضو هیئت مدیره استوریون در سال 2011 اختیارات لازم برای انتقال مالکیت عمارت را داشته است و این دعوای حقوقی باید پایان یابد.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
💢 زیان 11 میلیارد دلاری «صندوق سرمایهگذاری دولتی» سعودی در سال 2022
🔹 «المانیتور» در گزارشی به صندوق سرمایهگذاری دولتی سعودی پرداخت و تأکید کرد، اگرچه این صندوق در سال 2021 سود 19 میلیارد دلاری داشته است ولی در سال 2022 با زیان 11 میلیارد دلاری مواجه شده است.
🔸 کاهش شدید قیمت سهام و اوراق قرضه جهانی همراه با پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین بر اقتصاد جهانی، داراییهای صندوق سرمایهگذاری سعودی را در سال 2022 تحت تأثیر قرار داده است.
🔹 المانیتور تأکید دارد، صندوقهای سرمایهگذاری دولتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس ثروتهای عظیمی را کنترل میکنند و دادههای خود را بهصورت عمومی منتشر نمیکنند ولی پادشاهی سعودی برای جلب اعتماد مالی و نفوذ قدرت نرم در صحنه جهانی، شفافیت بیشتری را از خود نشان میدهد.
🔸 صندوق سرمایهگذاری دولتی سعودی اکنون 79 شرکت بزرگ و کوچک را در اختیار دارد و در سال 2022 مجموع داراییهای این صندوق 778 میلیارد دلار بوده است.
🔗 منبع
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻شبه قاره هند/چگونه زبان انگلیسی جای زبان فارسی را گرفت؟
✍کمتر از۲۰۰ سال قبل و پیش از آن که هندوستان مستعمره انگلستان شود، زبان فارسی نخستین زبان رسمی و زبان فرهنگی و علمی هند بهشمار میرفت
🔸 زبان فارسی که در دوره غزنویان به هند راه یافته بود؛ با تأسیس امپراطوری گورکانیان در هندوستان به اوج خود رسید و زبان رسمی هند شد. اما پس از استعمار، انگلیسیها در سال ۱۸۳۲ میلادی، با اجبار زبان انگلیسی را جایگزین زبان فارسی کردند