هدایت شده از mesaghمیثاق
عزاداری يا عزاسازی؟!
▫️ در چند سال اخیر، یک جریان خاص در قم، با تکیه بر سرمایههای عظیم مالی و شبکههای ماهوارهای در حال ترویج عزاسازی در آغاز ماه ربيع الأول به نام دهه محسنیه است.
▫️ بحث ایام محسنیه فراتر از صرف افراط در عزاداری است به طوریکه حتی برخی علما در این باره موضع گرفتند.
▫️آنها با اربعین مخالفند چون وحدت آفرین است و با محسنیه موافقند چون تفرقه آفرین است.
🔻 این بدعتها را متاسفانه در وهله اول جریان سید صادق شیرازی بنا نهاد و مدیریت کرد، همانانی که:
1️⃣ قمه زنی را در بین شیعیان رواج دادند تا مذهب شیعه را بعنوان مذهب خشونت و خونریزی در شبکه های جهانی و ذهن غیرمسلمانان معرفی کنند.
2️⃣ توهین و لعن مقدسات اهل سنت را در برنامه خود قرار دادند تا جنگ شیعه و سنی و فتنه های مذهبی را شعله ور نگه دارند.
3️⃣ خود را مخالف با جمهوری اسلامی و گروه های مقاومت ضد اسرائیلی نشان دادند تا روحیه ایثار، شهادت و همدلی را در بین شیعیان منطقه تضعیف کنند و از بین ببرند.
▫️ به همین منظور جریان انقلابی حوزوی و دانشگاهی، باید استراتژی بلند مدت برای مقابله با جریانات انحرافی شیعی را در برنامه خود قرار دهد تا به وسیله روشنگریهای عالمانه برای نشان دادن اسلام ناب، ذات پلید آنان را برای مردم دنیا آشکار کند.
🌎 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
☑️ایران یک تبعه آمریکایی دیگر را زندانی کرده است تلاش واشنگتن برای آزادی چهارمین تبعه آمریکایی در ایران
به گزارش همشهری آنلاین، ساعاتی پیش برخی رسانههای آمریکایی از دستگیری چهارمین تبعه آمریکایی در ایران خبر دادند.
🔹این رسانهها به نقل از منابع خود نوشتند که دستگیری این شخص، بخش مرکزی مذاکرات برای تبادل زندانیان با ایران است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
☑️وزیر جنگ اسرائیل وضعیت اسرائیل را نگران کننده خواند
🔹شبکه ۱۲ اسرائیل، گالانت ضمن درخواست برای توفق تصویب قانون اصلاحات قضایی، افزود که شرایط کنونی در اسرائیل نگران کننده است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
☑️زرداری: ایران و پاکستان برای مقابله با اسلام هراسی مصمم به همکاری هستند
🔹وزیر خارجه پاکستان با صدور بیانیهای:
امروز با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تلفنی گفتوگو و اقدام شنیع هتک حرمت مجدد به قرآن کریم در سوئد را به شدت محکوم کردیم.
این گونه حوادث اسلام هراسی باعث ایجاد نابردباری مذهبی، نفرت و تحریک میشود و به هیچ بهانهای قابل توجیه نیست.
🔹ایرانو پاکستان مصمم به همکاری با سایر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در مقابله و مبارزه با تهدید اسلام هراسی هستند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
☑️رئیسجمهور عراق: دولتهای غربی تنفرپراکنی دینی را متوقف کنند
عبداللطیف رشید:
🔹در شرایطی که هجمه معصیبتبار به قرآن کریم و جریحهدار کردن احساسات مسلمانان را محکوم میکنیم، از سازمانهای بینالمللی و دولتهای غربی میخواهیم اقدامات تحریکآمیز و تنفرپراکنیها با هربهانهای را متوقف کنند.
🔹تسلسل زمانی رویدادها حکایت از هدفدار بودن [این برنامه دارد] که میخواهد تنها باعث تحریک مردم عراق شود و کشورمان را به عنوان یک کشور غیرامن برای هیأت دیپلماتیک خارجی جلوه دهد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
☑️دعوت اردوغان از نتانیاهو برای بازدید از ترکیه، توجه مطبوعات عبری را برانگیخت
🔹در زمانی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیمصهیونسیتی، با انزوای گسترده بین المللی مواجه است، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که پیشتر انتقادات تندی علیه کشورهای عربی طرفدار عادی سازی روابط با صهیونسیتها داشته است؛ از وی برای دیدار از کشورش در پایان ماه جاری دعوت کرد.
🔹این سفر قریب الوقوع نتانیاهو به ترکیه که توجه مطبوعات عبری را به خود جلب کرد در ادامه دیدار اسحاق هرتزوگ، رئیس این رژیم با اردوغان صورت میگیرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢معصومين (علیهم السلام) چه توصیه هایی برای برقراری صلح و اصلاح روابط بين مردم نموده اند؟ (بخش دوم و پایانی)
🔸اصلاح ذات بين، نقطه مقابل سخن چينى و سعايت است. در این کار، فرد مى كوشد با سخنان خود، به اختلاف بين دو نفر پایان داده و اختلاف را به صلح و صفا تبدیل کند. اين صفت، يكى از فضايل مهم اخلاقى است كه در آيات قرآن و روايات اسلامى به آن اشاره شده است. ما در اينجا به بیان بخشى از روايات مهمى كه در اين زمينه رسيده، مى پردازیم:
6⃣امام صادق(عليه السلام) در تفسير آیه ۲۲۴ سوره بقره؛ «وَ لا تَجْعَلُوا اللّهَ عُرْضَةً لاِيْمانِكُمْ» می فرماید: «اِذا دُعِيْتَ لِصُلْح بَيْنَ اِثْنَيِنِ فَلا تَقُلْ عَلَىَّ يَمينى اَنْ لا اَفْعَلَ؛ [۱] هنگامى كه تو را دعوت كردند كه ميان دو نفر صلح برقرار كنى، نگو من قسم خوردم كه چنين كارى نكنم [اين قسم اعتبارى ندارد از آن صرف نظر كن]». اين حديث اشاره به كسانى است كه گاهى اقدام به اصلاح ذات البين مى كنند، سپس گرفتار مشكلاتى مى شوند و سوگند ياد مى كنند كه ديگر گرد اين كار نگردند، امام (علیه السلام) اين سوگندها را بى اعتبار دانسته، و مشكلات پيشين را مانع اين كار مهم نمی دانند.
7⃣اميرمؤمنان امام على (عليه السلام) در حدیثی می فرماید: «مَنْ اِسْتَصْلَحَ الاْضْدادَ بَلَغَ الْمُرادَ؛ [۲] كسى كه بین افراد ضد و مخالف، صلح برقرار کند به هدف خويش نايل مى شود». منظور از اضداد در حديث بالا، اضداد فلسفى نيست كه قابل جمع نباشد، بلكه اضداد عرفى است. البته حديث تفسير ديگرى نيز دارد و آن اين كه اگر انسان بتواند در ميان افراد و گروه هايى كه دارای افكار مختلفی هستند هماهنگى ايجاد كند، به اهداف خود در مديريت جامعه خواهد رسيد.
3⃣اهميت اصلاح ذات البين تا آن حد است كه گاه دروغ گفتن در اين راه نيز مجاز شمرده شده است. چنانكه امام صادق (عليه السلام) در حديثى می فرمایند: «اَلْكَلامُ ثَلاثَةٌ صِدْقٌ وَ كِذْبٌ وَ اِصْلاحٌ بَيْنَ النّاسِ قيلَ لَهُ جُعِلْتُ فِداكَ ما الاْصلاحُ بَيْنَ النّاسَ. قالَ تَسْمَعُ مِنَ الرَّجُلِ كَلاماً يَبْلُغُهُ فَتَخْبُثُ نَفْسُهُ فَتَلقاهُ فَتَقُولُ سَمِعْتُ مِنْ فُلان قالَ فيكَ مِنَ الْخَيْرِ كَذا وَ كَذا خِلافُ ما سَمِعْتَ مِنْهُ؛ [۳] سخن سه گونه است: گاه راست است و گاه دروغ و گاه اصلاح در بین مردم. كسى عرض كرد: فدايت شوم منظور از اصلاح بين مردم چيست؟ امام فرمود: اين كه از كسى درباره ديگرى سخنى مى شنويد كه اگر به او برسد ناراحت مى شود، تو او را ملاقات مى كنى و مى گويى فلان كس درباره تو ذكر خير فراوانى داشت برخلاف آنچه از او شنيده بودى [و به اين وسيله آن دو را نسبت به يكديگر خوشبين مى كنى]».
🔹مرحوم علاّمه مجلسى در شرح اين حديث مى فرمايد: «چنين سخنى هر چند از نظر عرف و لغت، دروغ است، لکن به خاطر قصد اصلاح بين مردم جايز مى باشد، و تمام اهل اسلام در اين سخن متفقند. سپس مى افزايد حتى توريه كردن در اين موارد واجب نيست، هر چند بتوان توريه بعيدى نمود». [۴] بى شك كلام دو گونه بيشتر نيست يا مطابق واقع است يا بر خلاف واقع، اولى صدق ناميده مى شود و دومى كذب. ولى از آنجا كه سخنان خلاف واقع به نوبه خود نيز بر دو قسم است يا موجب فساد است يا موجب صلاح، امام (عليه السلام) آن دو را از هم جدا كرده و آنچه موجب صلاح است را قسم سومى شمرده است.
🔹از مجموع احاديثی که آورده شد به خوبى روشن مى شود كه در ميان اعمال خير، كمتر عملى به اهميت اصلاح ذات البين می رسد، تا آنجا كه ملائكه بر شخص اصلاح كننده درود مى فرستند، و عمل او را برتر از نماز و روزه دانسته، و كار او همچون جهاد فى سبيل الله می دانند. بديهى است اصلاح ذات البين تنها در سطح فرد يا افراد اثر نمى گذارد، بلكه سبب انسجام اقشار مختلف جامعه و تحكيم پيوندهاى محبت در بین آنها مى شود، و اين اتحاد و انسجام، سبب پيروزى، عزّت و اقتدار جامعه اسلامى می شود.
پی نوشتها؛
[۱] الكافی، کلینی، دار الكتب الإسلامية، تهران، ۱۴۰۷ق، چ چهارم، ج ۲، ص ۲۱۰، باب (الإصلاح بين الناس)، ح ۶؛ و...
[۲] غرر الحكم و درر الكلم، تميمى آمدى، دار الكتاب الإسلامي، قم، ۱۴۱۰ق، چ دوم، ص ۵۹۳، قصار ۳۹۸؛ و...
[۳] الكافی، همان، ص ۳۴۱، باب (الكذب)، ح ۱۶؛ و...
[۴] بحارالأنوار، دار إحياء التراث العربي، بيروت، ۱۴۰۳ق، چ دوم، ج ۷۳، ص ۲۵۲، باب ۱۱۴ (الكذب و روايته و سماعه)، ح ۱۹
📕اخلاق در قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: جمعى از فضلاء، مدرسة الامام على بن ابى طالب (ع)، قم، ۱۳۷۷ش، چاپ اول، ج ۳، ص ۳۱۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#صلح #اصلاح #دوستی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️امام حسين(ع)، کسی که سرنوشت اسلام به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او و به اخلاص او بسته بود
🔹[امام حسین علیهالسلام] که سرنوشت اسلام، به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او، به اخلاص او بسته بود. این بزرگوار در تاریخ بشریّت، یک حرکتی را - که نظیر و شبیهی ندارد - ارائهی به تاریخ کرد و در مقابل چشم بشریّت گذاشت که هرگز فراموش نخواهد شد؛ الگو است. فداکارىِ برای هدف الهی، در آن حجم، در آن مقیاس عظیم؛ فداکارىِ به معنای دادن جان خود، جان عزیزان؛ اسارت حرم اهلبیت، با آن وضع، با آن فجاعت؛ تحمّل این حادثهی سخت، برای اینکه اسلام بماند، برای اینکه ظلم ستیزی بهعنوان یک اصل در تاریخ اسلام و در تاریخ بشریّت به یادگار بماند؛
🔹این چیزی است که دیگر نظیری برای آن نمی شود پیدا کرد. خیلی ها در راه خدا شهید شدند، در رکاب پیغمبر، در رکاب امیرالمؤمنین، در رکاب انبیاء الهی، هیچ کدام با حادثهی کربلا قابل مقایسه نیست. فرق است بین آن کسی که در میان هلهله و تحسین یاران و همراهان و به امید فتح و پیروزی وارد میدان می شود، میجنگد، و بعد شهید می شود و به خاک هلاک میافتد - که البتّه اجر بسیار بالایی دارد - و بین آن جماعتی که در یک دنیای تاریک و ظلمانی، در هنگامی که همهی سرجنبانان بزرگ دنیای اسلام از همراهی با آنها سر باز می زنند، بلکه آنها را بر این اقدام ملامت هم می کنند، امید یاری از هیچ کس نیست؛
🔹کسی مثل عبدالله بن عباس آنها را منع می کند، کسی مثل عبدالله بن جعفر آنها را منع می کند، یاران و مخلصان و علاقه مندان در کوفه از همراهی با او سر باز می زنند، تنهای تنها، فقط با تعداد معدودی از یاران مخلص، و با خانواده - با همسر، با خواهر، با خواهرزادهها، با برادرزادهها، با جوانان، با فرزند شش ماهه - وارد میدان می شود. این یک حادثهی عجیبی است؛ یک منظرهی پرشکوهی است در تاریخ که در مقابل چشم بشریّت گذاشته شده است. #امام_حسین علیه السّلام خود را برای یک چنین روزی آماده می کرد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۲/۰۳/۲۲
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_حسين #امام_خامنه_ای