هدایت شده از mesaghمیثاق
43.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ارباب کودتاها
📍قسمت اول
سوریه در طول تاریخ خود با استعمار، کودتا و ترور درگیر بوده است
بعد از جنگ جهانی اول در سال ۱۳۲۰، سوریه تا سال ۱۹۴۶ تحت قیومت فرانسه قرار داشت
بعد از استقلال سوریه، فرد ارتشی به اسم «ادیب الشوشکلی» نقش فعالی در کودتاهای این کشور ایفا کرد
او یکی از مشهورترین افسرانی بود که علیه فرانسه شورش کرد؛ او عضو حزب سوسیال ناسیونالیست سوریه بود
اولین کودتای الشوشکی در دسامبر ۱۹۴۹ برای جلوگیری از اتحاد عراق و سوریه انجام گرفت؛ بعد از کودتا او ارتش و سازمان اطلاعات را اداره میکرد
در سال ۱۹۵۱ الشوشکی کودتای دوم در سوریه را علیه دولت بر سر اختلاف برای تعیین وزیر دفاع انجام داد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
نگاه بیگدیتا به ایموجیها بهعنوان زبان بدنِ عصر دیجیتال
✍🏻معصومه نصیری ـ کارشناس و تحلیلگر دیتا
💥ایموجیها بهعنوان زبان بدن عصر دیجیتال که منتقلکننده احساسات مخاطب چه در تعاملات فردی، چه میان فردی و چه گروهی قلمداد میشوند بیانگر فضای مبتنی بر حس مخاطبان در موضوعات مختلف هستند. از این رو بررسی فضای کلی حاکم بر احساسات کاربران در بسترهای مختلف که البته قابلیت تعمیم به کل را نداشته و حتی میتواند از سوی مخاطب سانسور شده یا معکوسسازی شده باشد، به فهم دقیق مختصات آن بستر یاری میرساند.
📊رصد دیتاک از بیش از ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مطلب در سه بستر تلگرام، اینستاگرام و توییتر که با بررسی هزاران ایموجی مربوط به احساسات صورت گرفته است، نشان میدهد جنس و ذات هر بستر بر پراکنش ایموجیهای آن بستر اثر مستقیم و جدی دارد.
🔹این رصد نشان میدهد کاربران توییتر بهعنوان بستری که جنس تعاملاتش بداخلاقی و صراحت بیشتری نسبت به سایر بسترها دارد و مخاطبان، سیستمیتر و جریانیتر اقدام میکنند، بیشتر از ایموجیهای نشانگر خشم، غم و خنده که بخشی با سویه تمسخر طرفِ دیگر گفتوگو به کار برده شده است، استفاده کردهاند.
🔹در اینستاگرام که به ظاهر فضای سرگرمی و حوزه تفنن محسوب میشود و مخاطب با هدف سرگرم شدن در آن کنشگری میکند، کاربران بیشتر از ایموجیهایی با سویه احساسات عشق، محبت، احترام، توجه و بخشی هم شادی استفاده کردهاند.
🔹تلگرام به جهت فضای جدی رسانهای و خبری بیشتر ایموجیهای مربوط به احساس توجه و احترام را در مدل کنشگری کاربرانش تجربه کرده است که جنس این بستر به جهت غلبه فضای تحلیلی و اطلاعرسانی، فضایی منطقیتر را تجربه میکند.
🔹البته نباید از نظر دور داشت که این ایموجیها گاهی منبعث از دروازهبانی ذهنی مخاطب ممکن است با حس واقعی او در تضاد باشد و لزوما بیانگر حقیقت حسی فرد محسوب نمیشود. گاهی کاربران از ایموجی خنده فراوان برای تمسخر، برای تحقیر، برای نشان ندادن حجم عصبانیت و عبور از موضوعات استفاده میکنند پس استفاده از ایموجیها قابلیت اعلام و نتیجهگیری صد درصدی حس کاربر را ندارد اما کاربران را قادر می سازد در گفت وگوهای دیجیتال به شکل بهتری با دیگران ارتباط برقرار کنند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
پشت پرده جریان استارتاپ ها؟!
در حاشیه اکران مستند #لاتارینو
📍بخش اول
✍داود_مدرسی_یان
💥حتماً شما هم در این سالها واژه #استارتاپ به گوش تان خورده و یا اطرافتان کسانی هستند که به دنبال راه اندازی استارتاپی هستند که بتوانند با استفاده از برنامه نویسی وب سایت یا اپ موبایل، کسب و کار جدیدی راه اندازی کنند و در کوتاه مدت، معروف شده و به سود برسند.
🔸این روزها هم اخبار حاشیه ای برخی ازاین استارتاپ ها، مثل #دیجی_کالا، #طاقچه، #ازکی وغیره به گوش می رسد که نشان می دهد در داخل این مجموعه ها، سبک زندگی خاصی جریان دارد و خودشان بصورت علنی از این قضیه پرده برداری کرده اند. اما پشت پرده اصلی و مسئله اصلی درباره این استارتاپ ها چیست؟
🔹در این رشتو قصد دارم، به بهانه اکران مستند بسیار خوب لاتارینو که در زمینه استارتاپ ها با تلاش برخی دوستان ساخته شده است، اکوسیستم استارتاپی داخل کشور را از بُعد اقتصادی و علمی بررسی کنم. ان شاءالله که مورد استفاده شما قرار بگیرد. این رشتو را بخونید و بازنشر کنید.
🔸استارتاپ Startup، به کسبوکار نوپایی ترجمه شده که برای برطرف کردن نیاز مشخصی، راه حل های خلاقانه ارائه میدهد، این راه حل ها به سرعت آن نیاز را برطرف و رشد میکند در نتیجه به درآمد میرسد. این فعالیت ها اغلب پرریسک بوده و فعالیت کارآفرینی به حساب میآیند که 90 درصد احتمال شکست دارد.
🔹متأسفانه مفاهیم کارآفرین، دانش بنیان، استارتاپ و کسب و کار اینترنتی به غلط بجای هم استفاده شده و برخی اقتصاد دانش بنیان را با راه اندازی استارتاپ ها اشتباه گرفته اند. ضمن اینکه در شناخت دنیای استارتاپی هم دچار اشتباه شده اند. قریب ده سال است که با سیاستگذاری اشتباهی مواجهیم.
🔸کسب و کارهای اینترنتی در کشور ما در اواسط دهه 80 شکل گرفت و برخی مجموعه ها توانستند در بستر اینترنت اقدام به تأسیس و راه اندازی شرکت های خدماتی و توزیع خدمات و کالا و ... کنند و برخی در این مسیر موفق و تعداد بسیار بالایی نیز شکست خوردند.
🔹اوایل دهه 90 و با روی کار آمدن دولت آقای روحانی، سیاستگذاری جدیدی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و اجرا شد. با شعارهای «تحول اقتصادی» با تکیه بر فناوری و «اقتصاد منهای نفت» از طریق توسعه استارتاپ ها سیاست جدیدی اتخاذ و بودجه های کلان و غیرشفافی در این مسیر هزینه شد.
🔸بدین ترتیب با تقلید از الگوی «سیلیکون ولی»، زمین ها، املاک و ساختمان هایی را در گوشه و کنار کشور علی الخصوص تهران، در اختیار شرکت های اسمی تازه تأسیس قرار دادند و با ارائه تسهیلات با نرخ بهره بسیار پائین و امکانات مختلف، به زعم خودشان در اشتغالزایی و رشد استارتاپ ها نقش ایفا کردند!
🔹شعار زیبای «اقتصاد بدون نفت» بهانه ای بود تا دولت سالانه هزاران میلیارد برای توسعه استارتاپ ها درنظر بگیرد و املاک و ساختمان های بزرگ و متعددی را به این شرکت ها اختصاص دهند. امروز بعد از 10سال سیاستگذاری و هزینه های سنگین دولتی، زمان مناسبی برای بررسی راهی است که کشور طی کرده است.
🔸بررسی ها نشان می دهد از هر 1000 استارتاپ، کمتر از ده تا موفق شده که به نتیجه و درآمدزایی برسند. بیش از 90 درصد استارتاپ ها در ایران، عمری کمتر از 3 سال داشته اند. امروز بطور کلی می توان استارتاپ ها را به دو دسته اقلیت و اکثریت تقسیم کرد: اقلیتی مانده و اکثریتی فروپاشیده!
1️⃣ دسته اول-اقلیت: اقلیت بسیار معدود که خود به دو بخش تقسیم می شوند؛ 1. یک بخش که با پشتوانه دولت و بودجه های سنگین و محرمانه، به موفقیت و سوددهی رسیده اند. 2. بخش دیگری که با وجود حمایت های سنگین و پشتوانه دولتی هنوز بعد از سالها زیان ده هستند و اگر حمایت ها نباشد فرو می پاشند.
2️⃣ دسته دوم - اکثریت: اکثریت قاطعی از این شرکتها(بیش از 90 درصد) که همه به شکست و فروپاشی منتهی شده اند. اینها خود به دو دسته تقسیم می شوند: متخصصین و برنامه نویس هایی که بعد از شکست، به خارج مهاجرت کرده اند و عده دیگری که مانده اند و هنوز درگیر شکست و مشکلات مالی هستند.
🔹عدم شناخت جامع و دقیق مسئولین کشور از دنیای استارتاپی، مسئولین کشور را به غلط وارد این سیاستگذاری و ترویج آن کرده و موجب تحریک صدها هزار جوان بی تجربه دانشجو شده؛ جوانان را به مسیری برده اند که چیزی جز هدررفت بیت المال و شکست روحی و انگیزشی این جوانان نتیجه ای نداشته!
بخش دوم
هدایت شده از mesaghمیثاق
پشت پرده جریان استارتاپ ها؟!
📍بخش دوم
✍داود مدرسی_یان
🔹از طرفی سبک زندگی جدیدی را در بین جوانان نیز بوجود آورده. سبک زندگی ای که جوان را تحریک کرده که می توانی بدون تلاش و کوشش آنچنانی و فقط با استفاده از اینترنت و برنامه نویسی، به ثروت های بادآورده برسی؛ می توانی بدون هیچ تجربه تخصصی و مهارتی در یک شغل، سوار بر گُرده هزاران فرد شاغل در آن شغل بشوی و از جیب آنها به آلاف و الوف برسی.
🔸تبلیغ کرده اند که سیلیکون ولی(Silicon Valley) بعنوان قلب فناوری های استارتاپی جهان را می توان بومی سازی کرد بدون آنکه فهمی از اقتصاد #سرمایه_داری داشته باشند! بدون آنکه نیازهای اساسی کشور را بشناسند. بدون آنکه بدانند بالا آوردن یک استارتاپ بدون تجربه عملی و میدانی در یک حوزه تخصصی امکان پذیر نیست؛ بدون آنکه بگویند یکی از ارکان اصلی هر کدام از این استارتاپ های جهانی، تولید محصول است و شما بدون تولید واقعی به جایی نمی رسید! متأسفانه هزاران جوان را وارد مسیری خطرناک کردند.
🔹برعکس استارتاپ های ایرانی که اکثر در حوزههای حملونقل، غذا و خردهفروشی و خرید و فروش ملک و کالا خلاصه میشوند، در آمریکا و اروپا بیش از نیمی از استارتاپهای برتر در حوزههای زیست فناوری، مراقبتهای بهداشتی، خدمات نرمافزاری ابری و فینتک و تولید محصولات مختلف فعال هستند.
🔸امروز آقای #سورنا_ستاری بعنوان معاونت سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری و آقای #آذری_جهرمی بعنوان وزیر ارتباطات سابق و سایر مسئولین در دولت سابق و همچنین مسئولین دو سال اخیر در دولت آقای رئیسی، باید پاسخگو باشند که چرا در این زمینه سیاستگذاری غلطی کرده و موجب هدررفت بیت المال و و تزریق رانت های مختلف شده و بخش زیادی از جوانان مهاجرت کرده یا دچار مشکلات عدیده شده اند. چه کسی پاسخگوست؟
🔹هزینه ی سنگین دولتی در این عرصه بدون تدبیر و آینده نگری، بدون توجه به مبانی کارکردی این پدیده، بدون نگاه راهبری اقتصادی و بدون توجه به مسائل اصلی و جدی کشور، امروز هیچ آورده ای برای اقتصاد کشور نداشته است؛ نه تغییر و تحولی در اقتصاد ایجاد کرده، نه هم به اقتصاد منهای نفت کمکی کرده است. اتفاقاً روی نفت و بودجه نفت سوار شده و از پول نفت ارتزاق کرده و از این هزاران شرکت اسمی، فقط معدودی به سود رسیده اند. سیاستی نمایشی و غیرشفاف!
🔸از نظر بنده، مسئله استارتاپ ها و حاشیه سازی های اخیر را از این منظر باید نگاه کرد؛ حتی انتشار این تصاویر با نگاه اقتصادی و سوددهی صورت گرفته است. دیگر بگذریم از سبک زندگی که در محیط استارتاپی شکل می گیرد و محدودیت شرعی و عرفی ارتباطات زن و مرد در چارچوب فرهنگ ایرانی و اسلامی و مسئله حجاب در غالب این شرکت ها، نادیده گرفته می شود که گوشه ای از این فرهنگ غربی را جدیداً خود به نمایش گذاشته اند در حالی که سالهاست اینگونه اند. تحلیل حقیر این است که انتشار این تصاویر هم با هدف جبران ضرر و زیانها و معروفیت بیشتر این استارتاپها است.
🔻امیدواریم که این نقد را به مخالفت با علم، فناوری و دانش بنیان تعبیر نکنند!
بخش اول
هدایت شده از mesaghمیثاق
همه چیز درباره کودتا در نیجر
✍ابوقاسم
💥نیجر کشوری کودتا خیز در غرب آفریقا و در همسایگی مالی و بورکینافاسو،نیجریه چاد،لیبی و الجزایر است.
نیجر در سه سال گذشته نیز کودتاهای نافرجامی را تجربه کرده بود اما مساله در این کشور بسیار مهم چیز دیگر است.
نیجر هفتمین تولیدکننده بزرگ اورانیوم در جهان است، فلز رادیواکتیوی که به طور گسترده برای انرژی هستهای و درمان سرطان استفاده میشود.
این کشور ۲۵ درصد اورانیوم اروپا را تامین می کند و سهم پنج درصدی از کل ذخایر سنگ اورانیوم جهان را دارد.
با اوج گیری قدرت کودتاچیان و برکناری محمد بازوم،هواپیماهای کشورهای اروپایی از جمله فرانسه یکی یکی برای تخلیه مزدوران خود که منابع این کشور را غارت می کردند وارد فرودگاه نیامی پایتخت نیجر شدند.
فرانسه نسبت به منافع مفت خود در نیجر احساس خطر می کند،اما کودتاچیان هشدار جدی به فرانسه دادند که آن ها نباید در امور داخلی نیجر دخالت کنند.
اروپا و به صورت ویژه فرانسه برای جلوگیری از دست دادن نیجر ممکن است به اقدام نظامی متوسل شوند
با موضع گیری جامعه اقتصادی اکوواس یا همان کشورهای غرب آفریقا بر علیه کودتا در نیجر،مالی و بورکینافاسو و گینه از کشورهای جامعه اقتصادی غرب آفریقا،نسبت به هرگونه تحرک نظامی برعلیه ملت و ارتش نیجر هشدار دادند و آن را حمله به خود تفسیر کردند
هدایت شده از mesaghمیثاق
7.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ وانمود کن اتفاقی نیفتاده!
گزارش BBC از آزار جنسی گسترده در مکدونالد
یکی از قربانیان شاغل در مکدونالد:
🔻به من گفتند این فرهنگی است که اینجا رواج دارد و تنها کاری که باید بکنم این است که وانمود کنم اتفاقی نیفتاده است!
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دزدی نمایندۀ پارلمان نروژ از عینک فروشی
🔺 انتشار تصاویر دوربین مداربستۀ یک فروشگاه از لحظۀ سرقت یک عینک آفتابی توسط بیورنار موکسنس، رهبر حزب کمونیستی پارلمان نروژ، اورا مجبور به استعفا کرد
هدایت شده از mesaghمیثاق
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سهمیه اجباری اسکار برای همجنسبازها
🔻شاید شما هم فکر کنید جایزه گرفتن در جشنواره اسکار یا دیگر جشنوارههای بینالمللی، حتما به دلیل کیفیت بالای آثار است.
🔻اما قوانین جشنواره اسکار دلایل دیگری را برای موفقیت فیلمها در این جشنواره عنوان میکند.
🔹در این پلاتو به قانون جدید اسکار میپردازیم، قانونی که میگوید از این به بعد فیلمهایی که خواهان جایزه هستند حتما باید برای همجنسبازها سهمیهای خاص قائل شده باشند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
12.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 توصیف امام حسین از زبان دیگران؛ روایتهای شنیدنی از اندیشمندان و شخصیتهای دینی غیر مسلمان
🔷️ دکتر ادوارد کسلر، مدیر موسسه وولف دانشگاه کمبریج: امام حسین علیه السلام، الگوی خرد، عدالت اجتماعی و مصلح اجتماعی است، او یک مثال شگفت انگیز در اسلام است.
🔶️ بونی اوانس، کشیش: یک جمله است که من به طرق مختلف تکرار میکنم؛ هر روز عاشوراست، همه جا کربلاست.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 بزهکاری در #فرانسه افزایش پیدا کرده!
🔹 وزارت کشور فرانسه هفته گذشته گزارش جدیدی به نام "ناامنی و بزهکاری در سال 2022" رو منتشر کرد که تقریباً تمام شاخص های بزهکاری ثبت شده در فرانسه در سال 2022 نسبت به سال قبل افزایش یافته
🔹 مثلا: قتل 9%، تجاوز و تلاش برای تجاوز جنسی 12%، دزدی 11%، سوء مصرف مواد مخدر 14%، سرقت تجهیزات خودرو 30% و...
🔹 پ.ن: مگه همیشه سلبریتی هامون اونجا رو به رخ ما نمیکشن که اونجا همه چی گل و بلبله پس این آمار از کجا دراومده؟