هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
جنگِ جهانیِ سوریه؟/ احمدزیدآبادی
رویارویی نظامی روسیه و غرب؟ هرگز!
این روزها در برخی رسانههای داخلی و خارجی، از آغاز جنگ سرد بین روسیه و آمریکا و حتی احتمال آغاز جنگ جهانی سوم بین آنها سخن میرود.
به نظرم این گونه اظهارنظرها، نوعی اغراق در قدرت روسیه و سوءبرداشت از رفتار واقعی آن در صحنۀ بینالمللی است. در حقیقت، با فروپاشی اتحاد شوروی که تقریباً نیمی از جهان را در کنترل یا در کنار خود داشت، "جنگ سرد" به عنوان نظریهای برای توصیف روابط دو بلوک اصلی قدرت در جهانی دو قطبی پایان یافت و از آن پس به تیرگی هر از گاهِ روابط روسیه و غرب نمیتوان نام "جنگ سرد" گذاشت.
روسیه اکنون گرچه قدرتی اتمی با جنگافزارهای پیشرفته و دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل است؛ اما اینهمه، آن را در مقام ابرقدرت جهانی نمینشاند. روسیه کشوری وابسته به صادرات نفت و گاز و دارای اقتصادی در حجم اقتصاد اسپانیاست. با این میزان قدرت اقتصادی طبعاً نه میتوان تأثیر بینالمللی پایداری داشت و نه درگیر رقابتی نفسگیر با دیگر قدرتها برای گسترش حوزۀ نفوذ در سطح جهانی شد.
در واقع، روسیه به ترغیب ایران و با استفاده از سیاست نرمش باراک اوباما در خاورمیانه، فرصت مداخله در سوریه را پیدا کرد و همین موضوع سبب شد که دربارۀ توان بینالمللی روسیه و عزم آن برای اعادۀ نفوذ جهانی اش، اغراق شود.
انگیزۀ روسیه از حضور در سوریه در حقیقت به دست آوردن ابزاری برای اعمال فشار یا چانه زنی با غرب بر سر ماجرای اوکراین بود. اوکراین نقطهای است که روسیه آن را به نحوی حیات خلوت خود میداند؛ اما دنیای غرب به عنوان بخشی از تلاش خود برای کنترل کامل روسیه، در پی نفوذ به آن است.
از همین رو، غربیها و متحدان منطقهای آنها حضور روسیه در سوریه را هیچ.گاه به عنوان خطری که توازن قوا در خاورمیانه را به زیان آنها به هم خواهد زد؛ تلقی نکردند و در غیاب حضور مؤثر خود در سوریه، آن را حتی وسیلهای برای مهار میان مدت ایران در آن کشور به شمار آوردند.
روسیه نیز به سوریه به عنوان محور منافع خود در جهان نمینگرد و طبعاً برای حفظ آن، وارد هیچ نوع رویارویی نظامی با آمریکا نمیشود. در صورت حملۀ آمریکا به سوریه، در وخیمترین حالت شاید روسها برای حفظ وجهۀ خود؛ چند موشک آنها را در هوا منفجر کنند؛ اما مقابلۀ حتی محدود نظامی با غرب، اصولاً قابل تصور نیست.
روسیۀ تحت رهبری ولایمیر پوتین، میخواهد در سطح بینالمللی به شمار آید، مورد احترام قرار گیرد؛ اقتصاد خود را توسعه دهد و زندگی مرفه و پیشرفتهای برای روسها فراهم کند. این اهداف یکسره غیرایدئولوژیک، طبعاً با هر نوع ورود به جنگهای پرهزینه منافات دارد.
در حقیقت، معضل غربیها و متحدان منطقهای آنها در سوریه، نوع نفوذ ایران است و اگر روسیه آماده و یا قادر به پایان دادنِ این نفوذ باشد؛ آنها مشکلی باهم نخواهند داشت. به گمانم توجه به این واقعیات در توهم زدایی از وضعیت توازن قوای جهانی بیتأثیر نخواهد بود.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
✍مقاله
«موضع روسیه در قبال حمله به سوریه جدی است»
در حالی که اظهارات متفاوت اما با ماهیت مشترکی تاکنون از سوی مقامات عالیرتبه سیاسی و نظامی روسیه درباره هرگونه حملهای به سوریه مطرح شده است، نکته قابل توجه در این اظهارات جدی بودن مسکو در رویکرد خود در قبال دمشق است.
ولادیمیر پوتین، رییسجمهور و ژنرال والری گراسیموف، رییس ستاد ارتش روسیه اعلام کردهاند که هر موشکی به سوی سوریه از سوی هر طرفی شلیک شود، توسط سامانههای پدافند موشکی روسیه در سوریه رهگیری و نابود خواهد شد و علاوه بر این، منبع و مصدر شلیک این موشکها نیز توسط نیروهای مسلح روسیه مورد هدف قرار خواهند گرفت.
این موضع رسمی مسکو در برابر هرگونه هجوم نظامی از سوی آمریکا و همپیمانانش به سوریه است؛ موضوعی که باعث شده تا در شرایط کنونی بسیاری از کارشناسان سیاسی و نظامی بر این باور باشند که روسیه این بار در برابر آمریکاییها و همپیمانانش کوتاه نمیآید.
لینک مقاله: asrdiplomacy.ir/43605
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
✍ترجمه مصاحبه
«هدف آمریکا از حمله احتمالی به سوریه چیست؟»
محمد السعید ادریس،
تحلیلگر مرکز مطالعات راهبردی الاهرام مصر
رای الیوم (انگلستان)
اگر هدف حمله آمریکا به سوریه افشار بر روسیه و ایران و پایان کار حزب ا... بعنوان خنجری بر پشت اسرائیل باشد، ضربه ای در خور توجه خواهد بود و روسیه در معرض آزمون سختی قرار گرفته است. مساله ای که هیچ کس حرفی از آن نمی زند، تحقیقات درباره استفاده یا عدم استفاده نظام سوریه از سلاح شیمیایی است. دو سناریوی حمله احتمالی آمریکا علیه سوریه عبارتند از:
اول ضربه واقعی و دردناک علیه روسیه و ایران و پایان دادن به کار حزب ا....بعنوان خنجری بر پشت اسرائیل. در صورت وقوع این سناریو روسیه در معرض آزمون سختی قرار گرفته که یا باید با عمل به هشدارها و وعده های خود، پاسخ قوی به حمله آمریکا بدهد یا با عقب نشینی از جایگاه بین المللی اش، به روسیه ضعیف سال 91 بازگردد...
لینک ترجمه مقاله: asrdiplomacy.ir/43603
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
✍ترجمه مقاله
«ترامپ بازنده نبرد سوریه خواهد بود»
عبدالباری عطوان
رأي اليوم(انگلستان)
دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا به دنبال حملات نظامي محدود نيست بلکه خواهان جنگي است که رهبري از دست رفته اين کشور را بازگرداند
بشار اسد دمشق را ترک نخواهد کرد حتي اگر کاخش هدف حمله قرار گيرد. ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه نيز قول داده است با حمله احتمالي مقابله کند و بعيد است حرفش را پس بگيرد
سوريه با توطئه اي روبروست که توطئه گران و شرکت کنندگان در آن بهانه هاي متعدد و مختلفي را براي توطئه خود تراشيده اند و همه اينها براي انتقام گرفتن از سوريه به خاطر همه مواضع شرافتمندانه اين کشور در خدمت به آرمانهاي عربي و در صدر آن خدمت به آرمان فلسطين است...
لینک ترجمه مقاله: asrdiplomacy.ir/43600
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
#امیر_پوردستان: هیچ کشوری جرات تجاوز به #خاک_ایران را ندارد.
دشمنان بدانند نیروهای مسلح ایران هرگز غافگیر نمیشوند/تسنیم
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
#امیر_پوردستان: هیچ کشوری جرات تجاوز به #خاک_ایران را ندارد.
دشمنان بدانند نیروهای مسلح ایران هرگز غافگیر نمیشوند/تسنیم
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
💢 روزنامه انگليسي مطرح کرد:
📌فريبکاري درباره استفاده از سلاح شيميايي در سوريه
🔹خبرنگار روزنامه اينديپندنت نوشت در حالي که دولت انگليس آماده حمله به سوريه است، همه بايد به فريبکاري اين دولت درباره سلاحهاي شيمايي در خاورميانه توجه کنند
🔹رابرت فيسک روزنامه نگار مشهور انگليسي در اينديپندنت نوشت: امروز در انگليس هيچ فردي درباره جنگ هشت ساله سال هاي 1980 تا 1988 که با کمک ما راه افتاد، سخن نمي گويد
🔹دروغ و بهانه جويي درباره استفاده از سلاح شيمايي در سوريه، به منظور منحرف کردن افکار عمومي، راه افتاده است
🔹رابرت فيسک افزود من مي خواهم درباره جنگ عراق با ايران در سال هاي گذشته يادآوري کنم که صدام، ايران را اشغال کرد. پس از اين که ايرانيان توانستند خاکشان را پس بگيرند و سپس وارد خاک عراق شدند، صدام از گازهاي شيميايي عليه هزاران نظامي و غير نظامي ايراني استفاده کرد اما ما همه آن موارد را فراموش کرده ايم. علاوه بر دشمن پنداشتن ايران در حال حاضر، انگليس چون صدام را دوست خود در خاورميانه مي دانست، مايل نيست اين حقيقت را به ياد آورد. دولت انگليس هم براي قربانيان کرد حلبچه، هيچ گاه نشست جنگي برگزار نکرد.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
«هدف» جمهوری اسلامی است
🔴📢 به گمانم زین پس هر تک گسترده ای از سوی ناتو یا آمریکا، به سوریه بیشتر دارای یک هدف است: تضعیف موقعیت جمهوری اسلامی ایران.این هدفی است که همه در پی آن هستند؛ به 7 برهان زیر بنگرید:
1- تا کنون ناتو به رهبری آمریکا، برای زمینگیر کردن و نابودی تکفیری های خود پرورش داده، نیازمند نیروی جنگنده و آماده برای شهادت بود، تا خود از هزینه هایش کاسته یا به صفر برساند. ایران نیز به هر روی، به این هدف یاری شایانی کرد. آن ها نه تنها سدی برای ایران در این راه ایجاد نکردند، سهل است که گاه نیروی هوایی آمریکا برای ایرانیان پشتیبان در میدان های زمینی بودند. ولی با فروپاشی بدنه ی تکفیری ها ی سنی، دیگر نیازی به ایرانی ها نیست؛ سهل است که زین پس خود هدف به شمار می روند.
2- پادشاهی سعودی آماده است تا بیش از هزینه حمله به ایران و منافعش به ناتو و یا آمریکا پرداخت کند؛ و نیز آماده است تا بخش بزرگی از هزینه های نوسازی سوریه را به شرط کنار گذاشتن و یا بیرون کردن ایران بپذیرد.
3- همه ی سوری ها و هر حکومتی در دمشق، در سیاست خارجی خویش تنها درپی جولان هستند. درخواستی که برآورده ساختنش بس سخت است. برای اسرائیل(رژیم اشغالگر) خاندان اسد و علویون با وجود نیم سده شناخت دقیق از آن ها، بهترین و کم هزینه ترین دولت است. ولی دولتی که زیر نفوذ استراتژیک ایران نباشد. برای این رژیم، اسد منهای ایران و حزب الله بهترین گزینه است.
4- ترکیه نیز در پی راه اندازی دو باره و رونق گرفتن دالان گرانپایه بازرگانی شمالی- جنوبی، نفوذ تعیین کننده در شمال کردنشین، دور کردن دیگران از سوریه برای گسترش نفوذش در سوریه و سود کلان نوسازی است. آنکارا جمهوری اسلامی را خاری در پا و چشمش دیده و باهر طرح و برنامه ای برای دور کردنش همراه خواهد شد.
5- روس ها همانند ترکیه پشتیبان سوریه سکولارند؛ در عین حال که همواره شیفته ی کرانه های دریایی، به ویژه طرطوس و لاذقیه بوده اند و هم چنین خواهان گسترش عمق استراتژیک و دور سازی آمریکا و ناتو از ایران(مرز جنوبی) می باشند، به هیچ روی نمی خواهند با همراهی همه جانبه با ایران،خود را با سعودی، ترکیه، اسرائیل و...در گیر نمایند. از دیدگاه روسیه دوست دائمی وجود ندارد، بلکه این منافع هستند که دائمی می باشند. گرچه مخالف هر گونه نژاد گرایی ولو در مثل بوده ام، ولی نمی توانم این ضرب المثل را نادیده بگیرم که: اگر رفیقی به نام خیانت را نتونسی همراه روس ببینی، تردید نکن که دیدار کننده ات روس نبوده است.
به هر روی روس ها تا جایی که ممکن باشد، سوریه بی ایران را ترجیح می دهند.
6- کوچکترین گمانی ندارم که به جز جولان، آرمان های ایدئولوزیکی مانند نابودی اسرائیل( رژیم اشغالگر) برای بعثی ها ی سوری، خنده دار است. به گمانم با چیرگی بر جغرافیای سوریه، بعثی ها تا جایی که ممکن باشد محتاطانه از دور شدن ایران خشنود خواهند بود. به ویژه این که در باره ی جولان تصمیمی بخردانه گرفته شود. اکثریت سنی سوری نیز به شرطی همراهی با اسد را تحمل حواهند کرد که ایران حذف یا در حاشیه قرار گیرد.
7- به گمانم تحریک به کشاندن جمهوری اسلامی ایران به معرکه ناتو نوشته، شوم ترین نتایج برای دستاورد های ایران در سال های اخیر و بلکه شوم ترین بخش این سناریو خواهد بود.
📌 به هر روی به گفته ی جومینی: کسی که از نیت دشمن به خوبی آگه نیست، هر گز نمی تواند راه درست را برگزیند.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🔴📢پاداش پایان خدمت ۸۰۰ میلیونی به برخی مدیران بانک مرکزی
«حسینی» نماینده مردم تفرش در مجلس:
🔹مدیرانی در بانک مرکزی مشغول به کار هستند که سال گذشته با پاداش پایان خدمت ۸۰۰ میلیون تومانی بازنشست شدند و جالب اینکه همین افراد از ابتدای سال جدید به کار گرفته شدند.
🔹خوب بود وقتیکه این افراد وقتی پاداش پایان خدمتشان را دریافت کردند ادامه زندگیشان را در شرایط بازنشستگی به سر میبردند.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🔻بیانیه ۴۳ عضو کابینه دولت نهم و دهم خطاب به احمدینژاد
۴۳ نفر ازوزراء و معاونان رئیسجمهور دولت نهم ودهم پیرامون مسائل روزکشور ورفتارهای احمدی نژاد بیانیهای را صادر کردند که بخشی از آن به شرح زیر است:
🔹مع الاسف شاهد برخی مواضع و رفتارهای ساختارشکنانه رئیس دولت نهم و دهم هستیم که نه تنها خدمات گسترده مدیران و نیروهای متخصص، ولایتمدار و مردمی دولتهای مذکور را تحت الشعاع قرار میدهد بلکه با مخالف خوانی به نوعی زمینه را جهت جولان عوامل فتنه و دشمنان خارجی برای تخطئه نظام و آسیب به منافع مردم فراهم کرده است.
🔹 نامه پراکنیهای غیرمتعارف، طرح خواستههای غیر قانونی مانند برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی، تضعیف نهادها و ارکان نظام اسلامی به بهانه نقد و اصلاح گری، عدم ترجیح مصالح ملی بر مسائل شخصی و گروهی مانند تکرار موضوع مهندسی انتخابات در حالی که کلیدواژه ناروای عوامل فتنه در سال ۸۸ بود، التهاب آفرینی در جامعه، خود حق پنداری و استفاده از شیوههای خارج از روال قانونی که موجب خسارت به کشور و مردم است، فاصله گرفتن از شعارهای انقلابی که مبنای میثاق و رأی مردم بود، انقلابی نمایی به جای انقلابیگری و استفاده ابزاری از عدالت، تکرار ادعاهای بی اساس فتنهگران و رسانههای معاند و ضد مردمی، پیشبینی بی پایه در مورد اتفاقات و تحولات آتی، حال آنکه در گذشته نیز در مواردی از رخدادهایی سخن گفته شد که هرگز تحقق نیافت.
🔹اینک خیر و مصلحت ایشان را در بازگشت به آرمانهای امام و انقلاب میدانیم که اهم آن تقوای الهی، ولایتپذیری و خدمت خالصانه به مردم است و خواستگاه اقبال مردم به وی در سال ۸۴ بوده است.
اسامی نویسندگان:
جمعی از وزراء و معاونان رئیسجمهور نهم و دهم
۱-مرتضی بختیاری(دادگستری)
۲-مهردادبذرپاش(سازمان جوانان)
۳-محمود بهمنی(بانک مرکزی)
۴-امیرمنصوربرقعی(مدیریت و برنامه ریزی)
۵-رضاتقی پور (ارتباطات)
۶-حمیدرضا حاجی بابایی(آموزش و پرورش)
۷-سیدمحمدحسینی(فرهنگ و ارشاد اسلامی)
۸-سید شمس الدین حسینی(امور اقتصادی و دارایی)
۹-صادق خلیلیان(جهاد کشاورزی)
۱۰-کامران دانشجو(علوم تحقیقات و فناوری)
۱۱-پرویز داودی(معاون اول)
۱۲-مجید دوستعلی(دبیر دولت)
۱۳-محمدمهدی زاهدی(علوم تحقیقات و فناوری)
۱۴-مسعود زریبافان(بنیادشهید)
۱۵-محمد سلیمانی(ارتباطات)
۱۶-محمدحسین صفار هرندی(فرهنگ و ارشاد اسلامی)
۱۷-زهره طبیب زاده نوری(امور زنان و خانواده)
۱۸-محمدحسن طریقت منفرد(بهداشت)
۱۹-علیرضاطهماسبی(صنایع و معادن)
۲۰-محمد عباسی(ورزش-تعاون)
۲۱-فریدون عباسی(سازمان انرژی اتمی)
۲۲-ابراهیم عزیزی(توسعه مدیریت و سرمایه انسانی)
۲۳-علیرضا علی احمدی(آموزش و پرورش)
۲۴-محمد علی آبادی(تربیت بدنی)
۲۵-مهدی غضنفری(صنعت،معدن وتجارت)
۲۶-محمود فرشیدی(آموزش وپرورش)
۲۷-لطف الله فروزنده(منابع انسانی-پارلمانی)
۲۸-رستم قاسمی(نفت)
۲۹-منوچهر متکی(امورخارجه)
۳۰-صادق محصولی(کشور-رفاه)
۳۱-عبدالرضا مصری(رفاه)
۳۲-حیدر مصلحی (اطلاعات)
۳۳-مصطفی محمد نجار (دفاع-کشور)
۳۴-محمدجواد محمدی زاده(محیط زیست)
۳۵-سیدمحمدرضا میرتاج الدینی(پارلمانی)
۳۶-مسعود میرکاظمی(بازرگانی-نفت)
۳۷-محمدناظمی اردکانی(تعاون)
۳۸-مجید نامجو(نیرو)
۳۹-فاطمه واعظ جوادی(محیط زیست)
۴۰-احمد وحیدی(دفاع)
۴۱-مرضیه وحید دستجردی(بهداشت)
۴۲-سیدمهدی هاشمی(کشور)
۴۳-اسدالله عباسی(تعاون)
⬅️ متن کامل این بیانیه را در فایل پیوست بخوانید.👇👇👇
📄 yon.ir/4V1fl
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
حسن سبحانی:
🔴 زمستان سال گذشته در " نامه ای برای ایران 4 " نوشتم که اسم رمز افزایش قیمت ارز در اقتصاد ایران " یکسان سازی نرخ ارز " است و هر موقع این عبارت از زبان متولیان اقتصادی ایران به گوش رسید باید مطمئن شد که پروزه افزایش نرخ ارز کلید خورده است . البته شناسائی عاملان اجرای این پروژه و اینکه چه کسانی در دولت و غیر دولت و بخش های خصوصی پیاده نظام این عملیات خواهند بود ، هر چند خیلی مشکل نیست اما هوش و ذکاوت خاص خود را می طلبد . این نکته از آن حیث اهمیت دارد که عملیات بالا بردن قیمت ارز هم ، مثل سایر مسائل کشور در زمره امورحق و باطل طبقه بندی می شود و در این ارتباط عناصر و احزاب و روزنامه ها و کانال های طرفدار دولت از یک طرف و منتقدان و از قدرت جا ماندگان در سوی دیگر، آرایش مبارزه "حیدری نعمتی " را در میدان جنگ قیمت ارز " تدارک می بینند و آنگاه در زمانی مقتضی ،جنگ در موقعیت و جایگاه خود آغاز می شود در حالی که به ظاهر، خبری از بازدارندگی حکومت که صاحب اطلاعات و تشکیلات امنیتی و ... می باشد نیست . ایامی چند ، کسانی از دو طرف ،همدیگر را به تصمیم برای ساقط کردن دیگری متهم می کنند و این در حالی است که همزمان ، کم شمار افرادی ، افزایش نرخ ارز را ، خواسته و یا ناخواسته ، با کمک رسانه ها ، مساله کشور می نمایانند که مثلا قیمت دلار از 6000 تومان گذشت . آنگاه که التهاب ناشی از مساله خود را به خوبی نمایش داد ، دولت در موضع سیاستگذاری مقتدر، وارد می شود و با اعلام نرخ هردلار به مثلا 4200 تومان ، هر نرخ دیگری را غیر قانونی می خواند و به این ترتیب، ظاهرا قهرمانی مصلح ،علیرغم همه مواضع و رویکرد های اقتصادی اش مبنی بر به رسمیت شناختن صرفا بازار آزاد برای تعیین قیمت کالا ها و خدمات و از جمله ارز، آمرانه ترین اقدام در اقتصادهای سوسیالیستی را مرتکب می شود و ضمن اینکه موقتا ، مهر بطلان بر اقتباسات تئوریک اقتصادی اش می زند، آن ضرب المثل زیبای وطنی را هم هویت می بخشد که " به مرگ بگیر تا به تب راضی شود". آری برای مردم نگران قوت لایموت خود ، در جنگ "حیدری نعمتی" عرصه اقتصادی کشور ، کاهش قیمت دلار در اقتصاد سیاسی از 6000 تومان ادعائی به 4200 تومان ، آنقدر آرامش بخش است که، یادشان می رود این 4200 تومان، نتیجه کاهش قیمت مصنوعی و مهندسی شده دلاراز 6000 تومان به 4200 تومان نیست بلکه نتیجه افزایش قیمت هر دلار از 3600 تومان به 4200 تومان طی جلسه چند ساعته مقامات دولتی است.
از سوی دیگر واز آنجا که دولتی ها بارها اعلام کرده اند که هیچ عامل اقتصادی برای افزایش نرخ ارز وجود نداشته است و فقط دشمنان کشور در این ارتباط مشغول توطئه و تخریب هستند والبته یکی از مقامات عالی رتبه تر هم ، که تمام سابقه کاری اش آمیخته با ارزش های اقتصاد آزاد ( و نه اقتصاد بازار) است تقاضای منجر به افزایش قیمت دلار را معطوف به کارکرد تعدادی از افراد مصمم به خرید ملک در خارج از کشور دانسته و آن را مورد مذمت قرار داده است (مقوله ای که با قول مقامات دسته اول ناسازگاراست ) اینک این سئوال مطرح است که اگر ،عوامل اقتصادی عامل افزایش نرخ ارز نبوده اند چگونه است که دولت با استعانت از عوامل اقتصادی مبادرت به افزایش نرخ ارز برای درمان مشکل نموده است ؟ و حتی اگر می خواست قیمت را تثبیت نماید چرا همان قیمت 3600 تومان موجود را به عنوان قیمت رسمی نگه نداشت و بقیه قیمت ها را غیر قانونی و معامله با آن ها را قاچاق اعلام نکرد؟ پاسخ به این پرسش چندان مشکل نیست .پاسخ این است که در آن صورت هر چندهدف تثبیت موقتی نرخ حاصل می شد اما دولت از نعمت درآمد های ریالی ،ناشی از چکاچک ابزار های جنگ ارز ، که مثلا متقاضیان خرید ملک در خارج از جمله عوامل سبب ساز آن شده اند محروم می ماند . به راستی حالا که عده ای از دارندگان ارز ، در این آشفته بازار تحمیل شده بر اقتصاد ملی رانت خود را برده اند چرا یکی از بزرگترین صاحبان ارز، از این نمد کلاهی برای خویش دست و پا نکند؟. البته و متاسفانه شیرینی تحصیل این کلاه نمدی در سئوال دوم رنگ می بازد .سئوال دوم این است که چگونه می توان در راستای حل مشکلات اقتصادی کشور ، به قابلیت اقتصادی تشکیلاتی که، از درون ویرانه های صحنه های مهندسی شده جنگ سه روزه ارز، با پذیرش آگاهانه کاهش 11/7درصدی ارزش پول ملی خویش ، تن به" آتش بس" ی شکننده و لذا موقتی داده و چنین می انگارد که پیروز صحنه هم می باشد امیدوار بود؟
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
امیرحسن ثابتی:
🔻در دفاع از اقدام ارزشمند شورای شهر تهران
افتتاح سامانه شفافیت شهرداری توسط شورای شهر تهران اقدامی ارزشمند و درخور تحسین است؛ حتی اگر از سوی رقیب سیاسی ما انجام شده باشد.
امیدوارم این روند با گسترش این سامانه و انتشار قراردادهای با مبلغ کمتر از یک میلیارد تکمیل شود و همچنین سایر نهادهای حاکمیتی نیز (اعم از انتصابی و انتخابی) با انجام چنین کاری به فراگیر شدن «شفافیت» کمک کنند زیرا این کار در بستن منافذ فساد بسیار موثر است.
البته برخی از دوستان نیز ممکن است از انتشار چنین مطلبی استقبال نکنند چون چنین حرکتی را از سوی شورای شهر اصلاح طلب تهران صادقانه نمی دانند، درست است که سابقه این جریان سیاسی در بسیاری از بزنگاه ها پیوند یا حمایت از مفسدین اقتصادی بوده (مانند کرباسچی، حسین فریدون، مهدی هاشمی و...) اما این دلیل نمی شود اگر این جریان کار درستی انجام داد آن را به هزار و یک بهانه نبینیم یا حتی انکار کنیم.
اتفاقا کاش این اقدام انقلابی در طول 15 سالی که شورای شهر در دست اصولگرایان بود انجام می شد ولی حالا که شورای شهر اصلاح طلب تهران این کار درست را انجام داده باید صادقانه از آن حمایت کرد.
https://eitaa.com/mesagh