هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺بریکس تحولی در نظم جدید جهانی
نشست ۳ روزه بریکس در ژوهانسبورگ
در نشست جاری سران بریکس معیارهای عضویت در این گروه تعیین می شود. شواهد نشان می دهند درباره معیارها و افزایش اعضای گروه میان بنیانگذاران بریکس اختلافاتی وجود دارد. ظاهرا چین و روسیه خواستار افزایش شمار اعضای گروه هستند اما هند و برزیل مخالف هستند.
مهمترین اظهار نظر در آستانه نشست بریکس از سوی وزیر خارجه روسیه انجام شد. لاوروف گفته است هدف بریکس «جایگزینی مکانیسم های چندجانبه موجود» نیست. این در حالی است که در بسیاری از محافل عمومی و تخصصی نگاه های متفاوتی درباره «نسبت بریکس با نظم جدید جهانی» وجود دارد.
زمانی که بریکس هنوز بریک«BRIC» بود، همه ناظران بیشتر توجه شان به جنبه ها و پتانسیل های اقتصادی این گروه بود. حتی سال ۲۰۱۱، که با پیوستن آفریقای جنوبی به این گروه، بریک به بریکس BRICS تبدیل شد، هنوز به نظر میرسید که این گروه ترجیح میدهد در چارچوب قوانین تثبیت یافته در نظم جهانی آمریکا محور، با نهادها و مؤسساتی که موجود هستند کار کند.
اکنون که جهان در حالی قطبی تر شدن است، این پرسش به وجود آمده است که آیا بریکس می تواند یک پلتفرم برای انتقال نظم قدیم به نظم جدید جهانی باشد؟ اساسا برخی از تحلیلگران استدلال می کنند که بریکس با یک دیدگاه مشترک درباره نظم جدید جهانی به وجود آمد.
آغاز به کار بریکس در میانه یک بحران اقتصادی و مالی غربی رخ داد تا مانع جهانی شدن بحران شود. به همین دلیل این گروه در شنیده شدن و پیشبرد ایده اقتصادی غیرغربی موفق شد، اما درباره ایده های سیاسی آن باید تردید داشت.
هسته اولیه ایده شکل گیری بریکس اقتصادی بود اما حالا هاله های سیاسی آن در حال درخشیدن هستند. شاید به مانند بسیاری از روندهای اخیر جهانی، جنگ در اوکراین را بتوان بر تغییر نگاه ها به بریکس موثر دانست. جنگ اوکراین باعث قطبی شدن مواضع کشورها در جهان شد، اتفاقی که آخرین بار در طول جنگ سرد رخ داده بود.
در واقع پس از اینکه کشورهای غربی به نادیده گرفتن درخواستهای جهانی برای اصلاح نهادهای سیاسی و مالی جهان ادامه دادند، گروه بریکس بیشتر مورد توجه قرار گرفت. اکنون به نظر می رسد این گروه بر تلاش های خود جهت تقویت نفوذ سیاسی از طریق ایجاد یک سازمان بینالمللی تمام عیار متمرکز شده است.
هنوز درجه بالایی از عدم قطعیت سیاسی و اقتصادی در جهان وجود دارد و این واقعیت که زمینه توسعه اعضای بریکس با کشورهای دوستدار بریکس متفاوت است، نباید دور از نظر داشت. در حالی که واقعیت های درونی بین ۵ کشور عضو اصلی بریکس نیز سناریوهای مختلفی پیشروی این گروه قرار می دهد.
با ادامه جنگ اوکراین و بحران احتمالی در شرق آسیا، احتمالا بریکس با دوگانه های سختی مواجه شود. روسیه با استفاده از بریکس توانست بر تلاش های غرب برای انزوای سیاسی این کشور در سیاست جهانی غلبه کند. شاید برای چین هم این امکان بیشتر فراهم باشد اما به طور کلی نمی توان وضعیت سیاسی در بریکس را با ثبات ارزیابی کرد.
در مجموع بریکس تنها عامل تغییر نظم جهانی نبوده و نیست، بلکه به طور فزاینده ای عاملی برای تغییر ذهنیت جهانی است که از تداوم نابرابری های غربی به ستوه آمده است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
26.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از mesaghمیثاق
28.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از mesaghمیثاق
37.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند_بهنامخلق | روایتی متفاوت از سازمان تروریستی منافقین
🔻ناگفته های منافقین! منافقین چگونه کمونیست را قدرت خودشان کردند؟
🔹تقی شهرام مسئول شاخه ی تئوریک سازمان بود او ایدئولوژی و آرم سازمان را تغییر داد اما به چه دلیل؟ #قسمت_دوم
هدایت شده از mesaghمیثاق
٣- ابعاد اقتصادی
🔸بانک جهانی، تحت نظارت قدرت های بزرگ و مستکبران و استعمارگران، به گونه ای برنامه ریزی کرد که اقتصاد کشورهای دیگر غیر از کشورهای صنعتی و پیشرفته را به اقتصادی تک محصولی تبدیل کند. مثلاً اقتصاد ایران را اقتصادی نفتی کرد؛ در حالی که پیش از آن ایران در تولید محصولات کشاورزی، نه تنها خودکفا بود، بلکه صادرات هم داشت. اما در دوران استعمار نو و هجوم کالاهای غربی به داخل ایران، به گونه ای شد که ایران حتی در بخش کشاورزی، به یک کشور تولید کننده مواد خام تبدیل شد. محصولاتی همچون پنبه، توتون، تنباکو را صرفاً تولید می کرد؛ بدون آن که خودش توانایی تولید و تبدیل فرآورده های آنها را داشته باشد.
🔹از طرفی بانک های استعماری همچون بانک شاهنشاهی انگلیس و بانک استقراضی روسیه، در مدتی کوتاه توانستند همه ی فعالیت های مالی ایران را در اختیار بگیرند. این بانک ها، با اعطاء وام های کلان به تاجران و حاکمان و شاهان، فعالیت و برنامه های اقتصادی کشور را به طور کامل زیر سلطه ی خود گرفتند.
🔸اقتصاد نفتی، یا به تعبیر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای اقتصاد «اُپکی» موجب می شود که هیچ-گاه نتوانیم برنامه ها و ایده های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی خود را دنبال کنیم. ایشان بارها و بارها بر -ضرورت چند محصولی کردن اقتصاد کشور تأکید کردند. به عنوان مثال، در جمع دانشجویان و استادان دانشگاه امام حسین (ع) در سال 1377 فرمودند: «من بارها شکوه و گله کرده و می کنم که هنوز سرنوشت اقتصاد ما بسته به اُپک است! قیمت گذاری نفت در اُپک در اختیار ما نیست؛ یعنی یک ملت به این عظمت، اقتصاد، مسائل کشور و گذران روزمره اش، ساختن زیربناهای کشورش، وابسته به عاملی است که مطلقاً در اختیار او نیست».
ادامه دارد...
هدایت شده از mesaghمیثاق
14.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مستند در_برابر_طوفان
🎬 قسمت_بیستم
✍مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از #تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
33.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مستند | مرد پولادین
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «من آقای لاجوردی را در دورهى مبارزات، به عنوان مرد پولادین مىشناختم. در بین دوستان، آن کسى که از کتک خوردن و اقدام کردن و زندان رفتن و آمدن بیرون و دوباره رفتن، خسته نمىشد، آقاى لاجوردى بود؛ در دورهى کار و تلاش براى حکومت اسلامى هم الحمدلله ایشان همینطور عمل کردند.» ۱۳۷۷/۲/۱۴
🌷 یکم شهریور ماه مصادف است با سالروز ترور مجاهد فی سبیل الله شهید سید اسدالله لاجوردی، مبارز انقلابی و دادستان پیشین انقلاب اسلامی و رئیس سابق سازمان زندانها که در محل کار خود در بازار تهران و به دست عوامل سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) در سال ۱۳۷۷ به شهادت رسید.
هدایت شده از mesaghمیثاق
٤- ابعاد سیاسی
🔸هر ناظر بی طرفی این حقیقت را تصدیق می کند که یکی از مردمی ترین و بلکه مردمی ترین حکومت در سطح دنیا، حکومت جمهوری اسلامی ایران است. همراهی مردم و مسؤلان در نظام جمهوری اسلامی بر باورهای دینی و اسلامی آنان استوار است. مردم ما از عمق جان و بر اساس باورهای عمیق دینی خود از حکومت اسلامی و مردم سالاری دینی دفاع می کنند. بدون تردید تا «مقبولیت» مردمی حکومت دینی برقرار باشد، فرمول جنگ نرم در عرصه سیاسی، نه تنها کاربردی نخواهد داشت، بلکه نتیجه عکس می دهد.
🔹به همین دلیل، تئوریسین های جنگ نرم تلاش می کنند که ارتباط وثیق اعتقادی را از طریق ایجاد شبهه در مشروعیت دینی نظام اسلامی و عرفی و عادی جلوه دادن حکومت دینی سست کرده و از میان بردارند و در نتیجه، ارتباط ایمانی و عمیق میان مردم و رهبری را به ارتباط طبیعی و عادی تبدیل کنند.
ادامه دارد...
هدایت شده از mesaghمیثاق
عملیات روانی و امنیت ملی.pdf
1.4M
⚠️ عملیات روانی و امنیت ملی
گزیده توییتهای تهدیدشناسی و آیندهپژوهی احمد قدیری منتشره در کانال اندیشه و قلم
هدایت شده از mesaghمیثاق
12.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مستند در_برابر_طوفان
🎬 #قسمت_بیست_و_یکم
✍مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از #تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
✅کورپوراتیسم (Corporatism)
🔺واژهٔ کورپوراتیسم به گروههای نفوذ سازمانیافته یا گروههای شرکتی نظیر وابستگیهای کشاورزی، کسب و کار، قومی، کاری، نظامی، حمایتی یا علمی که بین جامعه و دولت، برمبنای منافع مشترک میانجیگری میکنند، اشاره دارد. مبنای نظری آن، تفسیر جامعه، بهعنوان یک بدن ارگانیک است. واژهٔ کورپوراتیسم برمبنای ریشهٔ لاتین (corpus)، جمع (corpora) و به معنای بدن است.
دو نوع اصلی این ایدئولوژی، عبارت هستند از:
۱. دولتی یا اقتدارطلبانه: نوع دولتی آن، در آغاز به شیوهٔ سازماندهی میان دولت و گروههای اجتماعی در نظامهای فاشیستی و اقتدارطلب پرتغال و اسپانیا پیش از دوران دموکراسی در آن کشورها معمول بود. در نظریهٔ فاشیسم، کورپوراتیسم به مثابهٔ بدیلی برای دموکراسی انگاشته میشود و از این رو، گروههای مهم برای اعمال کنترل بر بخش خود از جمعیت کشور، از دولت اجازه میگیرند. در حقیقت دولت، خود ابتکار عمل را به دست میگیرد و طرحی را به گروههای مسلط، تحمیل میکند.
۲. اجتماعی یا لیبرال: نوع اجتماعی کورپوراتیسم که در برخی دموکراسیهای امروز مثل سوئد و اتریش معمول است. گروههای قدرتمند - معمولا سازمانهای کارگری و کارفرمایی - در جامعه ریشه دارند. در واقع، نوع نمایندگی اصناف و گروههای سازمانیافته در سطح دولت است که در کنار نهادهای نمایندگی مرسوم، یعنی پارلمان و احزاب، جریان دارد.
بعضی از متفکرین، از کورپوراتیسم بهعنوان شیوهٔ تحمیل نظم بر جامعه دفاع میکنند، چرا که از این رهگذر، بازار کنترل شده، و تورم و بیکاری مدیریت میگردد. با این حال، میتوان گفت با گسترش ایدئولوژی نئولیبرالیسم و تعدیل ساختاری و خصوصیسازی در دههٔ ۱۹۸۰، کورپوراتیسم اجتماعی تا حدی رو به افول بودهاست.
📚منابع
۱. بشیریه، حسین (۱۳۹۸). آموزش دانش سیاسی. تهران: نشر نگاه معاصر.
۲. Adler, Franklin Hugh (1906–34). Italian Industrialists from Liberalism to Fascism: The Political Development of the Industrial Bourgeoisie. Cambridge: Cambridge University Press.
هدایت شده از mesaghمیثاق
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بریکس چیست؟!
🔺با توجه به سفر سید ابراهیم رئیسی برای شرکت در نشست بریکس و پذیرفته شدن ایران بعنوان یک عضو در این سازمان
🔸سران کشورهای عضو بریکس در بیانیهای اعلام کردند از ایران، عربستان، امارات، مصر، آرژانتین و اتیوپی برای عضویت کامل در بریکس از ژانویه ۲۰۲۴ دعوت به عمل آمده است.