هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺بخش دوم: اوضاع پس از جنگ چگونه است و به کدام سو میرود؟
🔸در سال 2010 و در دوره ریاست جمهوری الهام علی اف، آذربایجان دکترین نظامی و گفتمان جنگی خود را به صورت رسمی اعلام کرد. در بخشی از این دکترین اعلام شد که نیروی نظامی در چارچوب های موجود بین المللی قابل به کارگیری است. منطبق با این سند، آذربایجان یکی از اصلی ترین تهدید امنیت ملی علیه خود را، اقدام علیه زیرساخت های صنعت انرژی میداند (فرآورده های نفتی بیش از 90 درصد از صادرات آذربایجان را تشکیل میدهد. صنعت نفت و گاز بین 33 تا 50 درصد از تولید ناخالص داخلی آذربایجان را شکل داده است. به لطف همین درآمدهای نفتی است که باکو ظرفیت های نظامی و انگیزه های تهاجمی خود را در سالهای اخیر افزایش داده است که منجر به جنگ سپتامبر 2020 و تهاجم به قره باغ و آرتساخ شد) و به همین دلیل پایگاه و نیروهای خارجی میتوانند در صورت تهدید امنیت ملی این کشور، در خاک آذربایجان مستقر شوند. به علاوه در این دکترین تاکید شده است که اگر مساله مناقشه قره باغ از راه نظامی قابل حل باشد، آذربایجان این حق را برای خود محفوظ میدارد. این تعریف مفهوم امنیت توسط آذربایجان، پای اسرائیل را به منطقه قفقاز جنوبی باز کرد (مابین سالهای2014 تا 2018، 17 درصد کل صادرات نظامی رژیم صهیونیستی به مقصد باکو بوده است) و همچنین، منجر به امضای پیمان « مشارکت استراتژیک و حمایت متقابل » میان جمهوری آذربایجان و ترکیه در آگوست 2010 شد که دو کشور را در مقابل تهدید خارجی، متعهد به اتحاد میکند. برگزاری رزمایش های سالانه، همکاری های فنی و آموزشی و ارتقا سخت افزاری، روابط نظامی دو کشور را گسترش داده است.
آذربایجان از اهمیت ژئوپلیتیک خود آگاه بوده و طی سالهای پس از استقلال دریافت که به نسبت همسایگان و کشورهای مجاورش در منطقه قفقاز جنوبی مانند ارمنستان و گرجستان، در موقعیت اقتصادی، سیاسی و سرزمینی بهتر و مهمتری قرار دارد. اما برای تداوم، تحکیم و ارتقاء این موقعیت، نیاز به دستیابی به مزیت « تسلط » یا « کنترل» دارد. ادعای سرزمینی نه چندان قوی و مستدل این کشور نسبت به قره باغ ( که این ادعا بر اساس تصمیم تاریخی و با انگیزه های سیاسی از سوی رهبران وقت شوروی بود و بعدها توسط آذربایجان و پس از استقلال، رنگ و بوی ملی و قومی به خود گرفت)، انگیزه لازم را برای آذربایجان به منظور توجیه اهداف خود فراهم کرده و میکند. در نهایت، در سپتامبر 2020 این روند تبدیل به یک رویکرد تهاجمی در قبال مساله قره باغ شد و آذربایجان توانست به بخش از اهداف خود در قبال بحران ارضی تاریخی با ارمنستان برسد. هرچند رویارویی چهارم جمهوری آذربایجان و ارمنستان در نوامبر 2020 با نقش آفرینی سنتی روسیه به آتش بس ختم شد، اما وجود منافع سنتی متعارض قدرت های منطقه ای و بین المللی مانند روسیه و اتحادیه اروپا، و ورود متغیر های جدید و جدی تر مانند سیاست های قومی - منطقه ای ترکیه به حوزه قفقاز جنوبی که تهدیدهای ملموسی را هم برای امنیت ملی ایران پدید آورده است در کنار هم، نوید شکننده بودن آتش بس و تداوم بحران در حال حاضر و سالهای آتی را در این منطقه میدهد.
ادامه دارد...
هدایت شده از mesaghمیثاق
34.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از mesaghمیثاق
14.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نوام چاومسکی؛
آيا آمریکا رو به افول است؟
🔸چقدر این صحبت «نوام چاومسکی» که یکی از پر ارجاعترین فلاسفه زنده دنیا و از منتقدین سیاستهای آمریکا است درسته که میگوید:
🔺با آنکه حتی از نظر معیار تولید ناخالص داخلی - GDP - آمریکا حداقل تا سال 2035 اقتصاد اول جهان است، اما اگر معیار مدیریت ثروت را در نظر بگیرید، جایگاه آمریکا عجیب است.
🔺بیش از ۵۰ درصد کل ثروت جهان توسط شرکتها و صندوقهای چند ملیتی مدیریت میشوند که در آمریکا مستقر هستند و آمریکایی حساب میشوند.
🔺حتی چین هم برای عبور از اقتصاد آمریکا از نظر معیار تولید ناخالص داخلی به ثروت این شرکتها احتیاج دارد.
شتر در خواب بیند پنبه دانه......
هدایت شده از mesaghمیثاق
57.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راه مهار ترکیه توسط ایران
محمد ندیمی
هدایت شده از mesaghمیثاق
✨﷽✨
✅علائم آخرالزمان :
✍در روایات اسلامی برای دوره ی آخر الزمان علایم و نشانه هایی ذکر شده که با تحقق این علایم و نشانه ها ، پی می بریم که هم اکنون در دوره ی آخر الزمان قرار داریم . اینک به برخی از این علایم و نشانه ها اشاره می کنیم :
1- گسترش ترس و ناامنی
امام باقر علیه السلام می فرماید : « لایقوم القائم إلا علی خوف شدید ....» ؛
(2) « حضرت قائم علیه السلام قیام نمی کند مگر در دورانی پر از بیم و هراس .» و نیز فرمود : « مهدی علیه السلام هنگامی قیام می کند که زمام کارهای جامعه در دست ستمکاران باشد . »(3)
2- تهی شدن مساجد از هدایت
پیامبر صلی الله علیه و آله درباره ی وضعیت مساجد در آخر الزمان میفرماید : « مساجدهم عامره و هی خراب من الهوی »(4) ؛ « مسجدهای آن زمان و آباد و زیباست . ولی از هدایت و ارشاد و در آن خبری نیست . »
3- سردی عواطف انسانی
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در این باره می فرماید « فلا الکبیر یرحم الصغیر و لا القوی یرحم الضعیف ، و حینئذ یأذن الله له بالخروج »(5) ؛ « در آن روزگار ، بزرگترها و به زیر دستان و کوچکترها ترحم نمی کنند و قوی بر ضعیف ترحم نمی نمایند. در آن هنگام خداوند به او [ مهدی علیه السلام ] اذن قیام و ظهور می دهد . »
4- گسترش فساد اخلاقی
رسول خدا صلی الله علیه وآله می فرمایند : « قیامت بر پا نمی شود تا آن که زنی را در روز روشن و به طور آشکار گرفته ، در وسط راه به او تعدی می کنند و هیچ کس این کار را نکوهش نمی کند ».
محمد بن مسلم می گوید : به امام باقر علیه السلام عرض کردم : ای فرزند رسول خدا ! قائم شما چه وقت ظهور خواهد کرد ؟ امام فرمود : « إذا تشبه الرجال بالنساء، و النساء بالرجال، و اکتفی الرجال و بالرجال ، و النساء بالنساء » ؛(6) « هنگامی که مردها خود را شبیه زنان و زنان خود را شبیه مردان کنند . آن گاه که مردان به مردان اکتفا کرده و زنان و به زنان اکتفا کنند .»
پی نوشت ها :
2- غیبه ، نعمانی ، ص 235
3- ملاحم ، ابن طاووس ص 77
4- بحارالانوار ، جلد 2 ص190
5- همان جلد 52، ص 380
6- کمال الدین ، جلد 1 ص 331
هدایت شده از mesaghمیثاق
#مجادله_نكنيد
✍پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از مکانی عبور می کردند، جمعیتی جمع شده بودند و مردی پر قدرت را تماشا میکردند که سنگ بزرگی را از زمین برمیداشت و همه از عمل آن ورزشکار قوی در شگفت بودند. پیامبر صلی الله علیه و آله پرسیدند این اجتماع برای چیست؟ مردم کار وزنه برداری آن قهرمان را به عرض ایشان رساندند. آقا فرمودند آیا به شما نگویم قوی تر از این مرد کیست؟ بعد فرمود: رَجُلٌ سَبَّهُ رَجُلٌ فَحَلِمَ عَنْهُ فَغَلَبَ نَفْسَهُ و َغَلَبَ شَيْطَانَهُ وَ شَيْطَانَ صَاحِبِهِ. قوی تر از او کسی است که به او دشنام دهند و بردباری کند و بر نفس سرکش و انتقام جوی خود غلبه کند و بر شیطان دشنام گو پیروز شود.
امام صادق علیه السلام فرمودند: لاَ تُمَارِ فَيَذْهَبَ بَهَاؤُكَ لاَ تُمَارِيَنَّ حَلِيما وَلاَ سَفِيها فَإِنَّ اَلْحَلِيمَ يَغْلِبُكَ وَاَلسَّفِيهَ يُرْدِيكَ ، جدال نكن كه آبرويت مى رود، همچنين با مردم بردبار و نادان مجادله نكنيد زيرا شخص بردبار بر تو پيروز مى شود و نادان تو را خوار میسازد.
📚مشکاة الأنوار ترجمه محمدی و هوشمند؛
جلد۱ ، ص ۶۸۱
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ نگاهی به علل سرنگونی حکومت بونگو در گابن
عمر بونگو، حاکم فقید گابن در سال 1973 به اصرار دیکتاتور لیبی، قذافی به اسلام گروید او پس از آن خانواده خود را نیز مسلمان کرد. و این اتفاقات در کشوری رخ می داد که تنها اقلیت کوچکی از جمعیت آن مسلمان بودند.
در حالی که گابن کم جمعیت و غنی از نفت بود، تحت حکومت خانواده بونگو این به رفاه برای همه شهروندان آن تبدیل نشد به طوری که حدود 40 درصد از جمعیت آن در فقر زندگی می کردند.
در نتیجه افسران ارتش گابن علی بونگو، رهبر مسلمان این کشور را سرنگون کردند و نتایج انتخاباتی را که برای سومین دوره قدرت را به او می داد، باطل نمودند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/27270
🏷 #آفریقا #آفریقای_جنوبی #گابن
هدایت شده از mesaghمیثاق
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این هم از اطلاعات عمومی بالای جوانان آمریکایی!!!😐
#لکه_آمریکا
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینترنشنال تفریحی مشنگه یا رسمی و حرفهای؟!!😬