هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 #گفتمان_عدالت
🔻ولایت الهی عامل بخشودگی گناه مردم یا حاکمان؟!
حجت الاسلام والمسلمین قنبریان
➕تفصیل را در فایل صوتی و پاورپوینت بحث ملاحظه کنید
با تشکر از بسیج مدرسه علمیه مشکوه
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
Ostad Ghanbarian.mp3
15.42M
💢کرونا و آستانه عمومی تضرّع
نشست 30آبان مدرسه علمیه شهیدین/حجةالاسلام قنبریان
▫️قرآن از ما مدیریت کرونا به سمت آستانه عمومی تضرع را خواسته است.
▫️برای پیوست معنوی بر پروتکل ها بدین منظور به چه نیازمندیم؟
▫️از مرگ هراسی مکزیکی تا خودبنیادی ژاپنی تا توبه گرائی برزیلی!
▫️5اصل حاکم بر پیوست نویسی معنوی
▫️نمونه هایی از پیوست های معنوی لازم
👌مفید دیدید در محافل ارائه و نشر دهید و از مسئولان مطالبه کنید
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
اصل.pptx
2.43M
💢پاور پوینت جلسه کرونا و آستانه عمومی تضرّع
30آبان مدرسه علمیه شهیدین/حجةالاسلام قنبریان
▫️قرآن از ما مدیریت کرونا به سمت آستانه عمومی تضرع را خواسته است.
▫️برای پیوست معنوی بر پروتکل ها بدین منظور به چه نیازمندیم؟
▫️از مرگ هراسی مکزیکی تا خودبنیادی ژاپنی تا توبه گرائی برزیلی!
▫️5اصل حاکم بر پیوست نویسی معنوی
▫️نمونه هایی از پیوست های معنوی لازم
👌مفید دیدید در محافل ارائه و نشر دهید و از مسئولان مطالبه کنید
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
13.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕋ملت قرآن به تضرع در ضرّاء سزاوارتر است!
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🕋ملت قرآن به تضرع در ضرّاء سزاوارتر است!
#تدوینی_کوتاه_از_نشست_کرونا_و_آستانه_عمومی_تضرع
#حجت_الاسلام_قنبریان
🔸"ضرّاء" بدحالی های روحی و جسمی است و شامل امراض هم میشود. پس کرونا از مصادیق ضرّاءِ عمومی است! قرآن در این وقت، رسیدن به آستانه تضرعِ عمومی را خواسته است(۴۲انعام). ساختگی یا طبیعی بودن ویروس از ضراء بودن بیرونش نمی برد!
✔️قرآن سه مواجهه فرهنگی امتها با "ضراء" را تصویر می کند که از قضا در فرهنگ مواجهه با "کرونا" در دنیای معاصر به عیان آن سه را می بینیم:
1⃣حذرالموت: مرگ هراسی(۲۴۳بقره) .
جشن روز مردگان مکزیکی ها و خانه گزینی شان در ابتلاء به کرونا را، استعاره ای برای درک این مواجهه میگیرم(در مثال مناقشه نیست). پزشکان ترس بنیادین مردم را علت زیادی تلفات مکزیک خواندند!
شهر فراری از طاعون، که از قضا همه مُردند؛ مصداقی دیگر(روائی) برای آیه است.
2⃣فرح فخور: خود بنیادی(۱۰هود).
میندوی ژاپنی(۱) و خود کافی و برتر بینی که تاروآسو (معاون نخست وزیر) مقابل رهبران دنیا به رخ کشید را استعاره برای مواجهه دوم میگیرم. ژاپن این سالها۲۰٪ میانسالش دین دارند؛ ۶۰سال پیش ۷۰٪ بود.(باز مثال است برای یک تصویر، در مثال مناقشه نکنید).
3⃣تضرّع: فروتنی و مناجات با خدا (۹۴اعراف).
مواجهه توبه گرای برزیلی ها را استعاره برای آن میگیرم. درباره سیاست های بهداشتی رئیس جمهور به اعتراض کنار صلیب ها در ساحل، بادکنک های قرمز هوا کردند؛ اما تقاضای معنوی او برای روزه و نیایش را، ویژه استقبال کردند(یک نمونه در ویدئو).
🔸کرونا برای ۲۶درصد خداباوران آمریکا، موجب تقویت ایمان شده و فقط در یک درصد موجب تضعیف ایمان شده است.۳۱درصدشان معنا گرایانه، کرونا را حاوی پیامی از سوی خداوند دیده اند.
❓جامعه ما جزء کدام دسته است؟! چقدر به تضرع اجتماعی رسیده است؟
🔸تضرّع یک مناسک و عمل فردی یا جمعی نیست؛ یک حالت قلبی است ولو خود را در اعمالی مثل دست به آسمان بالا کردن نشان دهد.بدون درک نیاز به آن در این ایام، دعاهای فرج و هفتم صحیفه در تلویزیون، کلیشه های بی اثر است؛ مثل اذان در خیابان شلوغی که کسی مساله اش نماز اول وقت نیست!
🔸تضرّع، غایت معنوی گذر از کروناست، بدیل و رقیب سلامت نیست و پروتکل های آنرا نقض نمی کند. جامعه بعد از کرونا، هم باید تلفات کمتر داده باشد؛ هم معنویت بیشتر اندوخته باشد.
🔸 اینکه چگونه "مرگ اندیشی" (شاخص سلامت روان و عامل تضرع) به "مرگ هراسی" نکشد، "خود مراقبتی" به "خودبنیادی" و خود را مالک نفع و ضرر و مرگ و حیات پنداشتن(مانع تضرع)، نکشد؛ تدبیر و پیوست معنوی بر پروتکل ها می خواهد. چگونه "دید آیت بین" در مردم تقویت شود و چنانچه زلزله و خورشید گرفتگی را آیت قیامت (فردا) می دانند؛ ضراء و کرونا را آئینه افعال امروز بشر بدانند و برایش تضرع کنند؛ پیوست معنوی بر پروتکل های بهداشتی می خواهد...
🔸سیمای ستاد کرونا این "غایت معنوی" را بالای سر "تضمین سلامت" نشان نمی دهد. ستاد کرونای آمریکا با انتشار عکس دعایشان رسانه ای شد؛ اما ستاد ایرانی گرچه منظورش از بستن اماکن مذهبی، منع تجمعات بود اما از اول دوگانه مذهب-سلامت را القاء کرد!
🔸گذر جهان غرب از مدرنیته، مومنان باقی مانده را متکی به علم و دستاورد بشری نگذاشته؛ اما غربزدگی جهان در حال توسعه، علم غربی را جدی تر از آسمان گرفته، لذا تضرع اینجا -بخلاف آنجا- تیتر یک روزنامه ها نشد! حتی در بسته های تبلیغی رسانه ملی ادراکات لازم برای ایجاد تضرع عمومی در حد نیاز تبیین و یادآوری نشد! رئیس جمهور از صدا وسیما خواست تا مردم را سرگرم و مشغول کند! چون فقط بیرون نیامدن و حفظ سلامت مساله شان بود!
در بسته های فیلم و سریال و برنامه های گفتگو محور و... نیز ظرفیت بالایی برای القاء ظرائف و لطائف تضرع ساز وجود دارد که چون تضرع عمومی مقصود نبوده، تدارک نشده است.
* تفصیل بحث و برخی پیوست های معنوی پیشنهادی را در فایل صوتی و پاورپوینت نشست ملاحظه کنید.
....................................
۱.میندو در لغت یعنی سطح مردم اما ریشه در فرهنگ امپراطوری ژاپن دارد و معنای برتری نژادی و فرهنگی ژاپنی را القاء می کند آسو در پاسخ برخی روسای جمهور که علت کمی تلفات ژاپنی ها در کرونا را پرسیده بودند گفته بود: میندوی مردم ما با شما فرق دارد!
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
سرمایه داری ↔️ انقلاب و ولایت
🎬اپیزود اول:
با پیروزی انقلاب و استقرار ولایت فقیه جای سلطنت، سرمایه داری از قدرت سیاسی برچیده و فقط بازار برایش ماند.
امام خمینی از نوفل لوشاتو نامه زد و از جمله شرائط اعضای شورای انقلاب را اعلام کرد:"از سرمایه داران و معروف به سرمایه داری نباشد"(صحیفه امام ج۵ص۱۵۱)
"سرمایه داری زالو صفت" از بازار شروع کرد! امام تلاش آنها برای هلاکت مستضعفان را چنین تصویر کرد:"از طرفی اشخاص غرضمند سلطنت طلب سرمایه دار هنگفت که با رباخواری و سودجوئی و با اخراج ارز و گرانفروشی به حد سرسام آور و قاچاق و احتکار، مستمندان و محرومان جامعه را تا حد هلاکت در فشار قرار داده و جامعه را به فشار می کشند"(ج۲۱ص۴۴۷)
چاره "اسلامی شدن بازار" بود(ج۷ص۵۳۳)
اما...!
🎬اپیزود دوم:
بازار، اسلامی نشد هیچ؛ "کانون ثروت" برای رسیدن به قدرت سیاسی هم شد!
ولی فقیه در پایان دهه ۸۰ چندین بار از این پیشروی هشدار داد:
"این خیلی خطر بزرگی است که کسی بخاطر تامین نمایندگی در یک دوره نزدیک بشود به صاحبان ثروت"(۸خرداد۹۰)
"مردم باید کسانی را انتخاب کنند که به کانون های ثروت و قدرت متصل نباشند"(۲مهر۹۰).
"اگر چنانچه نامزدها به مراکز ثروت و قدرت متصل شوند کار خراب می شود"(۱۹دی۹۰)
و شد! "مصوبه۳۰خرداد۸۹" که اجازه وقف اموال دانشگاه آزاد و ملغای مصوبه شورای انقلاب فرهنگی را می داد و "مصوبه کاهش تعرفه واردات خودرو لوکس" و دهها موارد دیگر، مظان این اتصال است.
رد اعتبارنامه نوادری از نمایندگان نشان داد: اتصال به کانون ثروت و قدرت از فیلتر شورای نگهبان هم گذشته است!(۱)
🎬اپیزود سوم:
پیشروی سرمایه داری تا نهادهای ولایت و حتی تصرف در ولایت فقیه آتی ادامه دارد!
اعتراض بسیج دانشجوئی به حقوق و ساختمانهای بنیاد مستضعفان و عدالتخواهان به بنگاه اقتصادی شدن ستاد اجرائی، نشان داد نهادهای انتصابی هم از تفکر سرمایه داری مصون نمانده اند!(۲)
متهمین اقتصادی برخی از این کانون ها علیرغم حکم بدوی دادگاه با وثیقه های بزرگ آزادند. در سفر استانی با رئیس جمهورند. بدون خلع ید از عنوان حقوقی(رئیس گروه مالی) با نهادی انقلابی مثل قرارگاه خاتم سپاه توافقنامه امضاء می کنند!
تفکری که دنبال "ایجاد چتم هاوس ایرانی" است، خبرگان رهبری را هم نشان می گیرد!
لیست مورد حمایت انگلیس در خبرگان (ر.ک:رهبری۲۸بهمن۹۴) نشان داد پیشروی تا #انتخاب_رهبر_آینده ادامه دارد!
رهبر انقلاب:"مجلس خبرگان باید انقلابی بماند...در انتخاب رهبرآینده ملاحظه خدا را بکند. احتمال اینکه این دوره ای که تازه شروع خواهد شد مبتلا بشود به این آزمایش احتمال کمی نیست. آن وقتی که بناست رهبر انتخاب بشود، ملاحظات و رودربایستی ها را کنار بگذارند خدا را در نظر بگیرند...اگر چنانچه در این مرحله ودر این وظیفه بزرگ کوتاهی انجام بگیرد #در_اساس_کار_مشکل به وجود خواهد آمد"(۲۰اسفند۹۴)
دبیر یک حزب یقه سفید صراحتا گفته بود:"این پتانسیل در قوانین موجود است که حزب(...)به تنهایی یا در ائتلاف با مجموعه ای از احزاب می تواند ترکیب مجلس خبرگان را به شکلی تعیین کند که اعضای آن خبرگان، به این دلیل که سیاستهای رهبری در آن مقطع را مناسب با زمان و شرایط کشور نمی دانند، اقدام به تغییر رهبری کنند لذا بر همین اساس رهبر تغییر می کند! اینچنین است که احزابی که ترکیب خبرگان را چیده اند می توانند اهداف و سیاست های مدنظر را از طریق رهبری جدید اعمال کنند"(۳).
اما کماکان بدگویی از سرمایه داری را در جامعه قبیح کرده؛ نشانه چپ روی و رادیکالیسم جا میزنند!
..........................................
📝محسن قنبریان ۹۹/۹/۲
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
شورای نگهبان تراز انقلاب ۲.pdf
240.7K
🖼شورای نگهبان تراز انقلاب ۲
#بخش_نظارت_بر_انتخابات
📍جان کلام: سراغ گرفتن از تناسب "مسئولیت" با "اختیارات" است.
❓آیا در اختیار داشتن "حق استصواب" [حق هر تصرف قانونی برای سلامت انتخابات و هم سلامت منتخبین] ، ملازمه دائمی با "ضمانت صواب و سلامت" دارد؟!
🔅تقسیم بحث:
مسئولیت ناشی از آن حق ویژه، دو چهره و هرکدام چند زیر بخش دارند:
۱.مانعیت برای ورود نااهلان:
۱/۱-لزوم پاسخگویی در برخی تأیید ها (چالش تاجگردون)!
۱/۲-لزوم رفع شبهه در ردشدگان (چالش حریم سازی برای ارتکاب علنی)!
۲.پرسش از زمینه شدن حق استصواب برای تحقق انتخابات بهتر و نهاد کاملتر(مجلس شورا، خبرگان)
۲/۱-لزوم پاسخ در تأیید a و رد مشابه
(چالش حکم الأمثال)!
۲/۲-تکلیف فضائل دیده نشده؟
(چالش دهن شیرین کن ها)!
*اگر حوصله دارید تعقیب کنید.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔆 روی دیگر ولایت ۱❗️
🔅درست فهمیده ایم که یک روی ولایت، "مُطاع"(مورد اطاعت) بودن او از سوی امت است. امام صادق(ع) فقیه(جامع الشرائط) را حاکم مشروع قرار داد و رد کردن حکم اورا رد کردن ائمه اطهار خواند(۱).
اما ولایت(چه معصوم یا فقیه عادل) روی دیگری هم دارد: ضامن اجتماعی!
✔️در شریعت:
روایات عدیده ای از این روی ولایت که "تٲمین اجتماعی معیشت بندگان" است سخن گفته اند که کمتر برایمان خوانده شده است! از باب نمونه:
🔺امام صادق(ع) : پیامبر(ص) فرمود: "من نسبت به هر فرد مومن از خود او سزاوارترم (ٲنا ٲو٘لی بکلّ مومن من نفسه) و علی(ع) پس از من نسبت به وی سزاوارترین است".
کسی از معنای این سخن رسول الله پرسید؛ حضرت فرمود: "یعنی کسی که بدهکاری یا عائله ای را از خود بجای گذاشته و از دنیا رفته، رسیدگی به آن بر عهده من است و کسی که مالی را از خود بجا گذاشته، از آنِ ورثه اوست. پس در صورتی که کسی مالی ندارد، بر نفس خود ولایتی ندارد و آنگاه که برای عائله خویش مالی نگذاشته و نفقه ای به آنان نمی دهد بر آنان امر و نهی ای ندارد. پیامبر و امیرالمومنین و امامهای بعد از آنها را، خداوند ملزم فرموده که این وظیفه را برعهده بگیرند پس به همین جهت آنان نسبت به خود شخص سزاوارترند. چیزی جز همین گفتار پیامبر سبب اسلام آوردن عامه یهود نگردید؛ زیرا آنان برخویش و بر عائله خود اطمینان یافتند"(۲).
بدین مضمون روایات بیش از حد استفاضه و نزدیک به تواتر است.
🔻تناسب عادلانه ای است که: مال بدون وارث دست ولیّ امر باشد و متقابلا کسی که هیچ راه تٲمینی ندارد هم خرجش با اوست:(هو وارث من لا وارث له؛یعول من لا حیله له)(۳).
🔻اگر گرفتن زکات از اموال توانگران بر امام واجب است(وممکن شد)؛ متقابلا پرداخت قرض ناتوانها نیز بر او واجب میشود:
🔺امام رضا(ع) فرمود: "کسی که به دنبال روزی حلال رود تا با دست پر به سوی خانواده برگردد، همانند کسی است که در راه خدا جهاد نموده است؛ ولی اگر سختی روزگار بر وی غلبه کرد به حساب خدا و رسول خدا به اندازه قوت عیال خود قرض کند. پس اگر مُرد وبدهی خود را نپرداخته، بر امام است که بدهی اورا بپردازد واگر نپردازد، گناه آن برعهده اوست! همانا خداوند میفرماید: انما الصدقات للفقرا والمساکین...تا آنجا که میفرماید:" والغارمین"(بدهکاران ناتوان)؛ و این شخص، فقیر، مسکین و بدهکار است"(۴).
🔻از اینرو امیرالمومنین جوان مجردی که به گناه افتاده بود را از بیت المال ازدواج داد(۵)
🔻امیر(ع) پیرمرد از کارافتاده مسیحی که به گدایی افتاده بود را از بیت المال برایش نفقه معین کرد(۶).
✔️در قانون ما:
همین قانون عادلانه شریعت در قوانین جمهوری اسلامی انعکاس یافت:
🔺اصل۴۹ قانون اساسی اموال مجهول المالک، ارث بدون وارث و... را در اختیار مستقیم ولی فقیه قرار داده است.
🔻امام خمینی هم متقابلا برای مدیریت این اموال، سال۶٨ ستاد اجرائی فرمان امام را تٲسیس کرد تا درآمدهای آن اموال، در بنیاد مسکن و کمیته امداد و بهزیستی و... مصرف شود.
🔻سال٨۶ بنیاد برکت هم برآنها افزوده و مٲمور به کار در دهستانها و مناطق دور افتاده ومحروم در زمینه اشتغال زایی و عمرانی شد.
🔺این بنیاد ابتکاراتی مثل #تله_مدیسین در حوزه خدمات پزشکی از راه دور راخبر داد ...
🔺تازه تر، بدستور ولی فقیه بنیادی بنام احسان برکت وابسته به ستاد اجرائی با تکیه بر نیروهای مردمی و جهادی، تٲسیس شد که #فعالیتهای_واکنش_سریع را برعهده گیرد. یعنی چیزهای ضروری محرومان مثل تغذیه و جهیزیه و...!
🔅این ها غیر از لزوم خدمات عمومی بیت المال به همه مردم است که در زمان ما با بودجه های سالانه بین دولت و مجلس بسته میشود واگر نقطه ای محروم ماند یا دچار بحران شد با اجازه ولی فقیه از صندوق توسعه برای حل آن بحران هزینه میکنند. آخرینش اختصاص ۴هزار میلیارد برای ساماندهی فاضلاب اهواز بوده است که زندگی مردمانی نجیب را سخت وطاقت فرسا کرده است.
🤔نمی دانم...
🔺نمی دانم چرا از این روی ولایت در روایات و قوانین موجود، کمتر می گویند!
🔺حتی گزارش مصرف درآمدهای ستاد اجرائی امام که ظاهرا بسیار هم پر و پیمان است کمتر خوانده میشود!
🔺شاید بسیاری از ولایت مداران ازاین روی ولایت، نظراً و عملاً بی اطلاع اند ؛ لذا فقط به "جعلته علیکم حاکما" چسبیده اند و صرفا از اطاعت پذیری می گویند.
🔺بعضی هم شاید بترسند طرح این روی ولایت، پرسشگری و مطالبه از ولایت را بیشتر کند! یا گزارش کارکردهای محرومیت زدای ستاد اجرائی، گزارش از بنگاه های اقتصادی آن را هم لازم کند! لذا به قیمت مظلوم ماندن ولیّ فقیه در قاطبه و کف جامعه بدان تن ندهند!!
.......................................
۱و۲. الکافی ج۱ص۶۷/ص۴۰۶
۳تا۵. وسائل ج۹ص۵۲۴/ج۲۰ص۳۵۲/ج۱۵ص۶۶
📝محسن قنبریان ۹۸/۱۰/۲
https://eitaa.com/mesagh