🔺با ادامه روند فعلی، در سال ۱۴۲۰، به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهیم شد!
🔺فرصت محدود فرزندآوری تا ۱۴۰۵ برای فرار از #تله_جمعیتی
🔹حجتالاسلام مسلم وافی عضو شورای راهبری جمعیت و خانواده حوزه های علمیه کشور:
🔘فرصت ما برای فرار از تله جمعیتی بسیار محدود است و بر این اساس لازم است تا سال ۱۴۰۵، بالای ده میلیون تولد داشته باشیم. نرخ زاد و ولد به ازای هر مادر در حال حاضر ۱/۶ درصد و همین نرخ نیز در حال کاهش است در حالی که نرخ جایگزینی جمعیت جوان کشور، حداقل ۲/۱ است.
🔘طبق یکی از سناریوهای سازمان ملل،در سال ۱۴۸۰، جمعیت کشور به ۳۱ میلیون نفر کاهش خواهد یافت!
🔘در زمینه جمعیت ما با چهار بحران تجرد، پیشگیری، ناباروری و سقط مواجه هستیم که اگر فقط مشکل عدم تمایل به فرزند بیشتر را حل کنیم، از خطر تله جمعیت عبور خواهیم کرد.
🔘بالای ده میلیون زوج داریم که با اینکه نابارور نیستند، اما حاضر به فرزندآوری نیستند؛ اگر این تعداد خانواده در فرصت باقیمانده تا سال ۱۴۰۵ هر کدام فقط یک فرزند به خانواده خود بیافزایند، خطر پیری جمعیت از کشور دفع خواهد شد و لذا شعار ما این است: «با گلی دیگر، ایران گلستان میشود!»
🔘با بررسیهای کارشناسی که صورت گرفته، این خانوادهها به ۵۷ دلیل مختلف از #فرزندآوری منصرف شده اند...
🔘در یک سال گذشته، به صورت متوسط روزانه هزار اسقاط جنین داشتهایم که متاسفانه طبق اخبار موثق روزانه فقط ده مورد از این تعداد دارای مجوز قانونی بوده است!
✍صدای حوزه
#حکمرانی_دینی
#افزایش_جمعیت
🔰الگوی حکمرانی دینی پیامبر اکرم(ص)
💠امام خامنهای (مدظلهالعالی):
🔸نکتهای که امروز در بحث زندگی رسول اکرم(ص) مورد نظر من میباشد، عبارت از این مطلب است که اسلام برای آنکه ارزشها و اخلاق اسلامی کاملاً در جامعه جا بیفتد و با روح و عقاید و زندگی مردم مخلوط و ممزوج بشود، فضای زندگی را با ارزشهای اسلامی آغشته میکرد.
🔸یک وقت کسی دستور میدهد یا توصیه میکند که مثلاً مردم حسن خلق و گذشت و صبر و استقامت در راه خدا داشته باشند و ظلم نکنند و دنبال اقامه عدل و داد باشند؛ یعنی توصیه و دستور دادن و تعلیم دادن مطرح است - که البته کار لازمی است و پیامبر اسلام هم تعلیم میداد یعلّمهم و درس معرفت و زندگی به مردم میآموخت.
🔸اما یک وقت مطلب از یاد دادن بالاتر است؛ یعنی معلم کاری میکند و رفتاری در پیش میگیرد که این اخلاق و وظیفه اسلامی، در جامعه به شکل رنگ ثابت درمیآید، با عقاید غلط مردم به مقابله برمیخیزد، با احساسات جاهلی و تهماندههای رسوب کرده اخلاق غیراسلامی مبارزه میکند و مقابله میشود،
🔸به جامعه و مردم شوک وارد میکند و در مقاطع مناسب و با روشهای مناسب، کاری میکند که فضای جامعه و محیط زندگی مردم، با این صفت و اخلاق و روش خوب کاملاً ممزوج میشود. اگر یک جامعه بخواهد رشد کند و اخلاق صحیح اسلامی را در خود بهوجود آورد، محتاج همین روش است.
🔸شاید در چند آیه قرآن که «یزکّیهم» پس از «یعلّمهم» یا قبل از آن بیان شده است، مراد از تزکیه در این آیات همین مطلب باشد؛ یعنی پاک کردن و طاهر کردن و پیراسته کردن مردم؛ مثل طبیبی که به مریض خود فقط نمیگوید این کار را بکن و این کار را نکن، بلکه او را در محل مخصوصی قرار میدهد و آنچه را که او لازم دارد، به او میدهد و میخوراند و آنچه که برای او مضر است، از او باز میگیرد.
🔸پیامبر اکرم(ص)، چنین وضعیت و روشی را در طول بیستوسه سال نبوّت دنبال میکردند؛ مخصوصاً در ده سالی که در مدینه زندگی میکردند و دوران حاکمیت اسلام و تشکیل حکومت اسلامی بود.
۱۳۶۸/۰۷/۲۸
#حکمرانی_دینی
#گفتگوی_اختصاصی/بخش هفتم
🔻مردم اگر بدانند که قانونگذار به مصلحت آنان قانون وضع میکند از او حمایت میکنند
✅حجت الاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، رییس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه:
🔺قطعا میدانیم که سایر جوامع هم برای این فضا، جعل قانون و ضابطه میکنند و مبانی فقهی ما هم به این مطلب حکم میکند؛
🔺مثلا اگر کسی به دیگری ناسزا بگوید؛ چه شفاهی، چه کتبی، چه در فضای مجازی؛ ماهیت اهانت صدق میکند. فضای حقیقی و مجازی هم ندارد و حکمِ مربوط به آن مترتب میشود.
🔺پس نمیتوان نسبت به این فضا حکم نداشت و موارد این چنینی را منضبط نکرد.
🔺مشخصا علت مخالفت اپوزیسیون معلوم است؛ اپوزیسیون و دشمنان در فضای مجازیِ بدونِ کنترل و رها و ولنگار، به راحتی قدرت مانور و تاثیر دارند
🔺و چون طرح حمایت از کاربران فضای مجازی به نوعی دست آنها را میبندد، شروع به مخالفت و غوغاسالاری کردهاند.
🔺مخالفت مردم به خاطر ابهام نسبت به اهداف این طرح و فضای کسب و کار آنهاست؛ یعنی نمیدانند اگر با این طرح، اینستاگرام را فیلتر کنند فضای کسب و کارشان چگونه خواهد شد؟
🔺در روایت داریم الناسُ اَعداء ما جهلوا: (مردم نسبت به چیزی که به آن آگاهی ندارند دشمناند)؛ ما چون به فضای موجود عادت کردهایم، با اِعمال تغییر، مخالفت نشان میدهیم؛
🔺مگر اینکه آن تغییر شفاف باشد. البته قانون به تنهایی عملی نیست و نیازمند یک فرهنگسازی و یک کار ایجابی است.
🔺اگر فرهنگسازی مناسب و شفافیت لازم و اطلاعرسانی درستی نسبت به این قضیه و یا هر قضیه دیگری صورت بگیرد، نه تنها مردم مخالفت نمیکنند که حمایت و پشتیبانی هم خواهند کرد.
🔺بله اگر دو نفر هم خواستند سوء استفاده کنند، اینها دیگر مردم نیستند و خود مردم جلوی آنها را میگیرند.
🔺اعتماد مردم به قانونگذار خیلی مهم است. مردم اگر بدانند که قانونگذار به مصلحت آنان قانون وضع میکند از او حمایت میکنند؛
🔺البته قابل ذکر است که اجرای قانون نیز نباید دفعی باشد و بایستی تدریجی و مرحله به مرحله باشد و با یک شیب ملایم مصلحت مردم و نظام و شفافیت در این فضا را تامین کرد.
#حکمرانی_دینی
#طرح_حمایت_از_کاربران_فضای_مجازی
🔰ضعف #حکمرانی در مسأله جمعیت
🔹در مسایل اجتماعی مانند #جمعیت ابتدا باید ماهیت و جوهره مسأله را #شناخت و سپس سراغ مولفه های #ساختار ، #فراگرد و #رفتارها رفت. میزان شناخت از مسأله و هویت آن میتواند در اهمیت و اولویت قراردادن آن مسأله بسیار موثر باشد.
🔹به عنوان مثال کسانی که به مسأله کاهش رشد جمعیت به عنوان یک آسیب طبیعی نگاه می کنند طبعا با کسانی که مسأله کاهش رشد جمعیت را یک جنگ جمعیتی می دانند بسیار متفاوت هستند و هرکدام با شناختی که از مسأله ارائه میدهند میزان اهمیت و اولویت مسأله را روشن می کنند.
🔹در مسأله جمعیت وقتی به سخنان حکمرانان ملی جمعیت و خانواده نگاه می کنیم متوجه می شویم که حکمرانان هنوز جنگ جمعیتی را درک نکردند و تنها کسی که یک دهه در تریبون نظام این مسأله را دهها بار تاکید نموده شخص امام المسلمین است و تعابیر ایشان در این رابطه نشان از فهم دقیق و راهبردی ایشان دارد.
🔹پس مهمترین موضوع در حکمرانی مسأله اجتماعی جمعیت، شناخت صحیح و دقیق حکمرانان نسبت به موضوع است که متاسفانه هنوز به صورت کامل و صحیح اتفاق نیافتاده است و مقاومت وزارت بهداشت در مقابل قوانین مصوب در موضوع جمعیت هم ناشی از همین مسأله می باشد(اگر غرضورزی و تعمدی در کار نباشد).
🔹بعد از اینکه شناخت خوبی در سطح حکمرانان ایجاد شد حالا باید وارد ساختارهای رسمی و غیر رسمی متناسب با مسأله و زیست بوم قانون گزاری، اجراء و نظارت شد. نکته مهم و قابل توجه اینکه اگر شناخت نسبت به مسأله جمعیت دقیق و کامل نباشد طبعا ساختار متناسب با مسأله را هم نمیتوان اجرا کرد.
🔹به عنوان مثال اگر مسأله جمعیت را مسأله حاکمیتی بدانیم به تبع ساختارهای حاکمیتی برایش طراحی می کنیم ولی اگر حل مسأله جمعیت را مسأله مردم بدانیم به تبع دنبال ساختارهای مردم نهاد و شبکه های غیرحاکمیتی برای حل مسأله خواهیم رفت و قس علی هذا...
🔹بعد از ساختار سازی و طراحی ساختار متناسب حالا باید فراگردها یا به صورت خلاصه ارتباط بین مسأله، ساختارها و دیگر اجزاء را ببینیم و شیوه انجام دادن کارها را توجه ویژه ای نماییم
🔹به صورت خلاصه اینکه: حالا که مسأله جمعیت اولویت است و یک مسأله اجتماعی مردمی است و باید با ساختارهای غیررسمی مردم نهاد به سراغ حلش برویم فراگرد و روش انجام آن را و گام بندی رسیدن به هدف و حل مسأله باید مشخص باشد پس ما باید نقشه راه، گام بندی و جدول گانت برای این مسأله ترسیم کنیم.
🔹بعد از شناخت،ساختار،فراگرد در حل مسأله جمعیت آن چیزی که مهم است رفتارها هستند که میتوانند بر همه موارد قبل هم تاثیر بگذارد.البته تمامی مراحل ذکر شده بر هم موثر هستند و تقدم زمانی بر یکدیگر ندارد که البته شناخت هم به مرور زمان کامل و دقیق می شود و متناسب با شناخت ساختارها و فراگردها و رفتارها هم تغییر می کند.
🔹رفتارها هم متاثر از شناخت، ساختار و فراگردهاست. ما معمولا در جامعه مواجهیم با رفتارهایی که این رفتارها را نقد و بررسی و بعضاً مورد هجوم قرار می دهیم ولی غفلت می کنیم که این مسأله ناشی از مسایل دیگری است.
🔹به عنوان مثال در مسأله شهرداری ها و سازمان های دارای ارباب رجوع نیازمند به خدمت،مواجهیم با پدیده بدرفتاری و کج خلقی فرد اپراتور و این را یک مسأله می دانیم و تمام اشکال را خلق و خوی شخصی آن فرد میدانیم در حالیکه شناخت، ساختار و فراگرد و برآیندها موثر بر یک رفتار در جامعه هستند و رفتار به خودی خود مسأله نیست و باید به سراغ مسایل موثر بر آن رفتارها برویم.
🔹در مسأله اجتماعی کاهش رشد جمعیت و عدم تمایل مردم به فرزند آوری، نباید رفتار مردم را نقد و برای آن راهکار بدهیم! بلکه باید به سراغ منشأ و موثرین بر این رفتار رفت و الا دچار ضعف حکمرانی شده ایم.
🔹به نظر می رسد عمده ضعف حکمرانی کنونی در مسأله جمعیت ناشی از شناخت است. در مرحله بعد چون مسأله جمعیت یک امر فرابخشی است و متولی و ساختار ندارد هیچ کس جوابگوی آن نبوده و نیست
🔹و البته امیدواریم با راه اندازی ستاد ملی جمعیت این مسأله حل و تدبیر شود. در مراحل بعدی مهمترین ضعف ما عدم وجود فراگردها (گام بندی، زمانبندی و نقشه راه) است.
🔹و در پایان ضعف مهم ما در مواجهه با مسأله کاهش رشد جمعیت رفتارها است که گفتیم متاسفانه امروز ما به سراغ همین مرحله رفته ایم در حالیکه این مهم خودش متاثر و ناشی از مسایلی دیگر است و به خودی خود هویتی ندارد.
🔹البته در برخی رفتارها ما وظیفه شرعی داریم که تا قبل از اصلاح موثرها از وقوع آن جلوگیری کنیم اما این را هم می دانیم که مسایل اجتماعی راهکاری غیر از آن دارد و با تحکم و زور کمتر میتوان بر روی آن تاثیر گذاشت و بعضاً رفتارهای نافرم میتواند موجب شعله ورتر شدن مسأله بشود.
✍️علی گودرزی
#حکمرانی_دینی
#جمعیت
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 ضرب الاجل ۲۴ ساعته به بانکها برای پرداخت تسهیلات بدون ضامن
🔹 وزرات امور اقتصادی و دارایی در نامهای به ۱۳ مدیر بانکی دولتی ضرب الاجل ۲۴ ساعته با موضوع عدم نیاز به ضامن در پرداخت تسهیلات خرد به کارکنان، بازنشستگان و مستمری بگیران بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی تعیین کرد.
فیزیکدان جوانی که در زمینه علم فیزیک ادعای بسیاری مبنی بر فعالیت ها و آزمایشات خود داشت و با دید تحقیر به دیگر دانشمندان مینگریست ، تصمیم گرفت نظریات و دیدگاه خود را برای انیشتین ارسال کند ضمن ارسال رساله خود به اینشتین از او سوال کرد
آیا درست است که خوردن ماهی فعالیت مغز را زیاد میکند؟
اینشتین در جوابش نوشت : رساله شما را مطالعه کردم ، شما باید نهنگ بخورید 😆
عهد 25 ساله نانوای محله نواب
هیچ سفره ای خالی از نان نمی ماند!
همه چیز از خالی شدن جیب یک سرباز در شهری غریب شروع شد. از رو انداختن او به یک نانوا در اوج گرسنگی و دست رد زدن نانوا به سینه او.
برخورد نامهربانانه آن نانوا و دلشکستگی سرباز جوان که از قضا در شهر و دیار خود نانوا بود باعث شد که او تصمیم مهمی برای آینده زندگی اش بگیرد.
«هاشم عباسی» همان سربازى است که این روزها در بزرگراه نواب، حوالی میدان جمهوری، مغازه نانوایی دارد.
او بر اساس عهدی که آن روزها با خود بست، در همهی 25 سال بعد از آن ماجرا، به نیازمندان و کارتن خواب ها نان رایگان داده است. او در تمام این مدت اجازه نداده که هیچ نیازمندی دست خالی از مغازه اش بیرون برود.
به راستی که، به آسانی می توان درس شرافت و غیرت و انسانیت را از همین حوالی آموخت. فقط کافیست چشم ها را باز کنیم و اطرافمان را بهتر نگاه کنیم.
نسخه اصلی کتاب رباعیات خیام در تایتانیک
شاید خیلی از ایرانیان ندانند که نسخهٔ اصلی و دستنویس کتاب رباعیات خیام با کشتی تایتانیک به عمق اقیانوس رفت و متأسفانه نابود شد. این کتاب بسیار پرارزش که «عمر اعظم» نام داشت سرگذشت بسیار غمانگیزی دارد و سه روایت دربارهٔ آن نقل شده است.بر اساس یک روایت، این کتاب را یکی از شاهزادگان قاجار برای فروش به آمریکا میبرده است و چون او یکی از سرنشینان کشتی تایتانیک بود این کتاب را با خود به قعر اقیانوس برد و به این ترتیب، برگی دیگر بر ماجرای قاچاق ثروتهای ملی ایران افزوده و یک اثر نفیس نابود شد. روایت دوم نیز دست کمی از روایت نخست ندارد. «بنیامین عمر بوساژ» که باخبر میشود نسخهٔ دستنویس رباعیات خیام (عمر اعظم) در دست یکی از شاهزادگان ایرانی است به ایران سفر میکند، دیگ طمع این شاهزادهٔ ضدملی را به جوش میآورد، کتاب را از او میخرد و هنگام بازگشت به آمریکا چون با کشتی تایتانیک سفر میکرده است این کتاب به قعر اقیانوس میرود و یک اثر نایاب از فرهنگ ایرانزمین متأسفانه نابود میشود.
روایت سوم نیز شبیه به همین اتفاق است،البته بعضی ازکارشناسان این ادعا را رد کرده اند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اولین حرکت فرهنگی دولت رئیسی
🔻 کوشکی نوشت:
🔹گوشه ای کوچک از حضور زنان در ورزشگاه آزادی ( ٧ بهمن ١۴٠٠) که به همت وزارت ورزش دولت رئیسی صورت گرفت.
🔹وقتی دولت رئیسی بی اعتنا به خواست مراجع، علما، جامعه مدرسین و مؤمنان جامعه و به دستور فیفا، مجوز ورود زنان به استادیوم را صادر می کند نتیجه بهتر از این نخواهد بود.
🔹رئیسی با این حرکت، حمایت نیروهای حزب الهی در انتخابات ١۴٠٠ را تلافی کرد!
🔹در این میان سکوت افراد، گروهها و مجموعه های به شدت انقلابی ( امثال مرتض آقا تهرانی ها و اهالی جبهه پایداری، نمايندگان حزب الهی مجلس، نشریه عبرتهای عاشورا، منبریهای مشهور و....) در برابر این حرکت دولت سیزدهم، نمونه بارز دیانت فصلی و موسمی است!
🔹 صدا و سیما هم مانند همیشه «صم، بکم، عمی» ماند تا هرگونه ارتباط خود با غیرت دینی و پاسداری از حدود الهی را تکذیب کرده باشد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
19.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ بخشهایی از گزارش مشروح الجزیره در مورد پهپادهای ایرانی:
📍آیا پهپادهای ایرانی خاورمیانه را تغییر خواهند داد؟
🔻پیشرفت برنامه پهپادی ایران انکار ناپذیر است/برنامهای که ایرانیها از صفر شروع کردند تا در تغییر موازنه در خاورمیانه نقش داشته باشند...
🔻بررسی صنعت پهپادی ایران از آغاز تاکنون/جدیدترین مشتری پهپادهای ایرانی کدام کشور است؟
#عربی
🔴کوتاه شدن دست ساحلخواران از سواحل خزر در گلستان
🔹با رای دادگاههای گلستان 160 هکتار از سواحل گلستان به منابع طبیعی بازگردانده شد. رئیس کل دادگستری گلستان گفت: در سه سال سال گذشته با شکایت منابع طبیعی استان، 38 پرونده برای بازپسگیری 200 هکتار از سواحل دریای خزر در شهرستانهای بندرگز و بندرترکمن در دادگاههای استان تشکیل شد.
🔹حیدر آسیابی افزود: از این تعداد، تاکنون رای قطعی 24 پرونده صادر و در نتیجه آن 160 هکتار از سواحل استان از متجاوزان پس گرفته شد و به منابع طبیعی بازگشت.
🔹آسیابی ادامه داد: 14 پرونده باقیمانده که مربوط به 40 هکتار دیگر از سواحل استان است نیز در دادگاه تجدیدنظر استان در حال رسیدگی است و به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.
🔹بر اساس اعلام مدیر کل منابع طبیعی استان، مساحت اراضی ساحلی گلستان 18 هزار هکتار برآورد میشود که تاکنون برای 17 هزار و 600 هکتار از این اراضی ساحلی سند تک برگ صادر شده است.
🔴ششمین جلسه رسیدگی به پرونده اتهامات شهردار شهریار برگزار شد
🔹ششمین جلسه رسیدگی به پرونده اتهامات شهردار شهریار و سایر متهمان پرونده به ریاست قاضی رضایی در شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد.
🔹در ادامه جلسه دادگاه قاضی رضایی ضمن ختم جلسه رسیدگی جلسه بعدی دادگاه را به زمان دیگر موکول کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رستورانهایی که یک شبه در کنار رودخانه چالوس سبز میشوند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گزارشی از 30 نهاد حاکمیتی که در بستر رودخانه چالوس ساخت و ساز غیر مجاز داشتند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تصاویری از قصر غیرمجاز یک چهره معروف در حریم رودخانه چالوس
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرمایشات بسیار مهم مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای در مورد #جهاد_تبیین
این فرمایش رهبری بسیار برای من راهگشا بود. ایشان صرف تلاش که از جانب حتی جمعی از نیکان انجام شود را جهاد نمیدانند. بلکه تلاشی را جهاد میدانند که جهت صحیح داشته باشد.
این راهنمای خوبی برای دولتمردان ماست. صرف تلاش دولت، نمیتواند این دولت را جهادگر کند. بلکه باید تلاشی انجام دهد که در جهت صحیح باشد.
اگر جهت صحیح نباشد، تلاش میتواند نتایج نامطلوبتری را به دنبال داشته باشد. چه بسا دولت بیتلاشی که از دولت تلاشگری که در جهت نادرست حرکت میکند ضرر کمتری داشته باشد.
با توجه به این فرمایش رهبری، بخش عمدهای از تلاش دولت انقلابی، باید اصلاح جهتگیریها باشد.
اگر همان جهتی که دولت قبل در اقتصاد و در مذاکرات دنبال میکرد را با تلاش بیشتری در این دولت دنبال کنیم، مضراتش بسیار بیشتر خواهد بود.
شاید بخشی از جهاد تبیین، همین تبیین جهتهای صحیح برای دولت انقلابی باشد.
"دکتر حمیدرضا مقصودی"
هدایت شده از mesaghمیثاق
بدعت بیت المال خصوصی!!
✍حجت الاسلام قنبریان