تکمیلی/موشک راهبردی تازه نفس خیبرشکن سپاه چه ویژگی دارد
🔰موشک راهبردی خیبر شکن از نسل سوم موشکهای دوربرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است. این موشک دارای سوخت جامد است و در فاز فرود دارای مانور پذیری برای عبور از سپر موشکی بوده و طراحی بهینه آن باعث شده است وزن آن نسبت به نمونههای مشابه یکسوم کاهش یافته و مدت آمادهسازی و شلیک آن نیز تا یکششم تقلیل پیدا کند.
چابکی و سرعت فوقالعاده در اصابت اهداف در برد و شعاع یک هزار و ۴۵۰ کیلومتری از دیگر توانمندیهای این موشک است.
🔰این سامانه تمامایرانی از ایده تا محصول توسط دانشمندان سختکوش نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده است.
🔰سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در آیین رونمایی از این موشک گفت: «موشک «خیبرشکن» از موشکهای نسل سوم موشکها است، را دارای سوخت جامد است و هم سهولت در بهکارگیری دارد و با کارایی خود در واقع توان بسیار زیادی را به مجموعه موشکی نیروی هوا فضای سپاه افزوده است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه بهکارگیری موشکهای «خیبرشکن» در واقع این توانمندی را در مجموعه ایجاد کرده است که به واسطه وزن کاهش یافته آنکه یک سوم شده است، بسیار چابک و تاکتیکی بوده و در بهکارگیری خیلی امکان خوبی برای ما فراهم کرده است.
🔰وی افزود: این موشک زمان آمادهسازی و شلیک در موضع را عملاً به یک ششم کاهش داده است و با توجه به موادی که در سرجنگی آن استفاده شده است، قابلیت آن به چند برابر «تی. ان. تی» افزایش پیدا کرده است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به اینکه در شرایط جنگهای امروزی با این توانمندی که برای ما حاصل شده است در واقع قادر خواهیم بود با استفاده از این نوع موشکها که در فاز نهایی قابلیت مانورپذیری بالایی دارد، اهداف متخاصم را در برد و مسافت ۱۴۵۰ کیلومتری نقطهزنی و مورد اصابت قرار دهیم.
ـــــــــــــــــــــــ
تکمیلی/ موشک کروز"تاماهاوک" این قابلیت را دارد که از دادههای مختلف از طریق گیرندههای هواپیماها، پهپادها و ماهواره ها و ناوها برای رهیابی و یافتن هدف خود استفاده میکند. این موشک همچنین میتواند اطلاعات را از طریق گیرندههایش به فرستندههای یاد شده بفرستد.
این موشک بعد از اینکه توسط فشار هوا به صورت عمودی پرتاب می شود و بالا می رود تا اینکه موشک روی حالت کروز برود. از این نظر رفتاری مشابه هواپیما دارد که برای بسیاری از سامانههای ضدهوایی غافلگیر کننده محسوب میشود.
وبگاه "ریتون (Raytheon) " درباره موشک "تاماهاوک" می نویسد: این موشک قابلیت شلیک از ناوهای جنگی و زیر دریایی ها را دارد و می تواند بردی بیش از 1000 مایل داشته باشد و با دقت بالا به هدف اصابت کند. راه اندازی این سلاح از فاصله طولانی موجب می شود تا پرسنل ناوجنگی یا زیر دریایی از گزند حملات در امان بماند.
این وبگاه ادامه داد: در سال 2011 میلادی پیمان آتلانتیک شمالی ناتو از این موشک برای ضربه زدن به رژیم "قذافی" استفاده کرد. در حقیقت این یک سلاح ابزاری برای ائتلاف علیه لیبی در سال 2011 به شمار می رفت.
سایت "ریتون (Raytheon) " تاکید کرد: این موشک بیش از 2000 ماموریت را تاکنون انجام داده است. تاماهاوک دارای ماهواره دو طرفه است که قابلیت پرواز از پیش برنامه ریزی شده را به این موشک می دهد.
موشک تاماهاوک با طول 5 تا 6 متر، قطر بیش از 50 سانتی متر، وزن 1300 تا 1600 کیلوگرم، وزن سرجنگی قریب به 450 کیلوگرم ، سرجنگی شدید الانفجار و برد عملیاتی بیش از 1500 مایل دارای قابلیت های ویژه ای است. البته برخی منابع برد عملیاتی این موشک را بیش از 1100 کیلومتر ذکر کرده اند.
گزارش ها نشان می دهد که اولین ماموریت جدی این موشک در دهه 90 میلادی بوده که آمریکا در تجاوزهایش در خلیج فارس از موشک های "تاماهاوک" استفاده کرده است.
تصویری از مونتاژ پهپاد انتحاری کرار ارتش
:طیف گسترده ای از اهداف هوایی در تیررس پهپاد کرار انتحاری خواهد بود که با بهره گیری از جستجوگر اپتیکی حرارتی قابلیت حمله در تمام شرایط شب و روز با دقت بسیار بالا را دارد.
پهپاد انتحاری کرار به عنوان جدیدترین عضو خانواده این پهپاد پرکاربرد ایرانی در رزمایش پدافند هوایی سال ۱۳۹۸ معرفی شد. هدف از توسعه این نمونه، اجرای عملیات تندخیز (اسکرامبل) به منظور مقابله با اهداف هوایی مهاجم بیان شده است.
پهپاد کرار ساخت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) به طور رسمی در روز صنعت دفاعی در سال ۱۳۸۹ رونمایی شد. دو مأموریت اصلی این پهپاد در آن زمان، استفاده به عنوان هدف پرنده برای آزمایش سامانه های راداری و پدافندی و اجرای عملیات بمباران هوایی عنوان شد.
ـــــــــــــــــــــ
تصویری از جنگنده بمب افکن سوخو ۲۴ ارتش روسیه
بمب افکن "سوخو-24 ام" با نامگذاری ناتو " Fencer فنسر به معنای شمشیرباز" — یک بمب افکن تهاجمی است که برای ضربات موشکی، پرتاب بمب و نابودی اهداف زمینی و دریایی در تمامی شرایط جوی، تمامی ساعات شبانه روز و حتی در ارتفاع پایین، طراحی و ساخته شده است. این جنگنده بمب افکن قادر است به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک هدایت شده و در زمین های نا هموار در ارتفاع 50 متری از سطح پرواز کند.
ـــــــــــــــــــــــ
تصویری از زره کوب ساخت کشور ایتالیا Centauro 2🇮🇹
این زره پوش گردن کلفت ایتالیایی مجهز به یک قبضه توپ 120 میلی متری از جمله قوی ترین زره پوش ها در خانواده خودروهای پشتیبانی آتش به حساب آمده و به نوعی توانایی نزدیک به یک تانک را دارد.
این زره پوش 8 چرخ به یک قبضه توپ 120 میلی متری مسلح شده و وزن آن در حدود 30 تن است. یک قبضه مسلسل 12.7 و یک قبضه مسلسل 7.62 میلی متری دیگر تسلیحات این زره پوش را تشکیل می دهد. خودروی مذکور از یک دستگاه موتور دیزل Iveco Vector 8V Euro III به قدرت 720 اسب بخار استفاده می کند که سرعت نهایی 105 کیلومتر بر ساعت و برد 800 کیلومتر را برای آن فراهم می کند. همچنین این زره پوش دارای 4 نفر خدمه است.
سیستم های اخلالگر در بمب های کنار جاده ای، مقابله با عوامل جنگ نوین و مقابله با گلوله های تا کالیبر 12.7 میلی متر از جمله توانایی های استاندارد این خودرو به حساب می آید. با افزودن زره، این خودروی رزمی ایتالیایی توان مقابله در برابر گلوله کالیبر 40 میلی متری را نیز دارد.
ارتش ایتالیا درخواست خرید 50 عدد زره پوش مدل Centauro II به ارزش 530 میلیون را به مجلس این کشور ارائه کرده و قرار است این زره پوش ها تا پایان سال 2023 به ارتش ایتالیا تحویل داده شوند.
ـــــــــــــــــــــــ
🔱 #پوستر پرواز ققنوسها! روز نیرویهوایی بر همگی شما عزیزان مبارک باد🌹
⚜پ.ن:انشاءالله بیشتر به نیروی هوایی توجه شود.اگر وضع این نیرو را با بعد جنگ مقایسه کنیم به چند نتیجه می رسیم:
⚜ ۱)توسعه بسیار خوب اورهال و ساخت قطعات
⚜۲)توسعهی نسبتاً کم در صنعت هواپیما سازی(ما حدوداً خیلی وقت هست روی اف۵ کار کردیم و بنظر بنده باز به یک طرح کامل و قابل قبول نرسیدیم) البته تحریمها و خارج شدن روسیه و چین از پروژههای مشترک را هم نباید از قلم انداخت.
⚜۳)توسعه خوب در پهپادها (اگر توجهکنید، برنامه ریزی خوب روی پهپادها بعد از دوران امیر نصیر زاده بود و نسبتا آنچنان زمان زیادی نیست که این کار صورت گرفته است) و همچنین، چون گفته شده توانمان کامل بیان نمیکنند احتمالا نیروی هوایی دارای وضعیت خوبی در این زمینه باشد.
⚜۴)پیشرفت نسبی در ساخت موتور و رادار
⚜۵)پیشرفت نسبی در ساخت قطعات الکترونیکی
⚜ و در آخر حتی با خرید میگ۲۹ و سوخو۲۴ که تقریبا برای رفع نیاز بعد جنگ بود،هم اکنون از نظر کیفیتی و پیشرفته بودن هواپیماها در جایگاه اصلا خوبی نیستیم.