هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🔴📢رئیس جمهور در جلسه هیات دولت:ملت بزرگ ایران را کسی نمیتواند به زانو درآورد
🔹باید در ارزیابی دستاوردها، بین برجام و نبود برجام مقایسه انجام دهیم
🔸همه باید در برابر آمریکا متحد باشیم؛ امروز روزی نیست که یکدیگر را پای میز سوال ببریم
🔹افکار عمومی جهان و حتی آمریکا با ما است و دولت آمریکا در انزوا؛ همین امروز هم ما پیروزیم
🔸 رئیس جمهور با ابراز تاسف از سکوت کشورهای عربی و مسلمان در قبال جنایات صهیونیستها گفت: رژیم صهیونیستی فقط زور را میفهمد؛در شرایط کنونی راه دیگری غیر از مقاومت وجود ندارد
🔹برخی غربی ها ناروا از کلمات دفاع مشروع برای جنایت صهیونیست ها استفاده می کنند؛ در سرزمین غصب شده، دفاع مشروع بی معنا است
🔸بیت المقدس را با بازیهای سیاسی نمیتوان از جمعیت یک میلیارد و 500 میلیونی مسلمانان جهان جدا کرد
🔹در روز نکبت مردم فلسطین با دست خالی به میدان آمده بودند اما همگان دیدند که صهیونیستها با سرب آتشین با آنان برخورد کردند و دهها نفر را شهید و هزاران نفر را مجروح کردند
🔸تردیدی ندارم که اینگونه اعمال تصمیم ملت فلسطین را برای مقاومت و ایستادگی بیشتر خواهد کرد
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🔰🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🔴📢فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی:
🔸پس از اجرای طرح رجیستری ، میزان قاچاق گوشی تلفن همراه از 80 درصد به کمتر از 20 درصد کاهش یافته است.
🔹از 15 اسفند سال گذشته تا کنون، حدود 12 هزار سیمکارت که با ارسال پیامک تبلیغاتی برای مردم مزاحمت ایجاد میکردند، شناسایی شده و سرویس پیامکی آنها از کار افتاد.
🔸اپراتورها موظفند تا پایان ماه جاری، سامانهای برای مدیریت پیامکهای تبلیغاتی ایجاد کنند.
🔹پیامکهای تبلیغاتی به کمتر از 10 درصد میزان فعلی کاهش مییابند.
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🔰🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🔴📢تاریخچه تشکیل ارتش نوین ایران
هومن زال پور
در ایران، نخستین تلاش های جدی و مداوم برای تشکیل ارتشی مدرن و منظم به اوایل سلسله ی قاجار باز می گردد. آقامحمدخان قاجار که بیشتر دوران زمامداری اش را در جنگ به سر برد تا بتواند ایران را مجدداً یکپارچه و متحد نماید، دارای قشونی سنتی با ساختاری عمدتاً ایلیاتی بود. او برای اولین بار از تعدادی صاحب منصب نظامی روس که از قشون این کشور خارج شده بودند، بهره برد تا افواجی به سبک مدرن تشکیل دهند. اما اجل مهلتش نداد و در خلال لشکرکشی به قفقاز به قتل رسید و برادرزاده اش فتحعلی شاه بر تخت سلطنت نشست. جنگ های ایران و روس در این دوره به وقوع پیوست و ایران برای مقابله با روس ها با فرانسه پیمان اتحاد بست که متعاقب آن مستشاران نظامی فرانسوی به فرماندهی ژنرال گاردان به سال 1807 میلادی وارد ایران شدند و اولین افواج نظامی مدرن به سبک اروپایی را در ایران ایجاد کردند.
https://eitaa.com/mesagh
بنابراین هسته ابتدایی ارتش نوین ایران به عهد فتحعلی شاه و با مساعی عباس میرزا نایب السلطنه ولیعهد او تشکیل یافت. هیات فرانسوی پس از مدتی از ایران خارج شدند، اما با تمایل شاهان و رجال قاجار توسعه قشون مدرن خاتمه نپذیرفت و این روند با آمدن مستشاران نظامی از کشورهای اروپایی و تلاش های صاحب منصبان وطن دوست ایرانی ادامه یافت؛ سه هیات بریتانیایی در عهد فتحعلی شاه و محمدشاه قاجار وارد ایران شدند و به توسعه قشون و اصلاح افواج پرداختند؛ هیات های دیگری نیز از فرانسه در عهد محمدشاه غازی و ناصرالدین شاه به ایران آمدند؛ سه هیات نظامی از کشور اتریش برای آموزش و تربیت صاحب منصبان نظامی در عهد ناصری به ایران آمدند که از این میان هیات اول، اولین اساتید مدرسه دارالفنون بودند و هیات های دوم و سوم، نظام طرح اطریشی را پایه گذاری کردند و گسترش دادند؛ علاوه بر مستشاران نظامی روس که در برهه های مختلف به ایران می آمدند، یک هیات از افسران روس بعد از سفر دوم ناصرالدین شاه به فرنگستان، در خدمت دولت ایران قرار گرفتند و بریگاد قزاق را در ایران تشکیل دادند؛ همچنین در طول دوره قاجار هیات ها و مستشاران نظامی از کشورهایی مانند ایتالیا و آلمان به ایران آمدند و به تنظیم قشون و تربیت صاحب منصبان نظامی پرداختند. این روند تا اواخر سلسله قاجار ادامه یافت و هیات هایی که در عهد احمدشاه قاجار از سوئد به ایران آمدند، تشکیلات جدید ژاندارمری دولتی و نظمیه را تاسیس و سر و سامان دادند. به موازات این اقدامات، عباس میرزا نایب السلطنه از همان عهد فتحعلی شاه اعزام محصل به اروپا را آغاز کرد و افرادی را برای یادگیری علوم و فنون نظامی (و غیرنظامی) به اروپا اعزام کرد که این روند نیز در طول عصر قاجار با فراز و نشیب هایی ادامه داشت. همچنین صاحب منصبان ایرانی که زبان های اروپایی را می آموختند، به سمت مترجمی افسران اروپایی منصوب می شدند و به ترجمه کتب و رسایل نظامی اروپایی می پرداختند. همین افراد، پس از سال ها تجربه به سمت استادی در علوم نظامی رسیدند و خود به تربیت صاحب منصبان نظامی همت گماشتند. تربیت یافتگانِ این دوره، خود منشاء خدمات بسیاری شدند و به بالاترین مناصب و درجات نظامی در عصر قاجار، پهلوی اول و حتی پهلوی دوم رسیدند. از لحاظ ساختاری نیز نظام ایران در چند برهه تغییر یافت و اصلاحات و رفورم در دسته بندی لشکر ها و افواج در عصر فتحعلی شاه، ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و احمدشاه صورت گرفت. ...
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🔰🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
📆 #تقویم_معکوس_تاریخ_معاصر
26 اردیبهشت 1366
رونالد ريگان رئيس جمهور آمريكا گفت تبعات سفر مك فارلين به تهران مرا دچار سردرد كرده اما بيماريم كشنده نيست!
26 اردیبهشت 1357
دولت آمريكا پيشنهاد فروش 11 فروند جنگنده اف 14 به ارتش 170 ميليون دلار به ايران را به كنگره آن كشور فرستاد.
26 اردیبهشت 1342
شاه علماي قم را علناً به دستگيري تهديد كرد. وي با احتمال كشتار وسيع مردم تصريح كرد: اين كاري است كه چارهاي نيست و خواهد شد!
https://eitaa.com/mesagh
26 اردیبهشت 1336
اميراسدالله علم امروز تأسيس حزب مردم را رسماً اعلام كرد.
26 اردیبهشت 1330
در پي اعلام ملي شدن صنعت نفت، رزمناو انگليسي «ورن» وارد خليج فارس شد. ۱۲ روز پيش نيز ناو جنگي ديگر انگليس وارد آبهاي منطقه شده بود.
26 اردیبهشت 1312
فرانكلين روزولت رئيس جمهور آمريكا در خصوص تشكيل كنفرانس خلع سلاح ژنو و ضرورت شركت ايران در اين كنفرانس پيامي براي رضاشاه ارسال كرد.
26 اردیبهشت 1307
دولت ايران با درخواست «فيليپ هافمن» وزير مختار امريكا در تهران براي آزاد بودن ميسيونرهاي آموزشي آن كشور در انجام آنچه كه «اقدامات آموزشي و عامالمنفعه» خوانده شده، موافقت كرد.
https://eitaa.com/mesagh
26 اردیبهشت 1306
وزارت جنگ در نامه اي به وزارت امور خارجه اعلام كرد مأموران شوروي در سرحد اترك سرگرم تغيير مسير رودخانه مرزي به نفع خود مي باشند. وزارت جنگ خواستار توجه و اقدام جدي وزارت امور خارجه در اين خصوص گرديد.
26 اردیبهشت 1305
پروفسور ارنست هرتسفلد مستشرق آلمانی که از سوی دولت ایران دعوت شده بود، امروز وارد تهران شد و به سفارت آلمان رفت. قرار است وی در باره آثار عتیقه ایران مطالعاتی انجام دهد.
26 اردیبهشت 1302
سفارت امريكا در تهران از دولت ايران خواست يك نسخه از قوانين و مقرراتي كه درباره تحقيقات درباره اشيأ و آثار عتيقه موجود در ايران، وجود دارد، براي آن سفارت ارسال شود.
26 اردیبهشت 1300
سرحدات مغان امروز توسط نظاميان روسيه بمباران شد. اين حادثه سبب شد اهالي، محلهاي سكونت خود را ترك كنند. وزارت امور خارجه ايران در نامه اي اعتراض آميز به سفارت روسيه خواستار جلوگيري از اين قبيل اقدامات و جبران خسارات ناشي از آن شد.
26 اردیبهشت 1299
بلشويكها با 13 كشتي جنگي به بندر انزلي حمله كردند.
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🔰🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
... پس از مشروطیت، اندیشه تجمیع قشون و تشکیل قشون متحدالشکل مطرح شد که جدی ترین گام عملی در این راستا با تشکیل کمیسیون مطالعات نظام تحت قرارداد ۱۹۱۹ و ترسیم نقشه ی راه آن به وقوع پیوست که بر طبق آن، مقرر شد ایران دارای قشون متحدالشکل 70 هزار نفری گردد. اما با عدم تصویب قرارداد 1919 و تغییر رویه به کودتا، این طرح جامع مسکوت ماند تا این که مدتی پس از کودتای 1299، رضاخان سردار سپه تصمیم گرفت تا طرح ایجاد قشون متحدالشکل را در مقیاسی کوچکترعملی سازد. در زمان کودتا، نیروهای نظامی ایران شامل ژاندارمری، دیویزیون قزاق، بریگاد مرکزی و افواج ولایات بود که از این میان، بریگاد مرکزی در زمان رئیس الوزرایی سیدضیاءالدین طباطبائی، به دیویزیون قزاق که ریاست آن با رضاخان بود، الحاق شد؛ در گام دوم، سید ضیاء با فشار سردار سپه، ماژور مسعودخان کیهان را از وزارت جنگ عزل و شخص سردار سپه را به جای او منصوب کرد؛ در گام سوم، سردار سپه تشکیلات ژاندارمری را که تحت امر وزارت داخله بود، به وزارت جنگ الحاق کرد و در گام آخر، حکم تشکیل قشون متحدالشکل مورخ 14 دی ماه سال 1300 شمسی را در عصر سلطنت احمدشاه و در زمان رئیس الوزرایی میرزا احمدخان قوام السلطنه صادرکرد. طبق این حکم قوای ژاندارم و قزاق با نام قشون ادغام شدند و قشون ایران به پنج لشکر سی هزار نفری تقسیم شد؛ ریاست ارکان حرب کل قشون (ستاد ارتش) به شاهزاده امان الله میرزا سرتیپ (جهانبانی) و معاونت آن به سرهنگ حبیب الله خان شیبانی محول گردید؛ سرهنگ عزیزالله خان (ضرغامی) مامور شد تا کلیه مدارس نظامی ایران را که در آن زمان شامل مدرسه نظام احمدی (مشیرالدوله)، مدارس نظامی ژاندارمری و مدرسه نظامی دیویزیون قزاق بود، ادغام نموده و مدارس نظام کل قشون را تشکیل دهد؛ و شورای عالی قشون به ریاست عبدالحمید خان غفاری سردار مقتدر تشکیل یافت که توسط این شورا که مشتمل بر صاحب منصبان متعین ذیل بود، طرح قشون متحدالشکل آماده و اجرایی شد:
۱- مدحت الممالک سردار (عباسقلی خان جلایر)
۲- حاجی میرزا محمد خان (حاجی میرزا محمدخان رزم آرا، امیرتومان) https://eitaa.com/mesagh
۳- معاون نظام (کریم خان قاجار قوانلو، امیرتومان)
۴- شاهزاده ناصرالدوله (عبدالمجید میرزا فیروز، امیرپنجه)
۵- محمدطاهرخان امیرپنجه (محمدطاهر خان طاهرنیا)
۶- سرهنگ حصن الدوله (هادی خان شقاقی)
۷- شاهزاده محمدحسین میرزا (محمدحسین میرزا فیروز، سرهنگ)
۸- سرهنگ علیخان (علی خان کریم قوانلو)
۹- سرهنگ عزیزالله خان (عزیزالله خان ضرغامی)
۱۰- سرهنگ سالارنظام (محمدصادق خان کوپال)
۱۱- نائب سرهنگ میرزا علی خان ریاضی
شایان ذکر است که برخی از صاحب منصبان مذکور برای اولین بار در این مقاله شناسایی شده و شرح حال مفصل آن ها در پژوهش های بعدی توسط صاحب این قلم منتشر خواهد گردید.
منابع:
تاریخ ارتش نوین ایران-به کوشش اداره سوم ستاد بزرگ ارتشتاران-جلد یکم-چاپخانه ارتش-تهران؛ بی تا
عاقلی-باقر-رضاشاه و قشون متحدالشکل-نشر نامک-تهران؛ 1377
قوزانلو-جمیل-تاریخ نظامی ایران-جلد دوم-شجاعی،گلستانه-تهران؛ 1315
یکرنگیان-میرحسین-سیری در تاریخ ارتش ایران: از آغاز تا پایان شهریور 1320-انتشارات خجسته-تهران؛1384
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🔰🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh