هدایت شده از mesaghمیثاق
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اسرائیل اگر جرأت دارد جنگندهای به آسمان سوریه بفرستد، همیشه مانند دزدها از جولان و دریا شلیک میکند!
🔶 دکتر «حسن مرهج» تحلیلگر سیاسی:
🔺هدف اول اسرائیل از حمله به سوریه وارد کردن آمریکا در این کارزار است زیرا در رویارویی با ایران تنها مانده، هدف دوم انتقال بحران داخلی به بیرون است!
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلسوف سرشناس آمریکایی از آشکار شدن شکاف میان سران اسرائیل و ایالات متحده میگوید!
💢 «نوام چامسکی» فیلسوف و دانشمند علوم شناختی:
🔺 "شخصیتهای برجسته دولت جدید اسرائیل به سادگی به آمریکا میگویند: گم شو"
🔺"نتانیاهو به آمریکا گفته ما مستقلیم و هر چه بخواهیم انجام میدهیم و کاری با شما نداریم!"
هدایت شده از mesaghمیثاق
♨️پس از ورود هیئت سعودی به ایران، هیئت ایرانی به جده و ریاض سفر خواهند کرد
🔺روزنامه سعودی الشرق الاوسط از سفر هیئت فنی ایرانی برای بازدید از مقرهای دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در عربستان یک روز پس از ورود هیئت فنی سعودی به ایران خبر داد.
🔺این روزنامه به نقل از خبرگزاری تسنیم نوشته، هیئت ایران قرار است روز سه شنبه وارد عربستان شده و مقدمات لازم برای بازگشایی سفارت در ریاض و کنسولگری در جده را فراهم کنند.
#عربستان
هدایت شده از mesaghمیثاق
♨️ دستور امیر کویت به پسرش برای تشکیل دولت علیرغم مخالفت مجلس
در حکم جدید که به امضای مشعل الاحمد به نیابت از امیر کویت رسیده است، شیخ طلال الخالد الصباح به عنوان معاون اول نخست وزیر و سرپرست وزارت کشور و دفاع منصوب شد.
اکثر وزرای دولتی در دولت گذشته که تنها چند هفته به طول انجامید، سمتهای خود را حفظ کردند و تنها شش وزیر جدید وارد دولت شدند.
بحران سیاسی کویت اخیراً با تصمیم دادگاه قانون اساسی، مبنی بر ابطال مجلس ملی و احیای شورای 2020 که سال گذشته با فرمان امیر این کشور منحل شد، عمیقتر شده است.
مرزوق الغانم، رئیس مجلس ملی کویت، چند روز پیش به شیخ احمد النواف الصباح، نخست وزیر و ولیعهد این کشور حمله کرد. وی نخست وزیر را مسئول اخلال در روند سیاسی و پارلمانی در کشور به دلیل امتناع دولت وی از شرکت در جلسات پارلمان دانست.
الغانم در یک کنفرانس مطبوعاتی با بیان اینکه شیخ احمد النواف به «خطری برای کشور تبدیل شده است»، افزود: «متاسفانه پس از اتمام همه ابزارها، روشها و تلاشها برای برخورد عاقلانه و بدون منفعت با مسائل نتوانستیم به نتیجهای برسیم، لازم است ما با ملت صحبت کنیم و ابتدا باید به قواعد قانون اساسی برگردیم.»
الغانم از شیخ نواف الاحمد الصباح، امیر این کشور درخواست کرد که جهت تامین منافع و امنیت مردم فورا دخالت کند.با این حال، مداخله امیر جدید برخلاف میل الغانم صورت گرفت، زیرا او مجدداً به پسرش را برای تشکیل دولت مامور کرد. با صدور این حکم سؤالاتی پیرامون این مسئله که آیا دولت جدید با شورای ملی همکاری خواهد کرد یا خیر ایجاد کرده است.
#کویت
هدایت شده از mesaghمیثاق
♨️ با قطع ناگهانی نفت؛ عربستان به بایدن سیلی زد و به پوتین کمک کرد
بهادراکومار، کارشناس روابط بینالملل و سفیر سایق هند در افغانستان در مقالهای که در وب سایت «Indian Punch line» منتشر کرد، به کاهش 1.5 میلیون بشکهای نفت توسط کشورهای عضو اوپک پلاس به رهبری عربستان پرداخت.
این کارشناس هندی خاطرنشان کرد: با اینکه پیش از این بسیاری از تحلیلگران نسبت به تحریمهای غرب علیه نفت روسیه هشدار داده بودند که باعث ایجاد انحراف و ناهنجاری در بازار نفت و همچنین بی ثبات کردن سیستم حساس عرضه و تقاضا میشود، اتخاذ چنین تصمیمی توسط اعضای اوپک پلاس این خطر را ببش از پیش تشدید کرد.
هفت شرکت بزرگ به درخواست وزارت خزانه داری آمریکا، محدودیت قیمتی بر فروش نفت روسیه در خارج از کشور اعمال کردند. علاوه بر این، اقدامات دولت بایدن برای آزادسازی منظم نفت از ذخایر استراتژیک آمریکا به منظور کاهش قیمت نفت، به مثابه توهین برای کشورهای صادر کننده نفت بود چراکه اقصاد بسیاری از این کشورها به نفت وابسته است.
اکومار در مقاله تحلیلی خود بیان کرد: احتمال افزایش تنش بین آمریکا و عربستان وجود دارد. زیرا قیمتهای بالای نفت باعث افزایش تورم در آمریکا میشود و یافتن تعادل بین افزایش نرخ بهره و حفظ ثبات مالی و اقتصادی را برای فدرال رزرو دشوار میکند. به همین ترتیب، دولت بایدن باید از ادامه همکاریهای عملگرایانه بین روسیه و کشورهای اوپک، به ویژه عربستان سعودی، علیرغم اعمال محدودیت بر قیمت نفت روسیه از سوی غرب، و تصمیم مسکو برای کاهش یکجانبه تولید در ماه مارس، خشمگین باشد.
این سفیر تصریح کرد که دولت بایدن تنها مجموعه محدودی از گزینهها را برای پاسخ به تصمیم ناگهانی اوپک پلاس در اختیار دارد. وی گفت: اولین گزینه این است که دولت به آزادسازی نفت دیگر از ذخایر استراتژیک متوسل شود، گزینه دوم شامل فشار بر تولیدکنندگان آمریکایی برای افزایش تولید نفت داخلی است، گزینه سوم بازنگری در قوانینی است که به آمریکا اجازه می دهد تا گامی دراماتیک با شکایت از کشورهای اوپک بردارد و چهارمین و آخرین گزینه این است که واشنگتن صادرات بنزین و گازوئیل را محدود کند.
سفیر سابق هند در افغانستان تاکید کرد که میتوان به سادگی گفت که کاهش تولید نفت منجر به محدود شدن بازار این محصول میشود و در نتیجه به روسیه کمک میکند تا نفت خام خود را با قیمتهای بالاتری به فروش برساند.
کاهش جدید تولید نفت همچنین باعث میشود، بهرغم تلاشهای غرب برای منزوی کردن روسیه، این کشور همچنان بخشی جداییناپذیر و مهم از گروه کشورهای تولیدکننده نفت باقی بماند. این بدان معناست که کاهش ناگهانی تولید به واسطه اتحاد انرژی میان روسیه و عربستان همانند یک سیلی به صورت واشنگتن است.
وی خاطرنشان کرد: نشانهای از دوران جدیدی وجود دارد که در آن سعودیها دیگر از آمریکاییها نمیترسند، سعودیها فقط آنچه را که نیاز دارند انجام میدهند نه آنچه کاخ سفید نیاز دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد که تحولات و پویاییهای منطقهای و بینالمللی که اخیر آغاز شدهاند، در حال افزایش است و این برای واشنگتن نگران کننده است.
منبع
#آمریکا #روسیه #عربستان
هدایت شده از mesaghمیثاق
32.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نقش قدرت تحلیل سیاسی در زمان امیر المومنین علی (ع)
🌎 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
29.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نقطهای برای پایان برتری آمریکا
🌎 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
آشنایی با شخصیت ها
جان دیویسون راکفلر:
سرمایهدار بزرگ تاریخ آمریکا بود، راکفلر که در نیویورک متولد شد، در زمان خود در آمریکا بخاطر وقف به عموم شهرت پیدا کرد.
او ثروتمندترین آمریکایی در تاریخ بود، جان در سال 1839 در نیویورک متولد شد او پسر بزرگ خانواده بود. والدین جان کشاورز بودند و او و خواهر و برادرانش مجبور بودند به خانواده کمک کنند.
در سال 1916 با دستیابی به ثروت 1 میلیارد دلار به عنوان نخستین میلیاردر آمریکایی شناخته می شود.
او کارش رو از سن 16 سالگی آغاز کرد و پیشنهاد کار به عنوان پادو و کمک دفتر دار در یک شرکت رو پذیرفت و بعد از اون در عرض 3 سال به نخستین شرکت خود رسید و اون رو تاسیس کرد.
در سال 1862 نفت تازه در حال تاثیر گذاری در اوهایو بود که جان هم به همین دلیل به سمت صنعت نفت گرایش پیدا کرد.
تا سال 1872 استاندارد اویل موفق شد تمام شرکت های پالایش در اوهایو رو بخرد.
🌎 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
راکفلر بنیان گذار شرکت استاندارد اویل هست در سال 2007 نشریه فوربز اون رو ثروتمند ترین فرد در تاریخ می داند، جان موفقیت خود رو مرهون شرکت استاندارد اویل هست که تا سال 1879 کنترل 90 درصد پالایش نفت در ایالت متحده آمریکا رو در دست داشت.
راکفلر در سال 1890 از مدیریت شرکتش کنار کشید البته تا سال 1911 رئیس هییت مدیره اون باقی موند.
او 40 سال باقی مونده از عمرش رو در بازنشستگی گذراند و سال های اخر عمرش 35 میلیون دلار در اختیار دانشگاه شیکاگو قرار داد تا یکسری شرکت های دارویی و تحقیقاتی تاسیس کنند.
در آمریکا بسیاری از مناطق بخاطر وقف هایی که او انجام داده به نام اوست، راکفلر به قدرت نفت اعتقاد خاصی داشت و بسیار روی سرمایه گذاری بر روی این ماده تاکیید داشت.
تا سال 1869 راکفلر سعی کرد شرکت های نفتی و پالایشی کوچک رو بررسی و خرید کند اما بعد از آن صنعت نفت دچار بحران شدیدی شد که خیلی از این شرکت ها ورشکست بشن و راک فلر تصمیم گرفت شرکت خودش رو با 1 میلیون دلار و شرکت استاندارد اویل ادغام کنه و این ادغام از موفق ترین ادغام های دنیا هست که ازش به خوبی یاد میشود.
در سال 1911 سرانجام دولت امریکا حکم به انحلال استاندارد اویل داد و سال های پایانی عمر راکفلر صرف امور خیریه شد
🌎 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
39.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آشنایی با شخصیت ها
جان دیویسون راکفلر:
🌎 با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
هدایت شده از mesaghمیثاق
⌛️ رصد دوشنبه (21فروردین، 19رمضان، 10آوریل)
40ق؛ ضربت خوردن امام علي(ع) به دست عبدالرحمن ابن ملجم مرادي
1344؛ ترور نافرجام "محمدرضا پهلوی" در كاخ مرمر
1358؛ تأسیس "بنیاد مسكن انقلاب اسلامی "به فرمان امام خمینی
1367؛ بمباران شیمیایی "مریوان" توسط قوای بعثی عراق در جریان جنگ تحمیلی
1378؛ شهادت امیر سپهبد "علی صیادشیرازی" جانشین ستاد كل نیروهای مسلح توسط منافقین
832ق؛ رحلت "غیاث الدین جمشید كاشانی" منجم و ریاضیدان
1793م؛ وقوع قحطی مخوف پاریس در جریان انقلاب كبیر فرانسه
1931م؛ درگذشت "جَبران خلیل جَبران" نویسنده، شاعر و نقاش معروف عرب
1983م؛ ترور "عصام سرطاوی" نظریه پرداز فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ مسئولان دولت گذشته بهتر است سکوت کنند/ ای کاش خزانه خالی بود، در هشت سالی که دولت اعتدال ادامه پیدا کرد خزانه منفی شده بود
👤 مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه:
🔹در سال گذشته هیچ استقراضی از بانک مرکزی نداشتیم. در حالی که اتفاقاتی در سال مانند افزایش و ترمیم حقوق، افزایش یارانهها و... سبب شد تا مصارف بیشتر شود اما دولت با صرفه جویی و پرهیز از ریخت و پاش توانست بدون استقراض و بالا بردن پایه پولی توانست بودجه کشور را مدیریت کند.
🔹(در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت گذشته ادعای مطرح شده درباره خالی بودن خزانه در پایان دولت دوازدهم و بدهیهای به وجود آمده از جمله اوراق منتشر شده را رد کرده است) نمیدانم تخصص او چیست که درباره بودجه صحبت میکند اما ایکاش خزانه خالی بود اما در دولت اعتدال در هشت سالی که ادامه پیدا کرد خزانه منفی شده بود اما آدمهای سیاسی فکر میکنند که درباره همه چیز میتوانند نظر بدهند.
🔹دولت سیزدهم در وضعیت و شرایط خوبی از نظر اقتصادی آغاز به کار نکرد. چرا که طی هشت سال قبل از آن رشد اقتصادی ۰.۴ درصد بود، در آن روزها بیش از ۶۰۰ نفر به دلیل کرونا جان خودشان را از دست میدادند، ذخایر کالاهای اساسی ۷۰ درصد کمتر از حداقل قابل قبول بود. ۵۳۲ همت سررسید اوراق در مرداد ماه سال ۱۴۰۰ منتشر شده بود که دولت یازدهم و دوازدهم سررسید آن را تا چهار سال بعد یعنی سال ۱۴۰۵ مشخص کرده بود.
🔹از سوی دیگر ظرفیت استقراض در آن سال ۵۴ همت بود که همه آن را دولت دوازدهم در همان چهار پنج ماه اول مصرف کرده بود. ضریب جینی به بالای ۰.۴ رسیده بود که نشان میدهد فاصله طبقاتی زیاد شده است. از سوی دیگر آمارهای اقتصادی در بانک مرکزی نشان میدهد که دولت در هشت سال قبل از دولت سیزدهم چقدر بدهی به بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی داشت.
🔹بهتر است مسئولان دولت گذشته سکوت کنند. چرا که اگر مجبور شویم اطلاعات دیگری هست که آن را اعلام کنیم اما نمیخواهیم مردم را ناامید کنیم. بسیاری از مکافاتهایی که هست مربوط به قبل از دولت سیزدهم بوده که بر سر ما خراب شده است./ ایسنا