هدایت شده از mesaghمیثاق
👈یه زمانی
علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور بود
علی اکبر ناطق نوری رئیس مجلس
علی اکبر ولایتی هم وزیر خارجه
علی اکبر محتشمی وزیر کشور!
بعضی خارجیها فکر میکردن"علی اکبر"، یه لقب دولتی هست که به سران ایران اعطا میشه!
بعد من میخواستم برم ترکیه، توی مرز پاسپورتم را دادم، یارو یه نگاه کرد از جاش بلند شد به من احترام گذاشت به بقیه گفت این آقا علی اکبره، همه پا شدند، رئیسشون اومد جلو پاسپورت منو داد بعد همه به ستون وایستادن و یه راهرو باز کردند و من از همشون سان دیدم و از مرز با احترام رد شدم، بقیه همسفرها که هاج و واج مونده بودند پشت سر من می دویدند، و بدون بازرسی هر چی داشتند، مثل تریاک و سکه و دلار و قاچاق، از مرز رد کردند.
از خاطرات "علی اکبر زرندی" در کتاب
"رویاهای شیرین من"
مطالعات آمریکا
هدایت شده از mesaghمیثاق
🇺🇸آیا میدانستید طبق اصلاحیه هجدهم قانون اساسی آمریکا مصوب کنگره از سال ۱۹۲۰ تا۱۹۳۳ م به مدت ۱۳ سال هرگونه تولید، جابجایی و مصرف مشروبات الکلی ممنوع بوده و مرتکبین به مجازات سنگین محکوم میشدند!🇺🇸
👈 به طور خلاصه...👇
قانون منع فروش مشروبات الکلی در ایالات متحده به نام اندرو وولستد نماینده مجلس که قانون مربوطه را نوشت و روند تصویب آن را مدیریت کرد ثبت شد که این قانون تا سال ۱۹۳۳ دوام آورد.
👈لازم به ذکر است که این قانون به تدریج با افزایش جرایم سازمان یافته و افزایش محبوبیت نقض قانون ، توسط کنگره لغو شد. درواقع اصلاحیه بیست و یکم قانون اساسی در ۱۹۳۳ برای لغو اصلاحیه هجدهم تصویب گردید.
هدایت شده از mesaghمیثاق
همزمان با تصویب این قانون اداره ای مخصوص زیر نظر پلیس (اداره ممنوعیت الکل)جهت بازرسی و برخورد با متخلفین در حوزه مشروبات الکلی تشکیل شده و به شدت با مجرمین برخورد میشد!
👈فقط در طول یازده سال اول تصویب قانون منع الکل ، دولت آمریکا ۱۷۹۷۱ نفر را در اداره ممنوعیت الکل استخدام کرد.
☝که البته از میان آنها ۱۳۵۸۶ نفر به جرم رشوه ،اخاذی،دزدی،جعل سوابق،جعل اسناد ، گواهی دروغ، توطئه چینی و.... اخراج شدند!!!
هدایت شده از mesaghمیثاق
همانطور که عرض کردم بر اساس این قانون هر خانه، ساختمان، کشتی یا وسیله نقلیهای که از آن برای فروش، تولید یا ذخیره هر نوع نوشیدنی الکلی استفاده میشد، مخل نظم عمومی شناخته میشد و هر فردی که مسئول آن بود به پرداخت یکصد تا یک هزار دلار جریمه نقدی یا ۳۰ روز تا یک سال زندان محکوم میشد.
👈منع مشروبات الکلی سالنها، کافهها و رستورانهای بسیاری را ورشکسته کرد و دهها هزار فرصت شغلی در صنعت نوشیدنی آمریکا را از بین برد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
تا اینجای مطلب رو خوندید و شاید سوال باشه چرا آمریکای لیبرال این قانون را وضع کرد؟!!
👈هربرت هوور نماینده وقت کنگره (جمهوریخواه) که بعدا از ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۳ رئیس جمهور آمریکا شد از مدافعان این قانون بود. او معتقد بود که آمریکا داوطلبانه دست به یک حرکت اجتماعی و اقتصادی زده که انگیزهای "متعالی" پشت آن است.
👈این انگیزه "متعالی" همانچیزی بود که مسیحیان سفیدپوست آمریکا دهسال برای رسیدن به آن تلاش کرده بودند. آنها خواستار منع مصرف مشروبات الکلی با هدف حمایت از خانواده و حفظ اخلاق در جامعه بودند.
👈همچنین این درخواست انگیزههای نژادپرستانه نیز داشت.
مسیحیان تندرو، مهاجران اروپای شرقی و ایرلندی و ایتالیایی را "میخواره" میدانستند و خواستار منع مصرف مشروبات الکلی در شهرهای مهم ساحل شرقی آمریکا برای نجات از شر آنها بودند.
👇👇👇👇👇👇👇
هدایت شده از mesaghمیثاق
🇺🇸البته درسته که نقش جامعه مذهبی آمریکا در آن عصربرای مبارزه بامیگساری در روند تصویب این قانون نقش حیاتی داشت.
اما قبل از تصویب قانون ممنوعیت الکل،گام های زیادی درجهت مبارزه با میگساری در آمریکا برداشته شده بود مثل:
1️⃣تشکیل انجمن آمریکایی طرفدار گسترش ممنوعیت مشروب در شهر بوستون ماساچوست در ۱۸۲۶م
2️⃣تصویب قانونی توسط کنگره مبنی بر ممنوعیت مشروب در اردوگاه های بومیان در ۱۸۳۳م
3️⃣تصویب قانون ایالتی منع فروش عمومی مشروبات الکلی در ایالت نیویورک در سال ۱۸۴۵م
4️⃣تصویب قانون ایالتی آموزش اجباری تعالیم ضدالکل در مدارس دولتی ایالت نیویورک در ۱۸۸۴م
5️⃣تصویب قانون ممنوعیت مصرف الکل در هنگام رانندگی در ۱۹۱۰
هدایت شده از mesaghمیثاق
👈خب حالا سوال شما تا اینجای مطلب این است که آیا با این قانون سلبی در طول این ۱۳ سال، نوشیدن مشروب در آمریکا متوقف شد یا خیر؟!
براتون بگم که با وضع قانون منع مصرف مشروبات الکلی نه تنها مصرف صفر نشد بلکه یک بازار سیاه الکل همراه با کافههای زیرزمینی که در آنها همه جور نوشیدنی پیدا میشد در آمریکا رونق گرفت!
اما تفاوت، در قیمت بود که چند برابر شده بود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
اگر تا قبل از ۱۹۲۰ وظیفه ی تولید و پخش مشروبات الکلی بصورت قانونی انجام میشد بعداز آن به دست گنگسترهای مجرم همچون تام دنیسون در اوهاما و آل کاپون در شیکاگو افتاد.
👈آنها چنان از راه قاچاق و فروش مشروبات الکلی ثروتمند شدند که می توانستند هر مامور دولتی را با رشوه بخرند.
درواقع فعالیت این تبهکاران که بدون همکاری پلیس و سیاستمداران محلی رشوهخوار ممکن نبود، عرضه غیرقانونی الکل را تا پایان دهه ۲۰ میلادی به سومین صنعت سودآور ایالات متحده آمریکا پس از فولاد و نفت تبدیل کرد.