هدایت شده از mesaghمیثاق
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حرم امام رضا (ع) سال ۱۳۴۰
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻حکایت
✍موشی در خانه صاحب مزرعه تله موش ديد
به مرغ و گوسفند و گاو خبر داد. همه گفتند: تله موش مشکل توست به ما ربطی ندارد
ماری در تله افتاد
و زن مزرعه دار را گزيد
از مرغ برايش سوپ درست کردند
گوسفند را برای عيادت کنندگان سر بريدند
گاو را برای مراسم ترحيم کشتند
و در اين مدت موش از سوراخ ديوار نگاه میکرد و به مشکلی که به ديگران ربط نداشت فکر میکرد!
کلیله و دمنه
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻 طولانیترین بمباران هوایی در تاریخ ایران
✍ این بمباران به مدت یک ساعت و 45 دقیقه طول کشید و علیرغم تأکیدات حقوق بینالملل بر عدم بمباران مناطق مسکونی، کشور عراق اقدام به این حملات با 54 فروند جنگنده کرد که خسارتهای زیادی را بر جای گذاشت و بیش از 300 نفر از شهروندان شهید و حدود 700 نفر مجروح شدند. شدت حمله به گونهای بود که از آن با عنوان طولانیترین بمباران هوایی پس از جنگ جهانی دوم یاد میکنند
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻 اثر كبری يا تصميم كبری
✍در قرن ١٨ زمانی که انگلیس ، هند را به استعمار خود درآورده بود تعداد مارهای کبری در سطح شهر دهلی زیاد بودند
و دولت هم برای مدیریت بحران تصمیم گرفت برای هر مار مُردهای که مردم تحویل دهند جایزۀ نقدی به آنها پرداخت کند. این تصمیم در ابتدا با تحویل مارهای مردۀ زیادی توسط مردم موفق به نظر میرسید و همه منتظر بودند که در طول زمان تعداد مارهای کبری کمتر شود اما در نهایت تعجب تنها تعداد مارهای مردهای که مردم تحویل میدادند هر روز بیشتر میشد .
🔸دولت از پیامد این کار غافل شده بود زیرا بسیاری از مردم فقیر دهلی با تصور اینکه این کار درآمد خوبی دارد به پرورش مار روی آورده بودند. البته این آخر ماجرا نبود و زمانی که دولت اعلام کرد که دیگر برای مارها جایزه نمیدهد فقرا نیز مارهایی که پرورش داده بودند در هر طرف شهر رها کردند . بنابراین جمعیت مارهای کبری نه تنها کاهشی پیدا نکرد بلکه وضعیـت از روز اولش هم بحرانیتر شد، از این پدیده در علوم سیاسی به نام اثر کبری یاد میشود .
🔸اثر کبری یعنی نداشتن افق تصمیمگیری مناسب درحل مسائل که میتواند عواقب پیشبینی نشده و خطرناکی را به همراه داشته باشد .
هدایت شده از mesaghمیثاق
📷 تصویری از گچگرفتن مجرم در ایران دوره قاجار !
✍در زمان قاجار نظام حقوقی مشخصی وجود نداشت و مجازات مجرمان اغلب طبق سلیقه حکام یا شاه صورت میگرفت.
🔸فلک کردن، بریدن دست، پا یا دماغ، تراشیدن مو، آب دهان انداختن به مجرم، میخ کردن به دیوار، زنده به گور کردن و گج گرفتن مجرم از مجازاتهای مرسوم بود!
هدایت شده از mesaghمیثاق
📸 قدیمی ترین عکس از دروازه دولت تهران در دوره قاجار
✍این تصویر تاریخی، دروازه دولت را در قاجار نشان میدهد. یعنی در زمان حکومت ناصرالدین شاه که تعداد دروازههای تهران از ۶ به ۱۲ دروازه رسید
🔸اکنون از این دروازه نفیس که در دوران پهلوی و همزمان با توسعه شهر از بین رفت، نشانی باقی نمانده اما محل آن در محدوده کنونی تقاطع خیابانهای انقلاب و سعدی بود
هدایت شده از mesaghمیثاق
10.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از پاریس تا مرصاد به عشق امام علی.
اول شهید اروپایی که با دعای کمیل شیعه شد.
🌷ما زنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست🌷
❤️ما به این دنیا امده ایم تا قیمت پیدا
کنیم نه این که به هرقیمتی زندگی کنیم.❤️
هدایت شده از mesaghمیثاق
16.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹زیارت قبر فرزند فرانسوی، بعد از 30 سال در ایران
❤️اول شهید اروپایی در دفاع مقدس بعد از شیعه شدنش
هدایت شده از mesaghمیثاق
❤️خانم «سیتیورده الجنه» یک وهابی اندونزیایی شیعه شده گفت: «وهابیها در جلساتشان میگفتند که شیعیان قرآنشان با مسلمانان دیگر فرق دارد، یادم هست یکبار در یک سخنرانی کتاب «مفاتیحالجنان» را نشان دادند و گفتند این قرآن شیعیان است.»
پینوشت:
[1]. پایگاه خبری صاحب نیوز، «گفتوگو با یک زوج اندونزیایی شیعه شده: این وهابی با روضه امام حسین(ع) شیعه شد»،
هدایت شده از mesaghمیثاق
✅ ژئوپلیتیک خاورمیانه در حال تغییر است؟ (۱)
پل پیلار
نشنال اینترست
🔺 چندین تحول در ماه های گذشته رخ داده که سوال هایی را درباره احتمال تغییر در الگوهای همکاری و درگیری میان دولت های منطقه و با قدرت های خارجی ایجاد کرده است. از جمله مهمترین آنها، سفر شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، به عربستان سعودی و دیدارهای او با رهبران عرب بود. به ویژه، بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس مورد توجه قرار گرفت و بسیاری این بیانیه را مدرکی دال بر جانبداری چین از امارات متحده عربی در اختلاف با ایران بر سر برخی جزایر کوچک در خلیج فارس تفسیر کردند.
🔸 در همین حال، روابط بین روسیه و ایران تعمیق شده و خبرهای متعددی درباره استفاده از پهپادهای ساخت ایران به عنوان بخشی از حمله هوایی روسیه به اوکراین در حال انتشار است. اسرائیل دارد افراطی ترین دولت راست گرا را می چیند که سوالاتی را درباره آینده روابط ارتقا یافته اسرائیل با برخی از کشورهای عربی ایجاد می کند. و جام جهانی در قطر که نه تنها توجه طرفداران فوتبال، که توجه ناظران نمایش جانبی سیاسی و پیامدهای احتمالی آن در روابط کشورهای عربی خلیج فارس و سایرین را نیز جلب کرده است.
🔹 در پس زمینه همه موارد فوق، می توان توجه تحریک شده و در عین حال هدف تکمیل نشده ایالات متحده در «چرخش» توجه از خاورمیانه به شرق آسیا را نیز در نظر گرفت. و مساله دیگر هم وضعیت رو به زوال دیپلماسی در احیای توافق هسته ای ایران موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.
🔸 هر فرضیه ای درباره یک چینش جدید بزرگ در منطقه خیلی زود رو به زوال می گذارد، چرا که پیچیدگی های منطقه به اندازه ایست که تحلیل ظاهرا درست درباره مناسبات در یک بخش، با نبود توجیه مناسب درباره اتفاقات در دیگر بخش ها همراه است. برای نمونه، چشم انداز همسویی اسرائیل و شورای همکاری خلیج فارس در برابر ترکیب روسیه – ایرانی، نمی تواند تمایل شدید اسرائیل برای حفظ روابط خوب با روسیه را توضیح دهد؛ تمایلی که انگیزه اصلی آن ادامه حملات به اهداف در سوریه بدون مواجهه با مجازات نظامی از سوی روسیه است و اساسا دلیل بی میلی اسرائیل به هرگونه حمایت قابل توجهی از اوکراین را توضیح می دهد.
🔹 برای روسیه، این روزها تقریبا همه چیز حول محور جنگ در اوکراین می چرخد و جنگ برای همیشه ادامه نخواهد داشت. شکل روابط این کشور با ایران از جمله خبرها درباره خرید پهپاد از این کشور، نشانه تلاش روسیه برای نجات کارزار نظامی آن است و نه بازنگری استراتژیک در سیاست در قبال خاورمیانه. روابط روسیه و ایران همواره ترکیبی پیچیده از درگیری و همکاری بوده است و احتمالا همینطور باقی خواهد ماند.
منبع
https://nationalinterest.org/blog/paul-pillar/are-geopolitics-middle-east-changing-206049