هدایت شده از mesaghمیثاق
14.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🔻مستند در_برابر_طوفان
🎬 قسمت_دوم
مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
11.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 روزگاری ایران (خسرو معتضد)
🔸 قسمت اول
هدایت شده از mesaghمیثاق
⚫️کربلای حسین
نباید فراموش کرد که ارزش تاریخ به حوادث پیش آمده در آن است
باید به شکل صحيح و عمیق با حوادث ارتباط برقرار کرد و به تحلیل آن ها پرداخت و با رابطه فکری و قلبي با آن حوادث و الگوهای آن به رفتار های خود در عصر خویش عمق و بصیرت بخشید.
تاریخ بشریت پر از دوگانگی های رفتاری و شخصیتی در مناسبات اجتماعی و دینی است.
یکی از دوگانگی های اساسی و معنادار تاریخ تقابل اهل توحید با شرک است که گستره آن از زمان حضرت آدم ابو البشر عليه السلام آغاز و تا زمان پیدایش اسلام و حوادثی نظیر کربلا ادامه داشت و در نهایت به تقابل انقلاب اسلامی ایران و امپریالیسم جهانی منتهی شد.
این تقابل و مرز بندی در زمانه های مختلف آبستن تحولات بسیار زیادی بود و الگوهای اهل توحید برای دفاع از ارزش های الهی و تحقق عدالت و مبارزه بافساد حوادث بی نظیرِ زیبایی را در طول تاریخ خلق کرد. که هیچ قدرتی توان حذف آن را ندارد.
واقعه کربلا از آن دست تحولاتی است که تصور جدیدی از بصیرت، تکلیف مداری و مبارزه با ظلم و فساد در محیط پیرامونی خود را در شالوده فرهنگ دین به یادگار گذاشت.
کربلا و حوادث آن واقعیت و کاربرد حقیقی برخی از گزاره های دینی و شیوه ارتباط مسلمانان با آن ها را به منصه ظهور کشاند گزاره هایی که با قطره های خون حسین بن علی علیه السلام و اهل بیتش حرارتی ایجاد کرد که تا روز قیامت خاموش نخواهد شد
آری کربلا سبک جدیدی از ایثار و فداکاری را به اهل ایمان آموخت که هیچ قدرتی نباید جلوی ادای تکلیف از جانب شما را بگیرد.
هیچ مسلمانی چون منِ حسین با شخصیتی چون يزيد بیعت نخواهد کرد
هیچ مسلمانی مقابل فساد و ظلم و نابرابری( اعم از در سطح بین الملل و محیط پیرامونی خود) سکوت نخواهد کرد و به راحتی از آن عبور نخواهد کرد
ابوقاسم
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺فوکویاما نگران تاثیر قطببندیها در سیاستخارجی آمریکاست!
🔸«آمریکانا» آورده است فوکویاما در یادداشت خود مینویسد: «در گذشته، ایالات متحده و چین برای نفوذ در اقیانوس آرام جنوبی تلاش کردهاند. چین سال گذشته یک پیمان امنیتی با جزایر سلیمان امضا کرد که این نگرانی را به وجود آورد که پکن یک پایگاه نظامی در آنجا به دست بیاورد. برای مقابله با این امر، جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده، پس از اجلاس سران گروه ۷ در هیروشیما، قرار بود از پورت مورسبی (Port Moresby) بازدید کند تا توافقنامه دفاعی خود را امضا کند که به ایالات متحده امکان دسترسی به تأسیسات نظامی در آن کشور را میدهد. سفری که به دلیل درگیریهای داخلی بر سر نکول بدهی ملی ایالات متحده هیچگاه اتفاق نیفتاد. اما کل این حادثه به خوبی نشان میدهد که چگونه قطب بندی سیاسی در ایالات متحده، سیاست خارجی در این کشور را تضعیف میکند.»
این دانشمند سیاسی آمریکایی معتقد است بزرگترین بحران جاری امروز، تهاجم روسیه به اوکراین است. پوتین با در پیش گرفتن تئوری پیروزی در این قائله، میخواهد که دستاوردهای خود در اوکراین را برای مدت طولانی حفظ کند تا دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۴ به کاخ سفید بازگردد. ترامپ مسکو را دوست خود میداند، در حالی که قبلا جمهوری خواهان به شدت از اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نرمش بیش از حد در قبال روسیه و تلاش برای مذاکره برای بازنشانیِ روابط بین واشنگتن و مسکو انتقاد کردند. او معتقد است اگر ترامپ در سال آینده به ریاست جمهوری بازگردد، اوکراین حقیقتاً با مشکل مواجه خواهد شد.
به نظر فوکویاما در موضوع چین ظاهراً اشتراک نظر سیاستی بیشتری وجود دارد و دلایلی را در این راستا ذکر میکند؛ بایدن بسیاری از ابتکارات ترامپ را ادامه داده و از بسیاری جهات فراتر از وی رفته است. ایالات متحده در حال جدا کردن خود از چین در زمینههای خاصی مانند نیمه هادیها، باتریها، خاکهای کمیاب و سایر کالاهایی است که سیاستگذاران واشنگتن معتقدند اهمیت استراتژیک دارند. در این قضیه، حتی یکی از مبانی انتقاد جمهوریخواهان به کمکهای دولت آمریکا به اوکراین، تخلیه انبار سلاح آمریکا در موقع نیاز در صورت جنگ احتمالی با چین است. با این حال، فوکویاما این همگرایی آشکار در سیاست خارجی آمریکا را مستعد فریب میداند، چراکه به نظر او، مهمترین نقطه کانونی برای درگیری راهبردی با چین، تایوان است که به هیچ وجه مشخص نیست که جمهوری خواهانِ محافظه کار، از دفاع نظامی ایالات متحده از تایوان حمایت کنند و سیاستِ این کشور در قبال چین، در آینده بسیار پیچیده خواهد بود.
در بخش پایانی، این استراتژیست مطرح بر این باور است که تحول عجیبی در سالهای اخیر در آمریکا رخ داده و قبلاً اجماع گستردهای در مورد «استثناگرایی آمریکایی» وجود داشت. در گذشته، این چپ افراطی بود که با این دیدگاه مخالف بود و آمریکا را کشوری متجاوز و امپریالیستی میدید، ولی این دیدگاه اکنون به سمت راست افراطی کشیده شده است، جایی که بسیاری از محافظهکاران اکنون بر این باورند که آمریکا کشوری خطرناک است که مسئول گسترش ارزشهای لیبرالِ برآمده از ایدئولوژی موسوم به woke در سراسر جهان است.
فوکویاما نهایتاً اعلام میکند که انتخابات ریاست جمهوری سال آینده که دونالد ترامپ شانس جدی برای پیروزی در آن دارد، تعیین خواهد کرد که آیا این دیدگاهها در سیاست خارجی واشنگتن گنجانده شده است یا خیر و در واقع این انتخابات، رقابتی است که هر متحد آمریکا در آن سهمی عمیق خواهد داشت.
هدایت شده از mesaghمیثاق
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 پاسخ به یک سوال /ما به روسیه احتیاج داریم یا روسیه به ما؟
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺رهیافت واقعگرایی امنیت
🔹واقعگرایان امنیت را مفهومی گریزان میدانند که هممعنی و همسنگ با مفهوم رهایی از تهدید است و معتقدند این امنیت و رهایی از تهدید، در سایۀ قدرت شکل میگیرد. بر این اساس، دو واژۀ اصلی این رهیافت عبارت است از «تهدید» و «قدرت». منظور رئالیستها از تهدید، عامل نظامی است و مقصود ایشان از قدرت، قدرت در جنگ است و از آنجاییکه دولتها تنها بازیگران عرصۀ جهانی هستند که درپی منافع ملیاند، پس تأمین امنیت در گرو قدرت نظامی دولتها است.
🔸در این رویکرد همانگونه که رئالیستها و نئورئالیست تأکید میکنند، مرکز ثقل و جوهرۀ امنیت «بقا» است و با توجه به اینکه بقا در چارچوب دولت-کشور تفسیر میشود، منظور از آن، بقای یک دولتـکشور است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
5.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شیرِ خورشید را چهکسی منقرض کرد؟
🔹شاید کمتر کسی بداند شیری که در دوران قاجار و پهلوی روی پرچم ایران نقش بسته بود، توسط شاهزادگان شکار و منقرض شد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺رهیافت آرمانگرایی امنیت
🔸در مقابل واقعگرایان، آرمانگرایان امنیت را حاصل صلح میدانند و معتقدند این صلح پایدار است که تأمین امنیت میکند . آرمانگرایان همگی بر این باورند که قوام حیات بینالملل بر صلح است. ازاینرو، موضوع اصلی امنیت ملی، نه «توان قوا»، بلکه تحصیل «رضایت عامه» است. در رهیافت آرمانگرایانه، امنیت جنبۀ ایجابی دارد و رضایتمندی مردم عاملی مهم در سنجش تحقق امنیت است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔺امنيت همنوا:
🔸کليفورد کوپچيان معتقد است: يک نظام همنوا، که تنها قدرت هاي بزرگ زمانه را دربرمي گيرد، نظام عملي تري براي يک ساختار امنيت منطقه اي به شمار مي آيد. در يک نظام همنوا، گروه کوچکي از قدرت هاي بزرگ براي جلوگيري از تجاوز با يکديگر کار مي کنند. اعضا به واسطه ي تعهد رسمي نسبت به واکنش عليه تجاوز، با يکديگر کار نمي کنند، بلکه براي حل و فصل اختلافات يا بحران ها، بيشتر طريق مذاکرات غيررسمي را در پيش مي گيرند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
14.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مستند در_برابر_طوفان
🎬 قسمت_سوم
مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.