هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
کاظمانهای برای خواجه نصیر
حسین قدیانی: در شب و روز شهادت امام کاظم علیهالسلام، این توفیق را داشتم که مهمان جمعی از دوستان اهل مراغه باشم؛ شهری که شهره به رصدخانهی خواجه نصیرالدین طوسی است.
نسبت معنیداری دارد این علامهی عالیمقام، اندیشمند حکیم، فیلسوف نامی، عارف کامل و سیاستمدار متبحر ملقب به «استادالبشر» یا «استاد کل فیالکل» با هفتمین خورشید ما شیعیان.
القصه! اگر به کاظمین رفته باشید، نزدیک یکی از درهای ورودی، به سنگ قبری برمیخورید که این آیه، روی آن نوشته شده؛ «و کلبهم باسط ذراعیه بالوصید» که همانا مزار خواجه نصیر است! فقیه مطلق، ریاضیدان بزرگ، منجم نامآشنا، مدبر قهار، مدیر توانمند و کیّس کارآزمودهای که وقتی فهمید قرار است بعد از مرگ، پیکرش را از بغداد به کربلا برده و در حرم حضرت سیدالشهدا دفن کنند، وصیت کرد:
«مرا همین کاظمین به خاک بسپارید، آنهم نزدیک درهای ورودی، نه در جوار ضریح حضرت موسیبن جعفر. روی سنگ قبرم هم هرگز عباراتی مثل آیتالله، حجتالله، علامه و اینها درج نشود، بلکه فقط نوشته شود؛ «و کلبهم باسط ذراعیه بالوصید». اینجا مزار سگی است که برای ورود به حرم مطهر امام کاظم، منتظر اجازه نشسته است!»
یا بابالحوائج! یا موسیبن جعفر! اگر نسبت خواجهنصیر بزرگ که با درایت حکیمانه و سیاست عالمانهی خود باعث حفظ اسلام و ایران در روزگار حملهی مغولها شد با شما این است، وای به حال نسبت حقیرانی مثل ما با شما! والله نه قادریم عظمت شما را وصف کنیم و نه کوچکی خود را!
یا بابالحوائج! یا موسیبن جعفر! ما از همان ایران خواجه نصیر هستیم و از تبار همان مرد! دعا کن برای ما، آقاجان! دعا کن برای زمین و آسمان، آقاجان! دعا کن برای امام زمان، آقاجان! دعا کن برای ظهور، آقاجان!
یا بابالحوائج! یا موسیبن جعفر! تنها حاجت ما، اتمام این عصر خستهکنندهی غیبت است! گره افتاده به کار آدم! و شما گرهگشایی، یا بابالحوائج!
#حسین_قدیانی
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🌐 یک قلاب و دو صید
۱. آمریکا عراق را در کنار اتهام همکاری با القاعده (دست داشتن در حملات یازده سپتامبر)، به داشتن سلاح کشتار جمعی نیز متهم می کند تا جایی که پاول، وزیر خارجه آمریکا، در جلسه شورای امنیت قطعه ای را به مثابه سندی بر این ادعا، در معرض نمایش می گذارد.
۲. صدام برای اثبات حسن نیت خود و بری شدن از اتهام آمریکا و رهایی از خطر جنگ، تن به رژیم بازرسی های گسترده می دهد و به موازات این اقدامات که مکان و امکانات تمام مراکز حساس نظامی عراق را در برابر آمریکا عریان می نماید، رأسا نیز موشک های بالستیک خود را منهدم می کند.
۳. با از میان رفتن بازدارندگی جنگ و افزایش آسیب پذیری عراق، حمله همه جانبه به این کشور رقم می خورد و جالب آنکه با رسوایی دروغ و اتهام وجود تسلیحات کشتارجمعی در عراق، بوش اطلاعات نادرست سازمان های اطلاعاتی را عامل برآورد غلط خود ذکر می نماید!
۴. تسلیحات شیمیایی سوریه و قدرت موشکی این کشور، همواره موجب موازنه وحشت میان تلاویو و دمشق بوده و سوریه را از تهاجم تمام عیار نظامی رژیم اتمی اسرائیل مصون داشته است.
۵. در شرایطی که اخبار و مستندات کشف کارگاه های تولید بمب های شیمیایی داعش با مواد دریافتی از عربستان بارها برای دنیا مخابره گشته، اما برای چندمین آمریکا اتهام استفاده از تسلیحات شیمیایی را متوجه ارتش سوریه کرده است؛ آن هم درست در شرایط برتری قوای سوری بر تروریست ها و در آستانه پاکسازی کامل غوطه شرقی.
۶. ائتلاف آمریکا و شرکای اروپایی اش، خود را به دیوانگی زده و با اعلام قصد خود مبنی بر حمله به سوریه، بر طبل جنگ می کوبند.
۷. ظاهرا سوریه نیز با تکرار اشتباه عراق، پذیرفته تا تن به بازرسی و راستی آزمایی دهد و البته نتیجه چنین خطای راهبردی ای مشخص است.
۸. پس از توافق سعدآباد به عاملیت حسن روحانی که منجر به تعلیق کامل فعالیت های هسته ای ایران شد، جک استروا، وزیر خارجه انگلیس، اظهار داشت «میوه جنگ عراق را در سعدآباد چیدیم». اکنون عامل همان توافق، مجدد و این بار در مرتبه ای بالاتر به قدرت بازگشته و ایالات متحده نیز درصدد اجرا و حداقل نمایش قصد اجرای سناریویی مشابه برای پیشبرد اهداف خویش است؛ عجیب نیست اگر آمریکا بخواهد با یک قلاب دو صید بگیرد. باید بیش از پیش مراقب تبانی ائتلاف دو سوی مرز در تحمیل برجام موشکی و منطقه ای باشیم.
۹. همینجا نیز یادی کنیم از سکوت و خفقان چند ساله شورای امنیت در برابر استفاده مکرر صدام از تسلیحات شیمیایی در جنگ تحمیلی، که از جانب دولت های اروپایی و علی الخصوص ژرمن ها تقدیم صدام می شد.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
جنگِ جهانیِ سوریه؟/ احمدزیدآبادی
رویارویی نظامی روسیه و غرب؟ هرگز!
این روزها در برخی رسانههای داخلی و خارجی، از آغاز جنگ سرد بین روسیه و آمریکا و حتی احتمال آغاز جنگ جهانی سوم بین آنها سخن میرود.
به نظرم این گونه اظهارنظرها، نوعی اغراق در قدرت روسیه و سوءبرداشت از رفتار واقعی آن در صحنۀ بینالمللی است. در حقیقت، با فروپاشی اتحاد شوروی که تقریباً نیمی از جهان را در کنترل یا در کنار خود داشت، "جنگ سرد" به عنوان نظریهای برای توصیف روابط دو بلوک اصلی قدرت در جهانی دو قطبی پایان یافت و از آن پس به تیرگی هر از گاهِ روابط روسیه و غرب نمیتوان نام "جنگ سرد" گذاشت.
روسیه اکنون گرچه قدرتی اتمی با جنگافزارهای پیشرفته و دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل است؛ اما اینهمه، آن را در مقام ابرقدرت جهانی نمینشاند. روسیه کشوری وابسته به صادرات نفت و گاز و دارای اقتصادی در حجم اقتصاد اسپانیاست. با این میزان قدرت اقتصادی طبعاً نه میتوان تأثیر بینالمللی پایداری داشت و نه درگیر رقابتی نفسگیر با دیگر قدرتها برای گسترش حوزۀ نفوذ در سطح جهانی شد.
در واقع، روسیه به ترغیب ایران و با استفاده از سیاست نرمش باراک اوباما در خاورمیانه، فرصت مداخله در سوریه را پیدا کرد و همین موضوع سبب شد که دربارۀ توان بینالمللی روسیه و عزم آن برای اعادۀ نفوذ جهانی اش، اغراق شود.
انگیزۀ روسیه از حضور در سوریه در حقیقت به دست آوردن ابزاری برای اعمال فشار یا چانه زنی با غرب بر سر ماجرای اوکراین بود. اوکراین نقطهای است که روسیه آن را به نحوی حیات خلوت خود میداند؛ اما دنیای غرب به عنوان بخشی از تلاش خود برای کنترل کامل روسیه، در پی نفوذ به آن است.
از همین رو، غربیها و متحدان منطقهای آنها حضور روسیه در سوریه را هیچ.گاه به عنوان خطری که توازن قوا در خاورمیانه را به زیان آنها به هم خواهد زد؛ تلقی نکردند و در غیاب حضور مؤثر خود در سوریه، آن را حتی وسیلهای برای مهار میان مدت ایران در آن کشور به شمار آوردند.
روسیه نیز به سوریه به عنوان محور منافع خود در جهان نمینگرد و طبعاً برای حفظ آن، وارد هیچ نوع رویارویی نظامی با آمریکا نمیشود. در صورت حملۀ آمریکا به سوریه، در وخیمترین حالت شاید روسها برای حفظ وجهۀ خود؛ چند موشک آنها را در هوا منفجر کنند؛ اما مقابلۀ حتی محدود نظامی با غرب، اصولاً قابل تصور نیست.
روسیۀ تحت رهبری ولایمیر پوتین، میخواهد در سطح بینالمللی به شمار آید، مورد احترام قرار گیرد؛ اقتصاد خود را توسعه دهد و زندگی مرفه و پیشرفتهای برای روسها فراهم کند. این اهداف یکسره غیرایدئولوژیک، طبعاً با هر نوع ورود به جنگهای پرهزینه منافات دارد.
در حقیقت، معضل غربیها و متحدان منطقهای آنها در سوریه، نوع نفوذ ایران است و اگر روسیه آماده و یا قادر به پایان دادنِ این نفوذ باشد؛ آنها مشکلی باهم نخواهند داشت. به گمانم توجه به این واقعیات در توهم زدایی از وضعیت توازن قوای جهانی بیتأثیر نخواهد بود.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
✍مقاله
«موضع روسیه در قبال حمله به سوریه جدی است»
در حالی که اظهارات متفاوت اما با ماهیت مشترکی تاکنون از سوی مقامات عالیرتبه سیاسی و نظامی روسیه درباره هرگونه حملهای به سوریه مطرح شده است، نکته قابل توجه در این اظهارات جدی بودن مسکو در رویکرد خود در قبال دمشق است.
ولادیمیر پوتین، رییسجمهور و ژنرال والری گراسیموف، رییس ستاد ارتش روسیه اعلام کردهاند که هر موشکی به سوی سوریه از سوی هر طرفی شلیک شود، توسط سامانههای پدافند موشکی روسیه در سوریه رهگیری و نابود خواهد شد و علاوه بر این، منبع و مصدر شلیک این موشکها نیز توسط نیروهای مسلح روسیه مورد هدف قرار خواهند گرفت.
این موضع رسمی مسکو در برابر هرگونه هجوم نظامی از سوی آمریکا و همپیمانانش به سوریه است؛ موضوعی که باعث شده تا در شرایط کنونی بسیاری از کارشناسان سیاسی و نظامی بر این باور باشند که روسیه این بار در برابر آمریکاییها و همپیمانانش کوتاه نمیآید.
لینک مقاله: asrdiplomacy.ir/43605
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
✍ترجمه مصاحبه
«هدف آمریکا از حمله احتمالی به سوریه چیست؟»
محمد السعید ادریس،
تحلیلگر مرکز مطالعات راهبردی الاهرام مصر
رای الیوم (انگلستان)
اگر هدف حمله آمریکا به سوریه افشار بر روسیه و ایران و پایان کار حزب ا... بعنوان خنجری بر پشت اسرائیل باشد، ضربه ای در خور توجه خواهد بود و روسیه در معرض آزمون سختی قرار گرفته است. مساله ای که هیچ کس حرفی از آن نمی زند، تحقیقات درباره استفاده یا عدم استفاده نظام سوریه از سلاح شیمیایی است. دو سناریوی حمله احتمالی آمریکا علیه سوریه عبارتند از:
اول ضربه واقعی و دردناک علیه روسیه و ایران و پایان دادن به کار حزب ا....بعنوان خنجری بر پشت اسرائیل. در صورت وقوع این سناریو روسیه در معرض آزمون سختی قرار گرفته که یا باید با عمل به هشدارها و وعده های خود، پاسخ قوی به حمله آمریکا بدهد یا با عقب نشینی از جایگاه بین المللی اش، به روسیه ضعیف سال 91 بازگردد...
لینک ترجمه مقاله: asrdiplomacy.ir/43603
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
✍ترجمه مقاله
«ترامپ بازنده نبرد سوریه خواهد بود»
عبدالباری عطوان
رأي اليوم(انگلستان)
دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا به دنبال حملات نظامي محدود نيست بلکه خواهان جنگي است که رهبري از دست رفته اين کشور را بازگرداند
بشار اسد دمشق را ترک نخواهد کرد حتي اگر کاخش هدف حمله قرار گيرد. ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه نيز قول داده است با حمله احتمالي مقابله کند و بعيد است حرفش را پس بگيرد
سوريه با توطئه اي روبروست که توطئه گران و شرکت کنندگان در آن بهانه هاي متعدد و مختلفي را براي توطئه خود تراشيده اند و همه اينها براي انتقام گرفتن از سوريه به خاطر همه مواضع شرافتمندانه اين کشور در خدمت به آرمانهاي عربي و در صدر آن خدمت به آرمان فلسطين است...
لینک ترجمه مقاله: asrdiplomacy.ir/43600
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
#امیر_پوردستان: هیچ کشوری جرات تجاوز به #خاک_ایران را ندارد.
دشمنان بدانند نیروهای مسلح ایران هرگز غافگیر نمیشوند/تسنیم
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
#امیر_پوردستان: هیچ کشوری جرات تجاوز به #خاک_ایران را ندارد.
دشمنان بدانند نیروهای مسلح ایران هرگز غافگیر نمیشوند/تسنیم
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
💢 روزنامه انگليسي مطرح کرد:
📌فريبکاري درباره استفاده از سلاح شيميايي در سوريه
🔹خبرنگار روزنامه اينديپندنت نوشت در حالي که دولت انگليس آماده حمله به سوريه است، همه بايد به فريبکاري اين دولت درباره سلاحهاي شيمايي در خاورميانه توجه کنند
🔹رابرت فيسک روزنامه نگار مشهور انگليسي در اينديپندنت نوشت: امروز در انگليس هيچ فردي درباره جنگ هشت ساله سال هاي 1980 تا 1988 که با کمک ما راه افتاد، سخن نمي گويد
🔹دروغ و بهانه جويي درباره استفاده از سلاح شيمايي در سوريه، به منظور منحرف کردن افکار عمومي، راه افتاده است
🔹رابرت فيسک افزود من مي خواهم درباره جنگ عراق با ايران در سال هاي گذشته يادآوري کنم که صدام، ايران را اشغال کرد. پس از اين که ايرانيان توانستند خاکشان را پس بگيرند و سپس وارد خاک عراق شدند، صدام از گازهاي شيميايي عليه هزاران نظامي و غير نظامي ايراني استفاده کرد اما ما همه آن موارد را فراموش کرده ايم. علاوه بر دشمن پنداشتن ايران در حال حاضر، انگليس چون صدام را دوست خود در خاورميانه مي دانست، مايل نيست اين حقيقت را به ياد آورد. دولت انگليس هم براي قربانيان کرد حلبچه، هيچ گاه نشست جنگي برگزار نکرد.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
«هدف» جمهوری اسلامی است
🔴📢 به گمانم زین پس هر تک گسترده ای از سوی ناتو یا آمریکا، به سوریه بیشتر دارای یک هدف است: تضعیف موقعیت جمهوری اسلامی ایران.این هدفی است که همه در پی آن هستند؛ به 7 برهان زیر بنگرید:
1- تا کنون ناتو به رهبری آمریکا، برای زمینگیر کردن و نابودی تکفیری های خود پرورش داده، نیازمند نیروی جنگنده و آماده برای شهادت بود، تا خود از هزینه هایش کاسته یا به صفر برساند. ایران نیز به هر روی، به این هدف یاری شایانی کرد. آن ها نه تنها سدی برای ایران در این راه ایجاد نکردند، سهل است که گاه نیروی هوایی آمریکا برای ایرانیان پشتیبان در میدان های زمینی بودند. ولی با فروپاشی بدنه ی تکفیری ها ی سنی، دیگر نیازی به ایرانی ها نیست؛ سهل است که زین پس خود هدف به شمار می روند.
2- پادشاهی سعودی آماده است تا بیش از هزینه حمله به ایران و منافعش به ناتو و یا آمریکا پرداخت کند؛ و نیز آماده است تا بخش بزرگی از هزینه های نوسازی سوریه را به شرط کنار گذاشتن و یا بیرون کردن ایران بپذیرد.
3- همه ی سوری ها و هر حکومتی در دمشق، در سیاست خارجی خویش تنها درپی جولان هستند. درخواستی که برآورده ساختنش بس سخت است. برای اسرائیل(رژیم اشغالگر) خاندان اسد و علویون با وجود نیم سده شناخت دقیق از آن ها، بهترین و کم هزینه ترین دولت است. ولی دولتی که زیر نفوذ استراتژیک ایران نباشد. برای این رژیم، اسد منهای ایران و حزب الله بهترین گزینه است.
4- ترکیه نیز در پی راه اندازی دو باره و رونق گرفتن دالان گرانپایه بازرگانی شمالی- جنوبی، نفوذ تعیین کننده در شمال کردنشین، دور کردن دیگران از سوریه برای گسترش نفوذش در سوریه و سود کلان نوسازی است. آنکارا جمهوری اسلامی را خاری در پا و چشمش دیده و باهر طرح و برنامه ای برای دور کردنش همراه خواهد شد.
5- روس ها همانند ترکیه پشتیبان سوریه سکولارند؛ در عین حال که همواره شیفته ی کرانه های دریایی، به ویژه طرطوس و لاذقیه بوده اند و هم چنین خواهان گسترش عمق استراتژیک و دور سازی آمریکا و ناتو از ایران(مرز جنوبی) می باشند، به هیچ روی نمی خواهند با همراهی همه جانبه با ایران،خود را با سعودی، ترکیه، اسرائیل و...در گیر نمایند. از دیدگاه روسیه دوست دائمی وجود ندارد، بلکه این منافع هستند که دائمی می باشند. گرچه مخالف هر گونه نژاد گرایی ولو در مثل بوده ام، ولی نمی توانم این ضرب المثل را نادیده بگیرم که: اگر رفیقی به نام خیانت را نتونسی همراه روس ببینی، تردید نکن که دیدار کننده ات روس نبوده است.
به هر روی روس ها تا جایی که ممکن باشد، سوریه بی ایران را ترجیح می دهند.
6- کوچکترین گمانی ندارم که به جز جولان، آرمان های ایدئولوزیکی مانند نابودی اسرائیل( رژیم اشغالگر) برای بعثی ها ی سوری، خنده دار است. به گمانم با چیرگی بر جغرافیای سوریه، بعثی ها تا جایی که ممکن باشد محتاطانه از دور شدن ایران خشنود خواهند بود. به ویژه این که در باره ی جولان تصمیمی بخردانه گرفته شود. اکثریت سنی سوری نیز به شرطی همراهی با اسد را تحمل حواهند کرد که ایران حذف یا در حاشیه قرار گیرد.
7- به گمانم تحریک به کشاندن جمهوری اسلامی ایران به معرکه ناتو نوشته، شوم ترین نتایج برای دستاورد های ایران در سال های اخیر و بلکه شوم ترین بخش این سناریو خواهد بود.
📌 به هر روی به گفته ی جومینی: کسی که از نیت دشمن به خوبی آگه نیست، هر گز نمی تواند راه درست را برگزیند.
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🔴📢پاداش پایان خدمت ۸۰۰ میلیونی به برخی مدیران بانک مرکزی
«حسینی» نماینده مردم تفرش در مجلس:
🔹مدیرانی در بانک مرکزی مشغول به کار هستند که سال گذشته با پاداش پایان خدمت ۸۰۰ میلیون تومانی بازنشست شدند و جالب اینکه همین افراد از ابتدای سال جدید به کار گرفته شدند.
🔹خوب بود وقتیکه این افراد وقتی پاداش پایان خدمتشان را دریافت کردند ادامه زندگیشان را در شرایط بازنشستگی به سر میبردند.
https://eitaa.com/mesagh