هدایت شده از mesaghمیثاق
وزیر تجارت ترکیه باید همسطح رئیسجمهور ما بشینه؟!
پی نوشت: دیدار رییسی با هاکان فیدان مغز متفکر امنستی و وزیرخارجه اردوغان؛ رئیسی روحت شاد
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸منابع عبری به نقل از یک گزارش روسی: کوهی که دیروز بالگرد حامل نیروهای ویژه اسرائیلی به آن فرود آمد، شامل پایگاه های نظامی ایران در منطقه قلمون است.
🔹ما و حزب الله، پایگاه ها و زیرساخت های بسیار مهمی در منطقه قلمون داشتیم که قرار بود بخشی اش برای نبرد آخرالزمانی با اسرائیل و امریکا و بخشی اش هم به عنوان عقبه درمانی بیمارستانی و پشتیبانی جبهه مورد استفاده قرار بگیرد!
🖌علی عبدی
هدایت شده از mesaghمیثاق
فارین افرز:
🔴طرح صلح ترامپ برای اوکراین؛ واگذاری زمینهای شرقی به روسیه و منابع معدنی به آمریکا، در ازای عضویت در ناتو
🔸طرحی برای صلح میان اوکراین و روسیه وجود دارد که شامل عضویت اوکراین در ناتو در ازای واگذاری برخی از مناطق شرقی به روسیه و واگذاری منابع معدنی به آمریکا است.
🔹این اقدام میتواند منافع اقتصادی خوبی برای آمریکا بههمراه داشته باشد، بهویژه با دسترسی به منابع معدنی اوکراین. منافع اقتصادی این طرح صلح از طریق دسترسی به منابع معدنی حیاتی اوکراین مانند مواد مورد نیاز برای باتریهای پیشرفته و فناوریهای مهم به دست میآید، که میتواند وابستگی آمریکا به تأمینکنندگان غیرقابل اعتماد را کاهش دهد.
🔸همچنین، حضور اوکراین در ناتو میتواند فشار نظامی آمریکا در اروپا را کاهش دهد و تمرکز بیشتری بر چین ایجاد کند. موفقیت در این طرح، جایگاه ترامپ را تقویت کرده و ممکن است او را به نامزدی جایزه صلح نوبل نزدیک کند.
🔹اما پوتین احتمالاً بهدلیل از دست دادن نفوذ در اوکراین مخالفت خواهد کرد، و زلنسکی ممکن است نگران هرگونه توافقی باشد که حاکمیت اوکراین را تهدید کند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴در پشت پرده این اقدامات سریع چه اتفاقی جریان دارد؟
در کمتر از ۲۴ ساعت:
🔸 فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا (گوریلا) از سوریه بازدید میکند و سپس به بغداد سفر میکند تا با نخستوزیر عراق، محمد شیاع السودانی، دیدار کند.
🔹پس از این دیدار، السودانی بهسرعت و بدون اطلاع قبلی، برای برگزاری نشستی با پادشاه عبدالله دوم به اردن سفر میکند.
🔸پادشاه اردن پس از وداع با السودانی، بهسرعت به امارات متحده عربی سفر میکند تا با محمد بن زاید دیدار کند.
🔹 بلافاصله پس از بازگشت السودانی به بغداد، هیئتی از وزارت امور خارجه آمریکا برای برگزاری نشست دیگری با السودانی به عراق سفر میکند.
🔸سپس السودانی با تماس تلفنی از سوی ولیعهد سعودی، محمد بن سلمان، مواجه میشود.
🔹و در نهایت، وزیر دفاع آلمان و هیئت همراهش را نیز میزبانی میکند.
و فرستاده سازمان ملل با آیت الله سیستانی دیدار میکند.
🔷در پشت پرده این اقدامات سریع چه اتفاقی جریان دارد؟
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴خون جای کلمه را پر نمیکند
🔸 نمی شود ما یک طرح سیاسی نظامی منطقه ای را پیگیری کنیم و جای توضیح و تبیین آن در مدارس و آمورش عمومی ما خالی باشد.
🔹نمی شود شک و شبهه ها را با خون پر کرد. بگوییم حالا می رویم بیشتر شهید می دهیم شبهه ها بر طرف می شود.
🔸شک و شبهه را با کلمه رفع میکنند نه خون.
حبیب رحیمپور ازغدی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔻 ما و سوریه: ۷ نکته از سخنان امروز رهبر ایران
✍پریسا نصر آبادی
۱. رهبر ایران صراحتاً دفاع از هر کشور در برابر تجاوزات و تهاجمات خارجی را وظیفهی نیروهای نظامی و ارتش آن کشور خواندند و عقبنشینی و نمایش ضعف از سوی ارتش سوریه را مهمترین عامل در غلبهی نیروهای مهاجم، اشغال و تصرف سوریه، از دست رفتن استقلال و تهدید حاکمیت سرزمینی سوریه دانستند.
۲. رهبر ایران در سخنان خود بر هیچ یک از اتهاماتی که در روزهای اخیر حتی از سوی هواداران جبهه مقاومت به بشار اسد نسبت داده شده، صحّه نگذاشتند.
🔹 تنها در جایی که به فراز و فرودها و توالی پیروزیها و شکستها اشاره کردند، این موضوع را برجسته کردند که نباید در برابر شکستها و ناکامیها ناامید و سرخورده شد؛ بلکه تلویحاً گفتند که باید ایستاد و جنگید و مقاومت کرد. شاید این تنها فرازی از سخنان ایشان بود که میتوان به اسد مرتبط دانست.
۳. عطف به موارد ۱ و ۲ در جایی از سخنان خود اشاره به هشدارهای مکرّری کردند که از شهریورماه، دستگاههای امنیتی ایران به مقامات سوری داده بودند.
🔸ایشان در این مورد نیز ابراز عدم اطمینان کردند که دادههای هشدارآمیز ایران به دست مقامات عالی و ذیربط سوری رسیده باشد و تلویحاً به امکان نوعی همدستی و توطئه در ردههایی از مقامات سیاسی و نظامی سوریه با پروژهی مهاجمان و اشغالگران اشاره کردند.
۴. تأکید رهبر بر «جوانان غیور سوری» به عنوان نیروی رهاییبخش سوریه که با ایمان و وطندوستی کشورشان را از شرّ مهاجمان بیگانه و تروریستهای داخلی نجات خواهند داد، در واقع اشاره به «نیروهای دفاع ملّی سوریه» (قوات الدفاع الوطنی) بود که به بسیج سوریه نیز معروف است.
🔹 این گروه شاخهای از نیروهای مسلّح سوریه است که غالباً از نیروهای داوطلب مردمی در سال ۲۰۱۲ تشکیل شده و نقش مهمی در آزادسازی و پاکسازی مناطق تصرّفشدهی سوریه داشته است.
🔸«نیروهای دفاع ملّی سوریه» با هدف اولیه مبارزه با داعش و سایر گروههای تروریستی فعال در کشور سوریه با ابتکار و تیزبینی سردار شهید سلیمانی و دیگر فرماندهانی نظیر سردار شهید همدانی تشکیل و سازماندهی شد و تعداد اعضای آن در اوج نبردها بیش از ۱۰۰ هزارنفر تخمین زده شده است.
۵. رهبر ایران بر خلاف برخی از مقامات فعلی و سابق ایران، از تعامل با مهاجمان تروریستی که اکنون قدرت را به دست گرفته و در صدد تشکیل دولت جدید سوریه هستند، صحبتی نکردند.
🔹بلکه فحوای کلام ایشان بر قیام و مبارزه و مقاومت مردم سوریه در برابر دولتهای مهاجم خارجی، اشغالگران صهیونیست و تروریستهای مسلّح که دمشق را تصرّف کردهاند، دلالت میکرد.
۶. رهبر ایران در سخنان خود روایت سومی را مطرح کردند که نشان میدهد از هر دو سمت سوریه و ایران، اصل مسألهی کمک محلّ بحث نبوده، بلکه ممتنع بودن شرایط انضمامی میدان، امکان کمکرسانی را مختل کرده است:
«ما در همین شرایط دشوار هم آماده بودیم [کمک کنیم]. اینجا به من آمدند گفتند که همهی امکاناتی که برای سوریها امروز لازم است ما آماده کردهایم و آمادهایم که برویم. آسمانها بسته بود، زمین بسته بود، رژیم صهیونیستی و آمریکا هم آسمان سوریه را بستند، هم راههای زمینی را بستند، امکان نداشت. اینجوری است قضایا. انگیزهها اگر چنانچه در داخل آن کشور به حال خود باقی میماند و میتوانستند در مقابل دشمن حرفی داشته باشند دشمن آسمانشان را هم نمیتوانست ببندد، راه زمینی را هم نمیتوانست ببندد. میشد بهشان کمک کرد.»
🔸این کلام ایشان به روشنی با هردو روایت غالب در رسانههای داخلی و خارجی متفاوت است.
🔹در روایت اول، اسد از درخواست مستقیم برای کمک نظامی و لجستیکی از ایران امتناع کرده و ایران هم نمیتوانسته بدون مطالبهی رسمی و صریح حکومت سوریه اقدام به کمک کند.
در روایت دوم، ایران علیرغم درخواست مستقیم و صریح اسد، از کمک به سوریه استنکاف کرده است.
🔸همچنین بین خطوط سخنان رهبری در این فراز میتوان سرزنش ارتش سوریه و وادادن زودهنگام آنان را نیز دید، که اگر بدون مقاومت عقبنشینی نمیکردند و راه را برای دشمنان باز نمیگذاشتند، امکان کمکرسانی ایران هم با مشکل مواجه نمیشد.
۷. فحوای کلام رهبر ایران بر این امر متمرکز بود که از دست رفتن موقّتی سوریه، به معنای ازهمگسیختگی جبههی مقاومت در منطقه نیست. شاید زمان ببرد اما هم سوریه به جبههی مقاومت برمیگردد، و هم مقاومت در نقاط دیگر منطقه گسترش مییابد. چه بسا بتوان 'سایر نقاط منطقه' را به فراتر از غرب آسیا نیز تسرّی داد، گرچه نفوذ مقاومت در آن نقاط، چندان که باید مرئی نشدهست.