☑️فرمانده سپاه قدس خطاب به آمریکا:
♦️با کوچکترین حرکت دندانتان را خرد میکنیم
🔹سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه خطاب به آمریکا اظهار داشت:
به آمریکاییان میگوییم هنوز از جغرافیای اطراف ما وقت دارید که با ذلت بیرون بروید، وگرنه از تمام این جغرافیا بدتر از افغانستان #اخراج میشوید.
25.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 حکایت اموال نجومی آیت الله یزدی
#مجاهد_پارسا
💢 دوره کنشگری موثر در شبکههای اجتماعی برگزار می شود
🔹 دوره کنشگری موثر در شبکه های اجتماعی در 8 جلسه به صورت غیرحضوری از تاریخ 13 تا 29 آذر به همت سازمان فضای مجازی سراج مرکز استان قم و خبرگزاری رسا برگزار می شود.
🔹 دوره کنشگری موثر در شبکه های اجتماعی با حضور اساتید گرانقدر دکتر محمدرضا رازیان، دکتر صالح اصغری، دکتر لیلا وصالی و سید پویان حسین پور برگزار خواهد شد.
🔹 در این دوره مباحثی همچون ضرورت کنشگری طلاب در شبکه های اجتماعی، آشنایی با جنگ روایتها، جریان شناسی جبهه معارض با انقلاب اسلامی، قوانین توییتر، امنیت کاربری، زیست طلبگی در شبکههای اجتماعی، تکنیک های اقناعی، آشنایی با ژانرهای توییتر، نحوهی مقابله با Fake news ارائه خواهد شد.
🔹 گفتنی است تاریخ ثبت نام دوره از 9 تا 11 آذر به صورت عمومی در 8 جلسه آنلاین و 2 جلسه کارگاهی(حضور - آنلاین) برای طلاب سراسر کشور خواهد بود و علاقه مندان جهت شرکت دراین دوره می توانند با ورود از طریق لینک https://r34.ir/9 ثبت نام خود را انجام دهند.
🔹 لازم به ذکر است علاقه مندان می توانند با وارد کد تخفیفی rasa1400 از تخفیفات ویژه این دوره بهره مند گردند.
#کنشگری_رسانهای
❓برای سه دهک پایین و بیکاران چه می توان کرد؟!
#بخش_اول
▫️عدالت در تقسیم منابع ثروت مقدم بر عدالت در توزیع درآمدهاست۱
این اصلی اساسی در عدالت اجتماعی است. بدون آن عدالت های یارانه ای و رزمایش های مومنانه به جایی نمی رسد و کماکان اقشار مستضعف، محروم می مانند.
قانون اساسی هم در اصل۳ و بند۲ اصل۴۳ بدان پرداخته است.
▫️روش توانمند کردن اقشار محروم و مستضعف برای بهره مند شدن از منابع و نگهداشت آن منابع ثروت از مسائل اساسی است.
یک راه برای توانمند سازی آنها در مقابل دو رقیب دیگر بازار(سرمایه دار خصوصی/ سرمایه دار حاکمیتی) به هم پیوند دادن آنهاست؛ که در سیاست های کلی اصل۴۴ به تعاونی فراگیر تعبیر شده است. گروه هدف این تعاونی های فراگیر: سه دهک پایین درآمدی و بیکاران ابلاغ شد.
▫️تجربه تعاونی تلفیقی در دنیا -در مقابل نظام سوسیالیستی و کاپیتالیستی- الگویی نزدیک برای تعاونی فراگیر سیاستهای اصل۴۴ است.۲
تعاونی تلفیقی از تعاونی مصرف کنندگان شروع، به تولید می رسد و بعد منابع اولیه تولید را هم در اختیار می گیرد.
یکی از نمونه های موفق این تعاونی ها در دنیا تعاونی پیشروان منصف راچدیل است.
▫️کشف مهم شارل ژید -از طرفداران تعاونی تلفیقی- این بود:
همه افراد جامعه مصرف کننده هستند اما گروه اندکی تولید کننده اند.
پس قدم اول را باید در جهت حفظ منافع مصرف کنندگان برداشت و تولید را زیر نظر آنان بُرد.
⚠️توجه: سه دهک پایین و بیکاران، مصرف می کنند؛ به هم دوختن این چند میلیون مصرف کننده تضمینی، یک بَرند بزرگ برای تولید است و ارزشش از سرمایه برای بخش تولید کمتر نیست!
🔘 سه مرحله یک تعاونی فراگیر:
1⃣ تعاونی توزیع و مصرف محلی:
در شهر و روستا آن گروه هدف، تعاونی های مصرف بنا می کنند و به هم متصل و اتحادیه تعاونی های مصرف شان پدید می آید.
کمیته امداد، بسیج سازندگی، گروه های جهادی در یک قرار مشترک می توانند به تشکیل این تعاونی ها و اتحادیه کردنشان کمک شایانی کنند.
دستاورد مهم این مرحله: بازار بزرگ و مطمئن و تضمینی برای تولید است. تقسیم سود حاصل از فروش بین اعضاء، دستاورد تبعی است.
2⃣ اجاره خط تولید تا تاسیس کارخانه:
آن مشتری تضمینی چند میلیونی، به اتحادیه تعاونیِ فراگیر این امکان را می دهد که بجای خرید عمده، خط تولید را اجاره کند و بالاتر حتی به مرور با افزایش سرمایه بتواند کارخانه تولیدی اقلام اساسی مصرفش را خود تاسیس کند.
کاری که امروز بخش خصوصی با فروشگاه های زنجیره ای می کند!
سیاستهای اصل۴۴، ۳۰٪ از فروش واگذاری ها به بخش خصوصی و حاکمیتی را به این تعاونی ها اختصاص داده است که کمک به راس المال می شود.
اگر بنیاد مستضعفان هم به حسب وظایف ذاتی خود برخی هلدینگ های مربوطه را به کمک این تعاونی فراگیر سه دهک پایین و بیکاران بیاورد(به شکل اجاره به قصد تملیک یا هر نحو دیگر)، قدرت رقابت این تعاونی با رقبایش در بازار افزایش می یابد.
ادامه در بخش دوم
❓برای سه دهک پایین و بیکاران چه می توان کرد؟!
#بخش_دوم
3⃣ در اختیار گرفتن مواد اولیه تولید:
تعاونی فراگیری که صاحب خط تولید اقلام ضروری اش هم شده و علی القاعده سرمایه اش افزایش یافته، می تواند مواد اولیه تولید را هم خود به دست گیرد؛ مثلا شرکت بهره برداری از معدن یا شرکت بازرگانی تاسیس کند و...
اصلِ هر عضو یک رای نه هر سهم یک رای در این تعاونی ها مانع پیدایش استثمار و طبقات در آن میشود.۳
▫️اگر اصلِ کارگر_مالکی که مورد تاکید شهید بهشتی در تعاونی بود۴ رعایت شود، کارگران این تعاونی فراگیر از تولید تا توزیع از خود آن اقشار محروم و بیکار انتخاب میشوند.
خود اشتغالی، هم مشکل بیکاری اینان را حل می کند و هم دستمزد کار را بعلاوه ی سودِ سهم می کند و موجب توانمندی و بی نیازی این خانواده ها می شود.
▫️تعاونی های ناقص الخلقه در ایران پس از انقلاب بهانه ای شده که تا اسم تعاونی می آید، شکست یا سوء استفاده هیات مدیره ها و... تداعی شود و تعاونی نشدنی جلوه داده شود!
پروفسور اونگکاعبدالعزیز با مجوز و تشویق شیخ محمود شلتوت مفتی الازهر موسسه تابونگ حاجی در مالزی را تاسیس کرد. از سپرده های کوچک مردم مالزی برای تسهیل حج گزاری آنها استفاده و تا سال2000 توانست ۵۰٪مردم را جذب کند! ایده بانک بدون ربا در کنار شرکتهای اقتصادی این موسسه، هم حج را تسهیل و هم با زکاتش فقرا را بی نیاز می کرد.۵
یک کشیش ایده تعاونی موفق موندراگون اسپانیا را به ۵ مهندس داد.
آیت الله شاه آبادی تعاونی شرکت مُخمس را موجب شد و...
باز هم میشود! قم و نجف، مبلغین اسلامی هم نقش دارند.
▫️کتابهای دکتر مرتضی فرهادی قانعتان می کند که سابقه ایران زمین نیز مملو از این همکاری ها، یاری گری ها و تعاون ها بوده است.
۴۰۰هزار واره (تعاونی سنتی زنان عشایر در حوزه شیر و لبنیات) تا سال ۱۳۳۵ بیش از ۲میلیون زن ایرانی را در خود عضو داشته است.۶
ملتی که اندازه ۸۰٪ فاصله زمین تا ماه در طبیعت سخت و کم آب، قنات(۱۵۵۰۰قنات) از او باقی مانده است۷ را چگونه میشود به نداشتن روحیه کار جمعی و تعاون متهم کرد؟!
.........................................
۱.ر.ک: اقتصادنا/ الاسلام یقود الحیاه شهید صدر
۲. ر.ک: اقتصاد تعاونی از منظر اسلام/ دکتر احمد علی یوسفی
۳و۴.ر.ک: نظام اقتصادی در اسلام (مباحث کاربردی) شهید بهشتی
۵.ر.ک:http://miqat.hajj.ir/article_37273.html
۶. ر.ک: کتابهای واره/ فرهنگ یاری گری مرتضی فرهادی
۷. ر.ک: مقاله کار در فتوت نامه ها مرتضی فرهادی
#اقتصاد_مردمی
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۰/۹/۱۰
🔴 بانک تعاونی، تجربه ای بدیلِ بانک های سرمایه داری!
▫️نظم مالی تعاونی بهشدت در اروپا طرفدار دارد. ۴۰۰۰ بانک محلی تعاونی با ۱۰۰ میلیون مشتری تا سال ۲۰۰۲ در اروپا وجود داشته است. ویژگی این بانکها این است که اهداف، ارزشها و حتی نظام حکمرانیشان از بانکهای سرمایهداری متمایز است. بهعنوان نمونه سیستم اعتباردهی در این بانکها بر اساس میزان سرمایه نیست و بازدههای مالی کوتاهمدت را دنبال نمیکنند و بهدنبال تامین مالی تولیدند و ارتباط وثیقی بین بانکداران این عرصه با شرکتهای تولیدی وجود دارد.
( بخشی از مقاله: خلق پول خصوصی؛ عامل اصلی تورم در ایران، نه مسئله نقدینگی/ احسان ولدان
http://public.qasd.ir/articles/604#start)
#اقتصاد_مردمی
❓برای سه دهک پایین و بیکاران چه می توان کرد؟!
محسن قنبریان