#یادداشت_هفته
🔻«این حق همه مردم است یا نیست!؟ »
چند وقتی است در برخی از شبکه های مجازی از جمله در فضای اینستاگرام و توئیتر با حمایت عده ای معدود، برخي از ويدئوهاي ارسالي كاربران تحت عنوان شهروند خبرنگار، در حال بازپخش است .
اغلب این ویدئوها با پرداختن به پاره ای از مسائل اجتماعیـ فرهنگی در زیر پوست شهرها که منجر به تقابل، فحاشی، اعتراضات، دعواهای لفظی و ... شده و رواج این صحنه ها در فضای مجازی باعث ایجاد دو دستگی و به خطر افتادن امنیت روانی در سطح جامعه شده است.
فارغ از عملکرد #هوش_مصنوعی بکار رفته در برخی از سکوها از جمله اینستاگرام و پشتیبانی کلی شرکت های بزرگ این صنعت که به دنبال مهندسی و بازنشر خاص این نوع محتوا در فضای مجازی هستند ... اما روی این سخن بیشتر به فضای عمومی جامعه اشاره دارد .
همه ما شنیده ایم که تاب آوری در سطح جامعه ، نیازمند ریشه یابی است، همانطور كه افراد يك جامعه پس از پشت سر گذاشتن برخي از مشكلات و اصطلاحا به خطر افتادن امنيت رواني آنان، آستانه تحمل پائین تری نسبت به محرک های جدید دارند و زندگی در سطح جوامع بزرگ شهری که خود حاوی استرس های خرد و کلان می باشد و با توجه به وجود داده های زیادی که روزانه افراد یک جامعه با آن روبرو می شوند که خود دارای حجم اطلاعاتی بسیار زیادی است که ذهن مرتبا باید آن را پردازش کند در کنار تراکم کارکرد روانی، خود به خود باعث پائین آمدن سطح تحمل افراد می شود .
وجود مولفه های اقتصادی- اجتماعی نظیر فقر، بیکاری، نگرانی از آینده ، ناامیدی ، فقدان امنیت شغلی، فقدان امنیت مالی، و ... در کنار عدم امنیت روانی ـ اخلاقی در محیط خانواده نیز بر پرخاشگری افراد اثر گذار است. حال با این وجود نباید از محرک های محیطی نیز غافل شد.
اخباری که متاسفانه به صورت روزانه و ناقص از هر کجای کشور به گوش می رسد، در کنار ضریب رسانه ای به عنوان یک عامل در عملیات شناختی تاثیر گذار است .
دشمن تمام سعی و تلاش خود را در این زمینه بکار بسته که با ایجاد ناامیدی در سطح جامعه بتواند به اهداف خود دست پیدا کند. به همین دلیل اهتمام خود را پرداختن به مسائلی خاص، که باعث کاهش آستانه تحمل افراد یک جامعه می شود قرار داده است. گاها در فضای مجازی شاهد صحنه هایی هستیم که برخی از افراد با تجمع، تحصن، راهپیمایی به صورت قشری ( معلمان، بازنشستگان، کارکنان دادگستری، کشاورزان، و ...) خواهان احقاق حق پایمال شده خود هستند. بازنشر این صحنه ها، در کنار پرداخت به مسائلی همچون تذکرات لسانی به حجاب توسط متدینین، #فحاشی برخی از گروه ها به روحانیون و ایجاد تنش در جامعه، تقطیع و بازپخش برخی از سخنان ائمه جمعه به صورت هدفمند در کنار استفاده از کلید واژه هایی که متاسفانه چند صباحی است در فضای مجازی دست به دست می شود از جمله «هر کس نمی خواهد جمع کند از کشور برود»، همه و همه باعث به خطر افتادن #امنیت_روانی افراد یک جامعه شده است.
در این میان وجود بازی های سیاسی و درگیری های حزبی در کنار بی تدبیری مسئولان در انتصابات، عملکرد و موضع گیری های اشتباه برخی نمایندگان به اسم مردم و وعده های پوچ و تهی مدیران در کنار گفتار درمانی مسئولان عالی و عدم عملکرد متناسب رؤسا، باعث ایجاد دو قطبی هایی در سطح جامعه شده است که منتهی به ناامیدی و کاهش آستانه تحمل و تاب آوری افراد شده است
.
نکته حائز اهمیت در مقابله با این اپیدمی، در کوتاه مدت، رفع برخی از مولفه های به خطر انداختن امنیت روانی در سطح جامعه است. تصدیق حق مردم، احساس درک، احترام، پذیرش متقابل به عنوان شهروند، ایجاد روابط عاطفی، ارتباطات حقیقی، در کنار واقع گرایی، امید و نگاه مثبت به آینده، همه و همه باعث ایجاد ایمنی می گردد .
البته مسئولین کشور نیز باید تمام هم و غم خود را در جهت اصلاح رویه نادرست حکمرانی در سطح جامعه قرار داده و با ایجاد و بکارگیری شتاب دهنده هایی به عنوان مسکن در کوتاه مدت و اصلاح ساختاری در میان مدت در کنار مدیریت متناسب و هوشمند فضای مجازی و استفاده از ظرفیت همه افراد متعهد متخصص در بلند مدت در جهت حکمرانی مردم پایه اقدام نمایند .
یادمان نرود دشمن در این #جنگ_شناختی، از تمام ظرفیت ها برای رسیدن به هدف غائی خود که همانا از بین بردن نظام سیاسی جمهوری اسلامی و ضربه زدن به آرمان هاست بهره می برد. و برای رسیدن به هدف خود از ظرفیت بازیگران این عرصه نیز به تمامه استفاده می کند .
#جنگ_شناختی
#تاب_آوری
#امنیت_روانی
#احساس_درک_متقابل
✍:حجت الاسلام دکترمحمود کشاورز
🔵انعکاس نظرات تحلیلگران و اشخاص رسانه ای تندرو عرب در مؤسسه گیتستون (اندیشکده راست تندرو و شناخته شده در نشر مقالات ضداسلامی) تحت عنوان؛
⭕️ "اعراب از سیاست بایدن در قبال ایران "ناامید" شده اند."
امیل امین، نویسنده مصری، العربیه ، 7 ژانویه 2022؛
دولت بایدن استدلال می کند که در دسترس قرار دادن و افشای اطلاعات درباره مذاکرات با ایران ممکن است به امنیت ملی آمریکا آسیب برساند. این یک بهانه و توجیه ضعیفی است
اما حقیقت روشن اینجاست:
دولت ضعیفِ بایدن در تلاش است به هر قیمتی به توافق [با ایران] برسد. تا چهره خود را در مقابل آمریکایی ها زیبا کند.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رونمایی از کیفهای پر از دلار و یورو در دادگاه رسیدگی به تخلفات شهرداری لواسان
هموطن؛
با انبوهی از #کیفهای_کثیف حقمان پایمال شد، نه با #چمدان_مقاومت !
🔵مصر هم از آمریکا #تضمین میخواهد!
🔸بعد از مصاحبهی سید حسن نصرالله و اعلام آمادگی حزب الله جهت تامین سوخت لبنان از طریق ایران، آمریکا به مصر اجازه داد تا گاز لبنان را تامین کند
اما قاهره به سخن شفاهی آمریکا اعتمادی ندارد و از این کشور، #تضمین خواستهاست.
🔹چندی پیش، روسیه نیز در رابطه با رفع مناقشه ی اوکراین از آمریکا درخواست #تضمین کرده بود.روسیه گفته بود:" آمریکا باید تضمین بدهد که اوکراین عضو ناتو نمیشود."
اما وقتی ایران در وین حرف از #تضمین میزند، جریان اصلاحطلب آنرا شرطی محال و غیرمرسوم در دنیای دیپلماسی می خواند!
✍هدایــتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ببینید | وضعیت گرانی در دوران پهلوی به گفته جان فوران، جامعه شناس آمریکایی
♨️ تفکر غربگرا روز به روز فقر را افزایش میدهد!
🔶 به بهانه ۲۶ دیماه، سالروز فرار #محمدرضا_پهلوی از ایران
_________________________
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی نویسنده کتاب #صعود_چهل_ساله
_________________________
5.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #ببینید | زنی که #امام_خمینی را به گریه انداخت!!
♨️ پاسخ محکم مادر شهید به بنیانگذار انقلاب
💢 به مناسبت وفات حضرت #ام_البنین
_________________
🔶 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠 اندیشکده راهبردی #سعدا
📖 لفظ #فرار_مغزها اولین بار برای کدام کشور گفته شد؟!
💢 وضعیت سواد در اواخر حکومت #پهلوی
♨️ یرواند آبراهامیان، تاریخشناس مشهور ارمنی مقیم آمریکا، در کتاب تاریخ ایران مدرن مینویسد:
«ایران پس از دو دهه، یکی از #بدترین_کشورها در بخش مرگ و میر کودکان و نسبتِ پزشک به بیمار در خاورمیانه بود. یکی از پایینترین نرخهای آموزش عالی مربوط به این کشور بود. افزون بر این، 68 درصد از جمعیت بزرگسال، #بیسواد بودند؛ 60 درصد از کودکان نمیتوانستند دورۀ دبستان را به صورت کامل طی کنند و تنها 30 درصد از داوطلبان کنکور میتوانستند وارد دانشگاهها شوند. در این میان، شمار افراد متقاضی تحصیل در خارج از کشور رو به رشد بود. در دهۀ 1970 میلادی (1350ش)، شمار پزشکان ایرانی مستقر در نیویورک، بیشتر از شهرهای غیر از تهران بود. اصطلاح « #فرار_مغزها » نخستین بار برای ایران به کار گرفته شد».
📚منبع: A History of Modern Iran، نوشته Ervand Abrahamian، ص207
💢 اهانت به مقدسات دیگر مذاهب جایز نیست
🔸 حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر پرهیز از اهانت به مقدسات دیگر مذاهب گفت: گفته های متفکران شیعه و اهل سنت باید ملاک قرار گیرد نه گفته های عده ای قلیل و افراطی.
📝خبرگزاری رسا
🦊 آنتی روباه
🦊 آنتی روباه
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 در سازمان تبلیغات قم چه خبر است؟!
♦️ شعبان زاده معلوم هست داری چیکار می کنی؟!
🔻 صادق امامی طی گزارشی مفصل در روزنامه فرهیختگان به جزییات سوءاستفاده های جوانکی به اسم مهرشاد سهیلی پرداخت و در بخشی از این گزارش به سازمان تبلیغات قم و شعبان زاده مدیر این سازمان پرداخته است:
🔹 تازهترین جشنوارهای که سهیلی آن را در دست گرفته است و از طریق آن توانسته با حجتالاسلام قرائتی، آیتالله نوریهمدانی و آیتالله جوادیآملی دیدار کند، «جشنواره شهید علی لندی» است!
🔹 طراح این جشنواره موسسه امام صادق یعنی موسسه مهرشاد بوده اما او که از حساسیتها آگاه بوده، نخستین خبر را به نقل از روابطعمومی ادارهکل سازمان تبلیغات اسلامی استان قم به رسانهها میفرستد و پس از آن زمام امور را در دست میگیرد!
🔹 درحال حاضر تمام این پروژه در اختیار مهرشاد سهیلی و تیم اوست.
🔹 او البته حجتالاسلام شعبانزاده، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی قم را بهعنوان رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره معرفی کرده اما مدیریت جشنواره رادراختیار دارد!
🔹 به احتمال بسیار قوی، مراجعی که در این برنامه شرکت کردهاند اطلاعی از قضایای پشت پرده آن نداشتند وسهیلی دراین زمینه نیزتوانسته به خوبی از ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی برای خودش استفاده کند!!
🔹 این جشنواره مثل تقریباپویشهای سهیلی، «مجازی» است وافراد آثارشان رادر قالب عکس، فیلم، شعر ومقاله در سایت ثبت میکنند.سهیلی خودش استقبال از این جشنواره را بینظیر میخواند: چنین جشنوارهای دراین برهه اززمان بینظیر است. بچهها آنتن تلویزیونی رفتند. مراجع وآقای قرائتی پیام دادند!
8.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 برشی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید سعید لواسانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در نشستهای جهاد تبیین که به مناسبت دهه بصیرت در شهر قم مقدس برگزار شد.
🔸 جهاد تبیین یعنی پذیرفتن هزینههای در میدان ماندن و گفتن حرف حق
اگر جوانی به حوزویان مراجعه کند و درباره احکام نماز سوالی داشته باشد پاسخ خواهد گرفت اما اگر درباره عدالت اجتماعی سوالی داشته باشد، پاسخی برای گفتن نداریم..
#اینستاگرام
💠 نماز جمعه: نمایش قدرت یک؛ پیشگفتار
«نماز جمعه... نمايشى از قدرت سياسى و اجتماعى اسلام است.»
امام خمینی
خدای سبحان توفیق داد، به مدت هفت سال نماز جمعۀ لواسان را اقامه کردم. بر خود لازم میدانم که تجربیات خود را در قالب ـ نه خاطرهگویی بلکه ـ اصول و آسیبها و چالشهای پیشرو به رشتۀ تحریر درآورم. شاید برای مسئولان مربوطه در شورای سیاستگذاری و ستادهای نماز جمعه، بهویژه ائمۀ محترم جمعه و دستگاه امامت کارا باشد.
نماز جمعه یک مسألۀ مهم در اسلام است و در مکتب امام هم از جایگاه رفیعی برخوردار است. و مسألهای است که با ماست و مسألۀ روز ماست. مسألۀ ما با دو سوال مهم همراه است. چرا اسلام نماز جمعه را تشریع کرد؟ کارکرد و کارویژۀ نماز جمعه ـ بهصورت عینی ـ در جامعۀ اسلامی چیست؟ در کنار آن به زمان خود، و نظام اسلامی و وضعیت کنونی دنیا باید توجه کنیم که نماز جمعه در نظام جمهوری اسلامی چه جایگاهی دارد؟ و شاید این سوال از دو سوال پیشین مهمتر هم باشد.
ما با دو مسألۀ عمده مواجه هستیم. یک: اصولاً نماز جمعه، مسألهای است که با تاروپود اسلام و نظام جمهوری اسلامی گره خورده است. دو: دنیای جدید اقتضائاتی دارد و پدیدههایی در آن جلوهگر شده که مسألۀ نماز جمعه را از حالت سنتی آن خارج کرده است و نیاز است که با رجوع به سنت اسلامی و فقه سیاسی، کارویژه آن را بازتعریف کرد و با آن، کارکرد مناسب نماز جمعه و امام جمعه را در نظام جمهوری اسلامی شناسایی کرد.
یک نکته را هم لازم میدانم که تذکر بدهم. طبعاً برخی عبارات این نوشتار مناقشهآمیز خواهد بود. اما هدف بنده نه جدل با کسی است، نه بنای مشاجره با کسی را دارم، در مقام موعظه و پند هم نیستم. بیشتر میخواهم نماز جمعه را بهمثابۀ یک مسأله در گام دوم انقلاب اسلامی بررسی کنم، بیش از آنکه به زمینههای تاریخی آن بپردازم.
🔸لینک مطلب در سایت رسمی حجت الاسلام والمسلمین سید سعید لواسانی🔻
https://www.hosseinilavasani.com/1400/10/24/%d9%86%d9%85%d8%a7%d8%b2-%d8%ac%d9%85%d8%b9%d9%87-%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4-%d9%82%d8%af%d8%b1%d8%aa-%db%8c%da%a9%d8%9b-%d9%be%db%8c%d8%b4%e2%80%8c%da%af%d9%81%d8%aa%d8%a7%d8%b1