⭕️ تيم باقرى در هدف، رويكرد و افراد تفاوت خاصى با تيم عراقچى ندارد
✍️ مجید شاکری، اقتصاددان
🔹دوستان مى كوشند، نشان دهند تيم "جديد" مذاكره كننده از تيم "قبلي" موفقتر است يا تيم "قبل" از تيم "جديد" بهتر است. هيچ يك از اين دو گزاره نسبتي با واقعيت ندارد. تيم آقاى باقرى در هدف، رويكرد و افراد تفاوت خاصى با تيم آقاى عراقچى ندارد.
🔹هدف هر دو تيم احياي برجام بوده است به جاي احياي انتفاع برجام، رويكرد هر دو تيم حقوقي و غير انتفاعي و با اين عقيده كه از چانه زنى بر سر رفع تحريم به انتفاع مى رسيم، به حاي آنكه با چانه زنى بر سر انتفاع به رفع تحريم برسيم. بطور طبيعي هدف و رويكرد يكسان افراد يكسانى را هم ميطلبد.
🔹هر دو تيم در فهم نسبت چين با برجام از يك طرف و روسيه با برجام از طرف ديگر دچار سرگيجه راهبردي بوده و هستند. هر دو تيم بدليل هدف(اشتباه) يكسان، مطالبات عموما بدون فايده اي را برجسته كرده و مى كنند كه هم دست طرف مقابل را در مذاكرات پرتر مى كند و هم فرصت ايران را براي انتفاع كمتر.
🔹تلاش دوستان نزديك به تيم "جديد(؟)" براي غيريت سازي بين اين دو تيم خصوصا حول ايجاد دوگانه عراقچي-باقرى را درك مى كنم اما اشكال اين تلاش آن است كه روزى كه نتيجه مذاكرات منتشر شود و با نتيجه دور آخر آقاى عراقچى (كه در گزارش آقاي ظريف منعكس شده) قياس شود جامعه به نتيجه مى رسد كه هر تلاشي و از هر مسيرى در مذاكرات لاجرم به همين نتيجه مى رسيده در حالي كه نيك مي دانيد طرحهاي در دسترس متعدد ديگرى وجود داشت كه سرنوشتي كاملا متفاوت از وضعيت فعلي مذاكرات را رقم مى زد.
🔹آنچه تفاوت ميسازد "سر تيم"ها نيستند بلكه ايده ها، و رويكردها هستند و تغيير سر تيم مذاكرات اگر به تغيير در رويكرد منتهي شود، واقعا منجر به يك تيم متفاوت ميشود.
🔹باز اين كه گفته شود سرتيم جديد چون مذاكرات را در ميان راه تحويل گرفته امكان تغيير رويكرد نداشته خطاست و قبلا در اين باره با هم گپ زديم. حتي تلاش اوليه سر تيم جديد در قالب كانال بروكسل هم تغيير رويكرد نبود و اساسا موضوع را حقوقي و اهرم ايران را صرفا به روال گذشتگان هسته اي-حقوقي-سياسي( و غير اقتصادي)مى ديد.( و دقيقا به همين خاطر هم شكست خورد.)
🔹داشتن روايت درست از مسير يكسال گذشته بزرگترين خدمتى است كه به ميهن مظلوممان مى توانيم بكنيم. ناگفته نماند كه من به شخص آقاى باقرى ارادت قلبي دارم اما ايران كه عزيزتر است./ صفحه توییتری مجید شاکری
⭕️طرح مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی/ بلینکن از بنت خواسته تا جایگزینهای خود برای برجام را ارائه کند
🔹یک مقام وزارت خارجه آمریکا و یک مقام صهیونیستی به پایگاه خبری اکسیوس گفتهاند که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل و دیگر مقامات این رژیم خواستار ارائه جایگزینهای آنها برای توافق هستهای شده که باعث محدود شدن غنیسازی اورانیوم توسط تهران میشود.
🔹این منابع همچنین گفتند که بلینکن از بنت پرسیده که جایگزین وی برای برجام چیست و با تکرار اتهام به ایران پرسیده چگونه میخواهد از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری کند.
🔹بنت نیز در پاسخ به این سوال بلینکن مدعی شده اگر ایران بداند آمریکا و کشورهای اروپایی تحریمها علیه این کشور را به سطح تحریمهای روسیه میرسانند، از غنیسازی اورانیوم تا سطح نظامی ۹۰ درصد خودداری خواهد کرد.
⌛️ رصد جمعه (12فروردین، 29شعبان و 1آوریل)
1292؛ رحلت عالم ربانی "سید محمد ابراهیم خوانساری"
1358؛ روز جمهوری اسلامی ایران، 98.2 درصد مردم ایران به "جمهورى اسلامى" راى "آرى" دادند
1370؛ تشكیل و آغاز به كار "نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران"
1325ق؛ تصويب متمم قانون اساسي و تاييدِ آن توسط محمدعلي شاه قاجار
1333ق؛ ورود نیروی ارتش سرخ شوروی به بندرانزلی
1793م؛ آغاز شورش بزرگ "وانْدِه" علیه حكومت انقلابی فرانسه
1945م؛ آغاز حمله نیروهای امریكا به جزیره اوكیناوا در ژاپن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رئیس جمهور: مافیایی که در تجهیزات پزشکی و دارویی وجود دارد قویترین مافیا است
👤 سید ابراهیم رئیسی، در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان خراسان رضوی:
🔹مافیایی که در تجهیزات پزشکی و دارویی وجود دارد، ظاهراً از همه مافیاها قویتر است.
🔹کاری که دانشمندان ایرانی با زحمت انجام میدهند، استاندارد و قابل عرضه در دنیا و قابل رقابت با محصولاتی است که در جهان تولید میشود.
🔹نباید تسلیم کسانی شویم که نمیخواهند حاصل تلاش دانشمندان ایرانی به دنیا عرضه شود؛ باید این فضا را بشکنیم و با قدرت پیش برویم.
🔹دولت سیزدهم حتماً دست مافیا و جریانات فاسدی که در حوزه پزشکی و دارویی فعالیت دارند، قطع خواهد کرد./ ایرنا
⭕️ حق روز ۱۲ فروردین ادا نشده است چون در ایام تعطیل قرار گرفته است
👤 حاج علی اکبری، خطیب نماز جمعه تهران:
🔹امروز روز خیلی بزرگی است، به دلیل اینکه ۱۲ فروردین در ایام تعطیل قرار گرفته است، حقش ادا نشده است، این روز، روز خیلی با عظمت و بزرگ و تکاندهنده است، به تعبیر امام راحل، ۱۲ فروردین از بزرگترین اعیاد مذهبی ماست، کلمات امام راحل حساب شده است و ایشان چنین سخنی را به درایت مطرح میفرمایند.
🔹امام (ره) فرمودند: ۱۲ فروردین مکمل و متمم ۲۲ بهمن بود. بعضی از انقلابیون و احزاب درباره نوع حکومتی که به رفراندوم گذاشته شود، حرفهای دیگری داشتند، در این ۵۰ روز بعد از ۲۲ بهمن، تکلیف معلوم شد، کم نبودند انقلابهایی در دنیا مثل روسیه و فرانسه که نتیجه انقلابشان دگرگون شد، اما در انقلاب اسلامی ما با هدایت امام راحل به عنوان مؤسس انقلاب، در روز ۱۲ فروردین مردم اعلام کردند که چه میخواهند، در صندوق رأی به جمهوری اسلامی آری گفتند و این رأی پیش چشم ملتهای جهان قرار گرفت وامام نیز در زمان نزدیکی برای تشکیل مجلس خبرگان دستور دادند./ مهر
هدایت شده از mesaghمیثاق
۱۲ فروردین؛ اولین پیروزی جمهور مردم بر دیکتاتوری لیبرالها
یادداشت سید یاسر جبرائیلی:
🔹دوازدهم فروردین ماه ۱۳۵۸، یک نقطه درخشان در تاریخ انقلاب اسلامی است که اهمیت آن چه بسا از سرنگونی رژیم پهلوی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ بیشتر باشد.
🔹اگر ۲۲ بهمنماه رژیم طاغوت سرنگون شد، ۱۲ فروردینماه نظام اسلامی تاسیس شد؛ و تامل و تدبر در تاریخ انقلاب اسلامی نشان میدهد این تاسیس مبارک، مسیر همواری نبوده است.
🔹جریان لیبرال در ایران که پیش از سرنگونی رژیم پهلوی در پی حفظ سلطنت بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همه همّ خود را مصروف جلوگیری از تاسیس یک نظام اسلامی کرد و در این مسیر هیچ ابایی نداشت که خواسته خود را بر جمهور مردم تحمیل کند؛ اما به فضل خدای متعال، انقلاب اسلامی با رای ملت به جمهوری اسلامی از سرقت لیبرالها در امان ماند.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌀اهانت رذیلانهی ضدانقلاب به ساحت مطهر امام خمینی(رضوانالله علیه)
و
بیتوجهی سیساله به مطالبات امام خامنهای(روحی فداه) از حوزه علمیه
توسط شورای عالی و مدیریت حوزه،
👈به یک اندازه قبیح و تنفرآمیز است
و البتّه تأثیر ناکارآمدیِ حوزه علمیه بهمراتب بیشتر از اقدامات ضدانقلاب است..
#حوزه_باید_به_مسیر_انقلاب_بازگردد
#تحول_بنیادین_در_حوزه_علمیه
#کاهش_سنوات_تحصیلی
#تغییر_کتب_درسی
✅صدای انقلاب را از اینجا بشنوید
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌀بس که دههشصتی و هفتادیها آویزانِ دکتر سردار و حاجی فلانی شدن برای استخدام شدن توی سازمان و قرارگاه و دفاتر نمایندگان اصولگرا،
مجبور شدیم دستبهدامنِ دهههشتادیها و دههنودیها
بشیم 🥀
البته ویروس کیفکشی و محافظهکاری کموبیش به دهههشتادیها هم سرایت کرده
✅صدای انقلاب
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌀با امروز، دقیقا ۴٣سال وقت داشتیم *دولت اسلامی* تشکیل دهیم، اما نشد که نشد...
#مرحله_سوم
#اصلیترین_مأموریت
#تمدن_نوین_اسلامی
✅صدای انقلاب
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 مردمی ترین و مظلوم ترین انقلاب
انقلاب اسلامی ایران تنها انقلابی در دنیاست که کمتر از ۵۰ روز پس از پیروزی ، رفراندوم تعیین نوع حکومت جدید را در سراسر کشور برگزار کرد و مردم با حضور بسیار بالایی که در تاریخ سیاسی جهان بی نظیر است به #جمهوری_اسلامی رای #آری دادند.
نکته جالب اینجاست که همین انقلاب مردمی ، بیش از چهل سال است که از سوی مستکبرین و مهم ترین دشمنان آزادی و بزرگ ترین حامیان دیکتاتورهای دنیا ، متهم به دیکتاتوری می شود!!! ...
#روز_جمهوری_اسلامی
✍ #قاسم_اکبری
هدایت شده از mesaghمیثاق
ارزش ۴۵ هزار تومان یارانه امروز به ۷ تومان رسیده است | در موضوع ورود بانوان به ورزشگاه برخود سلیقهای نباشد
👤رئیسی: رشد اقتصادی باید محقق شود، ارزش ۴۵ هزار تومان یارانه امروز به ۷ تومان رسیده است و اگر ارزش پول ملی بالا نرود هرچه حقوق را افزایش دهیم در عمل نتیجه نخواهد داشت
🔹همچنین ابراهیم رئیسی در واکنش به موضوع حاشیه های ایجاد شده درباره ورود زنان به ورزشگاه گفت: این مشکل در تمام بخشها اعم از اقتصادی و فرهنگی وجود دارد،باید تاکید کرد بر اینکه تمام دستگاهها خود را موظف به این بدانند که به قانون عمل کنند و عملکرد سلیقهای نداشته باشند و از سیاستهای نظام تبعیت کنند
🔸رئیس جمهور در واکنش به اینکه سیاست دولت در این زمینه چیست؟ اظهار کرد: تعارضی نیست، برخی کوتاهیهایی در نحوه اجرای تصمیمات دارند.
🔹همه دستگاهها موظف به اجرای سیاستها و قوانین هستند، اما گاهی اوقات مدیران به وظایف خود به درستی عمل نمیکنند
#ریشههای_زردرنگی_در_سیاستورزی
✍ سید یاسر جبرائیلی
💥این پرسش، شاید ذهن بسیاری از نخبگان سیاسی ما را مشغول کرده که چرا سیاست در کشور ما گرفتار بحران حاشیهزیستی شده است. چرا در شرایطی که میتوان دهها مسئله اولویتدار برشمرد که باید دغدغه کارگزاران و مطالبه کنشگران باشد، پیشپا افتادهترین و کماهمیتترین مسائل، تبدیل به دستور کار ملی میشود و واکنش و موضع و اقدام و دستور مقامات ارشد کشور را در پی دارد؟
سال ۱۹۹۹ در ژورنال ارتباطات سیاسی
(Political Communication)
مقالهای منتشر شد که به رسانهزدگی سیاست
(Mediatization of Politics)
پرداخته بود و نویسندگان، تاثیرپذیری فزاینده نهادهای سیاسی از رسانههای جمعی را بررسی کرده بودند.
نتیجهگیری آنها این بود که هرچند رسانهها در شکل دهی به فضای سیاسی تاثیر زیادی دارند، اما بازی واقعی سیاست همچنان در نهادهای سیاسی -چون احزاب- در جریان است، نه در رسانهها.
فضای امروز با سال ۱۹۹۹ تفاوت زیادی کرده است. آن زمان، شبکههای اجتماعی نظیر توئیتر اساسا وجود خارجی نداشتند(توئیتر سال ۲۰۰۶ تاسیس شد).
نهایتا روزنامهها و شبکههای تلویزیونی بودند که بر فضای سیاسی یا کنشها و واکنشهای سیاسیون اثر میگذاشتند و حتی رسانهزدگی، به هیچ وجه مساوی حاشیهزیستی سیاست یا زردرنگی در سیاستورزی نبود.
اگر از رسانهزدگی سیاست بحث میشد، مسئله این بود که آیا قدرت تعیین دستور کار سیاسی، یا تعیین تکلیف امور، در ید نخبگان صاحب رسانه و صاحب تریبون است، یا در ید نخبگان حاکم بر نهادهای سیاسی.
با ظهور شبکههای اجتماعی، این امکان برای همه آحاد جامعه فراهم شد که بتوانند "اثر رسانهای" ایجاد کنند و طبیعتا سیاست را متاثر کنند.
منتهی یک تفاوت مهم میان اثر رسانهای امروز با عصر روزنامه و تلویزیون و حتی وبسایت وجود دارد و آن اینکه، میلیونها فرد صاحبتریبون امروز، بر خلاف عصر روزنامه و تلویزیون، لزوما نخبگان فکری یا اجرایی نیستند که در اموری خاص صاحب علم و اطلاعات باشند و از رسانه در اختیارشان، برای طرح مسائل اساسی یا اثرگذاری روی مسائل اساسی جامعه بهره ببرند.
چه بسا اکثریت حاضر در فجازی، به دلیل فقر دانش و اطلاعات، هنگام طرح موضوعات اساسی از سوی نخبگان، حتی قادر به واکنش هم نباشند و به همین جهت، این موضوعات هرگز در این فضا برجسته و داغ نشود!
در چنین شرایطی و چنین فضایی، طبیعتا آن دست مسائلی برجسته میشود که سطحی اندک از دانش و اطلاعات که در دسترس "همگان" -نه فقط نخبگان- است، برای اظهار نظر درباره آنها کفایت کند؛ ولو در حد یک جمله و کلمه برای تقدیس و تقبیح.
چندی پیش دیدم یک روزنامهنگار قابل احترام -هرچند مخالف فکری ما- به حق در شکایت از این فضای زرد نوشته بود میخواهد حتی مجلهاش را از روی دکه هم جمع کند و از مشتری خواسته بود نشریهاش را در کتابفروشیها بجوید.
امروز نمیتوان از همگان صاحبتریبون خواست که سکوت کنند و سیاست را گرفتار حاشیه نکنند، همچنین نمیتوان از همگان خواست که در کلاس و تراز نخبگان سیاسی از تریبون روی گوشی خود بهره ببرند؛ اما میتوان از نخبگان سیاسی خواست که با تاثر از این فضای زرد، سیاست را دچار حاشیهزیستی نکنند؛ در حاشیه سیاستورزی نکنند؛ سیاستورزی را زرد نکنند...
وابستگی سیاستمدار به آرای عمومی، و تلاش بیامان او برای مراقبت از افت و خیز درصد محبوبیت، تحقق این مطلوب را سخت کرده است. لکن همین امر نیز چاره دارد.
سیاستمدار تراز آن است که دستور کار برای کشور تعیین کند و با ترجمه ابعادی از آن به زبان همگان، سهمی برای مشارکت آحاد مردم -چه در اظهار نظر و چه در اقدام- پیشبینی کرده و ملت را با ایده خود همراه سازد؛ نه اینکه دستور کار خویش را از فضای توئیتر بگیرد و مراقبت کند که مبادا از لایک و ریت آخرین ترندها، بی نصیب بماند.