هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
حسین مهدیتبار:
تصمیم جدید اروپا میتواند برجام را حفظ کند❓
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفته شروع مقابله با تحریمهای ثانویه امریکا با قانون منع شرکتهای اروپایی از تبعیت تحریمهای دولتهای خارجی، از امروز ساعت ۱۰:۳۰ شروع خواهد شد. فارغ از بررسی سناریوهای احتمالی دولت مقابل این انتخاب اروپا، این قانون برای حفظ منافع اقتصادی ایران از برجام با چالشهای جدی روبروست که بخشی از آن در ذیل اشاره خواهد شد:
یکم- قانون مذکور قرار بود شرکتهای اروپایی را از تبعیت از تحریم امریکا در «مناقشه کوبا» منع کند اما هیچوقت به مرحله اجرا نرسید. مناقشه کوبا حل شد و اثر اجرایی این قانون ناشناخته ماند. یعنی، در درجه اول هیچ «تضمین اجرایی» برای موفقیت اجرای این تصمیم وجود ندارد و آنچه رخ میدهد، «نمیتواند» تضمین مد نظر جمهوری اسلامی باشد.
دوم- تحریمهای ثانویه امریکا به نحویست که بانکهای معاملهگر با ایران را از چرخه دلار حذف میکند. بازگشت بانکهای اروپایی به چرخه دلار پس از حذف، مستلزم پرداخت جریمههای به شدت سنگینی خواهد بود که بزرگترین بانکهای اروپایی را هم میترساند. اگر بناست، اتحادیه اروپا با قانونی شرکتها و بانکهای اروپاییِ تابع تحریم امریکا را جریمه کند، شرکتهای اروپایی را در دوراهی انتخاب بین حذف شدن از سیستم مالی امریکا و جریمه اتحادیه اروپا قرار خواهد داد. اما باید پرسید چرا شرکتهای اروپایی قید منافع چندین برابری خود با امریکا را بخاطر ایران بزنند و به دولتهای خود برای عملی نشدن قانون مذکور فشار نیاورند؟ ایا دولتمردان اروپایی توان ایستادگی مقابل فشار گسترده بخش خصوصی را خواهند داشت؟
https://eitaa.com/mesagh
از طرف دیگر این سوال ایجاد خواهد شد که اتحادیه اروپا با چه مکانیسمی تشخیص خواهد داد که کدام شرکت به خاطر فرار از تحریم با امریکا با ایران معامله نمیکند و کدام شرکت دلیل دیگری دارد؟ نکته بعدی آنکه بر اساس تحریمهای نوع جدید امریکا یعنی انچه بر اساس کاتسا مشمول تحریم خواهد شد، طرف معاملهگر با شرکت های ممنوعهی ایرانی، نه تنها از چرخه دلار حذف خواهند شد که خودشان هم در لیست تحریم امریکا قرار خواهند گرفت. یعنی، شرکت اروپایی بعد معامله با ایران وارد لیست تحریمی خزانه داری امریکا میشود و شرکتهای دیگر دنیا از معامله با آن منع خواهند شد. اتحادیه اروپا چطور تحریم شدن شرکت های خود و حذف انها از بازار بین المللی را تحمل خواهد کرد؟ ایا اروپا برای حفظ هویت مستقل خود که ان را مهمترین دستاورد برجام برای خود میبیند، اقتصاد خود را به سمت ضررهای عظیم سوق خواهد داد؟
سوم- شروع سیل تحریمی امریکا ابدا منحصر در تحریمهای هستهای نیست. دولت امریکا حالا مایل است تمام ظرفیت تحریمی خود از جمله کاتسا را علیه برنامه تسلیحاتی و منطقهای ایران هم اعمال کند که در آن زمینهها، اروپا بلکه بیشتر از امریکا مدعی است. یعنی، اروپا به عنوان یک طرف ادعا، خود شدیدا مشتاق اعمال فشار بر برنامه موشکی و منطقهای ایران است. در چنین حالتی، اگر تحریمهای هستهای علیه شرکتهای ایرانی، به موضوعات دیگر بسط داده شوند، ایا اروپا مقابل تحریمهای علیه برنامه موشکی و منطقه ای ایران هم ایستادگی خواهند کرد؟ با مواضع اروپاییها در مورد لزوم تحریم موشکی و منطقهای ایران چنین اتفاقی بعید است و به دلایل مذکور، قانون مطرح شده، از همین حالا شکست خورده خواهد بود.
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷🔰
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
امیر زاهد:
قصه صفین را حتما بهتر از بنده می دانید! همان مذاکرات کذایی که به شکست ابوموسی در مذاکرات منتهی شد و همان خواص فاسدی که با سردمداری اشعث مذاکرات را به علی(ع) تحمیل کردند و وقتی صحنه بازی تغییر کرد همه تقصیرات را به گردن علی(ع) انداختند و وقیحانه از ایشان درخواست توبه کردند!
تاریخ گویا در حال تکرار است و عده ای همچون اشعث سعی دارند تا نقش خواص را در تحمیل این توافق به جامعه کمرنگ کرده و در عین حال امام جامعه را به عنوان مقصر انتخاب کنند!
می گویند مگر این تصمیم(برجام) را رئیس جمهور گرفته! به فرض که تصمیم بدی باشد، این تصمیم نظام بوده و نظام هم ترکیبی از مقام معظم رهبری، روسای سه قوه، وزیران و امثالهم است....اگر قرار به عذرخواهی است کل نظام باید عذرخواهی کند نه رئیس جمهور! https://eitaa.com/mesagh
زمانیکه سرخوش از مذاکره با کدخدا بودند و مدام به هم نان قرض داده و با عناوین پرطمطراق از جانب زنجیره ایها نظیر مصدق زمان و سردار دیپلماسی و ...باد به غبغب می انداختند صراحتا عنوان کردند که " دولت و رئیس جمهور مسئول مذاکرات است و من همه مسئولیت ان را بر عهده می گیرم." مذاکرات هم که بخش اعظمش اعتماد به امریکا بود بدون گرفتن تضمین و اگر تضمینی هم بود در حد همان امضای جان کری بود نه بیشتر!
حالا که کفگیر برجام به ته دیگ خورده و اروپا در کنار امریکا به جای قبول جبران، طاقچه بالا می گذارد و امریکا از عرش کدخدایی به موجودی مزاحم در روی زمین تبدیل شده! بیانیه نویسان دولت ضمن هوچیگری، فرافکنی کرده و با رفع مسئولیت از خود این سند خسارتبار را متوجه رهبری می کنند!
ضعف های ساختاری برجام در کنار عدم توازن تعهدات، عدم همزمانی اجرای تعهدات، عدم اخذ تضمین از طرف مقابل و عدم پیش بینی برگشت پذیری امتیازات واگذار شده در صورت نقض عهد سبب شد تا رهبر انقلاب با ۹ شرط، شورای عالی امنیت ملی با ۱۰ شرط و مجلس شورای اسلامی با ۹ شرط حفره های موجود در برجام را پوشش دهند و حسن روحانی با زیر پا گذاشتن این شروط باید از ملت ایران عذرخواهی کند چرا که پیشتر اعلام کرده بود که " مسئولیت همه مذاکرات را بر عهده می گیرد." و در همان ایام هم رهبر انقلاب شایعه ورود به جزئیات مذاکرات را رد کرده بودند!
تاریخ حیرت زده است از این همه وجه تشابه خوارج و اعتدالیون!
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷🔰
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
چرخش هاي واژگاني در مذاكرات برجام ٢
❗در ابتداي مطرح شدن مذاكرات برجام ٢ توسط رييس جمهور محترم در شب سخنراني ترامپ، طرف اروپايي با علاقه فراوان از ايده جديدي رونمايي كرد: استفاده از بانك هاي مركزي اروپايي براي تسويه مطالبات نفتي ايران( مثلا در پيشنهاد گروه بحران اين ايده صراحتا مطرح بود)
اين ايده مشروط به شروطي، مقيد به قيودي مي تواند ارزشمند باشد. در واقع هزينه سياسي تحريم بانك مركزي يك كشور اروپايي انقدر بالا هست كه امريكا نتواند ريسك ان را بپذيرد. باز البته اين ايده إشكالات خاص خودش را دارد:
1⃣بانك هاي مركزي براي تسويه ساخته نشده اند و انتقال بعضي اختيارات مهم بانك هاي مركزي اروپا به يك لايه بالاتر( سطح اتحاديه) مي تواند به پيچيدگي هاي اين امر بيفزايد.
2⃣مهمتر ان كه اگر بنا باشد اين بانك هم ارائه خدمات را به شناخت همه جانبه ذينفعان مشروط كند باز هم گشايش خاصي رخ نخواهد داد.
✅با اين حال ذات ايده استفاده از بانك هاي مركزي اروپايي به نوبه خود بدليل تحريم ناپذيري بانك مركزي جالب توجه است.
❌اما ناگهان از دو روز قبل در يك چرخش واژگاني مهم صحبت از تسويه پول نفت مستقيما با حساب بانك مركزي ايران شده ( بدون اشاره به عامليت بانك مركزي يك كشور اروپايي). هر چند به صراحت صحبت از كنار گذاشتن ايده تسويه با بانك مركزي كشوري از اتحاديه اروپا هم نشده. اما واضح تر از افتاب است كه اين دو ايده قابليت تبديل به يكديگر را ندارند.
❗تسويه حساب مستقيم با حسابهاي بانك مركزي در بانك هاي غير مركزي اروپايي صراحتا فاقد ارزش فني است و در بهترين حالت ايران را به وضعيت قانون TRA بر مي گرداند: حساب هاي پر از پول بلوكه شده بدون ان كه گشايشي حاصل شده باشد. بين تسويه با عامليت " يك بانك مركزي اروپايي" با تسويه " مستقيم با بانك مركزي ايران" عليرغم شباهت واژگاني تفاوت از زمين تا اسمان است!
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷🔰
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
رضا سراج
:
وعدههای فیک پرزیدنت!🔴
🔷یک سال از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم گذشت، کدام وعدههای انتخاباتی روحانی رنگ واقعیت به خود گرفت؟
♦وعدههای انتخاباتی روحانی
1⃣وعده تامین آب شرب خوزستان
2⃣تکمیل شدن واحدهای مسکن مهر
3⃣افزایش دوبرابری صادرات غیرنفتی
4⃣طرح کارورزی برای یک میلیون شغل
5⃣تامین اجتماعی و ریشهکنی فقر مطلق
6⃣حفظ ثبات قیمتها و آرامش اقتصادی
7⃣وعده فرو ریختن دیوار همه تحریمها
8⃣وعده لغو ویزا برای زیارت اربعین
9⃣کاهش سن اعضاء دولت دوازدهم
🔷با گذشت یک سال از انتخابات، آقای روحانی به مردم گزارش دهد؛ کدام وعدههایش عملی شده است؟ آیا ایشان در قبال وعدههای فیک و عملی نشده، از مردم عذرخواهی میکند؟!
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷🔰
https://eitaa.com/mesagh