eitaa logo
#کانال_میثاق♥🇮🇷🇮🇷🇮🇷 ♥mesahg@🇮🇷🇮🇷🇮🇷
1.2هزار دنبال‌کننده
187.8هزار عکس
170.5هزار ویدیو
2هزار فایل
استقرار اسلام اصیل، دفاع از انقلاب اسلامی وحفظ ارزش های آن تااستقرار عدل و قسطmesahg@
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از mesaghمیثاق
با پیروزی انقلاب و روی کارآمدن دولت موقت مهدی بازرگان، وی در دوران ریاست خود تلاش می‌کرد زمینه ی برقراری روابط مستحکم و دو جانبه با آمریکا را فراهم آورد، سیاستی که توسط ابراهیم یزدی وزیر امور خارجه وی نیز مورد حمایت بود. قرار بر این بود که با میانجیگری بازرگان، دیداری میان امام خمینی و نمایندگان آمریکایی در تهران صورت گیرد، از اینرو بازرگان برای پذیرش سفیر معرفی شده جدید آمریکا اعلام آمادگی نمود. اما در اقدامی عجیب سنای آمریکا در ماه مه ۱۹۷۹ (اردیبهشت ۱۳۵۸) قطعنامه‌ای را که پیش‌نویس آن توسط دو سناتور نزدیک به شاه، تهیه شده بود، تصویب کرد. به موجب این قطعنامه، دولت ایران به دلیل اعدام‌های فوری مقامات رژیم گذشته محکوم شده بود. دولت بازرگان نیز درپاسخ به این اقدام غیرمنتظره ی آمریکایی ها اعلام کرد که این قطعنامه نوعی دخالت آشکار در امور کشور بوده و حاضر به پذیرفتن سفیر جدید آمریکا نیست.....
هدایت شده از mesaghمیثاق
روابط ایران و آمریکا پس از این قطعنامه ی مداخله گرایانه ی سنا سردرگم و شکرآب بود تا اینکه دانشجویان پیرو خط امام واقعه مهم ۱۳ آبان ۵۸ رو رقم زدند و سفارت آمریکا(لانه جاسوسی) رو به تسخیرخود درآورده و ۶۶ دیپلمات آمریکایی را اسیر کردند!
هدایت شده از mesaghمیثاق
این حادثه برای آمریکایی بسیار گران تمام شد به طوری که از این تاریخ به بعد ایالات متحده راهبرد خود برای مقابله با ایران را، راهبرد« مقابله­ ی حداکثری »قرار داد و به طور رسمی جنگ اقتصادی تمام عیارخود علیه کشورمان را با هدف نهایی نابودی نظام جمهوری اسلامی آغاز کرد.....!
هدایت شده از mesaghمیثاق
جرقه ی جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران در زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر و در آبان سال 1358 به بهانه­ ی تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام با فرمان اجرایی وضعیت اضطراری ملی درباره­ی ایران زده شد. این فرمان مبتنی بر قانون «اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین­ المللی» بود که در سال 1977 میلادی به تصویب کنگره و امضای رئیس جمهور وقت آمریکا رسیده بود که براساس آن به رئیس جمهور این کشور اجازه داده میشد با اعلام وضعیت اضطراری در واکنش به تهدید نامتعارف و فوق­ العاده نسبت به امنیت ایالات متحده از سوی منبع خارجی، روابط تجاری آمریکا با آن منبع را تنظیم کند. براین اساس در 23آبان 1358 ایالات متحده، ایران را منبع تهدید برای امنیت بین­ الملل و آمریکا معرفی کرد و از این قانون برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران بهره برد. 👈جیمی کارتر همچنین در20 فروردین سال 59 روابط آمریکا را با ایران قطع نمود!
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔰اقدامات جیمی کارتر در سالهای 58 و 59 جهت تضعیف توان ملی ایران در بخش اقتصادی و مالی: 1ـ فرمان اجرایی12170: بلوکه کردن کلیه­ ی اموال و دارایی­های ایران در آمریکا. 2ـ فرمان اجرایی 12205: ممنوع ساختن هرگونه صادرات آمریکا به ایران و ممنوعیت کلیه­ی مبادلات دلارری توسط بانک­های آمریکایی با بانک­های ایرانی. 3ـ فرمان اجرایی12211: ممنوع ساختن هرگونه مناسبات مالی شهروندان آمریکا با ایران و مسدود نمودن حساب­های بانکی ایران در بانک­های آمریکایی در داخل و خارج آمریکا. 4ـ اعلامیه4702: موضوع ممنوعیت واردات نفت ازایران.
هدایت شده از mesaghمیثاق
ولی خدمتتون بگم که این تحریم­ها بر روی خرید و فروش نفت ایران و درآمدهای ما هیچ گونه تأثیری نداشت و مبادلات دلاری ایران در خصوص خرید و فروش نفت از طریق بانک ثالث بدون هیچ مشکلی انجام می­ پذیرفت یعنی فروش نفت ما به شرکت­های آمریکایی جریان داشت.... فقط تنها اثر منفی اقدامات تحریمی جیمی کارتر علیه ایران، بلوکه شدن اموال و دارایی­های ایران در آمریکا بود که بالغ بر ۱۲۰ میلیارد دلار برآورد میشد!
هدایت شده از mesaghمیثاق
جیمی کارتر بخاطر اسارت دیپلمات های آمریکایی در دست ایران شدیدا در فضای سیاسی و عمومی آمریکا تحت فشار و تنگنا بود فلذا وی برای رهایی از این بحران و کسب دوباره محبوبیت دست به طراحی یک عملیات کماندویی (عملیات پنجه عقاب)به عمق خاک ایران جهت آزادسازی دیپلمات های خود زد. ولی این عملیات آمریکایی ها در ۵ اردیبهشت ۵۹ بوسیله طوفان شن(ماموران خدا) شکست خورد.....
هدایت شده از mesaghمیثاق
جیمی کارتر بعد از افتضاح شکست در عملیات نظامی طبس و کاهش محبوبیتش و نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری ، برآن شد که با با تفاهم و مذاکره با ایران از طریق میانجیگری یک کشور بی طرف و آزادسازی گروگان ها از این طریق مسالمت آمیز محبوبیت خود در آمریکا را بازیابی و دوباره در انتخابات ۱۹۸۰ رای بیاورد!
هدایت شده از mesaghمیثاق
با اشاره آمریکا کشور الجزایر جهت میانجیگری باهدف آزادی گروگان های آمریکایی وارد مذاکره با ایران شد که طی با هماهنگی هایی این کشور از سوی ایران هم به عنوان واسطه برای حل این موضوع انتخاب شد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
بهزاد نبوی از سرشناسان انقلاب و معاون اجرایی نخست وزیر وقت محمدعلی رجایی نماینده ایران در این توافق بود!
هدایت شده از mesaghمیثاق
در دی ماه ۱۳۵۹ مذاکرات بین نماینده ایران و آمریکا در الجزایر برگزار شده و عاقبت در قالب توافقی معروف به بیانیه­ ی الجزایر دو طرف تعهداتی را پذیرفتند که عبارت بود از: 1ـ لغو مسدودیت اموال و دارایی­های ایران در آمریکا و استرداد آن به ایران. 2ـ استرداد دارایی­های شاه ایران. 3ـ لغو تمامی تحریم­های تجاری علیه ایران. 4ـ تعهد به عدم مداخله در امور داخلی ایران و پس گرفت کلیه­ی دعاوی مطروحه در دادگاههای بین­المللی علیه ایران. 5ـ در مقابل ایران متعهد شد که تمامی گروگان­ها را آزاد کند که مدتی بعد از بیانیه­ الجزایر این کار را کرد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
در اینجا جمعی از نمایندگان مجلس که عمدتاً اعضای جوان مجلس در آن زمان بودند که منوچهر متکی نیز جزو آن‌ها بود، اعتقادداشتند که باید آزادسازی گروگانها را تا بعداز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۱۹۸۰ به تعویق بیندازند تا جیمی کارتر نتواند از این فرصت آزادسازی استفاده و برد تبلیغاتی کرده و بدین وسیله دوباره رای بیاورد! که اتفاقا همین تصمیم عملی شد و ایران با تعویق آزادسازی، مانع رای آوری دوباره جیمی کارتر دمکرات شد و زمینه برای پیروزی رقیبش رونالد ریگان جمهوری خواه فراهم گردید!