هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴تغییر فامیلی به اجبار
🔹حسن تقیزاده راجع به اسم فامیل رضاشاه مینویسد: وقتی رضاخان آمد و برای خود اسم فامیل «پهلوی» را انتخاب کرد به میرزامحمودخان پهلوی، نویسنده کتاب تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس رسانیدند که از اسم پهلوی دست بردارد. درباره اجبار محمود محمود (پهلوی) به تغییر نام خانوادگی خود دکتر محمود افشار نوشته است: روزی در منزل شادوران محمود پهلوی بودم. دَر زدَند و و نامهای آوردند. پس از گشودن و خواندن به من داد که بخوانم. دو، سه سطر بیشتر نبود. در آن چنین نوشته شده بود: چون حضرت اشرف کلمه پهلوی را برای نام خانوادگی خود انتخاب فرمودهاند، مقتضی میباشد که نام دیگری برای خود انتخاب کنید. از شادروان محمود پهلوی که خیلی ناراحت شده بود، پرسیدم چه خواهید کرد؟ گفت غیر تسلیم و رضا کو چارهای. گفتم اسم دیگری برای خود انتخاب خواهید کرد؟ گفت نه. همین محمود کافی است. آن روز تصمیم گرفت که همین محمود را اسم فامیلی کند.
📚حسن تقیزاده، زندگی طوفانی، ص 171
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 چاپلوسهایی که حرفشان خریدار داشت!
🔹 در میان نزدیکان شاه کسانی بودند که چندان معروف بودند؛ اما به واسطه دوستی خاص با شخص شاه، از موقعیت بالایی برخوردار میشدند: «آدمهائی که در حلقه روابط شخصی و در جمع یاران خصوصی شاه و فرح قرار میگرفتند در نظر مقامات درجه اول که از این روابط آگاه بودند، حرفشان بسیار خریدار داشت و کارت توصیهشان روی سنگ هم که میگذاشتند آب میشد و حقیقت اینست که از طرف مقامات خیلی هم به آنها تملق گفته میشد و چاپلوسی آنها را میکردند، اما در ظاهر احیاناً برای مردم عادی که فقط از راه خبرها و رویدادها در جریان قرار میگرفتند اصلاً شناخته نبودند.»
📚 منبع: «من و خاندان پهلوی»، چاپ دوم، ص۱۸
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴تحلیل رفتن رضاخان در شهریور 1320
🔹حسین فردوست مینویسد: ارتش هیچگاه فرمانده مردد و ضعیف را دوست ندارد. همان رضاخان باوجودی که اکنون شاه قدرتمند بود همین که در شهریور 1320 ضعف نشان داد فرماندهان لشکری که آنها را از درجه گروهبانی به سرلشکری رسانده بود از او اطاعت نکرده و هریک طبق تصمیم خود عمل کردند. همان گروهبان کریم بوذرجمهری که اکنون امیرلشکر بوذرجمهری بود به دستور رضاخان املاک مردم را در شهریار تصاحب کرد و برای دو پسرش به ارث گذارد و املاک رضا را در شمال با آن وضع فجیع اداره میکرد، در شهریور 1320 حاضر نشد از 80 هزار حلب بنزین موجود پنج حلب برای فرار رضا در اختیارش بگذارد و اگر محمدرضا از او خواهش نکرده بود معلوم نبود رضاخان چگونه اتومبیلش را به اصفهان میرساند!
📚ظهور و سقوط پهلوی، حسین فردوست
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فساد در دربار شاهنشاهی ایران از زبان حسین فردوست رئیس ویژه اطلاعات و بازرسی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴افزایش 70 درصدی قیمت آب توسط شاه
🔹در سال 1347 قیمت آب کشور به طور وحشتناکی 70 درصد گران شد. اسدالله علم که وزیر دربار شاهنشاهی را بر عهده داشت در رابطه با این افزایش قیمت در خاطرات خود مینویسد: گران شدن قیمت آب را عرض کردم. شاهنشاه فرمودند: آخر مملکت تا کی میتواند دائما سرویس مفت و مجانی بدهد؟ عرض کردم: به هر حال 70 درصد قیمت آب را بالا بردن صحیح نیست، شاهنشاه به عرایض من توجه نفرمودند و من ناراحت شدم.
📚خاطرات علم، جلد اول، ص146
هدایت شده از mesaghمیثاق
📙 مراسم ورود اولین قطار سراسری شمال کشور به ایستگاه راه آهن تهران
🔹 در روز ۴ اسفند ۱۳۰۵ هجری شمسی لایحه تاسیس راه آهن سراسری ایران تصویب شد. این لایحه که در روز اول اسفند ماه از سوی مهدیقلی هدایت، وزیر فواید عامه به مجلس شورای ملی ارایه شده بود با موافقت نمایندگان به تصویب رسید. با توجه به اهمیت راه آهن برای سیاستهای نظامی رضاخان، مراسمی با حضور رضاشاه پهلوی، شاهپورها و هیات دولت محمود جم جهت افتتاح آن برگزار شد.