هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢وزارت امور خارجه: اقدام انگلیس «راهزنی دریایی» است
🔹رئیس اداره سوم غرب اروپا وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان احضار سفیر انگلستان به وزارت امور خارجه در اعتراض به توقیف نفتکش ایرانی در تنگه جبل الطارق، تأکید کرد این اقدام معادل «راهزنی دریایی» است.
🔹وی با اشاره به حرکت نفتکش ایرانی در آبراه های بین المللی، اقدام نیروی دریایی انگلیس را معادل با راهزنی دریایی دانسته و گفت آن کشور حق ندارد تحریم های یکجانبه خود یا اتحادیه اروپا را به صورت فراسرزمینی علیه کشورهای دیگر اعمال نماید.
🔹این مقام کشورمان با اعلام اینکه حسب اطلاعات موجود توقیف این نفتکش به درخواست آمریکا صورت گرفته است، خواستار رهاسازی سریع نفتکش مزبور شد و خاطرنشان کرد که توقیف نفتکش ایرانی به خواست آمریکا همان سیاست زورمدارانه آمریکا است که کشورهای اروپایی همواره نسبت به آن معترض بوده اند.
🔸سفیر انگلیس با اعلام اینکه مراتب را سریعاً به لندن منتقل میکند، تاکید کرد انگلیس از تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران تبعیت نمیکند.
👌 #خوراک تحلیلی وخبری ویژه ی نخبگان، اساتیددانشگاه وتحلیلگران👇
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢وارد کردن ۱۲۵ هزار خودرو خارجی توسط چهار خانواده!
♦️رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس:
٣٤ هزار خودرو غیرقانونی در سالهای ٩٦و ٩٧ ثبت سفارش شده است و همچنین چهار خانواده با استفاده از رانت و تشکیل باندهای فساد اقتصادی ١٢٥ هزار خودرو خارجی را به کشور وارد کردند.
👌 #خوراک تحلیلی وخبری ویژه ی نخبگان، اساتیددانشگاه وتحلیلگران👇
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🔴📢تحقیر بیسابقه دیپلماتهای بریتانیا در فرودگاه تهران
✍خاطراتی از یک مقام پیشین اطلاعاتی
🔴📢پس از لطمات حیثیتی سنگینی که دولت متکبر بریتانیا به دلیل صدور فتوای قتل سلمان رشدی از سوی حضرت امام خمینی (ره) متحمل شد، در سال ۱۹۹۰ دیپلماتی با سوابق اطلاعاتی بنام دیوید ردوی را راهی تهران نمود.
♦️در سال اول حضور ردوی در تهران، در فرودگاه هیثرو لندن تعرضات توهینآمیزی به هیئتهای دیپلماتیک ایرانی صورت گرفت که با بیتفاوتی وزارت امور خارجه ایران مواجه شد و این امر انگلیسیها را جریتر کرد.
دیوید ردوی توقع داشت سایرکشورهای اروپایی نیز به این نحو به شئون دیپلماتهای ایرانی توهین کنند. باید توضیح دهم که عموماً نحوه برخورد و تعامل هیئت دیپلماتیک انگلیس در تهران الگوی اعلامنشدهای برای سایر سفارتخانههای غربی در تهران بوده و هست. یکی از تبعات و اهداف اینگونه فشارها میتوانست محدودیت تحرک دیپلماتیک ایران در حوزه اروپا باشد.
♦️کار تا آنجا پیش رفت که انگلیسیها در سفر وزیر وقت نفت و هیئت همراه، شرط ورود به لندن را بازدید بدنی کامل قرار دادند. وزیر فوق نه تنها پذیرفت بلکه از همراهان خود خواست قضیه را به تهران منعکس نکنند تا در ترددهای بعدی مانعی ایجاد نشود. معهذا، این تعرض خفتبار پنهان نماند و مقررشد اقدامات لازم و بازدارنده متقابل صورت گیرد.
♦️در اولین اقدام، اعضای هیئت سه نفره ویژهای که ظاهراً عهدهدار مأموریت سیاسی- اقتصادی در تهران بودند در فرودگاه مهرآباد مورد بازرسی بدنی قرار گرفتند و به کاردار بریتانیا، که به استقبال آنها آمده بود، تفهیم شد که اگر هیئت انگلیسی از برخورد صورت گرفته ناراضی است میتواند با همان پرواز به کشور خود بازگردد.
دیوید ردوی متوجه شد که این اقدام در پاسخ به بیاحترامی به وزیر نفت و هیئت همراه در لندن است. تحلیل ردوی و مشاوران ایرانی و انگلیسی او این بود که این روش با منش و روحیه حاکم بر وزارت خارجه ایران همخوان نیست و نمیتواند ادامه پیدا کند و لندن نباید کوتاه بیاید.
♦️کمتر از ده روز بعد، هیئت ایرانی دیگر، که دارای مصونیت کامل سیاسی بود، در فرودگاه لندن به همان شیوه و البته توهینآمیزتر مورد بازرسی بدنی کامل قرار گرفت.
در نتیجه، تصمیماتی برای حفظ شأن انقلاب و نظام اتخاذ شد و زمانی که ردوی، به همراه خانواده، به ایران میآمد رفتاری با او شد که انگلیسیها را به عقبنشینی کامل واداشت.
♦️بهتر است به گزارشی استناد کنم که ردوی از این واقعه تهیه و به لندن ارسال کرد. مطالب زیر نقل تقریباً دقیق از مضمون گزارش ردوی است:
«شب قبل هنگام ورود به تهران به همراه خانواده فردی با لباس شخصی با انگشت مرا به سمت خود خواند و با تحکم خواست با او به اتاقی بروم. هنگامی که خانوادهام قصد همراهی داشتند به آنها گفت فقط با آقا کار داریم. مرا به داخل اتاقی بردند و دستور دادند لباسهایم را درآورم. در پاسخ به اعتراض من، که گفتم دیپلمات هستم و برخوردار از مصونیت سیاسی، گفتند: کسانی که در لندن بازرسی بدنی شدند مانند شما بودند و این اقدام پاسخ به آن بیاحترامی است. سپس ایستادند تا تمام لباسهایم را بجز شورت از تن در آوردم. بعد با تحقیر به من نگاه کردند و دستور دادند لباسهایت را بپوش. هدف نه بازرسی بلکه فقط تحقیر بود. چند بار نیز گفتند اگر ناراحتید میتوانید به کشورتان برگردید. پیام این بازرسی خیلی روشن بود: بازرسی دیپلماتهای ایرانی در لندن باید متوقف شود.»
ردوی در پایان گزارش خود افزود:
«بنظر من طی ۱۵۰ سال گذشته بریتانیا اینگونه مورد تحقیر قرار نگرفته است. این برخورد را متوقف کنید وگرنه تردد و حتی روابط سیاسی تهران و لندن قابل استمرار نیست.»
♦️پایداری بر مواضع انقلابی سبب شد بریتانیا تسلیم شود و وضع به حالت قبل بازگردد هرچند این مقابله برای دو مدیر ایرانی مسئول اقدامات فوق هزینههایی داشت.
👌 #خوراک تحلیلی وخبری ویژه ی نخبگان، اساتیددانشگاه وتحلیلگران👇
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
🌴 #کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🔴📢دهن کجی انگلیس به برجام
فراموشی ضرب شست سال ۸۶
✍️ نیروی دریایی انگلیس، دیروز یک نفتکش حامل نفت ایران را در سواحل تنگه جبل الطارق توقیف کرد. بهانه این اقدام، نقض تحریم های اروپا علیه سوریه عنوان شده است. وزیر خارجه اسپانیا اعلام کرد این اقدام انگلیس به درخواست آمریکا بوده است.
🔹در بیانیه دولت محلی جبلالطارق آمده «نفتکش گریس ۱، محموله نفت خام را به پالایشگاه بانیاس در سوریه میبرد.». این نفتکش در مالکیت یک شرکت مستقر در سنگاپور بوده و با پرچم پاناما حرکت میکرد. به گزارش بیبیسی، ۲۰ تفنگدار و ۴۲ کماندوی نیروی دریایی انگلیس در عملیات توقیف نفتکش شرکت کردند!
♦️این اقدام را باید شلیک دیگری بر پیکر برجام توصیف کرد. سه دولت اروپایی از جمله انگلیس، در برجام متعهد شده بودند ضمن مقابله با تحریم های بانکی و مالی، از ایران نفت بخرند اما نه تنها به این تعهد خود اقدام نکردند، بلکه انگلیس حتی علیه صادرات و فروش نفت ایران به دیگر کشور ها نیز کارشکنی می کند.
🔹این البته یک خبط آشکار است. چه این که نمی شود بزن در رویی عمل کنند. بله اگر انگلیسی ها دیگر کاری با خلیج فارس و تنگه هرمز و نفت تجارت آن کاری نداشتند، می توانستند در تنگه جبل الطارق (که بر سر آن هم با اسپانیا اختلاف دارند) گردنه گیری کنند. اما طبیعتا گذر پوست به دباغ خانه می افتد و دست انگلیسی ها زیر ساطور ما در خلیج فارس است.
♦️حداقل واکنش، مقابله به مثل و توقیف کشتی های تجاری و نفتکش های متعلق به انگلیس یا حامل نفت برای آن در خلیج فارس است. اما الزامی ندارد که پاسخ، متقارن و مساوی و به اندازه باشد. ضمن این که تولید نا امنی برای تردد امن کشتی های غیر نظامی می تواند دامن انگلیسی ها را دریای عمان و غیر آن بگیرد؛ شبیه بلایی که سر برخی نفتکش ها در سواحل امارات آمد.
🔹و بالاخره این که گویا دولت انگلیس فراموشکار شده و تحقیر مارس ۲۰۰۷ را از یاد برده است. سوم فروردین
♦️آنها ۱۱ روز در بازداشت بودند و پس از عذرخواهی دولت انگلیس، در حالی که به جای لباس نظامی کت و شلوار هدیه شده را بر تن داشتند، آزاد شدند. اما این بار می تواند اتفاقات تلخ تر و تحقیر آمیز تری برای نیروها و کشتی های انگلیس در منطقه بیفتد.
👌 #خوراک تحلیلی وخبری ویژه ی نخبگان، اساتیددانشگاه وتحلیلگران👇
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
پوتینِ نظامیانِ انگلیس روی #نفتکش کشورمان، برای من یعنی تجاوز به خاک سرزمینم؛ توقیف نفت ما یعنی تجاوز به ثروت کشورم و تهدید امنیت خدمهی نفتکش یعنی تجاوز به امنیت ۸۰ میلیون ایرانی....
شورای عالی امنیت ملی که معلوم نیست چه میکند، اما اگر جبلالطارق دست بریتانیاست، #هرمز هم دست ایران است!
💬 آسوپار
👌 #خوراک تحلیلی وخبری ویژه ی نخبگان، اساتیددانشگاه وتحلیلگران👇
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh