هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢شکست یهود صهیونیسم در مقابل شیعیان
✅️ ان شاءالله ✅️
🔸️شبکه حضرت ولی عصر عج🔸️
کارشناس: #استاد_ابوالقاسمی
هدایت شده از mesaghمیثاق
14.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 پاسخ به اظهارات #شیخ_فرهاد_فتحی درباره حجاب و گشت ارشاد
🎙 حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
هدایت شده از mesaghمیثاق
8.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا خداوند در آیات قرآن از خودش تعبیر به جمع کرده و از واژه انا استفاده کرده ؟
👈 کارشناس : #استاد_حسینی_قزوینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
55.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معنا و مفهوم کلمه امام و مقام امامت از دیدگاه علمای اهل تسنن چیست ؟ بسیار مهم
👈 کارشناس : #استاد_حسینی_قزوینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ تلآویو و حیفا را با خاک یکسان کنید
🔺 طبق دستور صریح فرمانده کل قوا حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای که فرمودند: گاهی رژیم صهیونیستی ما را تهدید به حمله نظامی می کنند، همه بدانند اگر غلطی از آنها سر بزند، جمهوری اسلامی، تل آویو و حیفا را با خاک یکسان می کند.
حال که رژیم حرامزاده صهیونیستی اینقدر وقیح شده که به چندین نقطه ایران اسلامی حمله کرد که منجر به شهادت و مجروح شدن چندین نفر از سربازان وطن شد، وظیفه مسئولان نظامی این است که به فرمان صریح فرمانده کل قوا عمل کنند.
و ما به عنوان عموم مردم ایران، این مطالبه را از مسئولان نظامی کشور داریم که بدون تعلل، تلآویو و حیفا را با خاک یکسان کنند تا این دشمن حرامزاده بفهمد که نباید با دُم شیر بازی کند و قدرت جمهوری اسلامی ایران را از نزدیک متوجه شد تا جرات نکند دیگر چنین غلطی را تکرار کند.
✅ تاکنون نزدیک ٩٠ هزار نفر از مردم این مطالبه را امضا نموده اند.
🔻 جهت امضاء بر لینک زیر کلیک کنید:
https://asle8.24on.ir/n/97
هدایت شده از mesaghمیثاق
یکی از عجایب آخرالزمان اینه که فرمانده دستور میده اونایی که باید دستور رو اجرا کنن اجرا نمیکنن بعدش باید مردم عادی درخواست کنن تا شاید یه تکونی به خودشون بدن مسئولین اجرای فرمان فرمانده 😏😏
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
در خصوص اظهار نظر سردار جعفری و حمله امروز اسرائیل به ایران!
✍یداله یاسینی
۱- حمله بامداد امروزِ اسرائیل به ایران نشان داد، او در حال تست کردن سیستم دفاعی، پدافندی؛ و صد البته تستِ واکنش ایران است!
۲- احتمالاً، در صورت عدم پاسخ ایران، نظر سردار جعفری درست بوده است!
۳- در صورت عدم پاسخِ ایران به این گونه جسارت ها (حتی یک حمله مذبوحانه) یعنی راهبرد غلط رأس هرمِ محور مقاومت، که قبلاً هم عرض کرده ام! #عدم_پاسخ_مکفی محور مقاومت، علت جرأت سگ هار منطقه برای این حمله و حمله های بعدی بوده و خواهد بود!
۴- اینکه عدهای میگویند نزنید تا نزنند!
مسلماً فراموش کرده اند که جنگ و رویا رویی مستقیم ایران و اسرائیل قطعی و حتمی است و پاسخش هم این است؛ «بهترین سیاست و روشِ دفاع، حمله است!»
۵- اینکه حمله باید چگونه باشد رو قبلاً اینجا عرض کرده ام! اما به صورت خلاصه «مقابل به مثل در ترور و حذف افراد» و در یک کلام « #پاسخ_یک_به_ده» یعنی یکی بزنند ده تا بخورند، پاسخ درست ایران و محور مقاومت است!
یداله یاسینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
درباره حمله اسرائیل و چند نکته!
✍صابر_گل_عنبری
بالاخره اسرائیل به حمله موشکی ایران واکنش نشان و حملاتی انجام داد که نخستین حمله مستقیم و آشکار اسرائیل در پاسخ به دومین حمله مستقیم و آشکار ایران به شمار میرود.
هنوز مشخص نیست که حملات به چه شکلی انجام شده؛ از راه دور بوده است یا خیر. منابع اسرائیلی گفتند که حدود 100 جنگنده در این حملات مشارکت داشتند، به فرض مشارکت این تعداد جنگنده، از کدام مسیر عبور و از کجا شلیک کردند؟ فعلا نمیتوان پاسخی به این پرسشها داد.
اسرائیل از حمله به 20 هدف خبر داده است اما منابع ایرانی آن را تکذیب کرده و از اهمیت حمله میکاهند.
هنوز حجم خسارت احتمالی روشن نیست و اطلاع دقیقی از آن وجود ندارد، اما حمله با موج رسانهای سنگین اسرائیل همخوانی خاصی نداشت.
مدت زمان حمله نسبتا طولانی بود و حدود 4 ساعت به طول کشید.
به نظر نگارنده، گرچه نمیتوان با قطعیت بیان داشت که همه چیز تمام شده است، اما به احتمال زیاد اسرائیل بعد از این حمله در آینده به سراغ اقداماتی غیر مستقیم از خرابکاری گرفته تا ترور خواهد رفت؛ به ویژه اگر احساس کند که تصویری که به دنبال آن بوده است، شکل نگرفته است.
به نظر میرسد که بیشتر از خود حمله آنچه برای اسرائیل اهمیت فراوانی داشته است تصویرسازی درباره آن بود و جنگ روانی گستردهای که طی این سه هفته به راه انداخت، معطوف به این تصویرسازی بود. اما هنوز ساعاتی از حمله نگذشته است که قسمی از نارضایتی در لابلای تحلیلها و اظهارنظرها در اسرائیل مشهود است.
به نظر میرسد که حمله امروز اسرائیل به این شکل را میتوان به نوعی نشانهای از قسمی از تاثیر حمله موشکی دوم ایران بر ادراک اسرائیل و همچنین پرهیز واشنگتن و تل آویو از تشدید تنش به دلایل مختلف پنداشت. البته حملات «کیفی» و «دقیق» حزبالله در دو هفته اخیر را نیز میتوان واجد قسمی تاثیر در شکل حمله اسرائیل دانست.
اما درباره پیشبینیها:
لحظاتی بعد از حملات موشکی دوم ایران طی یک یادداشت و سپس یادداشتهای بعدی در این سه هفته ضمن برشمردن سناریوهای مختلف، پیشبینیهایی با قید «به احتمال زیاد» یا «غالبا» و غیره درباره ماهیت حمله اسرائیل مطرح شد که غالبا درست از آب درآمد.
بر این اساس هم گفته شد که حملات به احتمال زیاد «محدود» و علیه اهداف نظامی خواهد بود و بعید است که اهداف هستهای یا نفتی مورد حمله قرار گیرد.
هر چند اطلاع دقیقی وجود ندارد، اما حملهای که بنا به نوشته سایت آمریکایی اکسیوس، اسرائیل به دلایلی قبل از آن به ایران اطلاع داده و حتی اهدافی را که مورد حمله قرار میدهد نیز بیان کرده است، نمیتواند گسترده و بزرگ باشد. اما هنوز نتایج این حمله محدود روشن نیست؛ این که ضربات در چه سطحی بوده است.
در واقع همان دلایلی که اسرائیل را بر آن داشته است که قبل از حمله به ایران اطلاع دهد تا اوضاع از کنترل خارج نشود، میتواند موجب تحدید خود حمله هم شده باشد.
همچنین در پیشبینیها تاکید شد که تله جنگی وجود ندارد، چون تصمیمی پیشینی برای جنگ در کار نیست و حملات اسرائیل نیز به احتمال زیاد به جنگی ختم نمیشود و حداکثر اتفاق ممکن در این وضعیت حملاتی رفت و برگشتی است.
همچنین تاکید شد که گرچه اسرائیل به دنبال کلاسیک کردن جنگ و وارد آوردن ضربات موثر و معنادار به ایران است، اما از وقوع جنگ بیم دارد و همین خود میتواند ترمز اسرائیل را بکشد.
اخیرا هم بیان شد که سفر بلینکن به منطقه برای «چک آخر» توافق آمریکا درباره زمان و اهداف حمله بوده است و این سفر در کنار بالا گرفتن دیپلماسی در روزهای اخیر در خصوص دو جنگ غزه و لبنان به عنوان نشانههای نزدیک بودن حمله اسرائیل تحلیل شد.
اما واکنش ایران چه خواهد بود؟
ایران به احتمال زیاد سریعا واکنشی نشان ندهد اما تهدید به پاسخ در زمان و مکان مناسب خواهد کرد. اگر هم بخواهد بعد از این حملات واکنش سریعی نشان دهد احتمالا بسیار محدود باشد.
چه بسا ایران به دلیل تمرکز حمله بر پایتخت و حومه، نوعی پاسخ به حمله اسرائیل را ضروری بداند، اما نباید از نظر دور داشت که حدود ده روز به انتخابات آمریکا باقی مانده است و احتمالا این متغیر و تاثیر احتمالی بالا گرفتن تنش بر شانس پیروزی ترامپ هم در نظر گرفته شود.
به نظر میرسد که ثقل حکومت ایران در تقابل با اسرائیل بیشتر از قبل بر جبهه لبنان متمرکز خواهد بود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
وضعیت سامانههای دفاعی ایران پس حمله صهیونیستها
✍مهدی جهان تیغی
برای درک اینکه آینده و سرنوشت سامانههای دفاعی ایران پس حمله صهیونیستها چگونه خواهد بود، صرفاً نیازمند اطلاعات و جزئیات محرمانه از پایگاههای نظامی مورد هدف قرار گرفته شده نیستیم و میشود از روندهای شکلگرفته در میدان نبردهای اخیر، درباره آینده و سرنوشت آن سخنانی قابلاعتنایی گفت.
1️⃣ ایران در عملیات وعده صادق یک، عملیاتی بزرگ را طراحی کرد و سپس بر پایه آن تجربه گرانقدر، به یک جهش بزرگ در فرود و اصابت موشکها و شکست سامانههای دفاعی اسرائیل و همه متحدانش، دستیافت. این تجربه مهم نظامی همچنین یک ذهنیت بزرگ در میزان آسیبپذیری و قدرت آسیب رساندن به رژیم صهیونیستی ایجاد کرد. فرامتن آن نیز این بود که قدرت و اراده انجام اقدامات تهاجمی در ایران علیه اسرائیل را تعمیق و بسیاری از ذهنیتهای انحرافی و دستوپاگیر را هم از بین برد. ضمن اینکه ماهیت و روشهای عملیات روانی اسرائیل را لو داد و واقعیت آنچه در میزان و توانایی قدرت دفاع از خود به تصویر میکشاندند، نیز نمایان کرد.
2️⃣ اینک بخشی از اقدامات نظامی دیشب اسرائیل علیه برخی اهداف نظامی در ایران را از همین منظر میتوان دید. ایران یک تجربه پدافندی جدید در یک مواجهه حقیقی با یکی از عملیاتهای تهاجمی و سطح بالای جهانی ولو محدود یافته، کسب کرد. گرچه عملکرد و میزان موفقیت هیچ سامانه پیشرفته دفاعی در جهان بینقص و صددرصد نیست ولی در برآوردهای اولیه رسمی اعلام شده، تجربه جدید پدافندی ایران با موفقیتهای خوبی هم همراه بوده است. تجربه آموختن و ارتقا دفاع و سامانههای های پدافندی، برطرفکردن نقاط ضعف در میانه نبرد، بخش تکمیل یافته و ناگزیر جنگهای نوین هست. این خود یک فرصت به شمار میآید و ایران نیز از دفاع مقدس تاکنون نشان داده که در میدان نبرد قدرت پیداکردن و ارتقایافتن نظامی را خوب بلد هست. همانند وعده صادق 1 و 2، اینک در ایران بسیاری از ذهنیتهای انحرافی دست و پایگیر و بزرگنمایی شده دشمن در انجام عملیاتهای تهاجمی از بین خواهد رفت. ضمن اینکه حجم عملیات روانی اسرائیل و واقعیت آنچه در قدرت تهاجمی از خود به تصویر میکشاندند، نیز خواهد شکست و میزان آن حقیقیتر خواهد شد.
3️⃣ دقیقترین محاسبات و تصورات نظامی نیز، باید در میدان واقعی راست آزمایی شوند. اگر برخی نیز تصور میکنند که بر اساس آنچه از تحلیلها و در ورقها پیشازاین درباره ابعاد و آیندهپژوهی تقابل نظامی ایران و اسرائیل خوانده یا نوشتهاند و صرفاً بر همان اساس در حال نسخهپیچیدن در شرایط فعلی هستند، سخت در اشتباه هستند، زیرا هم متفکرین و طراحان نظامی در ایران و هم در رژیم صهیونیستی ضمن رجوع و انجام طراحیها و تجربههای قبلی، در حال بهروز کردن و کسب تجربیات و آزمونهای جدید و برآوردهای مجدد میدانی درباره یکدیگر هستند.به همین دلیل باید با این نبردها همراه و بهروز شد و منقطع از یکدیگر آنها را نباید دید و سپس آن را تحلیل کرد. اینگونه وقتی نگاه کنیم، سلسله اتفاقات از وعده صادق یک و دو تا این هجوم غیرقانونی اسرائیل به ایران را یک فرایند در حال طیشدن برای دو طرف است و تقریباً هیچ نسخه قدیمی از قبل تعیین شدهای ضمانت صددرصدی برای تعیین تکلیف همه ابعاد نبرد میدانی در شرایط غیر قابلپیشبینی فعلی را ندارد و تجربه این چند ماه دو طرف نیز همین را نشان میدهد. بااینحال کسی پیروز است که با فرایندهای جدید همراه شود، بهروز شود، طراحی جدید کند و سپس در صورت لزوم جسارت اجرای تجربه جدید داشته باشد و البته در همه این مسیر نه دچار تعلل و نه شتابزدگی شود.
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از بیانات اخیر رهبر انقلاب در خصوص شرارت اخیر رژیم صهیونیستی، خوانشهای متنوعی صورت گرفت. برخی آنرا مُراعی گذاشتن موضوع انتقام و پاسخ تلقی کردند.
آیا مسئولیت اخذ تصمیمی مهم در حد تصعید چالش با اسرائیل که تبعات احتمالی جدی امنیتی و اقتصادی دارد، بر عهده یک نفر -حتی رهبری- است؟ آیا صرف اخذ تصمیم کافی است؟ مکانیسم اخذ تصمیمهای تاریخساز چگونه است؟
به نظر میرسد تاخیر در برخی تصمیمات مهم(اگر تاخیر مجاز باشد) به این علت است که باید اکثریت در آن شریک باشند. بار این تصمیم به دوش یک نفر یا یک دولت فقط نیست. اکثریت مردم باید ضرورت یک تصمیم را بفهمند و آن حق را مطالبه کنند، آنوقت مسئولان به نمایندگی از آنها بهترین شیوه استیفای آن حق را برگزینند؛ نخبگان در گفتگو با مردم تصمیمسازی میکنند و مقدمه تصمیم نهایی مسئولان میشوند این هم معنایی از مردمسالاری دینی است؛ چون یکی از شئون رهبری و امامت، مراقبت از نسبت مردم و سیاست است.
✍دکتر وحید یامین پور
هدایت شده از mesaghمیثاق
بازتولید «استدلال آب معدنی» درباره مصرف گاز
✍سید یاسر جبرائیلی
مکتب گرانسازی در کشور ما، برای توجیه تئوریک افزایش هزینههای زندگی مردم، پیوسته دست به انواع استدلالهای بیپایه و بیمایه میزند تا افکار عمومی را آماده پذیرش افزایش قیمت نماید.
از آنجائیکه مادر این استدلالهای بیپایه، استدلال «ارزانتر بودن بنزین از آب معدنی» است، میخواهم یک نام برای این قبیل توجیهات تئوریک انتخاب کنم: «استدلال آب معدنی».
در استدلالهای آب معدنی، شیوه این است که ظاهر دو عدد، بدون بررسی باطن و ماهیت و بعضا حتی صحت آنها، مورد قیاس قرار می گیرد. برای نمونه، در قضیه آب معدنی، گفته میشود که بنزین از آب معدنی ارزانتر است. ظاهر ماجرا کاملا درست است و شنونده اگر عاقل نباشد، بلافاصله در برابر این استدلال تسلیم میشود و به گرانسازی بنزین رضایت میدهد. اما شنونده عاقل، از خود سوال میکند که چرا آب معدنی از بنزین گرانتر است؟ آیا واقعا بنزین کمتر از آب قیمتگذاری شده است؟ اینجاست که با بررسی دقیقتر، متوجه میشود که آب معدنی، در یک بطری پلاستیکی بستهبندی میشود و مواد اولیه آن، یعنی پلی اتیلن ترفتالات (PET)، چون در داخل کشور به دلار قیمتگذاری و فروخته میشود، با افزایش نرخ دلار گران شده و نهایتا به افزایش قیمت آب معدنی منجر شده است. به عبارت دیگر، اگر بنزین داخل این بطریها بستهبندی شده و به فروش رود، بلاتردید از آب معدنی گرانتر خواهد بود. به عبارت روشنتر، بنزین ارزان نیست، آب معدنی گران است.
منتهی چون عموم مردم دانش کافی در این زمینهها ندارند یا تحت تاثیر بمباران تبلیغاتی، مجال تفکر و سوال نمییابند، استدلال آب معدنی بلافاصله رویشان اثر میگذارد.
این شیوه استدلال، به شکلهای گوناگون و در رابطه با اقلام مختلف زندگی مردم بام تا شام توسط حامیان و ذینفعان گرانسازی تکرار میشود. در جدیدترین مورد، معاون وزیر نفت گفته است «میزان گاز مصرفی ایران با جمعیتی نزدیک 90 میلیون نفر تقریبا با میزان گاز مصرفی کشور چین با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و 400 میلیون نفر برابر است».
مخاطب این ادعا، چون آن را از زبان یک مقام رسمی آنهم معاون وزیر نفت میشنود، بدون تحقیق میپذیرد و در ذهنش این انگاره شکل میگیرد که ملت ایران بسیار مردم اسرافکاری هستند و دلیل این اسراف، ارزانی است و لذا باید گاز گران شود تا مصرف کنترل گردد.
اما برای مخاطب اهل تحقیق، اولین سوالی که پیش میآید این است که ایران و چین سالانه چقدر گاز مصرف میکنند؟ پاسخ این است: ایران در سال گذشته شمس حدود 250 میلیارد متر مکعب گاز مصرف کرده است. چین نیز در سال گذشته میلیادی، حدود 405 میلیارد متر مکعب گاز مصرف کرده است. بنابراین، در اولین نگاه، این ادعا که ایران از چین بیشتر گاز مصرف میکند، به همین راحتی باطل میشود.
سوال بعدی اما مهمتر است. سهم گاز در سبد انرژی ایران و چین چقدر است؟ یعنی آیا ایرانیان و چینیان برای تامین انرژی خود فقط گاز مصرف میکنند؟ یا از انواع دیگر انرژی نیز استفاده میکنند؟ اینجاست که باطل بودن این «استدلال آب معدنی» بیش از پیش آشکار میشود. وقتی به آمار و ارقام آژانس بینالمللی انرژی مراجعه میکنیم، میبینیم منبع 61 درصد انرژی در چین، زغال سنگ است و سهم گاز در سبد انرژی این کشور حدود 8 درصد است. در صورتی که سهم گاز در سبد انرژی ایران 72 درصد و سهم زغال سنگ، نزدیک به صفر است (روی قسمت های آبی کلیک کنید و منابع را ببینید).
در چنین شرایطی مقایسه مصرف گاز ایران و چین، چیزی شبیه به مقایسه میزان مصرف قیمه و قورمه در ایران و چین است. حتما ایران 90 میلیونی بیشتر از چین 1.4 میلیاردی قیمه و قورمه مصرف میکند!
اما سوال اساسی این است که آیا کسانی که این قبیل ادعاها را مطرح میکنند، سواد و اطلاعات کافی ندارند؟ اگر چنین است، ما نیز به همان وضعی دچار شدهایم که جان مرشایمر اخیرا درباره سیستمی که کاندیداهایی نظیر بایدن و هریس و ترامپ را تولید میکند، گفت و من نمیخواهم جملهاش را تکرار کنم. اگر سواد و اطلاعات دارند و کتمان میکنند و ادعاهای خلاف مطرح میکنند تا دستاویزی برای گران سازی معیشت مردم داشته باشند، عمق فاجعه شدیدتر میشود.
چاره چیست؟ چاره این است که به همان دلیلی که گرانسازان افکار عمومی را مخاطب قرار میدهند تا مردم را فریب داده و به گرانی راضیشان کنند، باید مردم را درباره این «استدلالهای آب معدنی» آگاه کرد تا فریب نخورند. هیچ راه دیگری وجود ندارد.
این است که همه مسئولیت داریم. تک تک ما درباره آگاه سازی تک تک افرادی که به آنها دسترسی داریم، مسئولیت داریم.
این اقتصاد، حتما جراحی نیاز دارد، اما این جراحی تاکنون بارها و بارها روی سفره مردم انجام شده و وضع را بدتر کرده است؛ جراحی واقعی باید روی توبره سرمایهداران رانتخوار صورت گیرد.