🔻 تلنگر بلاها به انسان
🔰علامه مصباح:
🔹 این که خدای متعال در همه اقطار زمین همیشه بلاهایی نازل میکند؛ سیلی میآید، زمین نشست میکند، شکاف برمیدارد، کوه ریزش میکند، بیماریهایی پیدا میشود و... یکی از حکمتهایش این است که همه انسانها بفهمند زندگی دنیا قابل اعتماد نیست و برای اینجا خلق نشدهاند؛ انما خلقتم للبقاء لا للفناء، خلقتم للاخرة لا للدنيا ؛
🔸 الدنيا خلقت لکم وانتم خلقتم للآخرة ؛ دنیا برای شما آفریده شده است نه شما برای دنیا. شما نباید هدفتان دنیا باشد.
🔹دنیا ابزاری است برای شما که از آن استفاده کنید، نه این که این هدف شما باشد و تلاش کنید تا به دنیا برسید. هدف شما آخرت است. شما برای آنجا خلق شدهاید. فراموش نکنید.
95/03/28
✅ @mesbahedustan
💢 نمی توان مانند بنی اسرائیل بود، اما توقع نصرت الهی همانگونه که شامل بدریون شد را داشت
🔻🔻 تضمینی برای مصون ماندن این انقلاب از انحرافات نیز وجود ندارد. الگوی انقلاب اسلامی، انقلاب رسول الله (ص) بود؛ همانگونه که انقلاب رسول الله (ص) بعد از مدت کوتاهی به انحراف کشیده شد، احتمال منحرف شدن این انقلاب نیز وجود دارد.
👈 سؤال: چرا خداوند کمک نکرد تا این انقلاب به صورت کامل به همه اهداف خود برسد؟
🔹 پاسخ: حکمت خداوند اقتضا می کند که این دنیا محل امتحان باشد و انسان ها بر اساس اختیار خودشان رشد کنند و مورد امتحان قرار بگیرند. نه این که خداوند – العیاذبالله – ناتوان باشد.
🔻 معیار در ارزیابی انقلاب، دین است. مراقب باشیم تا شیطان صفتانی موجب فراموشی این معیار در ارزیابی انقلاب نشوند یا در این معیار با تأویل ها و مغالطه و تفسیر غلط از ارزش ها و باورهای دینی، انحراف ایجاد نکنند.
🔻 همواره پیامبران بیشترین آزار و اذیت ها را متحمل می شدند؛ این قضیه کلی شامل حال جانشینان آن ها مانند ولایت فقیه نیز می شود.
🔻 شاید عده ای باشند که بگویند زمانی شاه، حاکم بوده است و ما زندان رفته و شکنجه شده ایم؛ خب حالا که ورق برگشته، ما باید از سهم مان استفاده کنیم و این حق ماست، اما اگر ما باور داریم که اصل در انقلاب اسلامی، احیای دین بود، باید در این مسیر کار کنیم.
🔻 تاریخ نشان داده است که هرکجا انبیاء و حق طلبان پیروز شده اند، در ابتدا امتحان خوبی در زمینه تحمل سختی ها داده اند؛ با تحمل سختی هاست که خداوند نصرتش را شامل حال طرفداران حق می کند.
🔻🔻 هرچند حکومت در زمینه تأمین نیازهای مادی مردم وظیفه دارد و باید به این وظیفه عمل کند، اما مثلا اگر قرار باشد مؤمنین تا یک مشکل اقتصادی ایجاد می شود و قیمت اجناس بالا رود، فریاد وااسلاما سر دهند، نمی توانند مانند بدریون انتظار نصرت الهی داشته باشند. صرفنظر از قصور یا تقصیر دولت ها در امر معیشت مردم، ما باید روحیه تحمل سختی ها را داشته باشیم و همیشه به دنبال انجام وظیفه باشیم؛
🔻 هرکجا خدا دستور حرکت داده، به پیش حرکت کرده و هرکجا دستور توقف داد، توقف کنیم. اما از کجا بفهمیم خدا از ما چه می خواهد؟ ولی فقیه، حجت خدا بر ماست که باید تابع دستورات وی باشیم؛ اگر چنین شدیم، بدانیم که نصرت الهی نیز نزدیک خواهد بود.
🔻 خدا، همان خداست، دین، همان دین است، سنت های الهی نیز همان سنت هاست؛ اگر من و شما بدری باشیم، خدا نصرتش راشامل حالمان می کند؛ اما اگر مانند کسانی بودیم که به موسی (ع) گفتند تو و خدایت بروید بجنگید و ما همین جا نشسته ایم، نباید انتظاری داشته باشیم.
👈 بخشی از سخنان علامه مصباح در دیدار با امام جمعه موقت اهواز و طلاب اهواز، 13 دی ماه 97
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
↙️علامه مصباح: پاسخ همه دلنگرانیها، یک عبارت است؛ «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً»
↙️ این آیات برای کسانی که سختیها و دشواریهای راه را میبینند و نگران آینده نظام هستند، بسیار امیدبخش است. در دوران دفاع مقدس مردم نگران بودند كه عاقبت جنگ چه خواهد شد؛ امروز نيز دلسوزانِ بسياري میگویند عاقبت انقلاب چه خواهد شد؛ اين نگرانيها برای آینده کشور با فدا شدن صدها هزار شهید و تحمل مشكلات و سختيها طبیعی است؛ اما پاسخ همه اين دلنگرانیها یک كلام است؛ «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً».
20 تیرماه 96 - مشهد مقدس
https://eitaa.com/mesbahedustan
https://sapp.ir/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢علامه مصباح:
↙️همه شیاطین خارجی به علاوه شاگردانشان در داخل به دنبال سرنگونی این نظامند ....
🔷 این یک مشکل است، اما جهل و کج فهمی هم چالش دیگری برای نظام است ...
@mesbahedustan
🔰وجود بلاها، مایه بیداری از غفلت ها
🔻علامه مصباح:
🔹کمالات نفسانی انسانها در سایهٔ تحمل سختیها و ناگواریها حاصل میگردد؛ و نیز وجود بلاها و مصیبتها مایهٔ بیداری از غفلتها و پیبردن به ماهیت این جهان و عبرت گرفتن از حوادث میشود.
👈 آموزش عقائد- ص 525
✅قطره ای از دریا
🔻کتاب فضل تو را آب بحر کافى نیست
که تر کنم سر انگشت و صفحه بشمارم
🔰علامه مصباح:
🔹براى تحقیق این مسأله [ شناخت فضائل امیرالمؤمنین (ع) ] بهتر است به کلام خود امیرالمؤمنین(علیه السلام) مراجعه کنیم و ببینیم خود آن حضرت درباره خودش چه مىگوید؛ چرا که ما معتقدیم این بزرگواران سخنى به گزاف نمىگویند.
👈 حضرت در خطبه قاصعه مىفرماید:
🔹زمانى که من متولد شدم پیامبرصلى الله علیه وآله مرا در آغوش گرفت و به سینه خود چسبانید، غذا را در دهان خود مىجوید و به دهان من مىریخت تا تناول کنم .
پیامبر تربیت شده فرشته الهى بود و من تربیت شده پیغمبر هستم.
🔸 زمانى که آن حضرت هنوز دندان غذا خوردن نداشت، پیغمبر اکرم غذا را در دهان خود مىجوید و به دهان على مىگذاشت.
🔹حضرت امیر در این خطبه تعبیرات عجیبى دارد؛ از جمله مىفرماید:
🔸من در سن طفولیت، عطر بدن پیغمبر اکرم را استشمام مىکردم و از آن لذت مىبردم. حضرت رسول آن چنان مرا به سینه خود مىچسباند که من نفسهاى او را احساس مىکردم و از بوى بدن او لذت مىبردم. از همان ابتدا پیامبر(صلى الله علیه وآله) به تربیت من همت گماشت و هر روز درسى به من مىداد و علمى به من مىآموخت.» حضرت رسول همان علومى را که از ملایکه دریافت مىکرد به حضرت على(علیه السلام) تعلیم مىداد.
🔹در جملهاى دیگر از این خطبه امیرالمؤمنین مىفرماید:
«قبل از این که پیغمبر اکرم به رسالت مبعوث شود من ده سال خدا را عبادت کردم.»
آن حضرت ده ساله بود که پیغمبر مبعوث شد؛ با این حساب معناى کلام مذکور این است که من از دوران شیرخوارگى خدا پرست و خدا شناس بودم!
🔸 حتى زمانى که بر پیغمبر اکرم (ص) وحى نازل شد، من صداى عجیبى را شنیدم که شبیه ناله سوزناکى بود. گفتم: یا رسول الله!(صلى الله علیه وآله) این چه صدایى است؟ آن حضرت فرمود: این ناله شیطان است که بعد از بعثت من، دیگر از گمراه کردن بندگان خدا ناامید شده است.»
🔹جالب این است که پیامبر(صلى الله علیه وآله) در ادامه فرمود:
اِنَّکَ تَسْمَعُ ما اَسْمَعُ و تَرى ما اَرى اِلاّ اَنَّکَ لَسْتَ بِنَبِىٍّ؛ هر چه من مىبینم تو نیز مىبینى و هر چه من مىشنوم تو نیز مىشنوى، جز این که تو پیامبر نیستى!
👈در پرتو ولایت- ص 28-24
@mesbahedustan
♦️آیا اگر حضرت زینب (س) در خانه می ماند، این همه برکات شامل جامعه مسلمانان می شد؟
🔰علامه مصباح:
🔸 اینکه این فرهنگ که وظیفه زنان در منزل است، غلط نیست، اما ناقص است.
🔹 حضرت زینب (س) بعد از واقعه عاشورا، تکلیف مهمی را بر عهده گرفت؛ بخش عظیمی از برکاتی که از واقعه کربلا، نصیب مسلمانان شد، مربوط به سخنرانیهای حضرت زینب (س) بود؛ حال اگر حضرت زینب (س) میخواست در منزل بماند، آیا این برکات شامل جامعه مسلمانان میشد؟
@mesbahedustan
🔻 چه چیزی سبب شد که حضرت زینب (س) ، فجیع ترین جنایات را "زیبا" ببیند؟
🔰علامه مصباح:
🔹 ما باید با تجزیه و تحلیل مسائل، بفهمیم چرا حضرت زینب (س) نه تنها از اینکه عزیزترین نوه پیامبر(ص) و مهربانترین و کاملترین انسان زمان به فجیعترین وضع به شهادت رسید، احساس خسارت نکردند، بلکه همه آن مصائب سنگین را «زیبا» عنوان کردند.
🔹پاسخ اجمالی این است که دنیایی که در آن زندگی میکنیم نسبت به جایگاه ابدی و زندگی واقعی آدمی در آخرت، کمتر از چشم برهمزدنی تلقی میشود؛ و در نگاه قرآنی، این سفر به قدری کوتاه است که نه ارزش خوشحالی و مغرور شدن برای رسیدن به چیزی را دارد، و نه ارزش غصه خوردن به خاطر از دست دادن چیزی؛ بلکه زیبایی در این است که در همین عمر محدود، برکاتی شامل انسان و جامعه شود.
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ببینید | قسمت اول مجموعه «شرور و بلاها، چرایی و وظیفهی ما»:
1️⃣ منشأ این شُرور و بلاها چیست؟
#کرونا
#کم_حجم
#مصباح یزدی دات آی آر
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ببینید | قسمت دوم مجموعه «شرور و بلاها، چرایی و وظیفهی ما»:
2️⃣ خدا چرا این شرور (مثل سرطان و #کرونا) را خلق کرده است؟!
#کم_حجم
#مصباح یزدی دات آی آر
@mesbahedustan
5.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #ببینید | قسمت سوم مجموعه «شرور و بلاها، چرایی و وظیفهی ما»:
3️⃣ پاسخ سؤال قبل به این است که بدانیم اصلا خداوند انسان را چرا خلق کرده است؟
#کم_حجم
#مصباح یزدی دات آی آر
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ببینید | قسمت چهارم مجموعه «شرور و بلاها، چرایی و وظیفهی ما»:
4️⃣ شرور چگونه برای افراد ضعیف الایمان هم مایهی امتحان میباشد؟
#کم_حجم
#مصباح یزدی دات آی آر
@mesbahedustan